Galatasaray Alt Yapısı

Rusya'yı 56-51 yendik ve gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakaladık. Akşam İsveç Romanya'yı yenerse gruptan çıkmayı garantiliyoruz.

Rotasyondaki dakikalar yukarıdakine çok yakındı bugün, maçı kazanmamızda da illaki etkili olmuştur ilk maçtaki saçma rotasyonu düşününce. Ama yine de ilk 5'imizin çok ofansif, ikinci 5'imizin ise skordan uzak olması önümüzü kesen etkenlerden biri. Misal olarak Ayşe Cora bugün hiç top kullanmadan kenara geldi ilk periyotta. Böyle olacağına kenardan gelseydi, Olcay ve Özge'nin olmadığı dakikalarda daha efektif olabilirdi. bu dengeyi iyi ayarlamak lazım.

gecmilli.jpg
 
Turnuvanın 3. maçında ev sahibi Romanya'yı 54-37 geçerek grupta 2 galibiyetle üst tura yükseldik ve en önemlisi üst gruba galibiyet taşımayı başardık.

Maç boyunca takımı Olcay sürükledi ama 4. çeyrekte muhtemelen Romanya'nın tam saha baskı yaptığı dakikalarda üst üste 2 top kaybedince yerini İlayda'ya bıraktı ve daha sonra fark giderek açıldı. İlk günkü kötü tercihlerden sonra rotasyon oturmaya başlamışa benziyor. Skorer ihtiyacı çekmeyen hatta fazlalığı olan şu takımda İlayda'nın en az 15 dakika, bence 20 dakika süre alması lazım.

Öte yandan Ayşe Cora bu maçta da hücum yönünde ondan beklentileri karşılayamadı. Ümit Milli Takım'da oynadıktan hemen sonra burada da oynamak kolay değil, erkeklerde Kenan Sipahi benzer şeyi yapmadı mesela ama yine de şu turnuvayı domine etmesi lazım Ayşe'nin. İkinci gruplardan çıkmak istiyorsak, madalya istiyorsak ona çok ihtiyacımız var, umarım bu maçtan sonra gerçek Ayşe'yi izleyebiliriz.

59109217.jpg


Çapraz gruptan da 2 galibiyetle İspanya, 1 galibiyetle Polonya ve 0 galibiyetle Slovenya geliyor. Bizim grubumuzdan ise İsveç 2 galibiyetle, biz 1 galibiyetle, Romanya da 0 galibiyetle çıkmış oldu. Polonya ve Slovenya maçlarından birini çıkarsak kendimizi çeyrek finale atarız gibi gözüküyor, ikisini de kazanırsak çeyrek finalde nispeten zayıf bir rakiple eşleşiriz.
 
Polonya ve Slovenya çok zayıf takımlar muhtemelen 2'sini de yeneriz.

Diğer birleşen gruptan da rakip olarak Belçika gelme ihtimali yüksek, muhtemelen 2.bitirir Belçika bize rakip olur. Hollanda da 2.bitirebilir olası bir Belçika galibiyetinde, fransanın orayı lider bitireceğini tahmin ediyorum. Belçika da Hollanda da dişimize göre rakipler, İspanya diğer takımların önünde duruyor şu an. İsveç, Türkiye ve Fransa da eşit güçte takımlar gibi gözüküyor, inşallah finale kadar gidecek bu takım, o kapasite var.

Ayşe Cora'nın yorgun olduğunu düşünüyorum ben Gazanfer, kendinden 2 yaş büyüklerle zorlu bir turnuva oynayıp geldi sonuçta. O takımda en çok süre alan isimdi olsun o kadar daha yaşı 18 kaldıramadı bu tempoyu muhtemelen.
 
Genç Kız Milli Takım’ımız Polonya’yı Uzatmada Devirdi

Romanya’da devam eden Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tur ilk maçını oynayan Genç Kız Milli Takım, Polonya’yı uzatma sonunda 65-76 mağlup etti.

Normal süresi 63-63 biten karşılaşmada Ay Yıldızlı ekibimiz uzatma periyodunda rakibine sadece 2 sayı şansı tanırken sahadan da 65-76’lık skorla galip ayrılmasını bildi.

Maça her iki takımda hücumda basketler bularak başladı. İlk dakikalarda her iki takımda bulduğu basketlerle birbirine üstünlük kurmaya çalışırken dördüncü dakika ise 7-7 eşitlikle geçildi. Rakibinin öne geçmesine izin vermeyen milliler Ferda’nın basketiyle son 4 dakika 28 saniyeye girilirken ise yeniden eşitliği yakaladı (10-10). Zorlu maçta ilk periyodu ise Polonya 17-14 önde kapadı.

Mücadelede ikinci periyot karşılıklı basketlerle başladı. Bu periyotta Özge ile basket üreten Ay yıldızlı ekibimiz Ferda’nın da basketiyle rakibi karşısında önce farkı eritti daha sonra ise öne geçmeyi başardı (22-24). Olcay ve Ayşe ile üst üste basketler üreten milliler bir anda farkı açtı ve soyunma odasına 31-35’lik skorla üstün giden taraf oldu.

Üçüncü periyoda milliler Özge’nin basketiyle başlarken Olcay’ın da skora katkısıyla rakibi karşısında 22. Dakikayı 33-39 üstün geçti. Wozniak ile farkı kapatmak isteyen Polonya ise bulduğu basketlerle skoru 40-45’e getirdi. Periyodun sonlarına doğru hücumda toparlanan Polonya üst üste elde ettiği sayılarla maçta üstünlüğü yakaladı ve final periyoduna 48-45 önde girdi.

Maçın son periyodu ise büyük çekişmeye sahne oldu. Önceki periyotta öne geçen ve avantajını korumak isteyen Polonya karşısında Ay yıldızlı ekibimiz farkı eritmek isterken bu isteğin başarılı oldu. Milliler 34. Dakikada ise Özge’nin basketiyle skorda 50-51 üstünlüğü elde etti. Polonya ise yeniden öne geçerken oyunu bırakmayan millilerimiz son bölümlere girilirken ise yine Özge ile farkı kapattı. Olcay Çakır ile farkı 1 sayıya indiren Genç Kız Milli Takım’ımız yine bu oyuncunun basketiyle maçın bitmesine 10 saniye kala skorda eşitliği sağladı ve maçta normal süre 63-63 eşitlikle tamamlanarak uzatmaya gidildi.

Uzatma periyoduna etkili başlayan taraf Genç Kız Milli Takım’ımız oldu. Rakibine ilk 2,5 dakikalık zamanda sayı şansı tanımayan millilerimiz Olcay Çakır’ın basketleriyle skoru 63-67 yaptı. Uzatmalarda son 1 dakikaya ise Ay yıldızlılar 65-71 ütsün girdi. Sert savunmasıyla rakibine sadece 2 sayı şansı tanıyan millilerimiz uzatma sonunda sahadan 65-76’lık skorla galip ayrılan taraf oldu.


POLONYA (65): M.Skrezecz 6 (1 ribaund, 1 asist), K.Wozniak 11 (5 ribaund, 1 asist), D.Owcarzak 13 (5 ribaund, 2 asist), K.Wojdalska (1 ribaund, 1 asist), K.Szybala 4, J.Sendlewska 2 (3 ribaund), M.Koperwas 5 (3 ribaund, 3 asist), D.Miloszewska 19 (8 ribaund, 2 asits), K.Wilk 5 (5 ribaund, 2 asist)

TÜRKİYE (76): OlcayÇakır 21 (6 ribaund, 6 asist), İlayda Tokmak (1 asist), Merve Aydın (2 ribaund), Ferda Yıldız 13 (4 ribaund), Ayşe Cora 10 (5 ribaund, 4 asist), Betül Kalfalı 6 (6 ribaund, 1 asist), Elif Emirtekin (4 ribaund), Melike Yalçınkaya (2 ribaund), Nadya Zuyeva (2 ribaund), Gizem Sezer 4 (10 ribaund), Özge Kavurmacıoğlu 22 (11 ribaund, 3 asist),

1.PERİYOT:17-14
2.PERİYOT:14-21
3.PERİYOT:17-10
4.PERİYOT:15-18
1.UZATMA: 2-13


Kaynak: tbf.org.tr
 
Bu maç sanırım turnuvadaki en unutulmaz maçımız olacak.

İyi başladık rahat bir galibiyet geliyor derken maçın sonlarında kabus gördük, Olcay'ın oyunun son anlarındaki performansını izlemek isterdim açıkçası. Bunun yanında Slovenya'yı da yeneceğimizi düşünürsek bu galibiyet bize yarı finalin kapısını aralayan galibiyet de olabilir, bu açıdan da çok önemli.

Kimin kaç şut attığını, kaç şut kaçırdığını, hücumdaki yüzdeleri vs. görmek isteyenler varsa da resmi de koyalım yine.

adszcf.jpg
 
İspanya'ya 57 - 69 yenildik. Maç öncesi tahminim ne yazık ki tuttu (10 - 20 fark arası). Ancak hedef maçın bu olmadığını Fırat hoca da dolaylı olarak söylemişti ( üç maçın en az ikisini almalıyız). Bu maçı da alsak bonus olacaktı.
 
Turnuvanın favorisi İspanya'ya 69-57 kaybettik. Aslında bu sonuç turnuvanın ilerisi açısından umut verici oldu. Şöyle ki İspanya en kötü oynadığı maçta rakibine 34 sayı fark attı bu turnuvada.

Ayşe'nin iyi oyunu hem bizim hem Milli Takım için umut verici. İspanya'nın daha önce en fazla 42 sayı yediğini düşünürsek tek başına 19 sayı atması büyük başarı. Bu arada sanırım Betül sakatlık geçirdi ki 3 dakika oynayabildi. Tam kadro çıktığımız ve tüm oyuncularımızın gününde olduğu bir günde İspanya'yı bile yenebiliriz düşüncesi oluştu bende.

Yarın Slovenya'yı yenip 3.olarak çapraz grubun 2.si ile eşleşeceğiz muhtemelen. Bu takım da İstanbul'da şampiyon olduğumuz turnuvada 2 sayı farkla yenildiğimiz Fransa olacak gibi duruyor. Madalya yolu açık gibi...

İspanya maçının istatistikleri...

adsz2sc.jpg
 
Genç Kız Milli Takım, Çeyrek Finale Yükseldi

Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tur son maçında Genç Kız Milli Takımımız, Slovenya’yı 66-58’lik skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Alina Gjerkes ve Melike Yalçınkaya’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede Slovenya, ilk 2.5 dakikayı 2-6 önde geçti. Olcay Çakır ve Özge Kavurmacıoğlu ikilisiyle skor üreten Millilerimiz, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Slovenya, ilk periyotu Alina Gjerkes’in orta mesafe isabetiyle 14-15 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda İlayda Tokmak ile turnike basket bulan Genç Kız Milli Takımımız, Merve Olcay’ın da devreye girmesiyle durumu 14.dakikada 22-19’a getirdi. Bu bölümde savunmasını sertleştiren ve kaptığı topları da olumlu kullanan Millilerimiz, aradaki farkı da açmaya başladı. Ay Yıldızlılarımız, Olcay Çakır ve Özge Kavurmacıoğlu’nun önderliğinde devre sonunda soyunma odasına 6 sayı farkla 34-28 üstün gitti.

Üçüncü periyota iyi başlayan taraf Slovenya oldu. Ursa Zibert ve Nina Gabrovsek ile 5-0’lık bir seri yakalayan Slovenya, farkı da 1 sayıya indirdi (34-33). Betül Kalfalı ile bu periyottaki ilk sayılarını bulan Millilerimiz, Özge Kavurmacıoğlu ve Merve Aydın’ın da basketleriyle kontrolü eline aldı. Genç Kız Milli Takımımız, üçüncü periyotu 50-41 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölüme iki takımda hücumda tutuk başladı. Olcay ile hücumdaki suskunluğunu bozan Millilerimiz, 32.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (52-41). Rebeka Abramovic’in turnikesi ve Maja Bosnjak’ın da serbest atışlarıyla oyuna ortak olmaya çalışan Slovenya, buna karşın Millilerimizin hücumdaki etkili oyununa engel olamadı. Ay Yıldızlılarımız, son bölümde Elif Emirtekin, Merve Aydın ve Özge Kavurmacıoğlu’nun hücumları sürüklemesiyle mücadeleden 66-58 galibiyetle ayrıldı.

TÜRKİYE (66): Olcay Çakır 10 (5 ribaund - 4 asist), İlayda Tokmak 4 (2 ribaund - 1 asist), Merve Aydın 10 (3 ribaund – 2 asist), Ferda Yıldız (2 ribaund), Ayşe Cora 12 (5 ribaund), Betül Kalfalı 2 (2 irbaund – 1 asist), Didem Nakaş 3 (2 ribaund – 1 asist), Elif Emirtekin 4 (5 ribaund – 1 asist), Melike Yalçınkaya 2 (1 ribaund), Nadya Zuyeva 2 (2 ribaund), Gizem Sezer (1 ribaund – 1 asist), Özge Kavurmacıoğlu 17 (14 ribaund – 1 asist)

SLOVENYA (58): Alja Samec (1 ribaund), Nina Gabrovsek 12 (3 ribaund), Vesna Sever, Rebeka Abramovic 8 (2 ribaund – 1 asist), Alina Gjerkes 16 (4 ribaund – 1 asist), Tjasa Unverdorben, Ursa Svetic, Klara Zupancic, Ursa Zibert 11 (1 ribaund), Ziva Macura 7 (9 ribaund), Janza Dolinsek (1 ribaund), Maja Bosnjak 4 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 14-15
2. PERİYOT: 20-13
3. PERİYOT: 16-13
4. PERİYOT: 16-17


Kaynak:tbf.org.tr
 
Fransa'yı Belçika'ya tercih ederdik sanırım çoğumuz. İstanbul'da oynadığımız ve tanıdığımız bir ekipti en azından. Belçika'da Vanloo-Meesseman ikilisi turnuvanın en iyi ikilisi olabilir. Gerçekten iyi bir takımla oynayacağız ve maç sonuna kadar başa baş bir mücadele olur.

Bugünkü maçı Fiba Europe'un canlı istatistiğinden takip edemedik, teknik bir aksaklık oldu sanırım. Maç sonu istatistiklere baktığımızda oyuncu sürelerinin çok değiştiğini görüyoruz. Ferda-Betül-Gizem çok az oynamış, Merve 30 dakika almış gibi...

adszfbe.jpg
 
Yarın U16 Avrupa Şampiyonası da başlıyor İtalya'da. Kadroda Galatasaray'dan Nurcan Başaran var. Çok sakatımız olduğu için ideal beşimizle mücadele edemeyecekmişiz. Şartlar zor ama başarılar Yıldızlar'a. Ellerinden geldiğince artık.
 
Yıldız Kızlar Hollanda Engelini Geçti
12.08.2011 19:30

İtalya’da organize edilen Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda Yıldız Kız Milli Takımımız, ikinci maçında Hollanda’yı 46-57 yendi.



Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Hollanda ile karşılaşan Yıldız Kız Milli Takım, rakibini 46-57 mağlup etti. Nurcan Başaran ve Ezgi Manlacı ürettikleri 14’er sayı ile takımımızın galibiyetinde büyük rol oynadılar. Millilerimiz D Grubu’ndaki son maçını yarın TSİ 15:30’da Sırbistan ile oynayacak.

Maça 3 sayı çizgisinin gerisinden Nurcan Başaran’ın basketi ile başlayan Yıldız Kız Milli Takımımız, Hülya Çoklar ve Büşra Akbaş ile boyalı alandan skor üreterek 5. dakikayı 7-11 üstün geçti. Emese Hof’un basketlerine Ezgi Manlacı- Başak Altunbey ikilisi ile karşılık veren Ay Yıldızlılar, ilk periyodu 11-19 önde tamamladı.

İkinci periyoda Britt Zappeij ve Lisanne de Jonge’nin basketleri ile başlayan Hollanda karşısında pota altından Başak Altunbey ve Ezgi Manlacı ile skor bulmaya devam eden Millilerimiz, skor avantajını korudu ve 15. dakikayı da 17-25 üstün geçti. Mola dönüşünde serbest atış çizgisinden ve yakın mesafe atışlardan sayılar bulan Hollanda farkı kapatmaya çalışsa da Ezgi Manlacı’yı durdurmakta zorlandı. Yıldız Kızlar ilk yarıyı 22-31 önde kapattı.




İkinci yarıya iyi başlayan Hollanda, serbest atışlardan ürettiği sayılarla farkı eritmeye başlarken, Sinem Ataş ve Hülya Çoklar’ın basketlerine de Emese Hof ve Isabella Slim ile karşılık verdi ve 25. dakikaya 33-36 geride girdi. Boyalı alanı Ezgi Manlacı ile iyi kullanan Kırmızı Beyazlılar, Başak Altunbey’in basketi ile son periyoda 38-42 önde girdi.

Final periyoduna Lanette Kempers’ın sayıları ile başlayan Hollanda’nın farkı bu kez de 2 sayıya indirmesinin ardından Nurcan Başaran ile arka arkaya 3 sayılık basketler bulan Yıldız Milliler, 34. Dakikada tekrar farkı 9 sayıya çıkarttı (40-49). Bu dakikadan sonra rakibinin maça tekrar ortak olma çabalarını Büşra Akbaş ve Nurcan Başaran ile sonuçsuz bırakan Yıldız Kız Milli Takımımız, maçtan da 46-57 galip ayrıldı.

HOLLANDA (46):Fleur Kuijt (2 ribaund), Laura Cornelius 5 (2 ribaund – 4 asist), Janiek van Veen 1 (2 ribaund) , Klaziena Guijt (2 ribaund – 1 asist), Kinou Kanbier (1 ribaund), Anke Rikhof 1 (1 ribaund), Lisanne de Jonge 4 (5 ribaund –1 asist), Isabella Slim 13 (5 ribaund), Britt Zappeij 3 (5 ribaund – 1 asist), Emese Hof 13 (9 ribaund), Lanette Kempers 6 (3 ribaund – 1 asist)

TÜRKİYE (57): Büşra Akbaş 8 (3 ribaund – 2 asist), Sinem Ataş 4 (1 asist), Nurhilal Özköse (1 ribaund), Deniz Çatalbaş 2 (5 ribaund – 2 asist), Nurcan Başaran 14 (5 ribaund – 2 asist), Başak Altunbey 9 (6 ribaund – 1 asist), Hülya Çoklar 6 (7 ribaund – 2 asist), Ezgi Manlacı 14 (9 ribaund)

1. PERİYOT: 11-19
2. PERİYOT: 11-12
3. PERİYOT: 16-11
4. PERİYOT: 8-15
 
Belçika'ya 60-58 kaybettik maalesef. Öncelikle tüm oyuncularımıza teşekkür edelim, ellerinden gelenin en iyisini yaptı hepsi, bundan şüphemiz yok.

Maça çok kötü başladıki sonra toparladık, maçın sonlarına doğru öne de geçtik ama olmayınca olmuyor maalesef. Betül'ün sakatlığı ve sürelerinin azalması, bugün yine Ferda'nın muhtemelen sakatlığından dolayı oynamaması belimizi büktü biraz.

Bu turnuva boyunca gördük ki, bu oyuncularla 7-8 sene sonra katılacağımız turnuvaların hepsinde en büyük favorilerden biri olacak Milli Takımımız. Çok kaliteli oyunculardan kurulu çok iyi bir jenerasyonumuz var gerçekten, tekrardan hepsine teşekkürler.

Maçın istatistikleri...

adszqjq.jpg
 
5.lik maçı oynamak için karşılaştığımız Hollanda'ya 81-73 yenildik ve yarın 7.lik için Sırbistan ile oynayacağız. İlk yarıda gayet rahattık aslında ama ne olduysa 2.devrede oldu Belçika maçı gibi. Muhtemelen sebebi de yorgunluktur bu düşüşün.

Bu takım kesinlikle buraları hak etmiyor ama ufak nüanslar sonucu madalya alabileceğimiz turnuvada 7.likle yetinmek durumundayız. 2 sayıyla kaybettiğimiz İsveç maçı, yine 2 sayıyla kaybettiğimiz Belçika maçlarından birini kazanabilsek şuan büyük bir heyecanla finali de bekliyor olabilirdik, sağlık olsun.

Turnuvada sona gelirken gözüme çarpan en önemli istatistik asist rakamımızın düşüklüğü oldu. İstanbul'daki turnuvada da bunu çok net şekilde görmüştük. Oyuncularımızı biraz daha bireysellikten uzaklaştırmak, takım oyununa yatkın seviyeye getirmek önümüzdeki seneler için kilit nokta benim gözümde. Çünkü yetenek gerçekten olarak hiçbir sıkıntımız yok.

Hollanda maçının istatistikleri...
adszfpd.jpg
 
Pek kolay geçmeyen bir maç sonunda Sırbistan'ı 4.periyottaki etkili oyunumuzla 47-42 yendik ve turnuvayı 7. sırada tamamladık. Olcay hiç süre almadı bu maçta, yine hocamız az süre alan oyuncularımıza da gereken şansı verdi, güzel bir maç oldu.

Normalde İstanbul'da rahat yendiğimiz Hollanda'yı dün yenerdik ama muhtemelen Belçika maçını son anda kaybetmemizin moral bozukluğu etkiledi o maçı. Yoksa normal şartlarda bugün Polonya'yı yenip 5. kapatırdık turnuvayı.

Hollanda maçının istatistikleri...

adszwci.jpg


Bu da turnuva sonunda oyuncularımızın istatistikleri...

adsz2js.jpg
 
Genç Kız Milli Takımımız bir çok eksikle geldiği turnuvada yarı finale çıkmayı başardı.

Oyuncumuz Nurcan Başaran da iyi bir performans sergiliyor turnuvada.
 
Son günlerde Galatasaray altyapısında hareketli günler oluyor.

Balım Akbulak-Gözde Yürük-Özge Turmuş takımdan ayrıldı. Bu ayrılıkların sebebi olarak Genç Takım yaşlarının dolması ve A Takım için çok iyi olamamaları gösteriliyor. Şimdi buraya kadar tamam diyebiliyoruz, zaten kimse seneye süre bulurdu diyemez bu oyunculara.

Ama bana göre bu noktada yapılan en büyük yanlış bu oyuncuların bonservisleri ile ayrılması. Kiralık gönderme formülü varken bu olaya neden giriştik anlayamıyorum. Balım, İlayda'yla birlikte kadromuza kattığımız ve gelecekte önemli şeyler beklediğimiz, geçen sene de Genç Takımımız'ın en önemli 2. oyuncusuydu bildiğim kadarıyla. Gözde ise sezonun neredeyse tamamını A Takım ile geçirmiş bir oyuncu. Böyle değerleri şimdi kendi elimizle bırakıyoruz da 5-6 sene sonra Balım Galatasaraylı, Gözde bizim altyapımızdan çıktı, onları nasıl geri getiririz düşüncelerine girer miyiz?

Burada suç kendilerini şuan A Takım seviyesine getiremeyen bu oyuncularımızda mı, yoksa takıma dünyanın en iyi yabancılarının üstüne başarı uğruna Türk Milli Takımı'nın veteranlarını getirmiş, bu gençleri kaybetmiş değerli hocamızda mı?

Umarım pişman olmayız bu hamlelerden...
 
2011 Alt Yapı Turnuvaları:
U19 Dünya Şampiyonası:

Şampiyon: Amerika
Gümüş: İspanya
Bronz: Brezilya

Turnuvanın En İyi Beşi: Rui Machida (Japonya), Ariel Massengale (ABD), Breanna Stewart (ABD), Damiris Dantas (Brezilya), Astou Ndour (İspanya)

MVP: Damiris Dantas (Brezilya, Pivot, 1992)

Türkiye: Katılamadı


U20 Avrupa Şampiyonası:

14648.jpg


Şampiyon: İspanya
Gümüş: Rusya
Bronz: Polonya

Turnuvanın En İyi Beşi: Queralt Casas (İspanya), Alina Iagupova (Ukrayna), Anastasiya Shilova (Rusya), Sara Krnijc (Sırbistan), Malgorzata Misiuk (Polonya).

MVP: Queralt Casas (İspanya, Guard, 1992)

14651.jpg


Türkiye: Dokuzuncu

Ümit Milli Takım Kadrosu: Pınar Demirok (Kaskispor), Asena Yalçın (Ceyhan Belediyesi), Ayşegül Günay (Beşiktaş), Serenay Çakmakçı (İstanbul Üni.), Ayşe Cora (Galatasaray), Emel Türkyılmaz (Antalya Koleji), Özge Yavaş (Optimum TED), Tuğçe Murat (Mersin BŞB), Pelin Gülbağ (Botaş), Esra Ural (Kaskispor), Nazlı Gökdemir (Kaskispor), Gamze Takmaz (Botaş). Koç: Aziz Akkaya

Ayşe Cora: 30.6 dakika; 12,6 sayı-4.8 ribaund-2.8 asist-1.9 top çalma-2.0 top kaybı-0.1 blok

......
U18 Avrupa Şampiyonası:

14674.jpg


Şampiyon: Belçika
Gümüş: Fransa
Bronz: İspanya

Turnuvanın En İyi Beşi: Julie Vanloo (Belçika), Esther Moisan Niamke (Fransa), Andrea Vilaro (İspanya), Astou Ndour (İspanya), Emma Meesseman (Belçika)

MVP: Emma Meesseman (Belçika, Pivot, 1993)

14678.jpg


Türkiye: Yedinci

Genç Milli Takım Kadrosu: Olcay Çakır (Fenerbahçe), İlayda Tokmak (Galatasaray), Merve Aydın (Mersin BŞB), Ferda Yıldız (Antalya Koleji), Ayşe Cora (Galatasaray), Betül Kalfalı (İstanbul Üni.), Didem Nakaş (İstanbul Üni.), Elif Emirtekin (Botaş), Melike Yalçınkaya (Ceyhan Belediyesi), Nadya Zuyeva (Botaş), Gizem Sezer (İstanbul Üni.), Özge Kavurmacıoğlu (Fenerbahçe). Koç: Fırat Okul

İlayda Tokmak: 13.1 dakika; 2.9 sayı-1.4 ribaund-0.9 asist-0.4 top çalma-1.4 top kaybı
Ayşe Cora: 24 dakika; 11.4 sayı-4.2 ribaund-1.7 asist-1.4 top çalma-2.1 top kaybı-0.2 blok

U16 Avrupa Şampiyonası:

14692.jpg


Şampiyon: İspanya
Gümüş: Belçika
Bronz: İtalya

Turnuvanın En İyi Beşi: Hind Ben Abdelkader (Belçika), Leticia Romero (İspanya), Maria Arrojo (İspanya), Cecilia Zandalasini (İtalya), Hülya Çoklar (Türkiye)

MVP: Hind Ben Abdelkader (Belçika, Forvet, 1995)

14697.jpg


Türkiye: Dördüncü

Yıldız Milli Takım Kadrosu: Büşra Akbaş (Botaş), Aylin Darinç (Botaş), Melis Gülcan (Fenerbahçe), Sinem Ataş (Antalya Koleji), Nurhilal Özköse (Fenerbahçe), Sehernaz Çidal (Botaşspor), Deniz Çatalbaş (Fenerbahçe), Nurcan Başaran (Galatasaray), Başak Altunbey (Fenerbahçe), Hülya Çoklar (Fenerbahçe), Ezgi Manlacı (Ceyhan Belediyesi), Nazlıcan Ölçek (Antalya Koleji). Koç: Erkan Metin

Nurcan Başaran: 25.4 dakika; 6.7 sayı-4.3 ribaund-1.4 asist-1.3 top çalma-3 top kaybı
 

Üst