Galatasaray-Darüşşafaka 77-82

macı kaybetmemizin sebebi bnce kaliteli bir pivotumuzun olmaması :? pivotlarımız kaç sayı attı acaba ? whisby son periyotta 2 faulu üst üste kaçıdırdı,ardından pota altında smac yaparken topu basamadı ve maç gitti.
 
bir tane kaliteli uzunumuz olmalı...

uzunlarımızın hiç biri skorer değil malesef, bu da dış oyuncuların skor yükünü arttırıyor...

en azından bir tane birebirde etkili,orta mesafe şut atabilen ve ribaund toplayacak uzunumuz olsa çok büyük işler yaparız diye düşünüyorum...

oyun kilitlendiği zaman topu post'a indirmek çok önemli..Burada güvenebileceğimiz uzunları ben göremiyorum malesef...
 
Yazmaktan dogru düzgün izlemeyedim maçı,ama takım geçmiş maclara oranla iyi mücadele edemedim bugün. Fakat iyi yerlere gelecegimize inanıyorum.

Söyleyecegim tek sey oyunu okuyabilen ciddi bir basketbol seyircisi kazanıyoruz. Hafta içi ve saat 6 da olmasına ragmen tribün gercekten cok iyiydi. Tek eksik sahaya atılan maddeler.
 
olsun arkadaslar biz gene takımımıza güvenelim. kritik dönemdeyiz. her zaman yencez diye bir sey yok. yenilip hatalarımızı anlarız. ona göre düzeltiriz ,sahaya cıkarız. bu sene playoff a kalacaz. yarın bjk-fener macı var. hepimiz bjk nin yenmesinş isteyez tabi. bjk yenerse biz fenerin üstüne cıkarız. moralleri bozulurlar. fener macında fark atarız. biz daha sampionluğu
elimizden kacırmadık. basketbol bu hersey olabilir.dediğim gibi biz genede takımımıza güvenelim destek verelim
 
Seyirci ile başlayalım hafta içi ve saat 1800 de başlayan 1 maç için gayet hatrı sayılır 1 taraftar topluluğu vardı sahada ve takım mücadele ettiği anlarda mükemmele yakın bagırdık olaylarda sorun bence polisti abicim bu polisler bu mesleği bile yapamıyo bakınız adamların amiri önümüzde duruyo sahaya yabancı madde atılıyo polis napıo amirlerinin yaptığını İZLİYOR :( YAHU 8 10 SIRALIK PORTATİF TRİBÜNÜN önünde bekçi gibi dikilmeyi biliyorsunda arkanda sahaya madde atan adamı sen nasıl göremiyor uyaramıyorsun korkuluk musun ???
Ben olayı tamn karşıdan gayet sakin izledim olay çıkaradığı söylnenen daçka taraftarı 5 kişiydi :p yani polis 500 tane GS liyle uğraşacağına 5 tane daçkalıyı salondan çıkaramadı ( ah polis vah polis )
Herkes işini yapsa ne olay olur ne sorun çıkar (taraftar bilinçli olacak ve be sahayaa yabanacı madde atan elemanların yaş ortalamaları baya düşük onları uyarmakta yanlarındakilere düşüyor
Her maç hakem dioz maçtan sonra bikaç yöneticilik yapmaya çalışan kişiye arkadaşlar yönetici yok her maç haksız düdükler çalınıo dediklerinde olurmu haksızlık ediyorsunuz geçen maç Hakan ŞÜKÜR geldi demesi gecenin ayrıntısıydı...
 
bize yine destek olmak düşüypr çünkü takımımız beklenenden çok üstte HEP DESTEK TAM DESTEK
 
Maçtan sakin kafayla izlenimlerim:
1-glen whisby:tek kelimeyle döküldü.maçın sonuna doğru 3 kritik anda yaptığı 3hata:
a)randy nin binbir güçlükle rakipten çalıp kendisine kazandırdığı topu aval aval kime atıcam diye bakınırken kaptırması ve 3lük yememiz.bitime yaklaşık 3 dakika vardı skor kafa kafayaydı.
b)73-71 öndeyken ve bitime 3.45 varken bomboş smacı çemberin ön yüzüne vurdurup kaçırdı,akabinde üstüste 4 sayı yedik.
c)bitime 1 dakika kala 2 faul atışı kaçırdı.
bu kritik hataların haricinde maç boyunca döküldü.daçkanın gibbs ini izledikten sonra yazık olmuş bize diyorum.Gibbs ile whisby i değiştirsek 20 sayı far atardık.
2-şemsettin baş:3.periyot üstüste 3 boş şutu sokmasına rağmen çok kötü bir ilk yarı oynadı genel anlamdada kötüydü.özellikle dixon ile aynı anda sahada olduğunda savunma direncimiz çok düşüyo.
3-burak sezgin:en az 4 boş üçlük kaçırdı.pota altını kullanmaması ise zaten bir klasik artık.maç sonu taraftarın tek tek elini sıkması haricinde çok büyük katkısı yok.daha az süre almalı.
4-malik dixon:takip edebildiğim kadarıyla 25 sayı civarında attı.ama attığı bu sayı miktarı maçı izlemeyenleri yanıltmasın,iyi bi gününde değildi bence.o kadar topu ben kullansam bi 15 atardım heralde.ilk yarı takımı oynatmaya daha yatkınken 2.yarı baştan beri eleştirdiğim şahsi oyuna dayalı sokak basketboluna dönüş yaptı.
topla çok fazla oynayıp hata yaptı.takımı oynatmaya çalışmalıydı.
genel olarak kötüydük,çok top kaybı yaptık,rakibe çok hücum ribaundu verdik.daçka kapasitesinin üstüne çıkarak çok iyi oynadı,biz ise çok altında kaldık.cevherin ilk yarıdaki NBAvari smacı çok güzeldi.
maçta 3tane darüşafakalı zibidi yüzünden kavga çıktı tamda bulunduğum yerde.
bu arada desean harika oynadı sahanın en iyisi idi.
 
bir de rica ediyorum kimse;malik mecburiyetten dolayı topla çok oynuyo ondan başka sayı atacak adamımız yok demesin.savunmamızı saymazsak,ilk yarıda hücum olarak gayet iyiydik.top herkesin eline değdi,skor yükü eşit paylaşıldı.

2. yarı malik in ilk topu bi türlü elinden çıkarmak istememesi ve ancak çok zorda kaldığı anda pas vermesi şeklinde geçen hücum girişimlerimiz başarısızlığa uğradı.attığımız sayı 30 u bile bulmadı 2. yarı.

nedense bize karşı oynayan takımların pivotları o hafta haftanın karmasına girecek performans gösteriyorlar.ksk nin yarım porsiyon pivotu!luis bile geldiğinden beri en iyi topunu oynamıştı.pricakin,gibbs,dudley,elliot,banev....hepsi bize karşı çok iyiydi.

fatihin daha çok süre alması lazım.ilk yarı post up yaparak aldığı bir topu sağından dönerek şut attı ve girmedi.hemen azarlanarak kenara alındı.bir daha da 2.yarının ortalarında 2 dakika kadar süre aldı.o bölümdede1 blok 1-2 ribaund yaparken tekrar kenara alındı.

ayrı bir paragraf ta livinstona.geldiğinden beri en iyi oyunun oynarken,üstelik üstüste 6 sayı atıp skora katkıda bulunurken kenara alındı.bi daha maçın son bölümüne kadar kendisinden haber aslamadık.
3 kısa abd li birarada oynayıp whisby nin benchte oturması gerekirken sahada ne yaptığı belli olmayan ihtiyar whisby de ısrar edilmesi halil ünerin harakirisi oldu.
 
Selamlar

Dun mactaydim yazilanlari da tam okuyamadan cevap yaziyorum x e son 6 dakika ile ilgili...

son periyota girdigimizde gayet ii basladik sonra tribunden sahaya atilanlar, karsidarusafaka kismina gidipo serefsizlere dalanlar yuzunden mac 3 4 dakka durdu, seyirci bu dakkadan sonramaci desteklemektense sahaya darusafakalilara bazi seyler attilar ve takimsogudu 3 4 dakika duraksamasindan sonra takim bi daha toparlanamadi ayrica uzunlar cok kotuydu ve sonunu getiremediler macin...

bu arada cevher ozer midir ne halttir bi 5 numaralari var darusafakanin, adamii bi adam yalniz hayatimda gordugum en pislik basketcilerdenbiri butun mac tribunleri kiskirtti ve herkes galeyana geldi.

hakemler mac boyunca bizim farki acmamiza izin vermediler fark 5 6 sayi oldugu anda garip kararlar verdiler ve farki tekrar yaklastirdilar.son periyotta dacka nin yardimci antrenoru hakemlerden birinin sanirim adi deniz di hakemin sirtina cikti ve hakem teknik faul bile veremedi.

bence bu macin faturasi once uzunlara sonra taraftara sonra da hakemlere kesilmeli... Malik cokiyiydi ama son periyot cok laubali oynadi ve aldigi oraya kadar getirdigi maci sonunda yine kendi eliyle verdi...

yazik oldu...
 
umut yenice,
fatik solak,
glen whisby,

toplam 4 sayı . bizim takımımızda gercekten iyi bir pivot olmazsa çok iyi

yerlere gelmemiz hayal gibi gözüküyor.pivotlarımızın verimli

olamamasından dolayı hangi takımla oynasak o takımın pivotu macın

yıldızı oluyor. dün gece yazmayı unutmusum,

Desean Headley gercekten çok iyi oynadı . 15 sayı 8 ribaund.4/2 yabancı

bulmusuz.Randy ve Whisby bnce cok faydalı olamıyor.haklarında hayırlısı.

Taraftar sayısı gitgide artıyor,bu çok sevindirici.2.yarı kendi sahamızda

oynayacağımız maclarda bu performans sürerse ilgi artarak devam eder.
 
malik'in sut kacırmasından bahsediliyor ama arkadaşlar biraz insaf herkes çakılı durar malik'in ne yapcağını beklerse adam ne yapsın bir yerden sonra da yaşının da etkisiyle yoruluyor(telekom maçının benzeir)ve hata yapıyor.macın başlarında malik devreye girmediği zaman sonuda dili çıkmıyor. bu da bizm kadrodaki en büyük problemimiz ikinci bir skorerimiz yok şemsettin baş ve burak bu konuda cok dengesiz kalıyor ve sırff bu eksiğimiz bize boyle daha cok maç kaybettirecek
 
Malik sut kacıracak tabiki % 100 atacak hali yok ama son periyot laubali oynadı. sorun burada

son dakıka ıcınde 3 sayı gerıdeyken kaptıgı topu osmanlı pası ıle karsı pota arkasına attı...

herneyse o adama laf yok :)
 
herseye ragmen maca yetısdık ve salon saat 18.00 olmasına ragmen doluydu. taraftar takımımız ıyıye gıttıkce salona gelıyor.bu ılk maclara gore gozle gorulur sekılde artısta.
maca gelınce; bence maglubıyetın en onemlı etkısı tuborg macında 55 sayı yedık. bu macta 87. yanı tuborg macında o kadar muthıs savunma yaptıkkı. attıgımız sayı normal. ortalama tuttu ancak sayı fazla yedık.

1-takım her hafta daha ıyıye gıdıyor. herkesın kacırdıgı bı nokta. oynayan yabancılar ve yerlıler bırlırlerını yenı yenı tanıyor. ılk maclarda aralarında konusmuyolardı bıle. cunku takım dogru duzgun bı hazırlık donemı gecırmedı. 5 numara bıle 4.uncu macta geldı. gercı fatıh solak vardı ama oda ulkerde yedek kaldıgından; mac eksıgı var.
2-dıxon 40 dk sahada kaldı. bır oyuncu butun macı cıkartamaz. daha dogrusu dınlendıgı yer mola ve devre arası. maalesef oyun kurucu eksıklıgımızı yavas yavas duzeltecez. bu macta burak bıraz durgundu. elınde galıba bı sakatlık var kı halıl hoca ılk beste cıkarmadı. bence oyunun kırıldıgı ıkı nokta vardı. bırıncısı gırmyen smaç. ikincisi huseyının hareketlı gıdıp attıgı ucluk gırmedı. orada turnıke denese fark 1!e ınecektı. ve 1,15 dakıka sure wardı.

ama basketbol hatalar oyunu. olur boyle maclar. her seye ragmen takımımıza sonuna kadar ınanıyoruz. zaten mac sonunda taraftarın basketcılerı alkıslayıp destek vermelerı onlara olan ınancımızı gosterıyor...
 

Üst