Galatasaray Euroleague e nasıl gidebilir?

Arkadaşlar bu konu hakkında çok fazla yorum yapılıyor konuşuluyor.Herkesin sanırım bu konuda kafası karışık.Takımımız da ligde liderliği eline geçirince şampiyonluk ve euroleague sesleri yükselmeye başladı doğal olarak.Burdan takımımızın katılma durumunu eurolegue procedurlerini v.s tartışabiliriz diye bu başlığı açtım.Yorumlarınızı bekliyorum
 
Eurolig bir ULEB organizasyonu. Ligleri ULEB'e bagli olan ulkelerde (Fransa
, Almanya, ispanya vb) Eurolig'e katilim lig organizasyonunun sonuclar
ina bagli olarak yapiliyor. Yani Almanya'da aslinda ekonomik ve organizasyo
n olarak Alba Berlin acik ara lider ama ligi ULEB'e bagli oldugu icin tek k
ontenjan sampiyona veriliyor.


Ligleri ULEB'e bagli olmayan Turkiye, Yunanistan, Rusya gibi ulkelerde ise
kontenjanlar ULEB davetleri uzerine veriliyor. Ve bu davetler su anda Efes
ve Ulker'in. Efes ayrica Eurolig yonetim kurulundaki takimdan biri. Yani yo
neticilerden. Yanilmiyorsam davet garantisi de uc yil uzatildi. Ulker'in bu
yılki girisimleri, acilis maci organizasyonlari vb sayesinde o da kon
tratini uzatti. Bu iki takimimiz ligi 9 ve 13. sirada (dereceleri attim) bi
tirse bile Eurolig'e katilacak. Beykoz veya ITU sampiyon olsa da katilamaya
cak organizasyona. ULEB kendi standartlarinda organize olamayan takimlari almiyor lige. Besiktas ancak ULEB'e basvurup salonu ve organizasyonuyla, 3-4 yillik yatirim planlariyla tezini savunarak davet almaya calisabilir. Turk
iye'nin ekonomik yapisi ve ligi dusunulunce kontenjan arttirilmasi kolay go
runmuyor. Bu durumda Besiktas'in Ulker ve Efes'den daha iyi birorganizasyon oldugunu ispatlamasi gerek ki bu da oyle 1-2 yilda yapilacak bir sey degil
kaan kural
yukardaki yazıya göre bizimde cok yol katetmemiz gerek,salonu seyircisi atmosferi ve camiasıyla kabul görmeliyiz ki eurolige katılalım,sadece şampiyonluk yeterli değil..
 
Ozhan Canaydin yonetiminin hic olmassa yapmasi gereken ender basarilardan biride Euroleague ile muzakerelere baslamak olmalidir.Fakat 4-5 senelik basari plani nasil olur,hangi butceyle orasi da mechul bir soru isareti...Oysaki GS'in Moskovaya geldigini bile dusunemiyorum.CSKA Moskova-GALATASARAY macinda CSKA'nin Universall Hall Sport Center'da yaklasik 3000 GS'li seyirciyi gorurseniz sasirmayin derim.Yani seyirci bazinda her sey OK. Sorun kaliteli oyuncu ve istikrar..
 
Uleb seyirciye bakarsa İstanbul'daki seyirciye bakar. Ve Uleb Cup maçlarında 50 - 150 kişiye oynanan Galatasaray maçlarını görür. Oynanmamış Cska Moskova Galatasaray maçında geleceği tahmin edilen 3 000 Türk seyirciye bakmaz yani. Moskova kendi salonunu dolduruyor zaten Galatasaray'la maç yapmasa da. Euroleague'de Tau gibi 7 000 kombine satan takımlar varken Galatasaray şu haliyle Uleb cup'ta oynamaya devam etsin bence. Her sezon daha yukarıyı hedeflesin. Euroleague gerçekten çok erken. Salon yok, bütçe 5 milyon dolar. euroleague'deki en düşük bütçeli takımların bütçesi kadar. O takımlar da Partizan Cibona gibi ekol oldukları için, kendi salonlarını tamamen doldurmuş seyirciye oynadıkları için Euroleague'e çağrılan takımlar. Daha önce euroleague şampiyonlukları olan, herkesin bildiği tandığı takımlar. Bütçeleri 1 milyon dolar olsa da çağırılırlar. diğer takımların bütçelerine bakınca Real Madrid, Barcelona 40 milyon dolar, Tau, Cska 35 milyon dolar, Panathinakos, Olimpiakos 40 - 45...Hepsinin en az 7500 kişilik kendilerine ait salonları var. Her avrupa maçında tamamını dolduruyorlar. Üst düzey oyuncuları ve organizasyonları var. Fazla yazmaya gerek yok farkı anlamak için bir bu takımların web sitesine girin bir de Galatasaray'ın basketbol özürlü web sitesine..Bu arada seneye Euroleague'de takım sayısının 32'ye çıkartılacağı ve bu sene Uleb'de f 8 oynayanların seneye Euroleague'de mücadele etmeye hak kazanacakları yolunda bir dedikodu var.
 
Seyirci olarak GS'in bence Euroleague'deki hic bir takimdan eksigi yok hatta bir cogundan fazlasi var..Asil bizim sorunumuz GS Yonetimindeki Baskanlik sifati tasiyan kisiler..

Bu isimlere ne kadar guvenebilirsin ki?? Yatirimi bugun yaparlar,yarin derler kuculmeye gidiyoruz,sponsorlarla anlasamadik vs..de vs..

Euroleague yonetimi aslinda her seyin farkinda..Neden fbulker'e bu organizasyonda sizce yer verildi? Cunku tum branslarinda ki atilimi,baskanlarinin spor salonu sozu vs..

Euroleague aslinda bizi o kadar yakindan takip ediyor ki,yani biri bizi gozetliyora tam uyuyor... Bu arada dun bi ara dusundum de,bizim yoneticiler Linderoth-Lincolne 20 milyon euro masraf cikariyor.Ve ikiside su an piyasada resmen yok.Acaba diyorum da,7-10 milyon dolar butceyi senelik basketbol takimina neden aktarmiyorlar?Halbu ki Efes'in butcesi su an 7 milyon euro civari..7-10 milyon euroya TOP-16'ya girecek Final-8'i zorlayacak kadrolar kurulabilinir..
 
Söylenenlere bakılırsa takımımız için euroleague hayal.Ancak ben yine de olur da şampiyon olursak yönetimin bu konuda kesinlikle Uleb e baskı yapması kaanetindeyim.Belki bizim bütçesi Cska ,Barca ,Real ,Panathinakos v.s ayarında olmayabilir ama bu ayarda kaç takım var ki zaten euroleaguede.Herşey bi yana Efes in fbülker in bütçesi bizim bütçeden çok mu fazla onların kendilerine ait salonları mı var senelerdir abdi ipekçi de oynuyolar.Bence yönetimimiz başkanımız bu işi gerçekten isterse seneye şampiyon olmamız halinde bu kozu da kullanıp Uleb i rahatça ikna edebilirler.Yeter ki istesinler.Kaldı ki her ne kadar futbol kaynaklı olsa da fülker den ve hatta efes ten daha büyük bi marka değerimiz var bu unutulmamalı.Bu değer basketbolda da doğru kullanıldığında çok şeyin anahtarı olur.
 
Bizim baskan goya eski basketbolcu da...:))

Cok komik gercekten su an bir ara guldum..Eski basketbolcu ama,gorev suresi icinde yaptiklarini hepimiz biliyoruz..Hani iyi bir sey yapsa inanin gider ayak ellerinden opecegiz.
 
Ömer Horzum' Alıntı:
Eskiden boyu 1.90'ı geçen herkesi basketbolcu yapmaya çalıştıklarını unutmayalım. :p


Eski nesil,yeni nesilin sorunlarini anlayamiyor,goremiyor.eski nesil demode olmus resmen bir cok konuda..Bunun ornegini spor,siyaset goruyoruz
 
basit bir örnek verelim. salonuyla, takimiyla, her mac 10 bin kisi destek veren seyircisiyle, ekolüyle EL'e yakisan bir Rytas takimi gelecek yil El de olmayacak.
Uleb Cup ta en az seyirciye oynayan bir takimi ne olursa olsun almazlar EL'e. Kaldi ki Fenerbahce Ülker'in de bu konudaki durumu pek ic acici degil.
 
Öncelikle Efes'in bütçesi 7 milyon Euro değil 20 milyon dolar. Kazma Woods'a senelik verdikleri para 1,2 milyon dolar. Nicholas ondan da fazla alıyor. Serkan da o civarda bir meblağa anlaştı Efes'le. Fenerbahçe'nin bütçesi de 15 milyon civarı. Sırf Ülker'in katkısı 10 milyon Euro. Ayrıca bu iki takımın Avrupa kupası geçmişlerine bakarsanız Efes ve Fb + Ulker'in şu an Tbl'de oynayan takımlar arasında hem de açık ara en başarılı geçmişe sahip olduğunu görürsünüz. Efes Koraç kupasını aldı, iki defa Euroleague'de final four oynadı ve 3. oldu, 5 defa Euroleague'de ilk sekize kaldı. Saporta kupasında final oynadı. Euroleague'de oynadığı her sezon en az top 16 'ya kaldı. Fb ülker üç defa Euroleague'de ilk sekize kaldı (biri fb ikisi ülker, Uleb bu takıma fb + ülker gözüyle bakıyor başarılarını da böyle değerlendiriyor), 2 defa Koraç'ta çeyrek finali var (2 fb 1 ülker), iki defa ilk onaltuya kaldı. Bir defa da Fiba Euroleague'de final foura kaldı, Ulker Euroleague'de 2002 2006 arasında beş sezon üst üste top 16 ya kaldı

Galatasaray ne yaptı şimdiye kadar bir çeyrek finali bile yok ne yazık ki. En büyük başarısı Koraç'ta bir kez ilk onaltıya kalmak. O yüzden bu başarıları 2. el 3. el diye küçümsemeyelim adama gülerler...

Ayrıca seyirci sayısı bakımından komik ama Efes Türk takımları arasında sıralamada bu sezon 1., fb ikinci..Efes'in birçok avrupa maçını abdi ipekçide 12 000 kişiye oynamışlığı vardır.
 
Yapılması gereken Uleb'de her sene biraz daha ileri gitmek ve en sonunda kupayı almak kupayı alamasa da üst üste 2 3 sene final veya yarı final oynamak ve TBL'de her sene şampiyonluk adayı olmak. Bunun yanı sıra Türk takımları bu beş senelik periyodda Uleb'de ve Euroleague'de başarılı sonuçlar aldıkça, final foura ve f 8 e kaldıkça, bütçelerini artırdıkça Uleb bu duruma seyirci kalamaz. 5 6 senenin sonunda Uleb Euroleague'i büyütmek istediğinde veya büyütmüş olduğunda Türkiye'ye açılan kontenjanın artması yönünde bir baskı oluşur. Adamlar daha başarısız ülkelere verdikleri kontenjanı azaltarak Türkiye'nin kontanjanını artırmak yoluna gitmek durumunda kalır. Sadece Galatasray'ın başarılı olmasıyla değil, Ulenb ve Euroleague'de tüm Türk takımlarının başarılı olması halinde bize ayrılan kontenjan ispanya Yunanistan ve İtalya'ya ayrıldığı gibi 3 4 takım olduğunda ilk düşünülecek klüpler başarı grafiği her sene istikrarlı bir şekilde yükselen, dolu salonlara oynayan yatırımını sürekli artıran Galatasaray olur, Beşiktaş olur. Bunları belki Telekom zorlar
 
Klüp yönetcilerinin de Euroleague organizasyonunun Nba'den sonra en başarılı basketbol organizasyonu olduğunun, klüplerinin bu organizasyona dahil edilmesinin sadece basketbol şubesinin değil klübün profilini yükseltecek ve prestijini artıracak önemli bir adım teşkil ettiğinin bilincinde olması gerekir. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe eğer 100 küsür yıllık köklü spor ve gençlik klüpleriyse sadece futbolda bir kaç tur atlamanın başarı demek olmadığını da bilmeliler. Bu ülkenin sevgilisi olmuş klüpler ülkeye en büyük hizmeti farklı spor dallarını daha çok tabana yayarak ve dünya çapında organizasyonlar yaparak verirler, borçlarını da ancak böyle ödeyebilirler. Başka yolu yok. Tarihleri onlara bu misyonu yüklüyor.
 
Eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor.
Seneye büyük ihtimal Türkiye'den bir takım daha alınacak.Ligdeki takım sayısını arttıracaklr çünkü.2 takım daha alma ihtimalleri yok gibi birşey.
Bu sene sonunda şampiyon olan takımın gitmesi tabi mantık olarak doğru görülen birşey.
Fenerbahçe Ülkerin ise sınırlı anlaşması var.Ya şampiyon olacaklar yada Efes şampiyon olacak.Yoksa onların yerine birini alabilirler.Kağıt üzerinde böyle ama şu maddi imkanları ve yapısıyla ben devam edeceklerini düşünüyorum.
Gelelim diğer takıma.Şampiyonluk olayını kağıt üzerinden kaldırırsak en kuvvetli takım Telekom kesinlikle.Gerek düzenleri ve gerekse iletişimleri nedeniyle bence en büyük gitme şansı olan takım Telekom.Ki hakediyorlar bence artık.Ülker dışında Türkiyede basketbolu en çok düşünen kuruluş ve takım.
Beşiktaş ise nasıl bir düşünceyle gitmeyi düşünüyor bilmiyorum ama başarılar dilyorum bu yolda.Ulebte çok iyi başlangıç yapmak yeterli değil.Uleb te ilk 8 e kalanların alınacağının söylentileri ise anlamsız geliyor bana açıkçası.Ulebi kazanırlarsa başka tabi :)
Aslında herşey yine başa dönüyor.Beşiktaş Ulebi alsa biz şampiyon olsak mesala çok karışır işler.Ama Telekom uleb yada Tbl i alırsa kesin gider mesala.
Bizim ise daha vaktimiz olduğunu düşünüyorum.Ulebi alırsak zaten direk gidiyoruz, TBL de şampiyon olursak ise de şartlar zorlanır ama bu iki şart dışında hiç bir şekilde gidemeyiz bana göre.
 
Murat İnal' Alıntı:
Eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor.
Seneye büyük ihtimal Türkiye'den bir takım daha alınacak.Ligdeki takım sayısını arttıracaklr çünkü.2 takım daha alma ihtimalleri yok gibi birşey.
Bu sene sonunda şampiyon olan takımın gitmesi tabi mantık olarak doğru görülen birşey.
Fenerbahçe Ülkerin ise sınırlı anlaşması var.Ya şampiyon olacaklar yada Efes şampiyon olacak.Yoksa onların yerine birini alabilirler.Kağıt üzerinde böyle ama şu maddi imkanları ve yapısıyla ben devam edeceklerini düşünüyorum.
Gelelim diğer takıma.Şampiyonluk olayını kağıt üzerinden kaldırırsak en kuvvetli takım Telekom kesinlikle.Gerek düzenleri ve gerekse iletişimleri nedeniyle bence en büyük gitme şansı olan takım Telekom.Ki hakediyorlar bence artık.Ülker dışında Türkiyede basketbolu en çok düşünen kuruluş ve takım.
Beşiktaş ise nasıl bir düşünceyle gitmeyi düşünüyor bilmiyorum ama başarılar dilyorum bu yolda.Ulebte çok iyi başlangıç yapmak yeterli değil.Uleb te ilk 8 e kalanların alınacağının söylentileri ise anlamsız geliyor bana açıkçası.Ulebi kazanırlarsa başka tabi :)
Aslında herşey yine başa dönüyor.Beşiktaş Ulebi alsa biz şampiyon olsak mesala çok karışır işler.Ama Telekom uleb yada Tbl i alırsa kesin gider mesala.
Bizim ise daha vaktimiz olduğunu düşünüyorum.Ulebi alırsak zaten direk gidiyoruz, TBL de şampiyon olursak ise de şartlar zorlanır ama bu iki şart dışında hiç bir şekilde gidemeyiz bana göre.
Senin yabancı ülkerlerde ki tanıdıklarını ve onlarla olan ilişkilerini kullanılabilir bu yolda. :)

Şaka bir yana kolay iş değil ve aslında gidilmezse de pek üzünülmemesi gereken bir konu.

Bu sene Uleb'e gitmek bile bir başarıdır.
 

Üst