Galatasaray Kupa Yolunda (İlk Rakip: Botaş)

Galatasaray - Botaş
Karataş Şahinbey S.S. (G.Antep)
12 Mart Cumartesi, 20:00
Yayın: Sports TV

Galatasaray, Spor Toto Türkiye Kupası'nda üst üste 3 gün sahaya çıkacak ve tarihimizin 8. Türkiye Kupası'nı getirmek için mücadele edecek. Kupa yolunda ilk rakip Botaş. Normal sezonun en keyifli maçlarını Botaş'a karşı oynadık belki de. İlk yarı evimizde oynanan maçta harika bir geri dönüşle 75-68, deplasmandaki maçı da 43-81 ile farklı kazandık. Botaş ligde çıktığı 21 maçtan, 12 galibiyet çıkarabildi ve puan tablosunun 5. sırasında yer alıyorlar. Ligin de en skorer oyuncusu olan Jolene Anderson Botaş'ın en büyük vurucu gücü. Yalnız Jolene zaten son haftalarda zorlamalarıyla kötü sinyaller veriyordu, geride bıraktığımız haftada Panküp karşısında da bu sezon ilk kez tek hanelerde skor üretip tabana vurdu kendi adına. Galatasaray karşısındaki ikinci maçta süre alamayan Whitney Boddie, hastalığı sebebiyle aynı maçta kısa bir süre sahada kalan Megan Frazee ve tecrübeli uzun Alessandra Santos takımın diğer yabancıları. Seda Tabakçı, Gökçe Doğan, Gamze Takmaz ve Kaptan Burcu Uzun yerli rotasyonunun ana taşları Adana ekibinde.

İyi başladıkları sezonda, çok iyi girdikleri bir Galatasaray maçının ardından bütün kimyası bozulmuştu Botaş'ın. Sezonun geri kalanında istikrarsız performanslarla kimi zaman şaşırtıcı mağlubiyetler alsalar da, Türkiye Kupası ve playoff'a katılmayı garantilediler. İkinci maçtaki kadar kolay olmasa da Galatasaray'ın kazanması gereken bir eşleşme.

Bu eşleşmeden tur atlayan ekip pazar günü, Panküp Kayseri-Fenerbahçe eşleşmesinin galibiyle yarı finalde karşılaşacak. Yolu uzun değil ama yoğun, rakipler zorlu, hedef kupa. Yolun açık olsun Galatasaray.

2 Ufak Not:
1- Bu kupayı kazanan takımlar, en az iki kez üst üste başardılar bunu hep. Son şampiyon Galatasaray. Tarih, tekerrür?
2- Türkiye Kupası, kadın basketbolunda Fenerbahçe'nin bizden fazla olan tek kupası.

Haydi Sarayın Sultanları, getirin kupaları.
 
3 gün arka arkaya ise final maçı Pazartesi. Cumadan başlayıp final Pazar olsa daha mantıklı olurdu sanki.Yarı final maçını geçersek kupayı alırız zaten.Yürüyedurun!
 
Ben çeyrek finali geçeceğimizi düşünüyorum erken final olcak yarı finalde de iyi bir oyun bekliyorum asıl önemli olan kupa lig kupası ama yanında türkiye kupasıda fena olmaz :D
 
Fenerbahçe-Diana-Doping olaylarında yaşananlardan sonra Federasyonun Fenerbahçe'ye ne kadar kıyak yapacağını gösterebilecek ilk kulvar diyebiliriz. Hakemleri çok merakla izleyeceğim. Herşey adil olursa bu kupayı rahatlıkla kazanabileceğimizi düşünüyorum. Başarılar kızlar.

Saygılar.
 
Sports TV bir D-Smart kanalı ama Türksat üzerinden basketbol maçları şifresiz izlenebiliyor..
En azından bugüne kadar izlenebiliyordu..
Muhtemel Fenerbahçe maçının pazara gelmesi iyi oldu..
Herkesin evinde olacağı bir gün sanırım..
 
Evet rakibimizde belli oldu artık bize yenmek kaldı.Bugün basketbolda hiç kaybetmedik 3. galibiyette(Beşiktaş galibiyetinide düşünürsek 4.galibiyet) gelsin bu akşam.


Güveniyoruz size!
 
Fowles 13-3 yaptı.Botaş hızlı çıkarken Tamika topu çaldı hızlı hücumda Botaştan sportmenlik dışı faul geldi.

Mola Botaş.
 
İyi başladık.

Işıl 2 üçlük, Tamika 1 üçlük, Sylvia 4 sayı, şimdi de sportmenlik dışı faul.

Maç böyle giderse oyuncuların dinlenmesi çok iyi olacak.
 
Biz cumhuriyetli aslanlar olarak gitmeyi düşünüyoruz yarı finale kalırsak.ankaraya futbol maçına gidecektik ama değişiklik oldu antepe gitmeye karar verdik
 
Tuğba Palazoğlu napmış saçlarına öyle ya :( ilk geldiği zamanlarda uzun saçlı hali en iyisiydi :) Fark açılınca magazinel gözle izliyorum maçı :D
 

Üst