Galatasaray - Büyükşehir Bld. Spor | TSL 6.Hafta

Maç sonucu ne olur?

  • Kazanırız

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    55
Emre,

Aslında tüm sorun son cümlende çözülüyor. Takım biraz oynayınca tribün hareketlenmesin abi. Takım kötü olunca tribün hareketlensin takımı da hareketlendirsin.

Arz ederim =)
 
Semih Ural' Alıntı:
Sühan bey,

Size 96 yılından beri gittiğim maçların bilet koleksiyonunu gönderiyim son 10 senesi kombinelerle birlikte. Hediyem olur. =)

Şu her sene yapılıp söylenen en az 3 besteleri söyleyin biz de bilelim. Yoksa maçın 3. dksında başlayıp 80. dakika hala "saldır Galatasaray" diye bagırılırken siz statta olmuyormusunuz onu anlamadım.

90 lı yılları tartışmıyorum zaten. O günleri bizzat yaşamış biri olarak bugün geldiğimiz durumun vahametini anlatmaya çalışıyorum ama bide maça gidip gitmediğimizi ispat etmek zorunda kaldık. =)

Demek ki hep biz süperiz biz harikayız demek gerekiyor.

Hayır benim anlamadıgım burda bişeyi eleştirdiğin zaman bazıları çıkıp tribün farikası gibi gelip demek sen maça gitmiyorsun, 90 yılları bilmezsin, abilerine sor anlatsınlar gibi cümleleri söylemeye bayılıyor.

Ben sabah gelip Emrenin yazdıgı yazıya bir alıntı yaptım ve onunla tartıştım. Arkasından da Şamil gelip katılmadıgını belirtti onunla da tartıştım da şu yazdıgınız mesajın hiçbir açıklaması yok yani. Bundan sonra da cevap beklemeyin zaten.

Bu arada Şamille Emreye ayrıca teşekkür ediyorum bana yazdıkları mesajlar için.


Semih öncelikle sana 1980 den bilet gönderirdim koleksiyonuna kat diye ama o zamanlar biletler farklıydı. Bana bilet ile gelme. Bak ben tartışmanız dışında farklı bir şey soruyorum. Zırt pırt insanlar ahh 2000 tribünleri ahh diyor. Bİr zahmet izleyin bir maçı 2000 tribünleri nasılmış görün diyorum. İnsanalrın kafasına yanlış bilgiler sokuluyor. 2000li yıllarda tribünlerimiz iyi değildi. Eğer o tribünlere iyi dersek en başta yanlış başlarız yola.

Arkadaşlar GS tribünü beste yapmıyor diyorsunuz bana 98-2002 arası yapılan besteleri söyleyin bir bakalım? Ben 80lerden 98e kadar yapılan besteleri söyliyeyim size bir de. Bir de 2002 den bugüne yapılan besteleri söyleyelim. Tribün harıl harıl beste yapıyor. Bizim besteleri herkes kullandığı için bizim gibi gözükmüyor.

Bir zahmet bakın diyorum o yıllardaki maçlarımıza. Sen sarı ile kırmızı kalbimizin yıldızı diye tribün 30 dakika bağırıyordu. Yahu şimdi o tezahuratı 3 dakika yapsak hemen başlarsınız "yahu bıy bıy bıy baydınız sahayı" diye. O zaman neden denmiyordu o? Saldır galaaaaaaaaatasaray demişizde sahadakiler bayılmışmış. Ben size reel konuşuyorum sen hayallerinden bahsediyorsun. 90 da maça gittiysen bilirsin tribünleri, 90 yılının tribünü ile 2000'inin tribünü aynımıydı? 2010 tribünü, 2000'inin tribününden daha iyiydi bunu herkesle de tartışırım. Hani yaşlılar der ya hep bizim zamanımızda diye. Aynı öyle bir olay mevcut. O zamanları bilmediğimizden biz de onların dediğini doğru sanırdık. ama burda farklı bir durum var ben her zamanı biliyorum tribünde. Yani doğru hatırlamadığınızı olayları hayal edip öyle olduğunu sanmayın diyorum. GS tribünleri 80lerin sonu 90ların ortasına kadar çok iyiydi sonrası değişiklikler başladı. bunun bir çok etkisi var sosyal etkileri de var.

Bütün bunları söylediğimde ben öyle demedim yok bir alıntı yaptım ona dedim diyorsun BJK tribünü daha iyi diyorsun ama sana ver bana done diyince Şamil emre teşkkürler diyorsun.

GS tribünleri benimde istediğim gibi değil bunun sebebi farklı. Ama tribün bayıltıcı tezahurat ediyor yok takımın arkasında değil eskiden böylemiydi dersen orda dur derim sana. Sebepleri doğru saptamak gerekli. Ha tabi GS tribünleri eskiden sonuç ne olursa olsun futbolcusuna hakaret etmezdi. Her zaman futbolcunun yanındaydı.Şimdi o anlamda direk hesap sormalar ıslıklamalar başladı bundan bende rahatsızım. ama bunu yapanda tribünden ziyade o maça gelip bağırmayan adamlar. Adama bağır desen bağırmaz "sana ne!" der ama Sabri'ye Ali Turan'a küfür etmeyi vatani görev bilir.

Bir başlık açalım konuşalım tribün sorunlarını ama hamasi olarak yok o yıllar iyiydi bu yıllar kötüydü beşiktaş şöyle bağırdı bık bık bık derseniz ben daha fazla done koyarım ortaya.
 
Ben bık bık demem Sühan bey açık açık konuşurum. hala gereksiz konusyorsunuz. Koydugunuz donelerin de benim söylediğimle alakası yok zaten. Size iyi muhabbetler. Konuyu gereksiz yerlere çekiyorsunuz.
 
bu konu amacından saptı Sühan..
ben Semih'in dediklerinde bu kadar tepki verecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
herkes tribün daha iyi olsun diyor, hepimiz Galatasaraylıyız, hepimiz tribündeyiz..
Yani maça gitmiyormusun falan şaka bir yana ağır oldu.
Ben bir başlık açarım şimdi tribünlerle ilgili sıkıntılar diye..
Oradan devam ederiz ama lütfen olayları gerginlik boyutuna taşımayalım.
Ortada bir anlaşmazlık yok ama tartışma var ilginç şekilde..
Şu linkten devam;

viewtopic.php?f=7&t=8802
 
Emre, bu sezon maçlara gidenler farkında olmalı ki tribün farklı bir motivasyon içinde. Misal Antep, İBb maçlarında tribünün kötü olduğunu söylemek bence doğru bir değerlendirme değil. Bu eleştiriyi yapmak için maçta olmamak gerekiyor. Bu yüzdende "maça gitmiyorsun sanırım" demem gayet yerinde bir tepki.
 
Neyse ya kimlerle neyi tartışıyormuşum =)

Tamam Sühan bey bu konuda karar merciinin siz oldugunu bilsem yemin ederim agzımı açmazdım. Verdiğiniz donelerle susturdunuz beni. En önemlisi bu sene tribüne kötü diyebilmem için maça gelmemem gerektiğini ögrettiniz bana.

Herşey için teşekkürler.
 
Bursa maçından sonra ilk defa oturdum 90 dk. izledim. İlk 20 dk. çok iştahlı oynadık, skoru da garantiye alınca yine eski Galatasaray'ı izledik.. Bütün maç boyunca Serkan Kurtuluş gibi bir oyuncuyu izlemek büyük keyif verdi gerçekten, bunca zamandır neden Ali Turan'ı izlettirdiler anlayamadım.

Barış Özbek, Mustafa Sarp, Pino gibi isimlerden de kurtulmak gerek. Bu isimlerin yanına Cana'yı da ekleyebiliriz, Cana belki son maçlardan daha iyi bir performans sergiledi ama liginde 7. haftası geldi. Bir an önce alışsınlar artık..

Son olarak Misimovic hakkında ufak bir şey yazacağım. İyi futbolcu daha ilk maçında kendisini gösterir diye bir söz vardır ama ben Misimovic'te bunu göremiyorum, alışma evresi diyeceğim ve fazla yazmayacağım ama bu gözler Hagi'nin ilk ASY maçını da izledi. "Bastonla yürüyen adam" denilen Hagi ASY'nin çimlerine ilk bastığında Trabzon'a frikikten gol atmıştı. Bence iyi oyuncu budur! Ama Misi'yi de bekleyip görelim..
 
Semih Ural' Alıntı:
Neyse ya kimlerle neyi tartışıyormuşum =)

Tamam Sühan bey bu konuda karar merciinin siz oldugunu bilsem yemin ederim agzımı açmazdım. Verdiğiniz donelerle susturdunuz beni. En önemlisi bu sene tribüne kötü diyebilmem için maça gelmemem gerektiğini ögrettiniz bana.

Herşey için teşekkürler.

Neyse Semih ben özür diliyorum senden. Gereksiz agresiflik içinde değilim.Seninle de bir sorunum olmadığını biliyorsundur. Dünkü GS basket buluşmasında da konuşuyorduk bunu bir nevi üzerine geldi.

2000lerde de tribün öyle ahım şahım değildi. Ama öyle bir algı oluştu insanalrda. Dediğim gibi 30 dakika "sen sarı ile kırmızı kalbimizin yıldızı" diye bağırdığımız olurdu. Bu arada done vermedim dostum. Done veririm dedim. Ben tribünlerin o günlerden daha iyi olduğunu düşünüyorum. 90lardan kötüyüz. 90 larda tribünde bir pozitif enerji vardı herkes maça inanırdı yenilirsek de alkışlardık. Ki 3 hafta üstüste Samiyende yenildiğimizi de gördüm o yıllarda ama alkışladık takımı. Yaptığımız en iyi tepki top bizim oyunculara geldi mi alkışı arttırırdık. O zamanlar tribün dışında agresifdik tribün içinde rahattık. Şimdi ise tribünde agresifiz ama tribün dışında yumuşadık. Belki bu daha iyi bilemem.
 
Misimoviç akşam kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapsaydı, o´nu eleştiren çok birçok kesimin tepkisi farklı olurdu diye düşünüyorum..

Misimoviç´e top servisi yapabilecek dana gibi bir oyuncumuz olmadığı sürece çok tartışırız bu konuyu ama ben birkaç haftaya kadar herşeyin daha da iyiye gideceğini düşünüyorum. Hem oyuncular açısından hem de tribün açısından herşey iyi olacaktır, buna inanıyorum.
 

Üst