Dün gecenin bir vakti zap yaparken bizim maça denk geldim. İzlediğim İTÜ takımı 2. ligde bile zorlanır ama gel gör ki 4. periyodun 7. dakikası oynanırken skor İTÜ lehineydi ve tribündeki GS taraftarı endişeyle donup kalmıştı. İlk periyot hariç çok çok kötü savunma yaptık. H.Ü 3 amerikalımızı maçı büyük bölümünde bir arada oynatmayarak yarınki maça saklamayı düşündü ancak neredeyse maç gidiyordu.
Garnett ten başlayayım 2 maçını da izledim ve ilk maçtaki görüşlerimden daha sert konuşacağım. Bu adam Washington dan Keep ten hatta Don Little dan bile kötü. Kendisini 17 yaşında ve kendisinden 6 cm kısa Eyüp adında bir adam savundu (ismi doğru hatırlamıyor olabilirim) ve tabir yerindeyse rezil etti. O kadar acemice hareketler yapıyor o kadar basit feyklere yanıt veriyor ki izlerken hayret ettim. Eğer ki ybancılarımızdan biri bu olacaksa yazık ona verilecek paraya. Aklı başında hiçbir koç bu adamı takımında barındırmaz. İnanın altyapıdan adam koyun çok daha iyi oynar. İnşallah biran önce ait olduğu yere, Harlem sokaklarına döner.(Gerçi bu kazmalıkla oradaki sokak maçlarında bile zor yer bulur kendine)
Dixon çok oynamadı özellikle son periyotta oyndı ilk maçtaki izlenimim onun için de aynen geçerli. Oldukça disiplinsiz oynuyor. Hücumda hiç set yapamıyoruz o varken. Bir reverse yapıp 3 lük denemesiyle bitiriyor çoğu hücumu. O girene kadar 7-8 3 lük denememiz vardı oynadığı kısa süre zarfında onun sayesinde bu denemelerin sayısı 20 ye yaklaştı. Yetenekli oyuncu ancak bu şekilde oynamaya devam ederse çok zarar verir.
Olumlu olarak söyleyebileceğim şey takımın özellikle Dixon un oynamadığı bölümlerde saçma sapan 3 lükler denemeyip içeriden oynamaya çalışmasıydı. Bunda İtÜ nün pota altında adamlarının kısa olmasının da rolü büyüktü. Ancak uzunlarımız hücumda İTÜ nün genç ve kısa adamlarına karşı bile üstünlük kuramadılar. Bu yüzden hücumda kısır kaldık.
Dış adamaları özellikle de guardları savunmada yine büyük zaaf gösterdik. Mert bile bir sürü 3 lük gönderdi.
İTÜ maçını izleyen bir kişi kesinlikle bu galibiyete sevinmez çünkü çok kötü sinyal verdi takım. İTÜ nün fazla değil tecrübeli 1 tane daha adamı olaydı maçı son 3 dk da kaybetmezlerdi. Ve bu yedikleri 12 sayı fark sanırım lig boyu yiyecekleri en düşük fark olur (tkviye yapılmazsa).
Bu takımdan Garnet yollanıp güçlü kuvvetli ribaund yapan hücumda da az biraz etkinliği olan bir yabancı almaz isek geçen seneden çok farkımız kalmayacak. Bence 4-5 numara arası bir oyuncuya kesinlikle ihtiyacımız var. Ayrıca nasıl yapar bilemem ama H.Ü in bu takıma savunma yaptırması gerek (3 sene oldu 3 senedir savunma savunma savunma diyoruz ). BUnları yapmadığımız taktirde belki geçen seneki gibi play out oynayacak kadar düşmeyiz(inşallah) ama fazla ileri de gidemeyiz.
İlk gün Efes çok kuvvetli dedik, 2. gün İTÜ çok zayıftı oyuncularımız konsantre olamadı bahanesine sığınalım. Bugünkü KSK maçı bizim çapımızı ortaya koyacak bir maç. Kazanıp kazanmamak kadar ortaya konacak oyun da önemli. Bugünkü maça bakarak daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.
Not: Maçta en çok İTÜ lü İsmail Tutu yu beğendim. Biraz piknik tüp modeli bir eleman ama akıllı oynuyor. Bence maçta(iki takım adına da) ne yaptığını bilen tek adam oydu.