Galatasaray CC - Beşiktaş CT

Maça ilişkin yazmadan önce Fitch'e ilişkin birkaç şeye değineceğim. Öncelikle "bu maç Fitch'i eleştirenlere kapak olmuştur" ya da "onu eleştirenler basketbol bilmiyor" diyenlerin sözlerine dikkat etmesi gerekitğini düşünüyorum. Sizler için zor olacağını tahmin etmekle beraber Galatasaray'a yakışan bir seviye tutturulması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir mahalle forumu değil galatasaray'ın basketbol forumudur.

Bu maç bence sene başındaki Fitch transferinin yanlış olduğunu göstermesi açsından önemli. Tartışma alevlendirmek amacında değilim ama sene başındaki kadroda bir ışık vardı. Takım olabilecek bir kadroydu. Her topu Fitch'in kullanması sene başından beri eleştirdiğim bir noktadır. Çünkü "takımın takım olması yönünde Fitch engeldir". bu cümleyi yazmaktan sıkılmaya başladım çünkü ikinci yarı artık başladı ve bu saatten sonra Fitch'i değiştirmek anlamlı olmayacak. Takım olmak fırsatını sene başında kaçırdık.

Her takımın bir takım eksikleri olabiliyor. Fener örneğin Kambala gibi Türkiye liginin en güçlü pivotunu kaybetti ama Efes'i yendi. Nasıl? Çünkü o garip oyunculardan kurulu bir takım bile takım olmayı başardı. Efes ise şu an düşüşte. neden? Çünkü Türkiye liginin tartışmasız en güçlü ve en iyi kadrosu jenkins'e bağımlı oldu. takım oyununu unuttular. O beğenmediğimiz beşiktaş ilk yarıdaki maçta bugünkü kadrosundan ne kadar uzak bir kadroydu ama efes'i yendi. Hem de o dönemdeki en önemli oyuncusu Jamel thomas olmamasına rağmen yendi.

Benim bu seneye ilişkin herhangi bir umudum yok. takım olmanın çok uzağındayız. İkilik sayısı kadar üçlük deniyoruz. Cemal 5/3 ikilikle oynadı ama 10 dakika oybatıldı. Burak 7/1 üçlükle oynadı galiba ama 20 dakika oynatıldı. Pota altından %60'lık ikilik yüzdemiz var ama pota altını doğru kullanamıyoruz. Fizik, güç olarak beşiktaş'ın uzunlarına karşı ciddi avantajımız vardı ama bunu kullanamadık. Kısacası takım değiliz. bu nedenle de bu sene için benim bir umudum yok. Graves hiç olgunlaşmamış. kolşejde de böyleydi. Müthiş gelecek vaadederdi ama 15 dakikadan fazla oynadığı maç sayısı parmakla gösterilir. Faul problemine girmekten bir türlü kurtulmamış.

Ben Mitchell ve türk oyuncuların seneye takımda tutulması ve daha takım oyununa yatkın granger tarzı bir üç numara ve m. wirght ve dudley tarzı bir dört ve graves'in faul sorunu olmayanından bir oyuncuyla seneye daha umutlu olabileceğimizi düşünüyorum.

son olarak taraftar olay çıkartmadığı için mutluluk duydum ama maça da hiç etki etmediler. Marşlar şarkılar çok güzeldi ama taraftarın amacı rakip takımın oyun kurmasını engellemek, şutlarında elleriinin titretmesini sağlamak olmalı.
 
saglikli bir takim olacak oyuncularin alinmadigi konusunda hemfikiriz. ama mevcut oyuncularin ligin üst tabakasini zorlayacak kapasitede olduklarina inanmiyorum. yani fitch olmadan ne kadar takim olursa olsun bu takim ilk 5 göremez ilk 8 i bile zor görür. Ligin iyi ekiplerinen Mutlu Akü Selcuk ve Banvit in ne durumda oldugunu görüyoruz. Lig sandigmiz kadar kolay lokma degil. Fitch bizim icin nimettir. Kullanalim faydasini görelim. Nereye kadar varacagimiz Allah kerim.
 
Ahmet Arif' Alıntı:
son olarak taraftar olay çıkartmadığı için mutluluk duydum ama maça da hiç etki etmediler. Marşlar şarkılar çok güzeldi ama taraftarın amacı rakip takımın oyun kurmasını engellemek, şutlarında elleriinin titretmesini sağlamak olmalı.

Bi ara inanılmaz bir ıslık vardı ama özellikle Burak'ın zorlama üçlükleriyle taraftar da çileden çıktı ve kaybedeceğimizi anladı..
 
gerçekten hakemler bizi gariban görüyo.ama bunun tek sorumlusu yönetimdir.basketbol şubesine biraz ilgi gösterip aktif olsalar bu kadar kolay düdükler çalınmaz.maça gelince ben yayını tvden izleyebildim ve osman sakallıoğlu ve kaaan kural tek kelime ile taraftara hayran kaldı tabiki bende hayran kaldım.
graveste ii potansiyel var onu gördüm.tabiki ne kadar kullanabileceğimize bağlı.gerçekten kilo ve kalıbının hakkını veriyo içeride.bu zamanda ii bi oyuncu bulmuşuz HAYRET..fitchsiz hücumda hiç ama hiç bişeyiz bunu anladım.hollmandan umudumu kestim.hiç bi ışık yok.olmazsa yollanıp nbdl de hollmandan daha ii adam bulabiliriz.burak ve tolga ise tek kelime ile berbattılar.tam yaklaşıyoz farkı kapatmışız burak karambole üçlük atıyo.olmaz bu kadar.maç sonundaki hareketleri ilede murat hocayı kutlarım.tam bi galatasaraylı olduğunu gösterdi...
 
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM!!!
1-İyi bir takım değiliz ve takım oyunu oynayamıyoruz!!
2-tolga,mithat,holmann(hoca holmann'ı silmiş biran önce yerine adam bulunmalı) çok kötüler hiç bir katkı yapamıyorlar...
3-fatihin kaybettiği toplar maçı kaybetmemizin en önemli sebebi kendisine indirilen bütün topları rakibe kaptırdı cemal ise resmen eziliyor pota altında.
4-jeff iyi bir oyuncu zamanla daha iyide olacak ama tek başına yetmez.
5-murat hoca'yı çok seviyorum ama malesef takıma hakim değil hiç bir organizasyon yapamıyor maç içinde ve fitch olmayınca geçen seneki H.Ünerin takımından hiç bir farkımızın olmadığını gördük ve transferlerde 2 yanlış yaptı buda hocamızın hatası umarım bunları düzeltir!!!
Güzel olan ise Taraftarımızın coşkusu umarım bu hep böyle devam eder!!!
Ömer'den(wilt) özür diliyorum fitch yoksa GS yok haklıymış!!!!
 
Asıl sorunu görmezden gelip,kısır bir çekişmenin içine giriyoruz.Fitch olsaydı bu maçı kazanabilir miydik?Belki kazanırdık ama bu takımın asıl sorununun üstünü kapatmaya yeter mi?Fitch'in oynadığı maçlar da kaybetti bu takım.Dolayısıyla duruma geniş açıdan bakmakta fayda var.

Murat Hoca'nın iyi bir koç olduğuna inanıyorum.Lakin şu zamana kadar gösterdiği performans ne yazık ki beni tatmin etmedi.Sahada farkı yaratacak bir müdahalesini göremedik çoğu zaman.Kurulan kadronun hakkı bu oyun değil.Bu kadro çok daha potansiyeli olan,çok daha etkin olabilecek yapıda.Ancak sahada bu konuda ne bir çaba ne de bir etkinlik görüyoruz.Varsa yoksa Fitch'e dayalı basketbolla bugün Beşiktaş'ı yenersin,yarın tekel'e yanilirsin.

Mühim olan oyuncuların yokluğunu en az hissedeceğimiz bir sistemi,uygulamayı oturtabilmek.Oyuncuya dayalı sistemden,takıma dayalı sisteme geçip,kalıcı şeyler yaratabilmek.

Misal karşı takımda da Fitch'in ruh ikizi Thomas yoktu.Peki bu Beşiktaş'ın galip gelmesine engel oldu mu?Bütün mesele bu..
 
Basketbol bilgimin burada yazanlardan az olduğunu düşünerek ve hakikaten bir art niyetim olmadan soruyorum.

Ben cumartesi günkü maçta Halil Üner'in takımdaki oyunsuzluk düzeninden pek belirgin fark hala göremiyorum.Savunmada direnç yok, set hücumu, hızlı top çevirip en uygun şutörü bulmak yok, disiplinsizlik farklı değil ve kenarda Murat Özyer hocanın inanılmaz sakin duruşu.

Ayrıca takımın farkı azatlması gerekirken oyuna müdahale olmaması ve acele şut seçimleride garip.

Bu arada hakemlerin Daçka-BJK maçında yaşananların kendilerince affedilme yolu olarak bu maçı seçtikleri, açık ve seçik görülmüştür.
 
Cumartesi oynanan macla ilgili benden de birkac yorum:

- Jeff Graves ilk maci olmasina ragmen oyunda kaldigi kisa sure icinde fena bir katki yapmadi. Diger uzunlarimizin istikrarsiz performanslarini da goz onune alirsak takima onemli bir katki yapabilecek gibi duruyor. "Tek basina hedef buyutmeye yeterli olur mu?" diye sorarsaniz, elbette yetmez. Hollmann da gonderilecek gibi duruyor, yerine 3-4 numara oynayabilen iyi bir oyuncu gelirse o zaman daha buyk hedeflerimiz olabilir.

- Fitch'in yoklugu takimin sadece hucum gucunu degil, savunmasini da dusuruyor. Fitch'in yoklugunda, onun aslinda pek goze batmayan savunmada top calma ozelligini de, hic de kucumsenmeyecek rebound katkisini da epey aradik. Hele hucumda Fitch'in yoklugunda Mithell da sut sokamayinca cok caresiz kaldik.

- Fitch'in yoklugunda takimin nasil hucum ettigini gormek acisindan birkac hafta onceki Telekom maci bence iyi bir ornek degil. Neticede o macta da takimi ilkyarida skorda Fitch tek basinda ayakta tuttu. Fithch'siz oynadigimiz bolum icin de Telekom kendini ikinci yari icin Fitch'i kontrol etmeye konsantre edince onun yoklugunda savunmada kime konsantre olacaklarini kestiremediler. Ayrica o macta cosan Tufan'in savunmada belirli bir istikrari olsa da sutu son derec istikrarsiz, bir mac 4/5 ucluk atip donraki dort maci 1/6 gibi bir yuzedyle rahatlikla bitirebilir. Yani hosumuza gitmese de: maalesef hucumda Fitch'in yoklugu icin su an bir B planimiz yok. Fitch'i tek aramadigimiz konu top kayiplariydi, sagolsun diger oyuncular Fitch'in bu istatistigini fazlasiyla doldurdular!!

- Takimin oyununu Halil Uner'in zamanina benzetenler bu cagrisimi yaptiran galiba anlamsiz ucluk denemeleriyle Burak. Hollmann'in yerine alinabilecek, 4 numarada sure alabilecek bir yabancinin en buyuk katkisi herhalde Burak2in suresin kisaltmak olur!

Son soz de seyirciye: Gunun gercek yildiziydi, gercekten mukemmeldi. Hep boyle devam!
 
Ben kendi yorumumu yazayım maçla ilgili..
Maçı canlı tv den seyrettım,birkez de banttan seyrettim..
Belki bahane diyebilir bazıları,ama hakem kararları çok önemli..
O kadar alakasız fauller çalındı ki,zaten oyundan düşüverdik..
Bu kadar basit faullerle savunma olamazdı..
Ama aynısı rakip takıma olmadı..Barış Güney mesela her hareketi fauldu ve sahada kaldı..
Bunlar çok kritik anlar..Zaten öne geçip biraz fark olsa ,karşı taraf darmadağın olacak..
Ve acilen bize holman yerine iyi bir uzun lazım..
Ben açıkça bu takımdan ümitliyim..
Ama iyi yönetlmesi lazım maçların..
Mesela dün oynana efes fenerbahçe maçında,yanılmıyorsam fenerbahçenin karşıyaka maçından sonra sahasında oynadığı 2. maçtı ve seyircisiz olması gerekıyordu,ama para cezası ile yırttılar..
Fakat bizim sahamız kapanır,hakem hataları bizi bulur..
Mesela rakip Ülkerin menejeri Nedim Karakaş yılların gözlemcisi..
ben çok iyi hatırlıyorum,yine bizim sahada olan olaylardan sahamızı boşalttığını,seyircisiz oynattığını.
Yani saha içi kadar saha dışında da güçlü olmamız gerekiyor...
Bu da bizim en zayıf yanımız..
 
başta hollmandan çok ama çok umutluydum ama artık o umut kalmadı.bence ilk 4 ve play offlarda ii bi derece hedefleniliyorsa hollmanı gönderip yerine 3-4 oynayabilen oyuncu lazım.her ne kadar 4 numara oynamasada bu takımda geçen sene ülkerde oynayan jeff trefpagnıer çok ii iş yapar diye düşünüyorum.tabiki biz trefpagnıeri alamayız bunuda biliyorum...keşke alınsa :atki
 
Selim S.' Alıntı:
- Takimin oyununu Halil Uner'in zamanina benzetenler bu cagrisimi yaptiran galiba anlamsiz ucluk denemeleriyle Burak. Hollmann'in yerine alinabilecek, 4 numarada sure alabilecek bir yabancinin en buyuk katkisi herhalde Burak2in suresin kisaltmak olur!

aslında bu yazının devamına sunu yazabılırız. gecen sene bı tek play off oncesı fener macında savunma yapabıldık. onun dısında lıg boyunca dagru duzgun savunma anlayısı yoktu.gecen sene oyunu dıxon domıne ederken bu sene mıtchell,tufan,fıtch ve murat'ın katkıları var. 4 ve 5 numaralardakı sıkıntımız devam edıyor. ve maalesef burak sakatlıgından dolayımı tam bılemıyorum ama gecen sene bu seneye nazaran cok daha ıyı ıdı. ama halıl uner'ın savulunacak yanı yok bence. murat hoca'ya guvenımız tam, umarım oda bunun farkındadır
saygılar
 

Üst