Galatasaray CC: 71 - Pınar Karşıyaka: 56

  • Konbuyu başlatan Necati
  • Başlangıç tarihi
sarpemre' Alıntı:
Ben kendime kefilim,aynı tepkiyi öldürseler vermez,gerekirse salondan çıkardım.Seyirci mükemmeldi demenizi zaten anlayamıyorum.Bir tane Euroleague maçı izleseniz,seyircinin ne olduğunu görürsünüz.Ayrıca dikkatli olun gibi kelimlerle insanları tehdit etme yetkisini kendinizde nasıl görüyorsunuz anlayamıyorum.


sanki biz oraya bielrek kavgay gttik,kardeşiim.bu forumunda havası ice değişti.he. ben m.köyden ahmet cömerte gsbasket.org npankartını sırtımda taşıdım,murat abiyle beraber.olay çıkarmak için gitsem elimi sürmezdim emin olun.hem bide opankartı kurtarmak için ataköyde güvenliklerden gözyaşartıcı yediğmizi kavga çıktığınıda belirtiyim.herkes boş konuşuo ya.....
 
Yorum yapmak için kendimi zorluyorum,ama yapamıyorum.Senelerdir övündüğüm Galatasaray taraftarına (takımına zarar verenler için) bak,bu ne biçim taraftarlıktır,son maçta yapılanların hiç bir mazareti olamaz.AYIPTIR YA...
 
Hayatımda ilk defa bir Galatasaray maçını , önde olmamıza rağmen, maç bitmeden terkettim,
Utandım arkadaşlar,
Gerçekten o salonda bulunan kişilerin bir çoğu ile birlikte olmaktan, birlikte anılmaktan, aynı havayı solumaktan ve aynı takımın taraftarı olarak anılmaktan utandım,

Ve olacakları bildiğim için, kulakları dibinde ağıza alınmayacak küfürler ederek, kendi takımlarının oyuncuları olan genç bayanları bile kaale almayan bağırırken o oyuncularun üzerine tükürüklerini saçan ve kendini taraftar zanneden kişilerden utandığım için bazı bayan takım oıyuncularını da yanıma alarak tribünleri terkettim.

Son beş yılda seyirci sayısının 300 leri geçip de , seyircili olarak bitirdigimiz tek bir maç hatırlayan var mı,

Sayıları tam 11 (on bir) olan Karşıyaka taraftarı,
Ne yaptılar, küfür ettiler desek, biz etmiyormuyuz, hareket yaptılar desek , biz yapmıyormuyuz, sonrasında bizzat komisere gittim, ya on kişiyi çıkarın salondan bu iş bitsin, yoksa 300 -500 kişi ile uğraşacaksınız dedim, o da bizde aynı fikirdeyiz dedi ve adamlar dışarı atıldı,

Adamlar dışarı atılırken, taraftarın yarısıda önlerini kesme gayretleri ile dışarı sızmaya ve bu çabaları sarfederkende polisle kavga etmeye başladılar,

Bu nedir arkadaşlar, cinayet mi işleyecez, kan mı çıkaracaz, bu bitmez kinin nefretin nedeni nedir, polis engel olmasa resmen cinayet çıkacak , 500 kişi 10 kişiye saldırırsa başka ne olacak.

Hadi diyelim KSK lılara kızdınız,

Adamlar dışarı atıldı sonra neye kızdınız.
Siz Galatasaraylı olamazsınız, siz Galatasaray seyircisini temsil edemezsiniz.
Böyle taraftarlık olmaz, taraftar takımına destek verir köstek olmaz zarar vermez,
Futbol maçlarında bizim klupten fazla ceza ödeyen bir klup yok, basket deseniz seyirci arada sırada maça geliyor, seyirci gelen maçlardan sonraki maçların hepsi seyircisiz oynanıyor.

Diyelimki bu haftaki fb maçı fb sahasında değil de bizim sahamızda, ve bu maça da bir miktar fb li bizi provoke etmek ve bize zarar vermek için gelmiş, acaba bu amaçla gelenler sizin yaptıklarınızdan farklı ne yapabilirlerdi.

Kininizi, nefretinizi, sorunlarınızı , bunalımlarınızı nerde halledecekseniz halledin , ama bunu Galatasarayın maçlarına gelerek Galatasaraylılık adı altında yapmayın,

Bu takımın ne kaptana ne çımacıya ne tayfaya ihtiyacı var, ya bizler gibi olun ya da Galatasarayımızı bize bırakın.
 
Utanmışlar !

Falanda filan.

Elini taşın altına koymaktan her zaman kaçanlar nedense her fırsatta uA varlığından utanır oluyorlar.Umarım sizler onlardan değilsiniz.Umarım utancınızda samimisinizdir.

En büyük Galatasaraylı`da sizsiniz ...
 
TaVuKLuPASTA' Alıntı:
Utanmışlar !

Falanda filan.

Elini taşın altına koymaktan her zaman kaçanlar nedense her fırsatta uA varlığından utanır oluyorlar.Umarım sizler onlardan değilsiniz.Umarım utancınızda samimisinizdir.

En büyük Galatasaraylı`da sizsiniz ...

Pardon, sahaya atlayip olay cikartip sezonda birkac maci bosalttirmak midir eli tasin altina koymak? Yoksa eli tasin altina koymakla kastettiginiz her macta surekli kufur edip kulubun ceza almasina mi sebep olmaktir? Kendinize sosyal statu kazanmak ve birilerine yaranmak icin lutfen bariz yanlislari savunmaya kalkmayin.
 
TaVuKLuPASTA' Alıntı:
Utanmışlar !

Falanda filan.

Elini taşın altına koymaktan her zaman kaçanlar nedense her fırsatta uA varlığından utanır oluyorlar.Umarım sizler onlardan değilsiniz.Umarım utancınızda samimisinizdir.

En büyük Galatasaraylı`da sizsiniz ...
Ben utandım, utananlardandım. Karşıyaka maçı sırasında yapılanlardan çok utandım hatta.

Ben elimi taşın altına da koymadım. Hiçbir deplasmana da gidemedim, Ali Sami Yen'de izleyebildiğim maç sayısı da sadece 2. Hiçbir basket maçını da izleyemedim. Sadece takım Kayseri'ye geldiğinde gidip desteklerim.
Bütün bunlar benim Galatasaray sevgimi insanların sorgulamasına sebep midir? Kimse kimseden daha büyük yada küçük Galatasaray'lıdır, böyle bir ayırım yapmamız zaten çok saçma. Galatasaray sevgisi için kriter nedir? Kim karar veriyor Galatasaray'ı kimin daha çok sevdiğine? Birincisi bu :)

İkincisi ben UltrAslan'a da suc bulmuyorum. UltrAslan ve diğer Galatasaray taraftarları diye bir ayırım olmamalı. Tribünde eğer iyi bir şey yapıldıysa bunu Galatasaray taraftarı yapmış demektir, kötü bir olay olmuşsa bunu da Galatasray taraftarı yapmış demektir. Sonumuz Çarşı ve diğer Bjk taraftarları şekline dönmesin. Ama ne yazık ki böyle bir olaya doğru gidiyoruz. Hepimiz UltrAslan'ız ama herşeyden önce Hepimiz Galatasaray taraftarıyız son günlerin klasik söylemi :) UltrAslan olanlar da Galatasaray taraftarı olmayanlar da. neyse umarım anlatabilmişimdir.
 
Selim S.' Alıntı:
Pardon, sahaya atlayip olay cikartip sezonda birkac maci bosalttirmak midir eli tasin altina koymak? Yoksa eli tasin altina koymakla kastettiginiz her macta surekli kufur edip kulubun ceza almasina mi sebep olmaktir? Kendinize sosyal statu kazanmak ve birilerine yaranmak icin lutfen bariz yanlislari savunmaya kalkmayin.

Hepimiz dört dörtlük müyüz?

Hepimiz sütten çıkmış ak kaşık mıyız?

Bakınız ben KSK maçında çıkmış olan olayları veya ASY`de olsun basket maçlarında olsun , edilen küfürleri veya çıkan olayları savunuyor değilim.

KSK maçında yaşanan olayların tam içindeydim.Ve başından sonuna ne oldu bitti herşeyi gördüm, izledim.Ha sahaya falan atlayanlardan değilim ama atlayan arkadaşları bir çoğunuz gibi tanırım.

Bu insanlarla bir çok vakit beraber zaman geçirmiş biriyim. Orada elbette benimde hoşuma gitmeyen bazı doğru olmayan eylemlerde bulundular.Hatta KSK taraftarları arasınd abulunanlardan birinin açık tahriği bile böyle bir olaya sebebiyet vermemliydi.Bunlarda hem fikiriz zannedersem...

Ancak o arkadaşlarımın yaptıkları hata büyük olsada içlerindeki Galatasaray sevgisinin tartışılmasınada göz yumamam.İçlerinde deplasmanlarda,ASY`de senelerdir omuzlarına pankartlar yükleyen, organizasyonlar için işinden gücünden feragat eden bu arkadaşlarımın herhangi bir platformda bazı yakıştırmalarda bulunulmasına sessiz olamam.Bugüne değin yaptıkları doğruları ve yanlışları bir araya koyduğumda o kişilerin doğruları yanlışlarının ezici üstündedir.Bir yanlış, bir hata ne kadar büyük olursa olsun bütün doğruları goturmemelidir.

Şimdi bana isterseniz yalaka v.s. deyiniz.İnanın umrum değil.Benim asıl derdim şu; bir çok Galatasaray taraftar forumunda bazı zatlar "tribünde birileri bi hata yapsa da hemen uA`yı karalasam" derdindeler. Bu yüzden bir çok eleştiriyi gerçekçi bulmuyorum.Gözlemlerime çok inanırım. Bu tarz insanlar nedense yağmur yağdığında maça gelmeyen, klavyenin başına geçtiğinde tribün üstadı kesilen şahıslar oluyor.

Bu tartışmanın daha sağlıklı olabilmesi açısından dediğim gibi umuyorum ki sizler o insanlardan değilsinizdir.

Ayrıca bu arkadaşlar bu hareketleriyle kimlere yaranacaklar merak ediyorum.Böyle bir yorumda bulunmanız bazı şeylere biraz uzak olduğunuz anlamına geliyor.Eğer yaranılacak kişiler uA ileri gelenleri ise bilmeliydiniz ki bu kişiler asla ve asla bu tarz hareketleri tasvip etmezler hatta bu gibi durumlarda çok öfkelenirler.
 
Ali Keskin;

Benim için en önemli şey gönül birlikteliğidir. ASY`yi hayatında hiç görememiş bir insan eğer yüreğiyle hissediyorsa Galatasaray sevgisini benden daha Galatasaraylı`dır...

Yanlış anlaşılmasın; imkanı olup emek veren, birşeyler yapmaya çalışan insanlarda elbette eleştirilebilinir.Ancak tuhaf yakıştırmalarda bulunulursa böyle insanlara, bende doğal olarak bazı şeylerin karşısında dururum.Bakın size çok samimi birşey anlatayım; o arkadaşlardan bir tanesinin bir sözünü hiç unutmam(hani şu sahaya atlayanlardan). Birgün bir maç sonrası beraber çıktık ASY`den. Bir muhabbet içinde bana "eğer birinin boynunda GS atkısı varsa bile hepimiz kadar Galatasaraylı`dır" gibi bir şey söylemişti.

Neyse, fazla duygusala bağlamayayım :)
 
İyi de Tavuklupasta,

Kimse o arkadaşların burada Galatasaraylılığını sorgulamıyor, sorgulayamaz zaten dediğin gibi. Ama mesela benim onları sorgulayacağım, klübe ceza verirken yaptıkları hareketlerdeki bilinçsizlik. Şimdi edebiyat yapmak istemiyorum ama belki taraftar olsa bugün biz Beşiktaş'ın galibiyet olarak üstünde olabilirdik Daçka maçını kazanmış olarak. Tamamen taraftar desteği olmadığı için kaybedilmiş bir maçtı.. Bu arkadaşlarının bilinçsizce hareketi takımımıza bir, belki de iki galibiyete mal oldu. Ama önemli değil, önemli olan böyle olaylardan taraftarların ders çıkartıp tekrarlamaması. Bir anlık sinirle olabilecek şeyler bunlar, kabul, biz de yapıyoruz böyle şeyler zaman zaman ( sahaya girmek değil tabii ama kendimimize ve dolayısıyla sinirlerimize hakim olamayıp sergilediğimiz davranışlardan ). Umarım o arkadaşların bu olaylardan bir ders çıkarmıştır ve bir anlık sinirleriyle sergiledikleri davranışın klübe zarar verdiğini görmüştür. Ve umarım, tekrarlanmaz bu olaylar..
 
>sebep her ne olursa olsun sahaya girip 3 tane zibidiyi kovalamanın manası yoktur.sonuç cezadır,olan Galatasaray'ımıza olmuştur.sahaya girenler amacına ulaşmış mıdır?hayır..yakalayıp dövsen n'olacak?
>asıl önemli olan fener maçında yiğiter uluğ canlı yayında olanaların provokasyon olduğunu,sahaya girenin akli dengesinin bozuk olabileceğini ve bunların araştırılması gerektiğini söyleyip durdu.nihat malanın da bu adam GS maçında ki aynı adam,bizden değil demiş.eeeh biz 2 maç ceza yedik bakalım fener de aynı cezayı yiyecek mi?
>doğrusu yemelidir ama biz yedik diye değil,sahaya her tahrik olanın atlayıp delikanlılık,racon v.s adı altında kendi adaletini uygulamasının önünü kesmek için yemelidir.burası benim çöplüğüm gidere gider anlayışının en azından spor salonlarında yeri olmadığının,sporda rekabetin olduğu ama kan davasına yer olmadığının ispatı için aynı ceza verilmelidir.haa sonra bu adam araştırılır,bir daha bunun gibi meczuplar salona alınmaz,güvenlik tedbirleri arttırılır ama yine de manyağın biri sahaya dalar ya da karşı tarafı tahrik ederse bunu karşılığının cümbür cemaat sahaya dalıp onlara saldırmak olmayacağı,bu hareketin takıma ceza olarak döneceği herkesçe bilinir.neticesinde ben klübümü seviyorum diyen biri de bu ahmaklığı bir daha yapmaz..cezalar caydırıcı olmalıdır ancak ibret almak ise insanların aklına kalmıştır...
>bundan sonra seyircisiz maçlarımızın olmaması dileğiyle....
 

Üst