Galatasaray:79 - Tekel:76

Savas Alparslan' Alıntı:
Hücum sayısı bizim 88, Tekel'in ise 82 çıkmış. Anlamadım ben bu işi; çoğu maçta 1-2 farkeder. O da şut girmedikten sonra topun dışarı çıkması gibi abzürtlüklerden olur. Neyse...

Bundan sonra parantez içindekiler sezon ortalamasıdır.

Şut başına sayıda Galatasaray 0.92 (0.90) sayı elde ederken Tekel ise 0.90 (0.99) sayı elde etmiş. Yani adamların şut verimini düşürmüşüz. Buna maçtaki mücadelenin oldukça yüksek olması neden olmuş olabilir. Galatasaray 67.0 (60.3), Tekel ise 73.1 (64.4) Çok mücadele şutları kötüleştirir.

Galatasaray bu maçta oldukça iyi hücum ribaundu almış. Öyle ki, Tekel'in savunma ribaundu oranı %43.4 (%62.0) Yani onların potasının altında biz onlardan daha çok ribaunt almışız.

Şutlarımızın çoğunu zorlama atmışız. Çünkü asist oranımız sadece %34.6 (%47.8)

Topumuzu çaldırmamışız. Onlar normalde %9.7 top çalarken biz bu maçta %4.8 çaldırmışız. Ama %12.5 salak kayıp (%6.7) yapmışız. Ama salak kayıpların çoğunda rakibe hızlı hücum fırsatı olmayacağı için sanırım fazla bir ceza çekmemişiz bu durumdan.

Son olarak da biz %71.4 (%66.2) ile faul atmışız, onlar ise %53.3 (%73.2) ile faul atınca iman ve seyirci gücü ile kazanmışız maçı.

Maçın kahramanı yine Şemsettin Baş gibi gözüküyor. 10 atıştan 12 sayı (toplam sayı 16) 8 hücum ribauntu (toplam 13) 2 de top çalma. Ama ben maçı seyretmedim; gsbasket.org'da okuduğum yorumlarda Şemsettin'in son periyodda 5 faul yüzünden oynamadığı ve takımın onun yokluğunda daha iyi oynadığı söyleniyor. Bunu da belirtmek lazım.

Hucum Sayisi
GAL 88 (89.2)
TEK 82 (83.4)

Hucum Verimi
GAL 0.89 (0.84)
TEK 0.92 (0.90)

Hucum Verimi (Rakip)
GAL 0.92 (0.90)
TEK 0.89 (0.85)

Sut Verim
GAL 0.86 (0.91)
TEK 0.90 (0.99)*

Sut Savunma Verimi
GAL 0.90 (1.02)
TEK 0.86 (0.98)

Mucadele %
GAL 67.0 (60.3)
TEK 73.1 (64.4)

Savunma ribauntculugu %
GAL 56.2 (60.5)
TEK 43.4 (62.0)*

Hucum ribauntculugu %
GAL 43.4 (25.9)*
TEK 33.3 (27.1)

Asist Orani %
GAL 34.6 (47.8)*
TEK 64.0 (54.5)

Asist Orani (Rakip) %
GAL 64.0 (56.6)
TEK 34.6 (57.3)*

Salak Kayiplar %
GAL 12.5 (6.7)*
TEK 4.8 (6.5)*

Top Calma %
GAL 7.9 (7.6)
TEK 4.8 (9.7)*

Top Caldirma %
GAL 4.8 (8.7)*
TEK 7.9 (9.1)

Faul ile kesilme %
GAL 28.4 (23.5)
TEK 25.6 (20.5)

Faul ile kesme %
GAL 25.6 (26.1)
TEK 28.4 (26.3)

Faul Atis Orani %
GAL 71.4 (66.2)
TEK 53.3 (73.2)*
 
Bu arada son perioddaki molalardan birinden takim cikarken arka taraftan gelen ses bu hafta imzama tasinacak cinsten.

BE STRONGER
 
X' Alıntı:
Yok Mehmet kusura bakma,
Kimse gelip burada bu sekilde suclamada bulunamaz.Helede akla baska seyler geliyor diyerek itham altinda birakamaz.
Hicbirsey yazilmadigi halde hatta tam tersi olumlu yazildigi halde bu sekilde yaziliyorsa bende dusunmek zorunda kaliyorum acikcasi.

Keke herkes biraz düşünerek yazsa ne güzel işte bence sorun yok topicte yazılanlara bir bak murat daha önce yazılanlarada ayrcıca benim halil Üneri savunmuyorum ben sadece eleştirilerdeki dozdan şikayteçiyim hoş durmuyor, arada olanlarda bu keskin eleştirielerde ortadan kayboluyor!
 
İyi güzelde ...

:atki Arkadaşlar ii güzelde aramızdan bazı arkadaşlar salonda atmosfer yoktu dedim die beni azarlıyor.ama gerçek bu bende hayatımı sarı kırmızıya adamış biriydim ama o maça özel sebeplerimden dolayı gidemedim. :atki tamam diğer maçlara oranla daha fazla seyirci çektik(allaha şükür)ama bu takım daha fazlasını hak ediyor(halil hariç)
haftaya daha önemli maçımız var ve deplasmanda onlardan daha fazla çoğunluk oluşturabiliriz...biraz daha ağırlık vermeliyiz mesela futbol maçların da pankartlarla baskete çağrı yapabiliriz. :atki :atki lütfen burada birbirimizi küçük düşürmeyelim.ayrıca halil üner istifa malik dixon eğrılarla oynadı.neredeyse ağlıcaktı sancıdan yazık bu kadar yüklenilmez adama yinede 18 sayı attı helal olsun....
 
karşıyaka taktiği

:atki :atki Beyler malüm takım professıonal bir takım .ve önümüzde karşıyaka gibi güçlü ve sağlam savunma yapabilen bir takım var bence ilk dakikalardan itibaren alan savunması yapalım .görüldüğü gibi alan savunması yapılınca akımımız güçlenio .
ayrıca alan savunması sonucu kapılan tplar kesinlikle şemsettin le buluşturulmalı çünki gerçekten topa çok hakim ve 2 maçtır takımı sırtlayan bir oyuncu.. :atki :atki ayrıca eğer şemsettin le potaya yöneldiğimizde kolay fual alıyoruz.Karşıyaka maçı nı ntv veriomu acaba ya bilgisa olan yazsın.... :atki :atki
 
Çok Güzel bir basket maçı oldu.Üst üst e aldığımız üçüncü maç oldu inşallah bundan sonra devamı gelecek
Başarılar Dilerim
 
Herkese selamlar,

Benden de mac ile ilgili birkac yorum:

1- Dixon'i begenmeyip elestiren arkadaslar var aramizda ama Dixon skor bulamadigi zaman takim olarak baska alternatif yaratamiyoruz. Ikinci yarida maci cevirmemizde en onemli etkenlerden biri ilk yaridaki tutuk Dixon'un biraz kendine gelmesiydi. Maalesef hucumda sorumluluk tasiyabilecek oyuncu sayimiz cok az.

2- Whisby bence cok dogru bir tercih oldu. Dun pek de iyi bir gunu degildi ancak ozellikle Hadley ile birlikte oyunda olduklarinda takimin savunma direnci cok artiyor. Son 15 dk'da maci getiren etkenlerden biri de buydu.

3- Livingston hala verimsiz oynuyor. Arada birkac harektle kaliteli bir guard oldugunu ispat ediyor ancak macin genelinde takima katkisi yeterli degil.

4- Cok da iyi oynamadigimiz bir maci kazanmayi basardik, 2 haftalik seriyi 3'e cikardik ki bu sonuc bence cok onemliydi. Haftaya KSK macini da kazabilirsek Efes karsisina moralli cikip gucumuzu test etme firsati bulabiliriz.

5- KSK maci zor gececek gibi duruyor, sezon basinda yendigmiz KSK degiller. Dun BJK'yi 15 sayi darkla yendikleri macta yeni yabancilari 39 sayi atmis. Yine de bizim kadronun potansiyelinde bir takim olduklarini sanmiyorum, yeter ki biz potansiyelimize biraz olsun yaklasalim.
 
tekel macında ılgımı ceken nokta dıxon dısındakı 3 yabancımızında sıradanlıgıydı ozellıkle randy nın takıma faydası tartısılır halıl uner gıbı bır kocla 8 macta 4 galıbıyetı ancak cımbom alırdı zaten unutulmamalı galatasaray koc kım olursa olsun bu lıgde 10,12 galıbıyet adıyla alır gerısı erman kunter gıbı koclarla olur ancak halılle besıktas ve ulkere ılk perıyodda teslım olur beykoza yenılırsın 2 hafta ust uste galıbıyet alıncada mutluluktan ucarsın
 
Tamam maçı kazandık,15sayıdan gelip maçı çevirdik,bi seri yakaladık ama ilk 3 çeyrek oynadığımız oyun son 2 buçuk yıldır oynadığımız berbat basketbolun kopyasıydı. Hiçbir oyun felsefesi olmayan,savunması oturmamış,hücumda üçlüklere bel bağlayan,sistemsiz bir takım görüntüsü. Benim dikkatimi çeken 3yıldır kadro her sene büyük ölçüde değişmesine rağmen oynanan berbat basketbol devam ediyor…NEDEN ACABA??!!!!!!!
Maça dönersek,son çeyrekteki alan savunması ve Tufan ın ilk 3çeyrekte kendini aşarak attığı şutların girmemesi ve 3 uzunla oynarken aldığımız hüc ribantları ve tabikide salondaki bir avuç aslan yürekli taraftarımızında etkisiyle kazandık ama ne yazıkki ilerisi için ışık göremedim..aslında kadromuz çok iyi ve heyecan verici ama sahadaki oyunu görünce insanın içi kararıyor..bunun sorumlusuda tabiki cin koçumuz!!!!!!
 
Halıl hocaya camiadan 3.5 kısının tepkısı varmıs arkadasın bırı yazmıs Galatasaraylı basarı ıster 14 takımdan 12. olmak play out oynamak beykozu yenıp ligde kalmak degıl arkadas Bana halılın 20 yıllık kocluk hayatında bır basarısını yaz lutfen Camıada halılı seven yok bunuda bıl
 
Takım için kilit bir maçtı.Kazanmak iyi oldu.
Yine ilk yarıyı çöpe attık.Geçen sene de böyle yapıyorduk.Ancak bu sene oyuna etki yapabilecek oyuncularımız daha fazla.Umut Yenice bile aldığı az sürede ciddi katkı yaptı.
Hadley'nin top çalma+smacı jeneriklikti.
Bir de Tufan olayını pek anlayamadım.Ciddi bir terbiyesizlik yapmadıysa çok yanlış bir iş yaptık.Malum annesi de Galatasarayda yüzücüymüş.
 

Üst