Galatasaray 83 - Banvit 80

yaa aslında yalanım olmasın sonuca yenilmisizdir diye bakıodumm ama gorunce hem cooook şaşırdımm hemm coook sevindi trabzon macının ustune iiyi geldii bu
 
GSbasket.Org Ana Sayfadan


Galatasaray Erkek Basketbol Takımı; lig sonuncusu İ.T.Ü. takımını mağlup ederek son haftalardaki kötü gidişatının verdiği moralsizliğini sona erdirmesi sonrasında ligin iyi takımlarından Banvitspor karşısında da sahadan 83-80 galip ayrıldı.
Halil ÜNER yönetimindeki Galatasaray Erkek Basketbol Takımı; karşılaşmaya çok hızlı başlayıp maçın hemen başında 11 sayılık farkı yakalamasına rağmen hücumda ve savunmada bocalayınca Banvitspor aradaki farkı kapayıp ilk yarıyı da iki sayı farkla 44-42 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha kontrollü hücum edip savunmasında da kritik hata yapmayan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı; özellikle Umut YENİCE' nin pota altındaki iyi oyunu ile maçtan galip ayrılmasını bildi. Ligin sayı kralı Malik DİXON' ın zaman zaman önemli top kayıpları yapmasına karşın sessiz sedasız kaydettiği 25 sayının da karşılaşmanın kazanılmasındaki rolü büyüktü.

Banvitspor; Yeni Zelanda Milli Takımı' nda bulunan teknik sorumluları Thomas Anthony BALDWIN ve özellikle pota altına sertlik kazandıran 'undersized' power forvet oyuncusu Pero CAMERON' un eksikliklerini büyük ölçüde hissetti.
 
Bugün pota altına inen her topta özellikle Umut ve Hüseyin okadar güzel işler yaptılarki anlatılmaz tabi özellikle topu içeri GEÇİREN başta Şemsettin (okadar methiyeler dizmek istiyorum ki sana :claps ), Malik beude savunmada 1 az konsantre olsa işler çok daha muhteşem olacak...
Buarada bugün oynadığımız maçta fark 8 sayıdan 3 sayıya neden indi ? hücumda o bölümde 1 tek top bile içeri indirilmedi, dısardan zorlama falan +stres aklımız gitmedi değil ...
Bu takım hücumda hareket ettikçe , top çevirdikçe,topu içeri indirdikçe galibiyet serimiz dewam eder. Sawunmada zaten herkes canla başla mücadele ediyo...
Son olarak SERHAt (gitmiyo diyodun ya gidiyosun Aslanım dewam) 'ı tebrik ediyorum.
 
Sezona yapacağı genel katkıyı düşündüğümde pek bir şey değişmeyecek olsa da galip gelmek -hem de Banvit gibi bir takıma karşı- güzel bir duygu. Böyle galibiyetlerden sonra ister istemez ahh çekiyor insan Beykoz maçlarına vs.

Sonuçta geçmişe takılıp kalmak bize bir şey kazandırmaz. Oyuncularımızın yüreğine sağlık...
 
Play-Off a kalmak icin baya terlicez..

Bugun aldigimiz tek iyi haber Banviti yenmemiz dir...Bu kadro ile sezon basinda cok umutluydum..Su an 8.yiz...
Cok ama cok buyuk hayalkirikligi
 
Kısa kısa geçicem artık uzun yazı yazıcak takaatim yok :)

*Dixon un kendine oynaması yüzünden bir maç daha gidiyordu.
*İçeriden iyi sayı bulduk bu maçta.Ama yarısı ikinci şans toplarıydı herhalde.Size olarak üstündük zaten Banvite karşı oldukça.
*Bütün sene Banvit diyen insanların salona gelmemesi düşündürücü.
*Hakemler rezaletti.Delirttiler.
*Sahaya birşey atılmaması güzeldi.
 
Hakem demişken ilk yarının sonunda ki olay da önemli kendi ewimizde oynadığımzı maçlarda özellikle son maçlarda oturduğumuz yerde çok güzel işler yapıyoruz kendimce (itirazlar ve doğru kelimlerle hak aramak).İlk yarı biterkene yapılan itirazlar ve 2.yarı bizim potaya banvitin hücum etmesi ile(ilk periyotaki basket faullerin yaşanmaması arasında 1 bağlantı olduğunu düşünüyorum :atki )
 
GS Cafe Crown: 83 Banvit: 80

TBL'nde 22.haftanın son karşılaşmasında Galatasaray Cafe Crown, Banvit'i 83-80 mağlup etti.

GALATASARAY GALİBİYET İLE MORAL BULDU
Ahmet Cömert Spor Salonunda oynanan karşılaşmanın ilk periyodu 22-22 beraberlikle sona ererken ikinci periyotta da mücadele sürdü ve Banvit'i soyunma odasına 44-42 önde giden taraf oldu. İkinci yarıda rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılı ekip final periyoduna 62-61 önde girdi ve karşılaşmayı 83-80 kazandı.

SALON: Ahmet Cömert Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kennerman, E.Ergüler, Ali Şakacı
G.SARAY C.CROWN: Umut 13, Dixon 25, Şemsettin 8, Hüseyin 8, Hudlyey 6, Serhat 2, Fatih 8, Burak 10, Gökhan 3
BANVİT: Moore 17, Ümit 8, Can 7, Petrov 10, Ufuk 6, Ersin 8, Onur 12, Radosevic 10, Önder 10

PERİYOTLAR:

1.PERİYOT: 22-22
2.PERİYOT: 20-22
3.PERİYOT: 20-17
4.PERİYOT:21-19
 
Cidden orjinal bir takımız.Beykoz'a 2 maçta yenilip Banvit'i 2 maçta da yeniyoruz. :)
Geçen yılki olaylarla da üst üste koyarsak takım bize ciddi bir mutluluk yaşattı.Ayrıca -biraz klasik olacak ama :) - skor da dengeli dağılmış.
Sanki kadro azalınca ve doğru yabancılar kalınca Türklerin de insiyatifi arttı.Bence sene sounun bu kadroyla getirelim.Zaten play-off'a kalsak bile pek şansımız olmayacak.En azından Türk oyuncularımız kendini geliştirir.
Artık Tekel maçının Cuma olması için dua edeceğim. :(
 
Banvit almayan ve aldırmayanların beşte biri bu maça gelseydi protesto anlamlı olabilirdi.Bir yıl beklenen maç bu olamaz herhalde?

Banvit'in almama ve aldırmama eyleminden ne kadar zararlı çıktı bilemem ama dolu salonda yapılacak bir protesto daha direk ulaşırdı.

Hadi bizimki düşeş oldu ama aynı gün hem voleybol hem basketbol maçı için şehrin iki uzak yakasını arşınlayan tüm Galatasaray sevdalılarına selam olsun.Galatasaray sevgisi bu işte.Forumlarda, maillistlerde, futbol maçı tribününde atıp tutanlar bu insanlara hakkını vermeli.

Takımda Serhat'ın oyunda kaldığı sürece yaptığı savunmasını, mücadale isteğini aynı şekilde Umut'un hücumdaki katkısını beğendim.
 
Ben hala maç öncesi ''yenileceğiz'' diyen adamların nasıl insanlar nasıl taraftar olduğundayım.Banvit'i yenme olanağımız var.Bu oran bana göre fazlaydı ve tavuk pişirmeye gidiyoruz diyordum.Sana göre oran düşüktür ama maçtan ümit kesilir mi?

Tequila kurt hocayı izledin mi :D Canlı isleseydin...

Banvit'i yenebiliyorsak 5. olabiliriz demektir.Yüklen GALATASARAY!'
 
vala arkadasımm tekel fener dacka pınar karsıyaka tuborg buyuk kolej ve erdemir maclarında kayıp vermessek 5e yukselebilirz ama bunun icinde baya bir kasmamız lazımm.biz ligin ust sıra maclarının cogunu oynadıkk fener tekel ve banvit bu bjk efes ulker telekom maclarında mutlak suretle kayıp veriri belkide hepsinde iste bu avantajı iyi degerlendirmeliyizz cunku 8.play off lara kalmamızın bi anlamı yok direk 1.ile eslesicegiz oyuzden bencede 5.lik sart
 
yani her durumda işimiz zor ama imkansız değil kalan maçlarımızda en aZ kayıpla çıkmamız gerekiyor 5inciyle aramızda 4 galibiyet fark varki buda çok fazla buda moralimizi bozmamalı galatasarayımızın arkasındayız 8) 8)
 
Fatih her ne kadar az sürede çok şey yapmaya alışık olsada 17 dakikayı sadece 3 ribaundla geçirdi. Bu arada 8 sayısının dördü serbest atışlardan.( 4/4 ) Pota altında Umut ile iyi bir rotasyon oluşturdular ve ilerleyen günlerde orayı karartacaklardır, umarım.
 

Üst