Galatasaray : 99 - Tekelspor : 91

Dediklerim cikiio beyler biz takimimiza destek verelim gerisi gelir dixon tek kelimeyle harika ötesiydi desean mutisti turkler harika savunmada biraz oturursa hersey daha guzel olacak yeterki bu takima inanalımm.
 
ewt gusel mactı ama az kaldı macı verioduk dixon macı kurtardı hadley pota altını tek basına domine etti 193luk adam 14 riban mı ne aldı ayrıca semso da iiyi oynadı goz ardı etmemek lazım ok X herzamn bole 3luk atılmaz ama attımız 3lukler ole zorlama sansa diillerdiki %70 i bos ceza sayılabilecek 3luklerdi ole pozisyonlar yaratmakta ayrı bir olay...

ayrıca skorda super NBA maclarını anımsattı bana ;)
 
oldukça önemli bir galibiyet aldık.tüm oyuncularımıza tebrikler.
ancak hemen herşeye tozpembe bakmamalıyız.maalesefki yine dış atışlara aşırı bağımlı oynadık.ancak bu kez dixonın müthiş oyunu diğer oyuncularımızında yüksek yüzdeyle oynması artı hadleynin hücum ribaundları bize maçı getiren faktörler oldu.
bu arada 62 sayı yememizin ebebini halil ünerin ikinci yarıdaki alansavunmasındaki ısrarı olarak görüyorum.ikinc yarıda tekelin bu savunmayı çözmesine rağmen alan savunmasından çok geç vazgeçti.
umarım ilerleyen haftalardaki maçlarımızı kazanır ve play-offa kapağı atarız.
 
Bahis Şirketlerini Baş düşmanı GALATASARAY
*geçen hafta 2.45
*bu hafta 3.90 bilemiyorum
*haftaya deplasman artık 4.25 oran bekliyoruz :)
İlk yarı tekel in extra kötü performansı ve GS'nin hücumda istikrarlı oyunu ile fark oldu
İkinci yarının başında şansız hücumlar ve hakemlerin de enteresan karalarıyla fark 1 anda eridi(bunu gören hakemler yuh biz ne yaptık deyip busefer de tekel aleyhinde çalıp dengelemeye çalıştılar neyse) Dış şutlarımız da belli bir % yakaladığımız sürece sorunyok
Maçyta alan savunmasından vazgeçmemkten bahseten 1 arkadaşa şöle diyim alan savunmasından önce de adam adama tutarken tekeli öna alanda geçilen adam a arkadan gelen yardımlarda tekelin iç oyuncuları çok boş kaldı bunu kesmek işçinde ALAN savunmasını tercih ettik...
Sonuçta 3te 3oldu haftaya büyük ihtimal cuma günü deplasmanda KSK maçı var ve malum KSK da yabancılarını gönderdi maddi sorunları var hayırlısı diyorum...
Maçta öçektiğim fotoları Arda'ya gönderdim 1 ara koyacaktır...
 
Çok önemli galibiyet ama bence değişen çok bir şey yok.
Yani Dixon kötü gününde iken veya çok iyi savunulduğunda bizim maç kazanmamız çok güç ama bugün güzel olan nokta uzun süreden sonra ilk defa dışardan çok iyi soktuk. Acaba Haldun Alagaş ta mı oynasak hep :)
 
Ben sadece ilk yarıyı yorumlamak istiyorum çünkü 3. çeyrekteki fakrın kapanışını tam izleyemedim. İlk yarıda takımda çok olmulu şeyler gördüm. Sene başından beri belki de Mersin maçından beri ilk defa etkilendim.

*Hep dedim kadromuz ligin en derin 3-4 kadrosundan biri ama derinlik her zaman iyilik demek değildir. Kimi tkaımmar 6-7 adamla, görevleri kesin net olan adamlarla başarılı olurlar(Banvit veya geçen seneki Sonics gibi mesela). Sanki kadro daralması olumlu etkilemiş. Bunun 2 nedeni var bence. 1.si Halil Üner'i benim de çok eleştirdiğim yönlerinden biri çok fazla oyuncu değiştirmesiydi ama özellikle ilk yarıda daha statik bir ktaımla sahadaydık. MEsela Whsiby gidince Fatih bir rol üstlenmiş gibi sanki. Yani ilk yarıda takıma bakınca Malik skorer, DeSean pis işler+savunma, Burak tehdit, Fatih de rebound ve caydırılcık görevlerini üstlenmiş gibilerdi. Bence yüksek şut yüzdesinden çok nu tablo beni gelecek için umutlandırdı.

* Burak Sezgin ilk yarıda faketen sonra drivelarını yaptı ve gerçekten o kozunu kullanması lazım.

* İlk yarıda naaptıysak 2. yarıda da yapma huyumuz gidiyor, bu bize tahminen playoff için yeterli olacaktır, tabi öle gidecek diye de bir kaide yok.

* Bu arada Fırat hakemleri eleştirmiş ama tam izlyemediğim için birşey demiyeceğim, ama artık biraz da hayat felsefesi olarak artık hakemleri eleştirmenin-bazı sonuçları hakemlere atmanın sadece zarar getirdği düşüncesindeyim. Yani başarın yada başarısızlıkta olumsuz noktaları başkarlına atmak kolaya kaçmaktır, ha keza mazaret bulmak da. Gerekirse hakemler de yenilmelidir, eğer bugün hakem hataları varsa onlara rağmen ligin 6.sı Tekeli yendik mesela.

PS: Şimdii yazdklarımı bir daha okudum da, kesinlikle kendimi anlatma ve TÜrkçe konusunda sorunlarım var :) Klavyede yazı yazmam zaten başlı başına bir sorun...
 
ben hakemleri iyi buldum baya

birincisi umutun teknik faulü cok gereksiz bi teknik fauldu. hakem zaten topu bize vermiş ne diye itiraza devam ediyorun.

ikincisi ise halil ünerin teknik faulüydü ki burda fark baya bi azaldı. çünkü zaten 2 atış hakları vardı. 4 atış yapıp bide kenardan basladılar. toplamda 6 sayı yedik bi hücumda. burda da dixon ın cok acık bi faulu vardı ne diye sacma sapan itirzlar yapıolar anlamıyorum..

tekele de calınan en az 3 tane teknik+kasti faul aklımda. ilk yarıda tufanın yaptığı harekete kasti faul verdi ki vermeyebilirdi de.. ikinci yarıda kimsenin gözünün yasına bakmadan bastılar teknik faulleri :))

yani bence hakemler iyiydi ama bizim takımın biraz sinirlerine hakim olması lazım :) cok cabuk sinir yapıp oyundan düsüyoruz..
 
Sayilari az olsada orda olan arkadaslara tesekkur etmek istiyorum ben. Basketbol hakkinda yorum yapacak kadar bilgim yok ama zevkli macti.

CHEYENNE
 
Merhaba Arkadaşlar!Dün oynanan Galatasaray Cafe Crown-Tekelspor maçını televizyondan izlerken aslında şu aklıma geldi! :oops: Aslında takımımızda eksik olan savunma ve penetrelerde içeriye ani top asistlerinin daha anlamlı bir şekilde yapılmış olmasıyla maçı kolayca almak içten değildi :) ;) Maçı kazanarak oyuncuların kendilerine güveni de gelmiş oldu!Dikkat ederseniz Malik Dixon ve DeSean Hadley gibi oyuncular diğer maçlara göre takımı daha fazla yönlendirme ve arkadaşlarına pozisyon hazırlama gibi varyasyonları oyun içinde iyi yaptılar!!! :kizlar :eek:key Tekelspor takımı da önceki maçlarına bakarak iyi bir oyun ortaya koyamadılar! 8) TAKIMIMIZA HELAL OLSUN!!! :atki HAYDİ GS'IM!!!>>>(1905)<<<
 
Maçı kazandık ama beni tatmin etmedi.Özellikle Savunmadaki oyunumuz.Dışarıyı çok boş bıraktık. Neyseki Tekel özellikle ilk yarıda çok atış kaçırdı.Eğer şut yüzdeleri yüksek olsaydı bizi kesin yenerlerdi.Bundan hiç şüphem yok.Rahatlıkla alabileceğimiz maçı az daha veriyorduk. Bundan sonraki maçlarımızın hiçbiri bu kadar rahat olmayacak.

Dün Tufan Ersözü çok boş bıraktık ama neyseki o da kapasitesinin altında idi dün.Ayrıca Savunma ribauntlarında çok büyük zaaflarımız var bizim(Bu sıkıntıyı her maçta çekiyoruz)

Bir de şunu farkettim.Farkı açtığımız maçlarda çabuk gevşiyoruz.Ama fark yediğimiz maçlarda oyundan çabuk kopuyoruz.Takımda motivasyon eksikliği var gibime geliyor.
 
takımımız iyiye gidiyor wisby ve randy yerine iyi 2 yabancı alırsak süpriz sonuçlar alabiliriz..........
 
maçı kazandık ama gerçekten oyun anlayışımızda ve kalitemizde pek bir değişiklik yoktu...dünkü maçı kazanmamızın yegane sebebi yüksek şut yüzdemizdir..açıkçası dün ne attıysak girdi zaten skordanda anlaşılıyor ve bunların çoğuda el üstü dışardan atılmış şutlar yani bu mentaletiyle devam edersek günlük galibiyetler almaya devam ederiz play-off a kalırız ama play-offtada sağlam savunması olan bi takıma ezilir gideriz...

gelelim halil ünere...yine maçı vermek için çok uğras sarf etti ama malik izin vermedi...bilmiorum sizde hisstetinizmi ben fark 20 sayıyken bile ooo bu maçı kesin aldık diyemedim ilk yarı sonunda. :? ..negativ enerjisini takımada yansıtmış teknik faul alan alana özellikle umutun aldığı teknik faulde kumandayı tv'a fırlatacaktım hem bomboş basketi kaçır bide top bizdeyken itiraza devam et teknik faul al olacak işmi??

son bir parantezde malik dixona :claps ..biliorum bu forumda onu sevmeyen basketbol dahileri var..şimdi yine başlarlar yok küçük maçların adamı bikerede büyük bi maçta oynasın görelim filan...benimse onlara diyeceğim malik'in en büyük şanssızlığı halil üner gibi bi hocanın elinde olmasıdır ve takımda onu rahatlatabilecek bi pivotun olmamasıdır...yoksa dünde gösterdi malik bu ligin en ii skoreridir.. :eek:key
 
bnce oyunumuz fena diildi o 3luklerde okadar zorlama degil 2 yarı oyun disiplininden kopup agrasiflestik oyuzden fark kapandı ama kendimizi topladık ozelikle zamanda gelen 3lukler bizi rahatlattı..yaa gercekten anlamıyorumm sizi 2 yabancısı olan bi takımdan nasıl bi oyun bekliyosunuz yaa olabileceginin en iyisi buu ne abartın ne haklarını yiyin dun kazanmayı isteyen bi GS kaybedegimiz bir tek efes var kagıt ustunde dierlerini yenersek playofflarda sansımız cok daha fazla olur ilk macları gecebilmemiz acısından
 
Bence Şemsettin'in ilk 5'de değil de sonradan oyuna dahil olması hem Gs'yi hem de Şemsettin'i olumlu etkiliyor.Daha faydalı oluyor.Şemsettin ilk 5 de yer alınca yoruluyor ve defansta çözülüyoruz.
Hüseyin bu ortamda kendini iyi geliştirdi.

Maçın en güzel yanı çok zevkli olmasıydı.Kapanıp açılan farklar,seyiri zevkli bir maç yarattı.
 
DÜN MAÇTA ÇOK BAĞIRDIK AMA TABİ Kİ DE BUNA DEYDİ :atki TEKEL TARAFTARININ BİR anti fb li OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI MAÇTAN SONRAKİ SALONDAKİ SEVİNÇ GÖSTERİLERİ HARİKAYDI MAÇTAN SONRA ÜMRANİYEDE BAĞIRMAMIZ BİR BAŞKA GÜZELLİKTİ
 
Fatih ve Hadley ( toplam 15 hc. rb.) ile hücum ribaundlarında etkili olmamız, ayrıca Dixon'ın mesafe tanımaz şutları ile maçı aldık. Ama pota altında rakibe eşleşme problemi yaratabilecek olan Fatih ve Valentin'i daha fazla kullanabilirdik.Özellikle rakibin pivotu Nedim'in savunması kötü ve bunu Fatihle değerlendirebilirdik.Ama olsun kazandık, önümüzdeki maçlara bakacağız :atki
 
Tekel dış şutlarda kötüydü, biz de iyiydik. Tekel, hücumda bu kadar kötü, biz de iyi olmasaydık, sonuç daha farklı olurdu. Malik'in oyunda olmadığı sürede sayı bulmakta zorlandık. Malik girdi, yine sayı atmaya başladık. Malik olmasa kazanmamız çok zordu.
Yine de galibiyet, galibiyettir. :)
 
biglion' Alıntı:
bnce oyunumuz fena diildi o 3luklerde okadar zorlama degil 2 yarı oyun disiplininden kopup agrasiflestik oyuzden fark kapandı ama kendimizi topladık ozelikle zamanda gelen 3lukler bizi rahatlattı..yaa gercekten anlamıyorumm sizi 2 yabancısı olan bi takımdan nasıl bi oyun bekliyosunuz yaa olabileceginin en iyisi buu ne abartın ne haklarını yiyin dun kazanmayı isteyen bi GS kaybedegimiz bir tek efes var kagıt ustunde dierlerini yenersek playofflarda sansımız cok daha fazla olur ilk macları gecebilmemiz acısından
hala aynı zihniyette olan arkadaşları görmek oldukça üzücü.takım halen çok fazla dış atışlara bağımlı oynuyor diyoruz.arkadaşımız iki yabancılı takımdan ne bekliyorsunuz diyor.
ayrıca yine alınan iki galibiyet üzerine hemen kağıt üzerinde efes hariç herlkesi yenebiliriz cümleler, kurulmaya başlandı.bu sistemsizlikle büyük maç kazanmamız imkansıza yakın.
lütfen taraftarlığın kazanılan maçlardan sonra gözlerimizi kapatarak sevinmemiz anlamına gelmediğini hatırlayalım.
 
biglion' Alıntı:
ewt gusel mactı ama az kaldı macı verioduk dixon macı kurtardı hadley pota altını tek basına domine etti 193luk adam 14 riban mı ne aldı ayrıca semso da iiyi oynadı goz ardı etmemek lazım ok X herzamn bole 3luk atılmaz ama attımız 3lukler ole zorlama sansa diillerdiki %70 i bos ceza sayılabilecek 3luklerdi ole pozisyonlar yaratmakta ayrı bir olay...

ayrıca skorda super NBA maclarını anımsattı bana ;)

evet gerçekten sezon içi bir nba maçı gibiydi ama bunda 16 üçlüğün payı büyük ayrıca 25 sayı da serbest atış sayısı kazanmışızbunlar ii tarafı kötü olanda içerden daha etkili olabilirdikinşallah ikisini de dengeleyerek mükemmel bir takım oluruz :atki
 

Üst