Galatasaray-Efes Pilsen

Takımı ilk defa seyrettim, çok net birşeyler söylemek zor. Biraz sabırlı olmak lazım, bir sistem kurulmaya çalışılıyor sahadan anlayabildiğim kadarıyla. Ha ama; bu malzeme , o yemeği yapmaya yeter mi, çok da ikna olamadım bir öngörü oalrak karşı takımın geri koşma problemi olmadıüı sürece.
 
net söyleyebilecegimiz sey: Murat Kaya, Caner ve Eren nin minimum süre almalari gerekiyor. Hatta Eren mümkünse hic girmesin. Caner ve Murat da top sürmeyi biraksin. fundamentallari yerlerde sürünüyor.
 
Onur Karakuzu' Alıntı:
benim merak ettiğim jasaitis tufan ve wilkinsonun sakatlıkları ciddi sanırım ?

Maçtan önce Okan Çevik sakatlıkların önemli olmadığını.Sadece bu hafta oynayamayacaklarını ve kupada hazır olacaklarını söyledi.
 
Bu maçın skoru çokta önemli değil iki takım için de. Efes Pilsen ve Galatasaray için iyi bir hazırlık maçı oldu ve halihazırdaki eksiklikler görülmüştür teknik ekipler tarafından. Efes Pilsen'de iyi bir kadro var ama halen bir oyuncu eksikleri var. Kerem Gönlüm olmayacağı için bir yerli uzun almaları gerekiyor mutlaka, Ermal'in sorunları çözülürse onu kadroya katabilirler. Santiago zaten TBL maçlarında forma giymeyecek. Shumpert ve Rakocevic oldukça hazır göründüler.

Galatasaray adına da skora bakıp olumsuz konuşmak yanlış olur. Eksik oyunculara rağmen iyi mücadele var sahada. Rancik en verimli oyuncu bana göre ki tahminime göre Jasaitis'ten bile daha verimli olur yeni sezonda. Çünkü belirli bir istikrarı var, çok üste de çıkamaz çok aşağıda inmez, kaliteli bir transfer. Fakat 5 numarada sorun göze çarpıyor. Mike ne kadar yeterli olur bilmiyorum tabi ama Cemal'in önüne iyi bir oyuncu şart. Washington ise pek yeterli görünmedi bana, belki halen uyum sorunu yaşıyordur diyebiliriz. Ama pek üst düzey bir guard görüntüsü vermiyor, fakat henüz erken tabiki oyuncuları değerlendirmek için. Güzel bir maç oldu yinede, dediğim gibi skora fazla takılmamak lazım, ligde veya kupada böyle oynamayacak iki takım da sonuçta..
 
cemal nalga oynadığı oyunla bana umut verdi.ilerisi için.ama iyi bir 5 numara almak sart.ayrıca bu takımda alican güneyle eren beyaz kesinlikle oynayamaz.rancik fena oynamadı.evren fena değildi.iyi bir 5 numara jasaitis-wilkinson ve tufanla takımımızın iyi olucağına inanıyorum.bu sonuç normaldir.dün takım yoruldu olimpia karsısında.efes dün maç yapmadı.normaldir bu sonuç benim için.
 
5numara alırsak cemali kaybederiz söylemesi bunu okan hocada belirtti sezon öncesi cemalle konuştuğunu bu yıl artık çok süre almak istediğini söylemişti okan hoca ..
 
GALATASARAY CAFECROWN: 64- Darius Washington 4 (2s: 2/6, 3s: 0/1, 5 rb, 3 ast, 2 tk), Caner Topaloğlu 8 (2s: 4/8, 3s: 0/2, 2 rb, 2 ast), Murat Kaya 0 (0/5 şut, 4 tk), Polat Kocaoğlu 6 (2s: 0/2, 3s: 2/2, 2 rb), Radoslav Rancik 15 (2s: 3/7, 3s: 2/3, 6 rb, 3 tç,4 tk), Cemal Nalga 15 (2s: 6/8, 10 rb, 2 ast, 2 blk, 2 tk), Evren Büker 10 (2s: 2/4, 3s: 2/5, 1 rb, 2 ast), Can Akın 3 (2s: 0/2, 3s: 1/4, 2 rb, 2 tç, 2 tk), Alican Güney 0 (3 tç, 2 tk), Eren Beyaz 3 (2s: 1/4, 3 rb)

alican,eren,murat,polat hatta daha canerin 5 inin attığı sayının 10 sayıyı geçmemesi nerdeyse her maçta bence düşünülmesi gereken bir durum....
 
Murat Kaya...

Tekrar döndük 3 yıl geriye..bir ileri iki geri..en azından benchde olmalı diyordum..Şu oyununla bu fikrim bile değişti..

Alican Güney

Her oyuna girip top geldiğinde top sürdüğünde savunmada izlerken sanki Lise takımındaki bir oyuncu izliyor gibiyim..Bir Profosyonel havası göremiyorum hala..Galiba Birinci lig biraz fazla geliyor kendisine


Maç için konuşulacak fazla birşey yok..Efes bu kadrosuyla iki takım yapar..a takımı birinci b takımıda ligi ikinci bitirir..biz maçtaki kadromuzla bir iki detay dışında yapılacak herşeyi yaptık..Ha onlarıda yapsak fark 20 küsür değil de 15 olurdu..Olumlu şey Mücadelemiz..Bu konuda gecen seneden çok farklıyız..Olumsuz şeyleri ise saymaya gerek yok yeter moral bozulduğu..
 
ya ikinci ligteki takımlarda tofaş,itü,olin gençlik gibi takımlarda o kadar yetenekli ve skorer türk oyuncular var ki keşke takip edilip alınsalar....
 
Farkı zaten bekliyordu çoğumuz.Ama önemli olan bu farkı ne türde yiyeceğimizdi.Yani ezilecekmiydik yoksa mücadele mi edecektik.Mücadelemizi ettik iyi kötü.Güzel hücumlar düzenledik, hızlı şut kullanmadık, ikili oyunlar denedik.Yapabildik mi, hayır.Ama en azından denedik.Geçen senelerdeki gibi paniğe pek kapılmadık.İstediğimizi yapamamızda elbette Efesli oyuncuların kaliteside var ama bu konularda çok pratik yapılmamış gibi.Özellikle Can Akın ve Caner'in şut çalışması lazım.Murat'ın oyununu hiç beğenmedim onunda bir aynaya bakması lazım.Cemal'i çok eleştirirdim şu ana kadar ama attığı yumruk sonrası heralde baya hırs yapmış ki çok verimli oynuyor.Böyle devam ederse milli takımın vazgeçilmezi bile olabilir.Rancik sayılarıyla iyi katkı sağlıyor ama biraz daha paylaşımcı olması lazım.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Doğru bir takım kurulmuş, ayrıca sert ve hızlı oynamaya çalışmamız diğer bir artımız!
Bu takıma Simas, Tufan, Wilkinson katılacak, bütün bunlara rağmen bir takviye şart!

Bir 5 numara ile geçen senenin üzerin çıkabiliriz!
Turnuvada 3 eksik oyuncuyla mücadele ediyoruz ve bu takıma iyi bir pivotta alınırsa bu takım geçen sezondan başarılı olur. Sadece biraz zaman gerekwcek.
 
Dışardan bi' gözle, şu anki Galatasaray'ın geçen yılkinden çok daha ilerde olduğunu söyleyebilirim. İnşallah eksikler tamamlandığında daha da uyumlu bir takım olur. Temennim Cemal Nalga'nın istikrarlı bir şekilde böyle oynaması, ve Fenerin uzunlarını denize dökmesi!. Genç uzunlar illa Fener'de olacak diye bi' kural mı var?

Efes, EL'de geçen seneki faciadan sonra, bu yıl sezona hızlı başlamak istediği için çok kasıyor. Pazar günü Merter'de oynanan Banvit maçı bile play off sertliğinde geçmişti.
 
Takımın halini gördukce sinirden deliriyorum haysiyetsiz bir oyun gecen sene bile daha iyiydik
 
Gurkan bey;

3 kisi eksik su takımda. Misal Arda olmayınca futbol takımımız ne halde biliyorsunuz.

Sadece biraz sabredin bu 3 oyuncu da katılınca daha iyi olacagız.

gurkan kara' Alıntı:
Takımın halini gördukce sinirden deliriyorum haysiyetsiz bir oyun gecen sene bile daha iyiydik
 
Takım müdafaamız bence arzulu. Ama bu savunmayı maçın geneline yayamıyoruz. Tabii ki eksikler de çok etkiliyor oyunumuzu. Maçta özellikle ilk çeyrekte ve ikinci çeyreğin bazı bölümlerinde iyiydik. Üçüncü çeyreğin başında fark açılmasına rağmen savunmada çok istekli oynadık. Hücum için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Eksiklerimiz de takıma katıldıktan sonra herşey daha çok netleşir. Sonuç itibarı ile geçen seneden daha heyecan verici bir kadromuz olduğunu ve ne kadar geriye düşersek düşelim, mücadele etmeye devam ettiğimizi söyleyebilirim.
Okan Hoca bence elindeki kadroyla en doğru basketbolu oynamaya çalışıyor. Sezon başladığında daha da iyi olacağımıza inanıyorum.
 
Gerek İstanbul Cup gerek Banvit Tübad turnuvasında takımı izlediğim kadarıyla Okan Çevik'in sezon başında verdiği röportajların yüce Galatasaray taraftarını uyutmaya yönelik olduğu açık bir şekilde gözükmektedir. Geçen sene rahatsız olduğumuz Koray hocanın sisteminden takımın şu an oynadığı oyunun farkı yoktur. Herkes başı boş oynamaya devam etmekte özellikle R.Rancik'in üçlük merakı herkesin dikkatini çekmiştir. Merak ediyorum bu sistemde devam ediyorsak Jasaitis neden alındı?

Galatasaray'ımıza geldiği günden itibaren büyük bir devrim yaşatan play-off'a kalmak için çabalayan takımı, yeni adıyla Eurocup'ta 4.yapan İmparator Murat Özyer şu durumdaki takımın temelini atmak için mi gönderildi?

Mevcut kadroda bir tek 5 numara Cemal Nalga, o da sorumsuz bir şekilde yaptığı hareketten dolayı 5 maç ceza aldı. Kaldı ki Cemal Nalga hücum anlamında şahsi fikrimce fazlasıyla yetersiz bir oyuncu zaman zaman boş turnike bile kaçırıyor. Yeni sezonda Okan Çevik 5 numara olarak kiminle başlayacaktır? Ha pardon geldiği takımda bile süre almayan Eren Beyaz vardı değil mi?

Geçen sene Eurocup'a katılmak için şu an kurulan kadrodan daha iyi olan kadromuzun yerine bu sene direk gittiğimiz Eurocup için kurulan şu kadro ve oynanan şu oyun Okan Çevik ve ekibini tatmin ediyor mu?

Galatasaray'ımızın getirildiği durum ortadadır. Geçen sene olduğu gibi söz çok icraat yoktur. Bu duruma sebep olan başta Ahmet Dedehayır ve ekibinin artık Galatasaray'ımızdan elini eteğini çekme zamanı gelmiştir...
 
Efes Pilsen ile aramızdaki gömlek farkı apaçık ortada. Peki euroligde fianl four hedefleyen bir takımla aramızda bu kadar fark olması bizi kötü bir takım yapar mı? Bence hayır. Efes Pilsen 11 kişilik hepsi kalburüstü oyunculardan kurulu bir takımla oynadı. Ergin Ataman tüm oyunculara süreleri dağıtarak hepsini diri tuttu ve her oyuncu oyuna girdiğinde gerekli katkıyı verdi.

Bize baktığımızda ise baskılı ön alan savunmasını geçmekte zorlandığımız ortaya çıkıyor. Bu Efesin geçen seneden beri yaptığı bi şey. Bu baskıdan dolayı çok top kaybettik. DWash 2-3 kişinin kapattığı anlarda topu verecek oyuncuyu bulamadı. Hızını alıp sağdan turnikeye girdiği zamanlarda topu dengesiz atıyor. O penetrelerde pota altında bir oyuncumuz olsa asisti düşünebilir.

Cemal bu maç iyi oynadı bence. Santiago ile mücadelesini beğendim. Topu alınca yakın mesafeden şutu düşünmesi, blok ve ribaunt mücadelesini beğendim. Bu sene ona verilen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağını düşünüyorum , kendini geliştirecektir.

Takımda şu anda zayıf halka sayısı fazla. Efes maçını merkeze alırsak bu isimler: Murat Kaya, Eren Beyaz, Alican Güney. Ayrıca Caner ve Polat Kocaoğlu da istenen oyunu sahaya yansıtamıyor. Eren ve Ali zaten bu takım için antrenman oyuncusu olacaklar. Çok şey beklenen Murat şu anda kayıpları oynuyor.

Jasa , Wilkinson ve Tufan ın geri dönüşüyle yapacakları katkılar bu takımı pozitif yönde etkileyecektir. Efesin baskısı sonucu her ne kadar hücum varyasyonlarını çokça izleyemesekte takımın bir kimlik kazanma yolunda olduğunu düşünüyorum. Bu 3 oyuncunun dönmesi ile skor opsiyonlarımız kesinlikle artacaktır. Mesela dün Jasaitis çok iş yapardı çünkü Efes ikili sıkıştırmalarda hep bi oyuncumuzu riske etti. Aynı şekilde Erenin yerine Wilkinson ve Muratın yerine Tufan olsa boyle bir fark oluşmazdı diye tahmin ediyorum.

Sonuç olarak Efes -ne yazık ki- bizim rakibimiz değil, bunu gördük dün itibariyle. Eksik oyuncuların gelmesiyle mücadeleci , hücumda hareketli bir takım hüviyeti kazanabiliriz.
 
Valla İStanbul turnuvasında da dikkat çekmişti ama bu turnuvada çok göze batıyor. Saha yerleşimi içler acısı. Özellikle savunma da kim nerede duracağını biilmiyor. Onlarca boş atış atıyor her rakip.

Geçen sene allah'tan sezon ortası geldi Bayan Takımına Okan hoca. Sene başı filan alsaydı kızların halini düşünemiyorum. Savunma kültürü yerleşmiş bir takıma gelmiş Allahtan yani.
 
Bu takımın guardı yok pivotu yok,acaba siz ne bekliyordunuz,bakıyorum yorumlara bu forumda ben yazınca muhalif olanlardan ,takımla ilgili tık yok,bu takım zar zor 5.olur,başka bir şey olmaz.

Önce basketbolu bilmek lazım!!!
 

Üst