Galatasaray CC - Beşiktaş CT

Tolga Altınoluk' Alıntı:
mutlu oldunuz di mi fitch'siz galatasaray yenilince?? kötü oynadık 24 top kaybının üzerine de pek birşey söylenemez zaten bugün herkes çok kötüydü ama fitch yoktu mazeretlerinin arkasına sığınmak bize yakışmaz nerde inançlı galatasaray taraftarı oldu olacak fitch fan club olarak değiştirelim adımızı
Kimse yenildik diye mutlu olmuyor.sadece bazı gerçekleri kabul etmemiz gerekiyor fichtsiz bu takım oyunu açamıyor,topu taşıyamıyor ve taraftarı ve takımı ateşleyecek kritik basketler atamıyor.Maçtan öncede aynı şeyler tekrarlandı ama renkdaşım kendince haklı olarak bunu kabullenemiyor.ama biz fichtle şüphesiz 3-4 kademe daha ii oynuyoruz.Bunu en azından bu maçtan sonra kimsenin tartışmasına gerek yok.Çünkü çok bariz belli oldu.
 
arkadaşlar her takımda lider oyuncular vardır illaki bir oyuncu ön plana çıkacaktır önemli olan sistem. bu sene murat özyer önderliğinde galatasaray bunu yaptı efes pilsen gibi,ya da litvanya milli takımı gibi belli bir sistem oturtmaya çalışıyoruz.efes pilsen yıllardır aynı sistemi uyguluyor.özellikle son dönemlerde avrupa basketbolunda önemli noktalara gelmiş kambala,marcus brown,langdon,mulaomerovic(bir zamanlar) bu oyuncular efesten tavan yaparak ayrıldılar.mehmet okur,drobnjak,mirsad türkcan ve hidayet gibi nba'de oynamış oyuncular,hüseyin beşok,kaya peker ve ncaa'de oynayan engin atsür bu oyuncular efesten gitme oyuncular.bunu belli başlı bir organizasyon sağladı şimdi bizde de bu oturtulmaya çalışılıyor.bizim için önemli olan bundan sonrası gerekli yerli kadroyu oturttuk gelecek sezon için 1-2 kaliteli yabancıyla zirveye oynayacağımıza inanıyorum
 
simdi fikstüre baktimda bizim ard arda Efes ve FBÜ ile oynayacagimiz 9. ve 10. haftalarda BJK Beykoz ve Tekel ile oynayacak :? kötü oldu bu. En azindan bir tane ekstra galibiyet almak farz oldu. yoksa isimiz cok zor.
 
Fitch'siz sayı falan bulamıyoruz bu bariz artık...
Uzun denen bir şey yok,Jeff'i saymıyorum.Fitch'in yerinde olsam hayatta pota altına top indirmem çünkü bir avuç beceriksiz var...
Fatih elinde top tutamıyor,Burak desen canıma tak etti artık,kaptan diye bu kadar müssamaha gösterilmez...
Jeff ısınır da inşallah Fitchle uyum sağlar...
Mitchell için ayrı bir parantez gerek,inanılmaz hırslı,takıma iyice alıştı,yaptığı akılalmaz blok,top çalmalar ve de skora önemli katkısı için söylenecek söz yok...
Şerefsiz hakem 3lüsünü ağzıma alırsam ceza alabilirim,bu yüzden yorum yok...
maçın 2 kritik noktası vardı...
birincisi 56-52 iken hızlı hücumda potanın dibinde Fatih'in her zamanki gibi topu elinden kaçırması ve peşisıra yediğimiz basket...
ikincisi ise bjk'nin topu tam 10 saniyede biizm sahaya getirmesini hakemlerin görmemesi (özellikle dikkat ettim saydım çizgideyken 14 saniye gözüküyordu ve Murat Hoca yine çıldırdığıyla kaldı...
son cümle Taraftara...
geçen seneki bjk maçını katladık resmen,müthişti...
hele hele Murat Hoca'nın maç bittikten bayağı bir sonra içerinden çıkıp,sahaya gelmesi,akabinde tüm tribünü başından sonuna kadar dolaşması ve de ağlaması herkesi kopardı...
skora rağmen muhteşem bir gündü...
çok gurur duydum...
hepsine teşekkürler...
 
Sezonun en ağır mağlubiyetini aldık,bir çuval incir berbat oldu.Bu maç yüzünden o kadar emek boşa gidecek Beşiktaş akıllı giderse.Doğumgünüm öncesi futbol ve basket takımları sağolsun verdiler hediyelerini...
6-0 başladık maça,haliyle periyodu 30 sayı civarı atıp 10 sayıya yakın önde kapama düşüncesi oluştu.Ama Tufi ve Murat 2'leyince inanılmaz kısırlaştık.Fitch'in olmaması da eklenince en geniş ve verimli mevkimiz kurudu.Oyunun üstünlüğünü çeyrek sonunda Beşiktaş aldı,bir daha da bırakmadılar zaten.
Periyot periyot değerlendirmenin manası yok,maçın sonuna kadar 2 sağlam geri dönüş yaptık,iksini de sonlandıran biz olduk.
İlk önce sağlam savunmayla Beşiktaşı hücumda kilitleyip 30-35'e getirdik.Bu bölümde içeriden de az çok sayı bulduk.Devrenin bitimine 3 dakika civarı vardı.Ama sonraki 5 hücumu öyle bir kullandık ki içimize mağlubiyet korkusu o dilimde düştü zaten.İlk 3 hücumda Burak-Tufan-Mitchell üçlüklerle potayı dövdüler.Hele Mitchell'ın üçlüğü affedilir cinsten değildi.3'e 2 fast breakte potaya zor değdirdi topu.Takımın oyun kurucusu bunu yaparsa oluşan kısırlığa şaşmamak lazım.Sonraki 2 hücumda da boş dönünce teknik faulün de etkisiyle devre 9 sayıyla bitti.Bu bölümde Beşiktaş'ı 8 hücuma yakın kilitlememize rağmen farkı eritemedik.
İkinci devreye 4-0 ile başladık sonrasında Burak klasik olarak salladı üçlüğünü,dönen top fast-break olunca seri filan yapamadık.
İkinci geri dönüşümüzde skoru 56-52'ye kadar getirdik.Sayıların çoğunun Jeff'ten geldiğini düşünürsek doğru basketbola dönmüştük.Önce Tolga harika uygulanan sette turnike atacakken topu elinden kaçırdı,sonra Fatih klasik bocalamalarından birini yaptı.Maçın geri kalanı bildiğiniz gibi.
Fatih-Cemal-Holman üçlüsü aklını başına devşirmeli.Sezon sonu normal şartlarda minimum 2'si yollanmalı.Savunma yapıyorlar diyorduk bugün onu bile yapamadılar.4 gündür idman yapamayan Harvey'e ezildiler,var mı daha ötesi.Sezon başından beri yapıcı olayım diye asıp kesmiyordum ama işin b.ku çıktı artık.Özellikle Fatih tribündekileri fıtık etti.Bir pozisyonda top Fatihteyken ve potaya yönelecekken gayri ihtiyari olarak "hayır Fatih,hayır!" demişim.Arkadaş gülerek anlattı.O seviye vahim durumu.
Skoru Fitchsizlikle açıklayamayız.Telekom maçında da Fitch büyük bölümde yoktu,ama yenilmemize rağmen mutsuz değildik.
Fitch konusunda Tolga yanlış yazmıştı bana göre.Ama Tolga'ya gördün mü gibilerinden yazanlar da bi o kadar yanlış yapmış.Zira haklı çıkmaları bizim acizliğimizden oldu,basketbol doğrularından dolayı değil.
Sonucu hakemlere bağlıyorsak kendi kendimizi bir değerlendirmemiz lazım.Bu kadar kolaycı olmayalım yahu.
Bu maçla belki de sezon kaybedilecek.En iyi oyuncusu kaçmış,kalanlardan en iyi oyuncusu 4 gün idman yapmamış bir takıma maçı verdik.Hem de bu takım play-off'da eşleşeceğimiz,son 2 sezon ULEB'e kalmış olan,ezeli rakibimiz.Onları sezona ortak ettik,en büyük rakibimiz yaptık.Play-off'a eşit başlayacağız,akıllı giderlerse saha avantajı da onlarda olacak.Bizim Efes ve FB Ülker maçlarımız var zirvedekilerle,onların sadece Telekom.Üstelik 11 sayı yediğimiz için eşit galibiyette üstümüzde olacaklar.Sonucu net olmayan Daçka maçları da cabası.Yani saha avantajı için 2 ekstra mağlubiyetlerini bekliyeceğiz,onlara hızır gibi yetişip takımlarını toparladığımız için daha çoook bekleriz onu.
Maçı kazansak hiçbir senaryo yazmaya gerek olmadan paşa paşa 4. sırayı alırdık,üstelik Beşiktaş iyice dağılacağı için yarı final ve ULEB büyük ölçüde garantilenecekti.
Bu maçı yıllar sonra Kartalbasket'in "Umutulmaz Maçlar" topicinde okuruz tahminimce.Maçtan önce Kartalbaskette 12 post varken biz 6 sayfa yazı yazmıştık maç hakkında.Bu bile sonucun vahametini ortaya koyar herhalde.
Maçın 3 güzel yönü vardı.Birincisi seyirci.Bizim takımlarımızın dün ve bugünkü seyirciyi haketmedikleri kesin.İnanamadığımız ve uzun süre inanamayacağımız mağlubiyete rağmen son saniyelerde salon inledi.
İkincisi Eyüp abi,Murat abi,Ethem abi kadrosunun yaptığı "Spor Sergi Ruhuyla Şampiyon Olacağız" pankartı.Gerçi takım pankartı yapanlara ve pankarta inananlara tokadı attı,o ayrı.
Üçüncüsü Murat hocanın üzgün olmasına rağmen soyunma odasından geri dönüp seyirciyi kırmaması,triübne gelmesi.Bu hareket popülizm olarak algılanabilir ama yüzifadesinden öyle olmadığı belliydi.Sonuçlara bakmaksızın bu armaya yakışıyor Murat hoca.
edit:Utku ödüllü sınava boş yere girme bence,ben ciddi ciddi düşünmeye başladım doğumgünü yapmamayı.
 
Yazik oldu ama in$allah play-off maçlarinda bu maçi aramayiz.
Malum ben Belçika'da ya$adigim için maçlara gidemiyorum ama izledigim tablo süperdi..Resmen gözlerim ya$ardi,orda olan herkese tskler.
 
Takımda Fitch olmayınca pili çıkarılmış makine düzeneği haline geldiği bir kez daha anlaşıldı. Fitch olmasa bile seyirci desteği ile kazanabileceğimizi düşünüyordum ta ki Tolga Tekinalp ve Fatih Solak olmak üzere birçok oyuncunun gününde olmadığını görünceye kadar. Fatih´in çok çalışması gerek çok, tabi bu saatten sonra işe yarar mı o da başka bir konu.

Maça dair hafızamda yer edinen olumlu tek şey taraftarın maç boyunca susmaksızın verdiği destekti. Bu maç taraftarın küfretmeden, sahaya yabancı madde atmadan da takım desteklenebileceğini gösterdi. Darısı fener maçına diyelim.
 
Çok önemli bir galibiyet bizim açımızdan. 4 maglubiyetin hırs anlamında olumlu şeyler ortaya çıkaracağını düşünüyordum , düşündüğüm gibi oldu.
Mücadele anlamında iyiydik. Herkes çok istekliydi.

Barış Güney geldiğinden beri en olumlu maçını oynadı , özellikle defansif anlamda. İlk maçta kendi evimizde sokamadığımız şutları , burada kritik anlarda sokunca maç daha da yakınlaştı bize.

Graves maçın sonuna kadar kalsa sorun olabilirdi bizim için. Pivotlarımız Graves karşı çok ince ve kısa kaldılar. Ancak buna rağmen özellikle Harvey'in top aldırmamak için yaptığı savunma iyiydi.

Galibiyetin yanısıra 7 sayıdan fazla farkla kazanmak da iyice kızıştırdı dördüncülük savaşını.
Belli olmayan bir Daçka maçı var.
Bunu yanısıra bizim yukarıdaki takımlardan sadece Telekom'la deplasmanda maçımız kaldı. Sizin ise hem FBÜ hem Efes Pilsen maçlarınız var.
Bu maç belirleyici olur , ancak olay bu maçlarla da bitmiyor. 1-2 sürpriz yenilgi daha alabiliriz kalan 9 maçta.

Play-off eşleşmesi de umarım bugünkü gibi sakin ancak insanların takım aşklarını sonuna kadar yaşayabildiği ortamlarda geçer. Taraftarınızın desteiğini ve yenilgiye rağmen sakin oluşunu tebrik etmek gerek.

Kalan maçlarınızda başarılar..
 
Ali Emre' Alıntı:
Söz, müzik, beste hatta prodüksiyon hepsi benim :)
Hatta kabul ediyorum iğrençten öteydi:) Mazaretimide bildiriyim her ne kadar mecbur değilsemde ama rahatsızlık olmuş. Maç öncesi her maçta çaldığım cd Bahçeşehir - Gölcük Belediyesi maçında tesisatın üstündeydi. İki dakika içeri gittim geldim maç bitti cd yok!! :S. Bahçeşehirlilere sordum onlarda da yok. Yani cd çalınmıştı resmen. Neyse haftalardır Burak kaptanımızın serzenişlerinide göz önüne alarak gaza getiren müzikleri çalmak istedim ki her ne kadar kendi istediği şekilde müzikler olsada anlaşıldıki olmuyor. Flamenkoya gelince zamanında forumda bazı dostlardan istek parçalar almıştım cd için (3 senedir bu işi yaptığımı söyleyim bu arada zamanında kastım belli olsun) onlardan biri idi bu duruyordu çalıyım dedim.

Zaten seyirci süperdi bugün benim bişey çalmama gerek kalmadı farkındaysan. Bu arada o senin gülmeye başladı dediğin Fitch Galatasaray marşlarına da gülüp kendi hip hop şarkılarını taktırıyor biliyormusun kardeş.

CD'mizi alıp gelelim demişssin valla çok iyi olur benide yoğun işlerim arasından bir dertten kurtarırsın. Hatta anonslarıda yapabilirsin. Kendi saha avantajımız müziğe bağlı ise eyvah eyvah bana müzik çalıyorum diye kızan reisler duymasın sakın.

Galatasaray marşlarının olduğu cd çalınınca napalım HER MAÇ çaldığımız şarkılar bir anda sanki hiç çalmıyormuşuz gibi demişsin ama farkında değildin heralde tesisatta kötü zor duyuluyor normal:)

Rahatsızlığını dile getirdiğin ve yazdığın için teşekkürler bir daha kine daha dikkatli olmaya çalışırız:) şarkı bağışlarını ve yardımlarınız değerlendirmelere açıktır hehehe :) :)

ali emre özel bir istegim var..umarim yanlıs anlamassın ..

bie cok arkadasin istegi bu aslında

lütfen biz tezahurata basladıgımızda müzik yayını kesilsin ..

bircok kez dikkat ettim hic kesilmiyor..salon full tezahurata basladıgında lütfen ses en azından kısılsın ..

sevgiler..saygılar..
 
Fitch yoksa Galatasaray da yok...

bir oyuncuya bu kadar bağlı olmamız hakikaten kötü bir durum.kritik bir yerde allah korusun sakatlanırsa bizim işimiz çok kötü olur...
tolga tercihini hiç doğru bulmadım.bence onun yerine başka bir oyuncu oynayabilirdi...
fatih özellikle ilk periyotta aşırı top kaybetti.boyunun da uzunluğunu vermiş olduğu dezavantajdan dolayı.ama dünün en gayretlilerindendi.ztn ikisi sayılmayan üç takip smacı bunun göstergesi...
mithat fark açıldıktan sonra iki üçlük denedi.sayı olarak hemen hemen 0 katkısı vardı.2de 1 attı ama yenilginin kesinleşmiş olmasından dolayı rahatça atabildi şutları...
burak ilk üçlüğü sokunca dedim tamam bubugün onun günü olacak.ancak gereksiz bir sürü üçlük atıp hiçbirini de sokamayınca çileden çıkardı beni...
mitchell felaket oynadı bence. 10da 2 galiba şut yüzdesi.fitchin yokluğu en çok onu etkiledi bence...
tufan hakkın da fazla yorum yapğamıcam çünkü erken faul problemi onun oyununu oldukça etkiledi...
murat en çok mücadele eden oyuncumuzdu.takımı ayakta tutmaya çalıştı ancak başaramadı...
cemal kötünün iyisi gibi bişeydi ama pek katıkı yaptığı söylenemez...
graves bence murattan sonra en iyisiydi takımın.13 dakikada 10 sayı attı 6 da ribaund topladı galiba.ancak beni tedirgin eden nokta faul problemine çabuk girmesi.inşallah ligin yenisi olduğu için bu kadar faul yapmıştır.sürekkli bu tekrarlanırsa kendisinden tam verim alamayız...
holmana gelince.eski holman zaten değil.dün de yabancı olmasına rağmen kenarda olması bunun göstergesiydi.eğer hedefimiz yarı final-final ise mutlaka yerine birini almamız gerek...

hesapladığımız zaman bjk ile aramızda 1 galibiyet fark var.ancak avantaj onlarda çünkü ligin ilk üçünü oluşturan efes ve fenerle oynadılar.biz sadece telekomla oynadık. yani kaybederiz diye düşünürserk(aslında ben fener maçından çok umutluyum) galibiyetler eşitlenecek.ayrıca bjknin daçka maçının tekrarlanma olasılığı da yüksek.benim görüşüm sürpriz mağlubiyetler olmassa şu anki tablo bizim için 5.lik gibi gözüküyor ama ben bjknin üst sıradaki takımlar harici diğer takımlardan bazılarına yenileceğini düşünüyorum...
 
fazla da umudumuzu kaybetmeyelim. BJK bence cok takilmaya müsait bir takim. Banvit, Mutlu Akü, Mersin, Casa Ted filan hep BJK yi yenecek takimlar. Her zaman böyle oynayamazlar. Biz kendi maclarimiza bakalim en azindan bir ekstra galibiyet almaya calisalim.
 
bı sonrakı maca hıp-hop 7 R&B karısımı bı cd hazırlayıp alı emre'ye taktım etmek ısterım . tabı kabul ederse :)

maca gelırsek, takımlar ılk cıktıgında oyuncu kapasıtesıne bakılırsa rahat kazanırız dedım ama olmadı. burak ve tolga takımı bence bıtıren ıkı oyuncu ıdı.. yanı ozellıkle burak'ın artık sapkasını onune koyup dusunmesı gerek. kaptan takıma guc verır ama burakta ınanılmaz form dusuklugu var. ayakta duran bır kısı varsa oda Mitchell ıdı. herseyı yaptı. fatıh gecen seneye gore kılo vermıs ama hala tereddutlerınden kurtulamamıs gozukuyo. ne yacagını bılmıyor. taraftar ıse butun herseye ragmen mukemmeldı. ne kufur vardı nede sahaya atılan bırsey.ısınmada bısey atıldı ve hemen mudehale edıldı.
hekemlere ıse beddua etmekmı lazım bılmıyorum ama gecen haftakı bjk macını bu hafta boyle telefı ettıler. yanı turkıye basketbol lıgı aslında bı duzmece ve hepımız bu duzmecenın ıcınde pıyonuz. yanı hersey bosa cunku bırılerı ıstedıgı gıbı yonlendırıyor ıstedıgı gıbı..
Fitch ın degerı anlasıldı gozukuyor.ne kadar hata yapsada, kızsakta o olmayınca takım ne yapacagını bılemıyor.yanı lıg basından berı butun sorumlulugu onun ustune atılmıskı, olmayınca kımse ne yapacagını bılmıyor.
ama bu oyunla ulker'ı yenemeyız.. yıllarca taraftar gelmıyor denılıyodu.artık var sımdı takım alona gelsın bence..
 
Yılmaz Yıldırım' Alıntı:
arkadaslar şu dün söylenen ölüm varmış tezahüratının tamamını bilen biri yzabilir mi?

ölüm varmış korku varmış
bu dünyanın sonu varmış
bizim için yoktur tasa
kalbimde sen yaşadıkça

başarılar gelir geçer
asaletin bize yeter
deplasmanda samiyende
ultrAslan hep seninle
 
Fatih Hısım' Alıntı:
simdi fikstüre baktimda bizim ard arda Efes ve FBÜ ile oynayacagimiz 9. ve 10. haftalarda BJK Beykoz ve Tekel ile oynayacak :? kötü oldu bu. En azindan bir tane ekstra galibiyet almak farz oldu. yoksa isimiz cok zor.


son dereece haklisin fitchde olsa olmasada biz kritik maclari oynayamioruz bu bir gercek bu mac biizm iicin cok onemliydi once kazanmak sonra eger kaybedeceksek 6 sayi ile kaybetmek wardi ama bilincli taraftar kadar dusunemedi bench we oyuncular ne yazikki biz ne efesi nede ulkeri yenebiliriz belki bi ihtimal efesi yenebiliriz..oda ulkere yarar :( yeni transfer bence faydali olacak cunku birazda olsa gosterdi TOLGA siz bi GALATASARAY istiorum
 
Taraftara söz yok tabii ama Murat Özyer'i neden sahiplenmemiz gerekiyor? Yapılan şova diyecek sözüm yok ama Galatasaray için Murat Özyer çok şey de yapamıyor. Yapmak istiyordur ama yapamıyor.

Oyuncularımız Fitch'in yoksunlugunda şut atmaktan korktular. Herkes birbirine pas verip durdu. Bazen de oyun kurmadan şut denendi. Fitch'e çok bağlı bir takım yaratılmış durumda. Fitch olmayadabilir, bir takımda skor yükünü taşıyan oyuncular olması gerekir. Tolga, her zaman ortalama bir oyuncuydu ve yaşı da ilerledi. Ondan bir şey beklemek,çaresizlikten ileri gelir.

Deneme tahtası gibi bir takım var. Herkesi oyuna alabiliyor, nasıl kadro kullanacağı bile belli değil. Oysa Murat Didin iyi bir savunma yaptırdı, Reeves iyi oyun kurdu. Standart bir basket takımı gibi oynadılar.

Hakemlere kızmaya gerek yok. Aleyhimize hata yaptılar; ancak ikinci yarıda lehimize de inanılmaz hatalar gördüm.

Murat Özyer, İsmet Hacıoglu'ndan iyi bir oyuncu yaratabilir, takıma monte edebilirdi. Ben takımı izlerken iyi de oynasak ''hocanın şu tercihi çok iyiydi,düşünememiştim'' diyemedim.

Tek kazanan taraftardır; umarım hep böyle gideriz. Rakibe tezahürat yaparken bile itinalı davranıldı. Alnımızın akıyla çıktık. Devre arasında bize izlettirilmek zorunda kalınan Cafe Crown'ı da ismimizin yanından attırabilsek... Devre arasına Gsli minik basketçiler okulundan çocuklar getirilse ve 10 dk maç yapsalar güzel bir şov olmaz mı?
 

Üst