Galatasaray C.C --- Mersin B.Ş.B.

Ethem Gürtepe' Alıntı:
UA UNI uyuma kaptan burağa sahip çık !!!!!!

bu baslığı atayımki okusunlar dedim.

aksam tabii ki maçtaydım. maçta karsılıklı uzattıkca uzattığımız tezahuratımız "ölüm varmış ...." onun için ölmeye geldigimiz takımımızdan ne kadar uzaktı bilmem farkettikmi.bence bu durumun sorumlusu pota arkasını adeta yıkan :) UA UNI dir. ilk ceyrekteki farktan rahatlamayla birlikte tayfayla karsılıklı çalıp söylerken maçtan kopuldu resmen.bencede güzel bir tezahurat özellikle karşılıklı değilde hızlı söylenen versiyonu tam ali samiyenlik ama samiyenlik arkadaslar. rakip takım seyircisi olmayan bir macta kendi kendimize gövde gösterisinin bi yararı yok.yok ki adamlar biz bağrınırken arayı kapattı.bu gecen haftada tekel macında aynı dün aksamki gibi yasandı. iki mactır dikkatimi çekti artık üçüncüsü ve ennn önemlisi belki telekom macında lütfen arkadaslar takımla birlikte cosalım ısliklayalım alkıslayalım..
önemli not : son dakka icindefark 4-5 e düsmüsken biz bu sarkıyı bağırırken pota altı adamlar oyun baslatıyodu kaptanımız burak ıslıık ısllıııık diye bağrınıyodu ama onu duyan sadece 10 kisiydik...
hepinize sevgiler saygılar.telekom macında akabinde vestel manısa macında omuz omuza olabilmek üzere,hoscakalın...

Evet dün maçta çok net tespitler bunlar ,bende bir iki ilave yapma ihtiyacı duydum..

Birincisi genel anlamda maçlara gelen kitle gayet iyi, özellikle ünili kardeşlerimizle gurur duyuyoruz,takıma maddi manevi her maçta destek veriyorlar
hele el emeği pankartlarıi ve beste konusunda tribüne kattıkları çok zahmetli çalışmalar..

Ve basket maçlarına bir kere gelenler bir dahaki maça gelmek için sabırsızlanıyor hepimiz çok keyif alıyoruz,belli ki böyle kafaya oynayan takımımızı çok özlemişiz!

Bu atmosfer ve tribünü takıma daha fazla kullanabiliriz ,burda ethem arkadaşımızında demek istediği gibi..

Ve çok önemli bir dönemece girilirken Ttelekom ,casa ve bjk maçlarında özellikle tribüne çok büyük iş düşüyor.Bu anlamda yapacağımız şey özellikle tribünün top rakipteyken hep beraber ıslıkla rakibi baskı altına alması.. eğer başarırsak özlenen şampiyonluk sandığımızdan çok daha yakın...
 
Ben şunu gördüm. Fitch takımda en çok Burak'a ve Mitchell'a güveniyor. Biraz da Tufan'a ve uzunlara..

Ahmet abi, dediğine katılıyorum. Fitch varken aman aman set oynamasını bekleyemeyiz takımın ama Fatih'e de ilk periyottan sonra top indirilmemesi bana ilginç geldi. O topları da Fitch'in ta kendisi indirmişti açıkcası.. Fatih'e ve uzunlara bir maç olsun güvenelim, bakalım n'apıyorlar.. Tamam diyoruz hep bir numara falan lazım diye ama Fatih de milli takım oyuncusu, bi Efes maçında yeterli sayıda top indirdik ona ve maçta kalmamızı sağladı diyebilirim. Fatih'e, Cemal'e falan maç başına toplam 15 top indirsek, maçları rahat alırız. Keza bu haftaya kadar tamamen Fitch ve Mitchell'ın olağanüstü bireysel performanslarıyla maç kazandık.
 
Arkadaşlar açıkçası dünkü maçta bir şey açığa çıktıki bence fitch sadece kendini düşünüyor ve kendine oynuyor bu durumda iyi bir takım olmamızçok zor!!!
diğer bir konu ise uzunlarımızla sayı üretememek hem hücumda hemde defansta rakibe çok fazla ribaunt veriyoruz.
f.solak sadece defans yapıyor ofansta yok cemal'i rakip uzunlar eziyorlar kaptan ise sadece üçlük atıyor pota altında hiç yok holmann formsuz ve üzerimizdeki takımlardan tek eksiğimizde uzunlarımızdan yararlanamamak
umarım en kısa zamanda hocamız bu problemleri çözer....
 
yaf bu fitch tamam bencil ama attıı sayılaı çıkarsak batarıs nese böle 2 yarıdaki gibi oynarsak türk telekom bizden ezme yapar canl ıoynamalıız biz de ıslıklarla ölümüne desteklemeliyiz herkes gelsin
 
Fitch iyice abarttı işi 9 top kaybı ne demek gecen haftalarda cok top kaybı yaptıgını düsününce içime bir ürperti geliyor ya off fitch bazen savunma ribaundunu alıyor oyun kurmadan veya topu oyun kuracak kişiye vermeden kendi kullanıyor genelde girmiyor bu toplar dikkatinizi cekmek istiyorum ama girdigi zamanlar da oluyor tabi bir dur demek lazım artık fitch e fitchin bir ara düzeldigini düsünüyordum dünkü oyunuyla yanıldıgımı düsünüyorum ARKADASLAR Fitch KİŞİSEL oynuyor bu tüm takımı olumsuz etkiler özellikle dısarıdan fitch kadar yüzdeli atabilen murat ve tufanı. Uyarılması lazım böyle gitmez!!
 
Önce seyirciden başlayım.Gün ve saate göre rakam gayet iyiydi.Murat abimin de söylediği gibi seri galibiyetler almamız seyirci sayısında önemli bir faktör.Zira en son Erman Kunter döneminde almıştık. :)
Tekel maçını izlemedim ama maç skor dağılımı olarak o maçın kopyası gibiydi.İlk çeyrek 31 sayı attık,geri kalan 3 çeyrekte 44.
İlk periyot Mersin'i dağıttık.Hakan Demir'in başında olduğu bir takıma karşı bir çeyrekte 31 sayı muazzam bir rakam.Hatta bu bölümdeki oyun "biz mi çok iyiyiz,onlar mı çok kötü?" sorularını sormamıza neden oldu.
İkinci çeyrek daha rölantide geçti.Savunmada biraz düşsek de ilk periyottaki ritm kaybolmadı ve devreyi 20 sayı önde geçtik.
Bu arada devre arasında Ömer bari bu hafta 100 atalım dedi.Lakin ikinci yarı maçı zor kurtardık. :)
3. periyot tam anlamıyla faciaydı.Fitch acayip zorladı.Tamam istatistikleri onun geleceği açısından önemli ama sürekli olarak içeriye bodoslama dalınca ne onun istatistikleri gelişti,ne de maçtaki ağırlığımızı koruyabildik.Çeyreğin 23-9'luk skoru çeyreği açıklıyor zaten.
Son periyot savunmada bir kademe daha toparlansak da hücumda durum pek farklı olmadı.Gerçi savunmamız yetti bize ve farkı çift hanelere çıkardık yeniden.Tabi bunda Burak ve Murat'ın dış şutlarının payı büyüktü.
Maçın 4 sayıyla bitmesi Mersin'in 9-1'lik serisi yüzünden oldu.Seride Fitch'in teknik faulü etkiliydi.Zaten son 30 saniyeye 8 sayı önde girdik.
Rehavet olayına gelirsek,çözüm belli aslında.İlk yarı farkı yaratan oyuncuları kenara alarak başlasak bu sorunu yaşamayız gibime geliyor.Bu olay kronikleşti ve en önemlisi çözüm yönünde bir adım atılmıyor.
Beşiktaş,Banvit ve TED'in yenilmesiyle karlı bir akşam oldu.Bu 3 takımla oynayacağımız maçları kaybetmezsek normal sezonu güle oynaya 4. bitiririz.Bu noktada Ahmet Cömert'teki Beşiktaş maçı kilit.İçinde bulundukları durumdan faydalanıp sağlam bir tokat atmalıyız onlara.
Maç benim için çok güzel oldu.Ömerle,Eyüp abiyle,Gökçeyle,Fırat abiyle,Murat abiyle (Cantaş) ve Ethem abiyle yüzyüze tanışmış olduk.Basketbol muhabbeti oldukça güzeldi.Takıma oyuna paralel olarak destek olmaya çalıştık.Özellikle önemli maçlarda tribünün geri kalanın da bize uyması çok önemli.
Gidişte benden muhabbetini esirgemeyen Ömer'e ve dönüşte aslında yollarına ters olmasına rağmen beni iskeleye atan Murat Cantaş ve Ethem abilerime sonsuz teşekkürler.
Telekom maçında salon tamamen dolar diyorum.Salona erken gitmekte fayda var. :)
 
Çok kolay kzanabileceğimiz maçı baya riske attık.2.yarı savunma yok gibiydi.farkta baya düşmüştü.sonra trübün biraz canladı ve bizimkiler kendine geldi.neyseki bi kaza yaşamadan aldık bu maçı.bu arada bende uA-üniyim pota arkası malesef çöktü :) ama tekel maçında orayı baya zedelemiştik bu maçtada dayanamadı demekki.c.tesi telekom maçına kadar düzelir inşallah seyirci sığmaz yoksa ;) .TAKIMIZI kutluyorum...
 
Ömer H.' Alıntı:
Ben şunu gördüm. Fitch takımda en çok Burak'a ve Mitchell'a güveniyor. Biraz da Tufan'a ve uzunlara..

Ahmet abi, dediğine katılıyorum. Fitch varken aman aman set oynamasını bekleyemeyiz takımın ama Fatih'e de ilk periyottan sonra top indirilmemesi bana ilginç geldi.

kesinlikle katılıyorum. Fatihj'ten yararlanmak zorundayız ama böyle değil. Fatih hareketli içeri kat ederken verilen pasları alamaz. dün 2-3 kere topu elinden kaçırdı. Ancak onun pozisyon alaması gerek. Ama maalesef set hücumlarında Fatih'in ilk period haricinde pozisyon aldığını görmedim. Top istemeli. Bu top istemeyi ona kenar yönetim empoze etmeli. bu noktada bir sorun var. o da bizim set hücumuun tamamen pick and roll'e endekslenmesi. Murat hoca 2 ve 3 numaralı oyunu gösteriyor ekrandan parmakalrını doğru gördüysem. bu oyunlarda da uzun dışarı çıkıp içeri devriliyor ya da dışarı çıkan uzun topu alıp içeri devrilen kısaya pas indirmesi bekleniyor. E bizim uzunlar pas veremiyor. Ayrıca verilne pası tutamıyor ve set güme gidiyor. O yüzden Fatih'in sırtı dönük oyununa Hoca'nın da güvenmesi lazım. Fatih üzerinden ama pick and roll olmayan set çizilmeis gerek.
 
Maç başlarken tahmin ettiğim herşey tuttu. Ancak Fatih'e bu top indirme işinde öncelikle Fatih'in kendini geliştirmesi şart. Mesela ona sıkıştırma gelitor her zaman o dışarıya bakmak zorunda. Ama bakmıyor kendi oynuyor. Ayrıca Mitcell gün geçtikçe iyi oynuyor. Seneye de takımda iyi işler yapacak. Fitchle ilgili konuşmak istemiyorum. Telekom maçında seyrettikten sonra bişeler yazmak istiyorum.
 
fitch gerçekten takıma zarar veriyo basketbol oynadıgım için rahatrlıkla söyleyebilirim bir hücümda top eline degmeden savunmaya dönmek oyuncuyu cok etkiliyor. Murat Özyer'in buna bi önlem alması gerekiyor öyle anlar varki sanki sadece kendisi vramış gibi oynuyor 20 sayı ortalaması var ama zararlarıda oldukca fazla
 
Maçın tekrarını baştan sona izleyen biri olurs abundan sonra Fatih'in yaptığı blok sayısına dikkat edebilir mi? Ben 7 tane saydım kacırdıgım da olabilir ama istatistikciler 4 yazmıs.
 
fitch in zorlamaları dısında bence fatih solakta ciddi bi konsantrasyonmu desem zamanlama sorunu mu desem bisey var 4-5 tane iceriye girin topu smaç yada tipliycem diye dısarıya cıkardı. bunun sebebi ya smaç basıp bizi costurmaya çalısıyordu iyi niyetli olarak yada ribaund esnasında aklı baska yerdeydi ki hiiiçte rahatsız edilmemesine karsı topu tipleyemedi ...daha top havadayken 3 pozizyonda hemen önümde gördüm bileğini çembere asılıp ve çemberi eğip smaç vurmaya çalıstı ki accayip acemi isiydi bunlar top adeta 2 metre havaya sıçradı. mitchell ın savunma yaparken ayaklarını izlerken basım dondu yav bu ne hız yarısı diger oyuncularda olsa heralde iceriye giremez rakipler.
 

Üst