Galatasaray - Büyükşehir Bld. Spor | TSL 6.Hafta

Maç sonucu ne olur?

  • Kazanırız

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    55
Bu maçın en güzel noktası Ayhan ın oyunudur.3-4 haftadır müthiş oynuyor.koşuyor,mücadele ediyor,top kazanıyor,oyun kuruyor kısaca tam bir o.saha gibi oynuyor.Resmen takımın lideri konumunda suan.

İkinci güzellik ise Cana dır.Oynadıkça kendini bulmaya başlıyor ve birazda zayıflamış.Sarp tan sonra 'ağrıkesici' gibi geliyor.

Tabi birde Serkan kurtuluşun ilk yarıdaki performansı müthişti.

Bu arada Pino ve Aydın da koca bir hayalkırıklığı.
 
Bu yorumlardan sonra Tv'den izlemek ile Stadyumda izlemek arasında koca bir fark olduğuna iyice idrak ettim artık.

hayır Ayhan kötü değildi katılıyorum ama Cana'dan daha fazla övgü almasına şaştım doğrusu. Cana resmen takımın orta sahasını toparladı oyunumuzu bir üst kademeye çıkardı ve en güzelide topsuz oyunda da çok iyi gerçekten. Bu gün sahada en çok kimi beğendin deseniz Baroş'u bir kenara koyarsak kesinlikle Cana derim, o çıkınca takım resmen geriye gitti, bazı şeyler daha net anlaşıldı.

Misimoviç'e de değinmek isterim bu gün biraz daha iyi gördüm gayet güzel paslar attı, çok şık bir gole imza atabilirdi Hasagiç az daha şanssız olsa, zaman zaman baskı da yaptı rakibe. Tabiki ondan çok daha iyi şeyler bekliyoruz ama sürekli oyunun içinde bir Misimoviç görmek isteyenler hayal kırıklığına uğrar zira o tarz bir oyuncu değil. Şahsen bu gün onu ben beğendim takım için çok daha iyi işler yapacağının sinyallerini bana verdi en azından, verdiği pasları saymıyorum 2 tane gol atabilirdi bu gün mesela.

İnsua'da gayet iyi oldu, mücadelesi falan çok iyi, çok ekstra işler beklemeye gerek yok en nihayetinde sol bek ama çok uzunca bir süre orada sıkıntı yaşamayacağımızı söyleyebilirim, e tabi bonservisi alınırsa. Çok az hata yapıyor, basit oynuyor ben onuda beğendim açıkçası.

Yeni stadımıza gitme arefesinde takımında tribünlerinde kendine geldiğini görmek beni bilhassa mutlu etti.
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Yeni stadımıza gitme arefesinde takımında tribünlerinde kendine geldiğini görmek beni bilhassa mutlu etti.

Bence maçın özeti bu.

Taraftar o kadar iştahlıydı ki, takım anında buna tepki verdi ve maçı başında kopardı. İkinci yarı numaralı bile tezahuratlara eşlik etti, güzel anlardı. GS seyircisi gücünün farkına vardığında neler yapabileceğini gösteriyor ve daha gösterecek. Varsın "diğer tribünler yıkılıyor, Ali sami yen tribünleri boş" desinler. Biz biliriz eğriyi doğruyu. İkinci yarı gol olmadıysa bunun sebeplerindne biri de tribündür bence. Önce biz maçı bıraktık, sonra da takım bıraktı. Ali samiyende Nevizade sesleri yankılandı

GS'da şu iyi bu kötü analizlerine şu an için girmeyeceğim. Takım olduk artık şu diğerinden daha iyi denecek oyuncu yok bence herkes diğeri kadar iyiydi. Zinciri kurduk, halkaları güçlendirme vakti.
 
-cana'nın oynadığı dakikalarda takımın nasıl farklı olduğu açık, m.sarp'a bin kere tercih edilir.

- serkan kurtuluş'u seviyorum..

- ayhan, sezon başına nazaran toparlandı.

-misimovic daha iyiceydi.. oynadıkça açılacak.. ankaragücü maçında golü var..

-bütün başlığı okudum. her maç sonrası tribün yok diyenleri göremedim.. her seferinde takım böyle oynarsa olmaz diyordum.. önceki maçlara da tribün iyi giriyordu ama takım sıfır olunca şevkini kaybediyordu. dün takım muhteşem mi oynadı, hayır.. ama biraz canlı ve hareketli idik, tribün de süperdi.. her şeyden önce çok kalabalık ve sıkıydı tribün.. öğrenciler, yazlıkçılar, tatilciler herkes dönmüş..böyle devam.
 
Ben tribün konusunda sizin gibi düşünmüyorum. Tamam daha hareketli tribün olabilir ama kesinlikle bizim etkili bir tribünümüz yok malesef.
 
Semih Ural' Alıntı:
Ben tribün konusunda sizin gibi düşünmüyorum. Tamam daha hareketli tribün olabilir ama kesinlikle bizim etkili bir tribünümüz yok malesef.

semih;

eski tribün yok, olmasına da imkan yok bu şekilde..
şamil dün ikinci yarı yanımdaydı, gördü..
solumda ilk defa maça gelen, cana'nın ismini ilk defa duyan, maçtan sonra küçükyalı'ya nasıl döneceklerini tartışan, 40 yaş üzeri iki adam, sağımızda bir ana-baba ve 3 yaşılarnda çocukları, önümüzde 10 kişilik yarısı kız bir öbek ve kucağında 1-2yaşlarında oğluyla baba vardı..
tribüne destek verecek adam sayısı çok az..
buna rağmen göreceli olarak iyiyiz..
eski tribünle karşılaştırılmaz bile.. eskiden kapalının bir köşesinden diğer köşesine kadar set oluyordu ve bağırmak bir seçim değil zorunluluktu..
kombine çıktıktan sonra her sene daha kötüye gitti..
umut pegasus.. inşallah orada sadece tribüncü dediğimiz insanlar olur..
hem altta, hem üstte..
 
Emre,

Bu tribünün ölüyü dirilttiği günler çok uzak değil. 0-2 den 3-2 ye alınan Real maçları gibi maçlar hala aklımızda. Evet o günleri yakalamak artık çok çok zor ama öyle bir tribün var ki İBB ye 0-2 geri düşsen maçı çevirebilecek gücü kalmadı artık.

Bu seneye başlarken sanırım ultraslan.com dan bi açıklama gelmişti bu sene hareketli besteler söylenicek artık gibi bişeydi. Sene başından beri sanırım bi dün apaçi dansı gibi bişey vardı. Gerisi aynı tas aynı hamam.

Bugün Bjk tribünü aynı heyecanını korumaya devam ediyor her sene ve bunun transfer vs ile ilgisi yok. Adamlar her sene yeniliyorlar kendilerini. Her sene dillere dolanan yeni bir beste oluyor. Bizde kaç senedir tek bir beste yok takımı ayaga kaldırıcak. Hala maça "Saldır Galatasaray" diye başlayıp bayılana kadar söylüyoruz. Dünkü maç ölçü bile değil ki 15. dk da zaten 2-0 öne geçmişsin.
 
Bjk tribünün bu kadar abartılmasına hiç mi hiç anlam veremiyorum, hayır 6 7 senedir yaklaşık bir 30 maç izlemşimdir İnönü'nün çeşitli bölümlerinde demekki benim gittiğim maçlarda bir sorun vardı. Ben öyle bizim tribünden çok bi farkını göremedim açıkçası. Ha her sene bi tane öldük, bittik aman biz geldik, kahrolduk, BİZ tezahüratı çıkarıyorlar Semih haklısın yenilemek dediğin buysa. Senin gibi düşünmüyorum bu konuda Semih, dün gayet efektif bir tribün varda bana göre.

Doksanların sonu gibi olmasına imkan yok tribünlerin zira tribünde "bunların" başlattığı tezahürata ben uymam diyen insan sayısı oldukça fazla. Emre abinin bahsettiği tipleri bir yana bıraktım yıllarddır tribünde olan insanların mantalitesi bile bu yönde.
 
Beşiktaş tribünün abartıldığına bende katılıyorum...Orda canlı olarak maçları takip etmesemde tv'den her maçlarına bakarım ve son 2 sezondur ben bir maçın sonucunu etkilediklerini çok nadir gördüm...Türkü söylemekten bahsediliyorsa o ayrı tabi...Ancak futbolcular ile birlikte rakip kaleye saldırdıklarını veya savunma yaparken son adam olduklarına çok nadir şahit oldum...Onlarda maçı yaşamıyorlar,tıpkı bizim çoğu zaman yapamadığımız gibi..
 
İleriye destek vermiyor diye eleştirdiğim Ayhan dün adeta 2 kişilik oynadı.Rakip ataklar genelde Ayhan'da bitti.Serkan da bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle mest etti.Aydın arada top kaybetse de maçın bir diğer iyi ismiydi.Kaleci yine güven vermedi.Sonunda tek yarı da olsa keyif içinde bir maç izledim.
Fizik kondüsyon olarak bazı oyuncular oldukça yetersizler,ikinci yarı hiç ortalıkta gözükmediler.Bu eksiğimizi kapatmamız şart.Şimdilik en büyük sıkıntımız kondüsyon eksiğimiz ve forvet mevkii olacak gibi.
 
Haksızlık etme Serkan Bursa maçının ilk yarısı gibi maç izlemedim ben, o maç'ın ilk yarısı ve ilk Karpaty maçının ikinci yarısı çok daha iyiydi bana sorarsan.
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Haksızlık etme Serkan Bursa maçının ilk yarısı gibi maç izlemedim ben, o maç'ın ilk yarısı ve ilk Karpaty maçının ikinci yarısı çok daha iyiydi bana sorarsan.
Kastettiğin rakip takımın da performansıyla ilgi bir durumsa bilemem.Ancak ben Galatasarayın bu sene bazı maçlardaki 10-15 dakikalık bölümler hariç hiç bu kadar istekli,hızlı,hırslı oyununu sahada göremedim.
 
Valla Şamil kusura bakıcagım bişey yok senin fikrindir ama görünen köy kılavuz istemiyor. Bizim tribünün daha onlarca sorunu ve eksiği var. Şu an yeni stat dahil çok bir ümit göremiyorum. Bununla birlikte dünkü tribünü de begenemiyorum. Olsa olsa kötünün iyisi olur o kadar.

Sırf ezeli rekabet var diye de Beşiktaş tribününü eleştiremem. 5-6 sene önceye kadar sadece kendilerini tatmin ediyolardı ama son dönemde çok iyi çıkış yakaladılar. Galatasaray ve Fener tribünlerinin son dönemdeki çöküşünden de çok iyi yararlanıyorlar.

Neyse bu muhabbetin yeri burası değil zaten de yeri geldi konuşmuş olduk. Bigün denk gelirsek bi yerde daha ayrıntılı da konusuruz.
 
Vallahi Semih bizim tribünün kötünün iyisi olduğu konusunda katılıyorum ama dediğim gibi tribüne gelen insanların mantalitesini değiştirmediği sürece eski tribünü görmek zor, ha sadece bu insanları suçlamıyorum herkes şapkasını çıkarıp önüne koymalı ve düşünmeli.

Geçen sene 4 maça gittim İnönü'de bir tanesi Fener maçı idi, iki kez Kapalı'da iki kez de yeni açık'da izledim. Bjk tribünü konusunda söylediklerimin inan ezeli rekabet ile falan ilgisi yok gerçekten, tamamen objektif şekilde gördüğümü söyledim. Kendi egolarını tatminden bir adım öteye geçemediler bana göre, benim gördüğüm. Her sene mükemmel ustalık ile şairene bir şekilde yazdıkları tezahüratlar bunun ispatı, hep kendilerini ön plana çıkarıyorlar belgeselinden, tezahüratlarına kadar. Hangi taraftar grubu kendi belgeselini yapar anlamak güç gerçekten.

Dediğin gibi yeri burası değil inşallah bir gün bir araya geliriz de enine boyuna konuşuruz bu konuları.
 
Semih dostum sen büyük ihtimalle maçlara gitmiyorsun. Bu yüzdende tribün konusundaki söylemlerin havada kalıyor. Şimdi bizim taraftarda da bir hava oluştu "2000li yılların tribünleri ahh ahh" diye ama yok öyle bişi. Bizim 96-00 yılları maçlarımızı veriyor GSTV bir ara bakın bakalım tribünler hangi tezahuratları bağırıyor. Ezbere konuşmak alışkanlık haline geldi. Bazı asparagaslar var yıkılamıyor. İşin garip yanı BJK'lılar her sene yeni beste yapıyormuş GS tribünleri yapmıyormuş hey allam:)) Yahu sezonda en az 3 beste yapıyoruz. Onu geçtim şu asparagası yenmek adına bizim bıraktım lig maçlarını, o yıllardaki bir avrupa maçımızı seyredin ve hangi besteyi bağırıyor takım maç boyu tribünlerin 90 dakikalık durumu nasıl bir anlatın.

80'li yıllardaki tribün bir daha olmaz çünkü o maçlar gündüz maçıydı. maç 14:00'da başlardı biz girerdik sabah 10 da maça. Maç öncesi 4 saat, maçta 2 saat aralıksız bağırırdık. Şimdi o tarz ses teli olan insan kalmadı:) BJK'ın o övdüğünüz seyircisinin CSKA maçında gördük halini. Taraftar takımına takım kötü durumda iken lazımdır. Mesela Antep maçında takım sahada yokken taraftar takımı sahada tuttu ve maç boyu takıma gaz verdi. Dünkü maça bakmayın " saldırın durmadan" veya " oleyy saldır galatasaray" diye bağırmadık bile hiç. Çünkü maçı başta kopardık. Taraftar hafta ortasına hazırlanıyor Çarşamba gününe. Ben bu sene taraftarın duruşunu beğeniyorum. Özellikle önce Türk oyuncuları tribüne çağırmak, Rakip takımdan varsa oyuncularımız onları tribüne çağırmak, psikolojik anlamda çok olumlu hareketler.
 
Sühan Cem' Alıntı:
Özellikle önce Türk oyuncuları tribüne çağırmak, Rakip takımdan varsa oyuncularımız onları tribüne çağırmak, psikolojik anlamda çok olumlu hareketler.

evet sühan..
mesela dün arif'i tribüne çağırdık ve fenerin validesine yönlendirdik. :)
 
Emre Yüksel' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":10vu7sn2] Özellikle önce Türk oyuncuları tribüne çağırmak, Rakip takımdan varsa oyuncularımız onları tribüne çağırmak, psikolojik anlamda çok olumlu hareketler.

evet sühan..
mesela dün arif'i tribüne çağırdık ve fenerin validesine yönlendirdik. :)[/quote:10vu7sn2]

Eski açık öyle bişi demedi. Kapalı demiş demekki:) Yok biz sadece çağırdık, bence çok güzel bir durum bu. Bir kere bu hareketle Arif'in saha kenarına gelip fevri sinirli çıkışlarını da önlemiş olduk:)
 
Sühan bey,

Size 96 yılından beri gittiğim maçların bilet koleksiyonunu gönderiyim son 10 senesi kombinelerle birlikte. Hediyem olur. =)

Şu her sene yapılıp söylenen en az 3 besteleri söyleyin biz de bilelim. Yoksa maçın 3. dksında başlayıp 80. dakika hala "saldır Galatasaray" diye bagırılırken siz statta olmuyormusunuz onu anlamadım.

90 lı yılları tartışmıyorum zaten. O günleri bizzat yaşamış biri olarak bugün geldiğimiz durumun vahametini anlatmaya çalışıyorum ama bide maça gidip gitmediğimizi ispat etmek zorunda kaldık. =)

Demek ki hep biz süperiz biz harikayız demek gerekiyor.

Hayır benim anlamadıgım burda bişeyi eleştirdiğin zaman bazıları çıkıp tribün farikası gibi gelip demek sen maça gitmiyorsun, 90 yılları bilmezsin, abilerine sor anlatsınlar gibi cümleleri söylemeye bayılıyor.

Ben sabah gelip Emrenin yazdıgı yazıya bir alıntı yaptım ve onunla tartıştım. Arkasından da Şamil gelip katılmadıgını belirtti onunla da tartıştım da şu yazdıgınız mesajın hiçbir açıklaması yok yani. Bundan sonra da cevap beklemeyin zaten.

Bu arada Şamille Emreye ayrıca teşekkür ediyorum bana yazdıkları mesajlar için.
 
ya semih,
bence sen maça gitmiyorsun : )
lütfen son 1o yıl gittiğin maçların biletlerini ve kombineni scan edip bana mail at..
10 yıldan öncekiler zaman aşımına uğramış, onlara gerek yok..
yoksa konuşma burada bizimle: )

aslında tartışma falan yok..
fikir ayrılığı var.. semih demiş zaten "tibünümüz, kötünün iyisi "..
bence de öyle..
1998'e göre, 2004'e göre kötü..
ama son 1 yılın en iyi tribünüydü bana göre dünkü..
göreceli olarak iyidir.
dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşuyoruz aslında ya takımla alakalı..
shada iştahsız, isteksiz bir takım olunca tribüne de sirayet ediyor.
takım biraz oynayınca tribün de hareketli..
 

Üst