Galatasaray Lisesi'nin ayrıcalığı nedir?

  • Konbuyu başlatan Yılmaz Karakaş
  • Başlangıç tarihi
He gene hortlamış LİSE mevzuu.

Öncelikle ben GS Liseli falan değilim, keşke olsaydım ama değilim. Çoğu zamanda kendilerini kulübün üstünde görmelerinden, istediğimizi istediğimiz zaman değiştiririz havasından rahatsız olmuşumdur ANCAK GS Lisesi bu kulübün ana taşıdır.

Bu kulüp GS Lisesi'nde kurulmuştur, GS Lisesi'nde büyümüş daha sonra halka armağan olmuştur dolayısı ile 'GS Lisesinin ayrıcalığı ne yeaa? ' demek çok gereksiz bir isyan zira ayrıcalığı hak eden bir kurum, bu ayrıcalığın zaman zaman yanlış kullanılması GS Lisesi'nin suçu değil bireylerin suçudur.

Öte yandan bugün fb yada Bjk kongreleri gibi bir kongre yapımız yoksa ve hala aklı selim bir kongremiz olabiliyorsa, GS'daki üyelik şartlarının zorluğu sebebi ile bizde diğer kulüpler gibi bir gecede yüzlerce üye girişi yapılıp başkanlık yarışına leke sürülmüyorsa; üyelik şartlarının ve bu GS kongresi içinde yer alan elitizmden kaynaklıdır, bir tranfer olmayınca 'Başkan İstifa' diye salya sümük böğürecek her adamın o kongreye doluşması benim gibi GS Lisesiyle alakası olmadığı halde; GS Klubü üyeliğinde ve yöneticiğinde gözü olan biri için bile utanç kaynağı olur.

Üyelik şartları ekonomik anlamda biraz yumuşatılabilir 10.000 TL ailesinin durumu ne olursa olsun genç birinin getirip buraya yatıramayacağı bir ücret olabilir ancak maddi sınır 5.000 TL'ye dahi çekilecek olsa, kefillik şartları, sicil incelemesi,öğretim durumu gibi şartlar biraz daha zorlaştırılarak bu balans ayarı muhafaza edilmelidir.
 
Galatasaray ekonomik gücünü nereden alıyor? Galatasaray'ın bir zengini bile eline cebine atıp kulübe destek vermez hele ki liseliler ve yaptıkları yardımları bile bin kere duyurup öyle yaparlar. Mehmet Demirkol ve Vahdettin Ergin elini kolunu sallaya sallaya kongre üyesi olurken ben olamıyorum. Onlar liseli. Galatasaray Spor Kulubü liseye sorumlu değildir. Kulubü kuranlar Galatasaray'ın öğrencileridir Galatasaray lisesi kurumsal yapısı değil. Sovyetler birliği eski Komunist partisine üye olmaktan daha zor liseli değilsen Galatasaray'a üye olmak. Bu yapı da devam ettiği sürece dünyaya dar bir çerçeveden bakan bir güruh hep yönetecek kulubü. Eskiden Lise'nin gücü vardı çünkü ülkedeki en iyi eğitimi veriyordu ve mezunları en yüksek makamlara çıkıyorlardı. Peki bugün durum aynı mı? Galatasaray lisesine rakip onlarca kurum var. 12 yıl önceki lobi gücünün onda biri kalmadı. MHK federasyon tamamen rakiplerin oyuncağı. 12 yıl öncesine kadar biz bu makamlarda kendimizi ezdirmezdik. Lehimize bir şey istemezdik yeter ki aleyhimize bir şey olmasın.
 
Yılmaz gerçekten o kadar gereksiz ve saçma yerlerden geliyorsun ki... azıcık yapıcı ol sevgili kardeşim.

Öncelikle Liseden başlayalım. son bir kaç gündür liseye neden saldırıyorsun anlamış değilim.Sen ve senin gibi bir kaç kişi daha.Mahmutiyi gönderen Ünal Aysal dır. Israrla neden liseye bahane buluyorsun. Galatasaray lisenin değildir evet. Ancak Galatasaray spor kulübü yaptıkları ile yapacakları ile liseye sorumludur bunu değiştiremezsin.Çünkü Galatasaray gücünü ve kültürünü liseden alır. Başka hiçbir kulüpte bulunmayan bu kültürün kaynağıdır lise. LİSENİN GÜCÜ GALATASARAYIN GÜCÜDÜR. Bunu bir kere her taraftar bilecek. Bugün Lobisi en güçlü takım Galatasaray ise bunu sanat spor siyaset ve ticaret alanın da yetiştirdiği insanlarla ve aşıladığı Galatasaraylılık sevgisiyle liseye borçludur. O kötülediğin lise sayesinde bu kulüp iflas etmedi onca borca rağmen.

Neyse uzatmayalım .Ben liseli değilim ve bazı zamanlar da sert tepkilerim olmuştur muhakkak. ama yukardaki gerçekler Galatasarayın gerçekleridir. Eleştireceksen bazı bilgiler ışığında kesin bilgileri eleştir. Mış muş yada hayali iftiralarla değil.

Galatasaray li mezunu şukadara dışardaki adam şukadara üye oluyormuş vay efendim niye. allah aşkına ne bekliyorsun .bu uygulama yalnızca galatasaray da mı var. Git Kabataş lisesine üye ol bakayım. git sanat enstitüsüne üye ol bakayım olabiliyormusun. Dışardaki her insan Galatasaray kongre üyesi olamıyormuş olamayacak tabi. Sen olamayacaksın ben olamayacağım.Parayı bastırsak bile olmamalıyız. Galatasaray liseden çıkmıştır.Dolayısıyla ordaki insanlar kulübün sahibi değil, ama kulübün üyeliğini zaten ALACAK ALMALI. Saçma sapan eleştirilerde bulunuyorsunuz yahu. her özel yerin yetiştirmiş olduğu kişilere ayrıcalık tanır bundan anormal ne var. İlaç firmasın da çalışanların 1.dereceden akrabalarına özel sağlık sigortası verilirken diğer sektörler de sadece sigortan ödenir. Ne yapsın sağlıkçı olmayanlar sokağa dökülüp isyan mı etsin.Bu da orda çalışanların ayrıcalıkları

Galatasaray seni yetiştirmiyor.ama lisedekileri Galatasaray yetiştiriyor.yada sporcularını vs. Yetişdirdiği adamı tabiki bünyesin de barındıracak .Bundan daha doğal ne var.Ne bu kıskançlık mı?

Eleştirinin de biraz mantığa yatması ve tarafsız yapılması gerekiyor.Eleştirelim hep beraber eleştirelim bende eleştireyim.ama bu sebepler şaka gibi

Kemal abi, yasina hurmeten abi diyorum, benim LISE ile ilgili bir derdim yok bunu herkes anlasin once benim derdim bu LISELI'lere uygulanan ayricaliklara.. YARATILAN ELIT ve ALT TABAKA AYRIMINA.. Galatasaray'in gucu Lise'den gelmemektedir sen de once bunu bileceksin.. Galatasaray Kulubunun gucu Lise'den geliyor olsa idi bugun 20 milyon degil 10-15 buin kisinin takimi olurdu.. Bunu sen de Lisecelerde kafasina soksun.. Lobisi en guclu demek, o nedenle mi sike de TFF GS'in istedigi karari verdi, Onedenle mi GS'in destekledigi Ata Aksu' TFF adayligindan cekildi, o yuzden mi GS'in destekledigi Recep Mamur Kulupler Birligi baskani olamamistir.. Evet lobisi yuksek ama Liseliler arasinda sanirim.. Zira hic birinde GS'in istedigi bir karar olmamistir..

Kim burada bilgilerle konusuyor kim yuvarlak ifadelerle belirli zaten Kemal abi..

Galatasaray Spor Kulubu, Kabatas Lisesi Mezunlar Dernegi degildir bunlarin ayrimina bir var oncelikle hele hele Galatasaray Lisesi Mezunlari Dernegi hic degildir.. Amac o ise onun yeri Lise Mezunlari Dernegidir Spor Kulubu degil...

Hayir eger kulubun harcayacagi parayi, forma satisi, mac bileti , digiturk vs uzerinden ben veriyorsam, bu kulubun yonetiminde de soz sahibi olacagim Kemal efendi..

Ilac firmalari hakkinda hic birsey bilmedigin belli ben analatayim sana da belki bilmedigin konular hakkinda konusmazsin.. Zira benim esim Roche'da, esimin ablasi Sanofi'de calismaktadir, benim de Pfizer tecrubem vardir.. Simdi bunlar bir kere kazanilan haktir ayricalik degil ikincisi bu firmalar iyi personel ile calistiklarindan onlara sosyal haklar denilen ozel saglik sigortasi da iceren paketler sunarlar, global stratejileri dogrultusunda buna zaten mecburdurlar.. Ama sen gidip Kocak Farma'da, Nobel Ilac gibi daha az maas veren daha az kalifikasyon isteyen bir sirkette calisirsan bunlari elde edemezsin.. Yani bunlar ayricalik degil kazanilmis haktir.. Olayi carpitmayin Kemal Efendi..
 
Sevgili Asım taraftar sloganları kulağa hoş geliyor evet ama işler öyle yürümüyor. Fenerbahçe şike olayı yaşadı kulübün itibarı zedelendi.Allah korusun Galatasarayın başına böyle bir durum gelse kulübün yanı sıra koca bir tarihin itibarı zedelenir. Oyüzden taraftara sorumludur falan kulağa hoş gelen doğruluk payıda mutlaka olan ,elbet ki sorumludur ama eksik laflardır.Fenerbahçe taraftarı kulübün ekonomik gücünün dayanağıdır. Galatasaray taraftarının bu tip bir ekonomi gücü yoktur ne yazık ki kulüp üzerin de. Bu bilinen bir gerçektir. Fenerbahçe bu sene batmadıysa taraftarı sayesindedir.Yıllarca transferleri taraftarı sayesin de yapmıştır. Galatasaray taraftarının ekonomik getirisi belki son 2 yılda biraz bahsedebiliriz. Bu konuda herhangi bir şekilde kimseyi suçlayarak eleştiri yapmıyorum. Ama Fenerbahçeyi yıllarca ekonomik anlamda ayakta tutan ya da büyüten en büyük neden taraftarıdır. Henüz bu konuda onlarla karşılaştırılmak yanlış

Ve asım Sen kendini Galatasaray ait farzet buna kim engel.Bahsettiğimiz kimin kendine nereli ve ne kadar gördüğü değil. Neden liseli şukadar neden lisesiz şukadara üye oluyor. Bu kadar saçma bir eleştiri olamaz. önce anlayın neyi tartıştığınızı neler söylendiğini anlayın be artık kardeşim.hepiniz akıl küpüsünüz maşallah.işinize geldiği gibi değil. odtü de okuyan arkadaşlar vardır.Bilirim ki onlar için odtü çok ama çok önemlidir. adam Türkiyenin en iyi üniversitesini bitirsin sor bakayım odtü üye olmasını ister mi.

Bu konuda da gerçekten son yazılarımdır bunlar keza gerçekten bilip bilmeden ezbere yapılan eleştiriler. Liseli zihniyeti diyorsunuz hadi eleştirelim liseyi ama ne biliyorsunuz? sevgili Mithat bilir bir kaç kişi bilir. ama burada oktay mahmudiyi gönderen lise cemal nalga olayının sorumlusu lise.Liseden mezun olanlar üye oluyormuş vay efendim niye. Bir iki yorumda bunlara tav oluyorsunuz sonra da eleştirme hakkı buluyorsunuz kendiniz de gerçekten ayıp

Galatasaray'in ekonomik gucu Liselilerin uye olurken verdigi 600 TL ile mi geliyor yoksa yillik aidat olan 200 TL ile mi? Cok sukur daha kulube cebinden para koyan bir baskan vs de gormedik.. Bu kulubun ekonomik gucu 20 milyon taraftarinin aldigi mac bileti, forma ve digiturkten gelmektedir Kemal Efendi.. Tabi Galatasaray'i batma noktasina getiren yoneticilerin de Lise ile hic alakasi yoktur.. Kulubun ekonomik kaynaklarini har vurup harman savuran da Mehmet Cansun, Ozhan Canaydin (ornek bir insandi ama kulubu mali olarak cokertti rahmetli) gibi baskanlar Liseli degil veya bunlari secenler de liseli degil cunku..

Hayir asil bu kadar mantikli elestiri olamaz Liseli hangi hakla normal bir vatandasin 10.000 TL verdigi kulube 600 TL ile uye olup, ustelik uye olarak disaridan adam almamaktadir.. 20 milyon taraftari olan hangi spor kubunde bu yapi vardir? Bu nasil elitis kafatasci bir zihniyettir!!

Mesele Liseden mezun olanlarin uye olmasi degil Kemal efendi mesele liselilerin digerlerine ayrim yapmasi kendine ayricalik saglamasidir bu kadar basit...
 
Galatasaray Liselilerie verilen üye olma ayrıcalığının ufak bir onore etme olduğunu söyleyen kişlilere tek diyeceğim şey biraz at gözlüğünüzü çıkarın. Oradaki maksadın bizden başka kimsenin yönetime gelmemesi olduğunu görmemek için yua saf olmak lazım ya da art niyetli olmak lazım. Lise bu takımın üzerinde kara bir buluttur. Şike süreci ile alakalı söyleyeceğim ise bugün kendşi koçunu bu kadar itibarsızlaştırarak neredeyse taraftarın sevgilisi olmuş bir adamı yaka paça kulüpten dışarı atanların bu biz yaptıkçı tavırlarının yarın başımıza bela açmayacağının garantisi yok. Bu kadar hırslı olmak bu kadar ben yaptımcı olmak Fenerbahçelerilerin başını yedi bizimkiler de maalesef pek farklı değil. Şike yapmak ve yalandan haber yaptırarak bir insanın onurunu ayaklar altına almak arasında pek fark yok bence. Ahlak her yerde ahlaktır..
 
He gene hortlamış LİSE mevzuu.

Öncelikle ben GS Liseli falan değilim, keşke olsaydım ama değilim. Çoğu zamanda kendilerini kulübün üstünde görmelerinden, istediğimizi istediğimiz zaman değiştiririz havasından rahatsız olmuşumdur ANCAK GS Lisesi bu kulübün ana taşıdır.

Bu kulüp GS Lisesi'nde kurulmuştur, GS Lisesi'nde büyümüş daha sonra halka armağan olmuştur dolayısı ile 'GS Lisesinin ayrıcalığı ne yeaa? ' demek çok gereksiz bir isyan zira ayrıcalığı hak eden bir kurum, bu ayrıcalığın zaman zaman yanlış kullanılması GS Lisesi'nin suçu değil bireylerin suçudur.

Öte yandan bugün fb yada Bjk kongreleri gibi bir kongre yapımız yoksa ve hala aklı selim bir kongremiz olabiliyorsa, GS'daki üyelik şartlarının zorluğu sebebi ile bizde diğer kulüpler gibi bir gecede yüzlerce üye girişi yapılıp başkanlık yarışına leke sürülmüyorsa; üyelik şartlarının ve bu GS kongresi içinde yer alan elitizmden kaynaklıdır, bir tranfer olmayınca 'Başkan İstifa' diye salya sümük böğürecek her adamın o kongreye doluşması benim gibi GS Lisesiyle alakası olmadığı halde; GS Klubü üyeliğinde ve yöneticiğinde gözü olan biri için bile utanç kaynağı olur.

Üyelik şartları ekonomik anlamda biraz yumuşatılabilir 10.000 TL ailesinin durumu ne olursa olsun genç birinin getirip buraya yatıramayacağı bir ücret olabilir ancak maddi sınır 5.000 TL'ye dahi çekilecek olsa, kefillik şartları, sicil incelemesi,öğretim durumu gibi şartlar biraz daha zorlaştırılarak bu balans ayarı muhafaza edilmelidir.

Bu Kulup Lise ogrencileri tarafindan kurulmus olabilir.. Ancak bu hic bir zumreye, kendilerinden iyi egitimli veya daha kalifike insanlar olmasina ragmen kendilerine ayricalik tanimasi hakkini cikarmaz..

Biz Kulup her onune geleni alsin mi diyoruz, ancak Liseli ile Liseli olmayana yapilan muamele farki kaldirilsin.. Barca'nin1 milyon uyesi var da adamlar birbirini mi yiyor?
 
Yılmaz zaten sen şu uslubunla Galatasaray en büyük kulüp desen bile kimseyi inandıramazsın. uslübunu düzelt önce.edebini takın. tınladığımdan değil yanlış anlama dinlenebilirliğini arttırısın sadece
 
Yılmaz zaten sen şu uslubunla Galatasaray en büyük kulüp desen bile kimseyi inandıramazsın. uslübunu düzelt önce.edebini takın. tınladığımdan değil yanlış anlama dinlenebilirliğini arttırısın sadece

Ee ne oldu Kemal abi.. sikisinca boyle yapip gidiyoruz demi?

Bana diyenin uslubunu inceleyelim:

Bunu bir kere her taraftar bilecek.
Mış muş yada hayali iftiralarla değil.
Saçma sapan eleştirilerde bulunuyorsunuz yahu
Ne bu kıskançlık mı?
Eleştirinin de biraz mantığa yatması ve tarafsız yapılması gerekiyor.Eleştirelim hep beraber eleştirelim bende eleştireyim.ama bu sebepler şaka gibi
tınladığımdan değil

ercekten uslubun cok guzelmis ozendim abi.. Sen benim dediklerime cevap vereme bunu ortaya at konu adresinden sapsin..
 
Asım Çakmak sana karşı terbiyemi takınıp sessiz kalıyorum. Lütfen bir daha başka bir kişiye mesaj yazdığımda 3. kişi olarak o laflara girme. Bundan sonra sana zaten direk mesajım olmayacak.
 
Bu Kulup Lise ogrencileri tarafindan kurulmus olabilir.. Ancak bu hic bir zumreye, kendilerinden iyi egitimli veya daha kalifike insanlar olmasina ragmen kendilerine ayricalik tanimasi hakkini cikarmaz..

Biz Kulup her onune geleni alsin mi diyoruz, ancak Liseli ile Liseli olmayana yapilan muamele farki kaldirilsin.. Barca'nin1 milyon uyesi var da adamlar birbirini mi yiyor?

Sen Barcelona ile GS'ı kıyasladığın an zaten bitti bütün argumanın. Önce milletleri ve onları temsil eden takımların misyonunu bilmen lazım gerçi bilmediğini düşünmüyorumda düşüncelerini oluştururken bunu dikkate aldığını sanmıyorum.

Barcelona dediğin kulüp Katalunya'dır. Katalanların milli takımıdır ve ona zarar gelecek her hangi bir durum olursa o şehirde kan çıkarki İspanyol ordusu gelse bitiremez olayları. Bunun dışında İspanyolların futbola bakış açısı ile bizim bakış açımız arasında öyle bir fark varki hiç dile getirip, anlatmaya çalışıp kelime israfı yapmıcam, gidin o memlekete bir kaç maça gidecek kadar kalın sonra gelin tekrar konuşalım.

Bizde ki durum tamamen farklı bizde sizin gibi düşüncesini kendi içinde harmanlayıp harmanlayıp sonrada agresif bir şekilde sunumuna ve savunmasına geçen insan profili daha ağırlıklı. Dolayısı ile bazı yıldırıcı ve seçici kıstasları koymak en akıllıca çözümdür.

Heee unutmadan bana %100 zıt tabanda Barcelona örneği vereceğinize önüne geleni 1000 tl ye üye alan fb ve bjk örneklerinin düştüğü durmunu, seçim oyunlarını, ibra yöntemlerini, başkanlığa kazık çakma sanatlarını açıklayın ülke gerçekleri orada yatıyor İspanya'da değil.

Şimdi son olarak bu kulüp LİSE tarafından kurulmuş diyorsanız ve bu gerçeği kabul ediyorsanız ozaman LİSE'ye ayrıcalık yapılmasın goy goyunuda bir kenera bırakmanız gerekecek. Zira bu kulübü bünyesinden çıkartan, oluşumunu destekleyen, ve 'TÜZEL' kişiliği ile koruması altında tutup zarar görmesini engelleyen bu lisenin üyelikler konusunda ayrıcalıklarının olmaması düşünülemez.

Ancak bu ayrıcalık 600 TL ile 10.000 TL arasındaki fark ile değil geri kalan daha seçici bir eleminasyon tarzı ile sağlanmalıdır. Yoksa 10.000TL'yi bir çırpıda çıkarıp masaya koyucak adamın ilkokul seviyesi düşünce tarzı ile 18 yaşındaki bir gencin lafını çevresindeki 10 yaşlıya dinletebilecek kapasitesi kesinlikle irdelenip, gerekli değeri görmelidir.
 
He gene hortlamış LİSE mevzuu.

Öncelikle ben GS Liseli falan değilim, keşke olsaydım ama değilim. Çoğu zamanda kendilerini kulübün üstünde görmelerinden, istediğimizi istediğimiz zaman değiştiririz havasından rahatsız olmuşumdur ANCAK GS Lisesi bu kulübün ana taşıdır.

Bu kulüp GS Lisesi'nde kurulmuştur, GS Lisesi'nde büyümüş daha sonra halka armağan olmuştur dolayısı ile 'GS Lisesinin ayrıcalığı ne yeaa? ' demek çok gereksiz bir isyan zira ayrıcalığı hak eden bir kurum, bu ayrıcalığın zaman zaman yanlış kullanılması GS Lisesi'nin suçu değil bireylerin suçudur.

Öte yandan bugün fb yada Bjk kongreleri gibi bir kongre yapımız yoksa ve hala aklı selim bir kongremiz olabiliyorsa, GS'daki üyelik şartlarının zorluğu sebebi ile bizde diğer kulüpler gibi bir gecede yüzlerce üye girişi yapılıp başkanlık yarışına leke sürülmüyorsa; üyelik şartlarının ve bu GS kongresi içinde yer alan elitizmden kaynaklıdır, bir tranfer olmayınca 'Başkan İstifa' diye salya sümük böğürecek her adamın o kongreye doluşması benim gibi GS Lisesiyle alakası olmadığı halde; GS Klubü üyeliğinde ve yöneticiğinde gözü olan biri için bile utanç kaynağı olur.

Üyelik şartları ekonomik anlamda biraz yumuşatılabilir 10.000 TL ailesinin durumu ne olursa olsun genç birinin getirip buraya yatıramayacağı bir ücret olabilir ancak maddi sınır 5.000 TL'ye dahi çekilecek olsa, kefillik şartları, sicil incelemesi,öğretim durumu gibi şartlar biraz daha zorlaştırılarak bu balans ayarı muhafaza edilmelidir.

Doğan Bey ben de aynen katılıyorum sözlerinize.
Ben de Liseli değilim ben de Galatasaray Lisesinde okumayı çok isterdim.
Ayrıca;"Liseli" ya da "Liseci" tartışmasının son derece gereksiz, yersiz ve provakatif buluyorum.
Tuhaf bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bir zamanların "trafik canavarı" "enflasyon canavarı" gibi bir kavram ile olumsuzlukları açıklama çabası gibi bu "Liseli" ya da "Liseci" ifadeleri.
istenmeyen ne varsa hep kişiler yüzünden. FB lilerin "herkes bize düşman" algısı gibi ama onların hayali düşmanı camialarını bir arada tutup kenetlerken, biz hayali düşmanı kendi içimizde aradığımız için bölünüyor, birbibrimize karşı sert sözler sarfediyoruz.
komplo teorilerine pek iitibar etmem ama bu "Liseci", "Liseli" kavramını icat edenlerin ya da orada burada dillendirenlerin Galatasaray Lisesinden mezun olup başka takımları tutan kimseler olması ve içinde bulunduğumuz durum-gelinen nokta- sanki bana provakatif bir tuzak gibi gelmiyor da değil hani.
Sorsak "Liseli" ya da "Liseci" lerden şikayet edenlere nedir bu "Liseli" ya da "Liseci" kavramını, inanıyorum ki pek çok kişiiden başka başka yanıtlar gelecektir.
 
Sunay Bey e de "forumu karıştırmak için üye olan kimseler olduğu" noktasında katılıyorum.
özellikle 2 yeni üyemizin mesajları tamamen provakatif ögelerle dolu. -fişliyor musun denilmesi için isim yazmadım sözünü ettiğim 2 arkadaşa özelden mesaj attım. Böylece ne kimseyi fişlediğimi ne de töhmet altında bırakmadığımı düşünüyorum.
ifade özgürlüğümüzü kısıtlamaya mı çalışıyorsunuz, ne yazacağımızı sizden öğreneceğiz klişesi gelmeden belirteyim ki; bir kimsenin bir konu hakkında olumsuz bir görüşü var ise yazar, yanlış anlaşılma olduysa düzeltme için yine yazar ama 42 mesajın tamamında aynı şeyleri bir sonraki mesajında daha sert, zaman zaman hakerete varacak şekilde yazıp durusa ister istemez insan mesajı yazan kişinin niyetini sorguluyor.
 
Sen Barcelona ile GS'ı kıyasladığın an zaten bitti bütün argumanın. Önce milletleri ve onları temsil eden takımların misyonunu bilmen lazım gerçi bilmediğini düşünmüyorumda düşüncelerini oluştururken bunu dikkate aldığını sanmıyorum.

Barcelona dediğin kulüp Katalunya'dır. Katalanların milli takımıdır ve ona zarar gelecek her hangi bir durum olursa o şehirde kan çıkarki İspanyol ordusu gelse bitiremez olayları. Bunun dışında İspanyolların futbola bakış açısı ile bizim bakış açımız arasında öyle bir fark varki hiç dile getirip, anlatmaya çalışıp kelime israfı yapmıcam, gidin o memlekete bir kaç maça gidecek kadar kalın sonra gelin tekrar konuşalım.

Bizde ki durum tamamen farklı bizde sizin gibi düşüncesini kendi içinde harmanlayıp harmanlayıp sonrada agresif bir şekilde sunumuna ve savunmasına geçen insan profili daha ağırlıklı. Dolayısı ile bazı yıldırıcı ve seçici kıstasları koymak en akıllıca çözümdür.

Heee unutmadan bana %100 zıt tabanda Barcelona örneği vereceğinize önüne geleni 1000 tl ye üye alan fb ve bjk örneklerinin düştüğü durmunu, seçim oyunlarını, ibra yöntemlerini, başkanlığa kazık çakma sanatlarını açıklayın ülke gerçekleri orada yatıyor İspanya'da değil.

Şimdi son olarak bu kulüp LİSE tarafından kurulmuş diyorsanız ve bu gerçeği kabul ediyorsanız ozaman LİSE'ye ayrıcalık yapılmasın goy goyunuda bir kenera bırakmanız gerekecek. Zira bu kulübü bünyesinden çıkartan, oluşumunu destekleyen, ve 'TÜZEL' kişiliği ile koruması altında tutup zarar görmesini engelleyen bu lisenin üyelikler konusunda ayrıcalıklarının olmaması düşünülemez.

Ancak bu ayrıcalık 600 TL ile 10.000 TL arasındaki fark ile değil geri kalan daha seçici bir eleminasyon tarzı ile sağlanmalıdır. Yoksa 10.000TL'yi bir çırpıda çıkarıp masaya koyucak adamın ilkokul seviyesi düşünce tarzı ile 18 yaşındaki bir gencin lafını çevresindeki 10 yaşlıya dinletebilecek kapasitesi kesinlikle irdelenip, gerekli değeri görmelidir.

Dogan Bey isterseniz gelin sahsen de tanisalim.. Beni tanimadan hakkimda ahkam kesmeyin zira pasaportumdaki vizeleri gormediniz hangi ulkede ne kadar kaldigimi ve bulundugumu da bilmiyorsunuz.. Bu nedenle "gidin o memlekete bir kaç maça gidecek kadar kalın sonra gelin tekrar konuşalım" gibi gereksiz argumanlara sarilmayalim. Haa kaldi ki acikca da soyleyeyim, ben sahsen GS Spor Kulubune uye olanlarin onemli bir kismindan da iyi egitime ve birikime sahip oldugumu dusunuyorum, zira pek cogunun okumadigi universitelerden undergrad ve grad derecelerim mevcuttur.

Meseleyi siz hala anlayamiyorsunuz galiba kimse belirli kriterler olmasin demiyor, kriterler tabiki olsun ama bu kriter "Galatasaray Lisesi Mezunu" olmak olmasin.. Zira GS Spor Kulubu Lise'nin Mezuniyet Dernegi degildir..

Kulubu Lise'liler kurdu diye simdiki Lise'lilere neden ayricalik taninsin, ne bu saltanat mi babadan ogula gececek sekilde dizayn edilsin? Kulup halkin kulubudur ve halka acilmalidir bu kadar basit! Tabi ki kriterler olacak ancak bunlar Liselilere ayricalik taniyacak haklar olamaz.. Zira belirli bir egitim ve kultur seviyesi sadece Galatatasaray Lisesi'nde kazanilmiyor.. Ayrica bunlar anayasinin degistirilemez 3 maddesi midir ki tartisamiyoruz?

Sadece olay parasal ayricalikla da bitmiyor, Lise disindan uyelere uygulanan 400 kisilik bir de kota var.. Kulubu farkli dusunce ekollerinden gelen, bu isi daha iyi yapabilecegini dusunen insanlara acmamak biraz kafatascilik oluyor kusura bakmayin..

Haa kaldi ki burasi Ispanya'mi kardesim, herkes nasil girsin falan demek ile bu ulke Avrupa ulkesi mi demokrasi ile yonetilsin demek ile aynidir ikisi de sadece elitlerin yonetime sahip oldugu bir yapiya ovguden baska bir sey degildir..
 
Doğan Bey ben de aynen katılıyorum sözlerinize.
Ben de Liseli değilim ben de Galatasaray Lisesinde okumayı çok isterdim.
Ayrıca;"Liseli" ya da "Liseci" tartışmasının son derece gereksiz, yersiz ve provakatif buluyorum.
Tuhaf bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bir zamanların "trafik canavarı" "enflasyon canavarı" gibi bir kavram ile olumsuzlukları açıklama çabası gibi bu "Liseli" ya da "Liseci" ifadeleri.
istenmeyen ne varsa hep kişiler yüzünden. FB lilerin "herkes bize düşman" algısı gibi ama onların hayali düşmanı camialarını bir arada tutup kenetlerken, biz hayali düşmanı kendi içimizde aradığımız için bölünüyor, birbibrimize karşı sert sözler sarfediyoruz.
komplo teorilerine pek iitibar etmem ama bu "Liseci", "Liseli" kavramını icat edenlerin ya da orada burada dillendirenlerin Galatasaray Lisesinden mezun olup başka takımları tutan kimseler olması ve içinde bulunduğumuz durum-gelinen nokta- sanki bana provakatif bir tuzak gibi gelmiyor da değil hani.
Sorsak "Liseli" ya da "Liseci" lerden şikayet edenlere nedir bu "Liseli" ya da "Liseci" kavramını, inanıyorum ki pek çok kişiiden başka başka yanıtlar gelecektir.

Abdullah Bey mesele Lise'de okuyabilmek okumayi istemek Liseli olamamak meselesi degildir.. Lutfen satirlari iyi okuyun.. Provakatif de bulabilirsiniz gayet normal bu ulkede insanlar (memurlar, isciler vs) haklarini istemek icin sokaklara cikip eylem yaptiginda zaten oyle nitelendirilirler.. O nedenle boyle lanse etmeniz cok onemli degil.. Liseli olmayan bir Galatasarayli olarak sadece esit haklar talep ediyorum bu kadar basit.. Galatasaray Lisesi olmayanlara kisitlama getirilacekse bunu Lise'nin Mezunlar Dernegi'nde yapsinlar.. Galatasaray SK Lise'ye ait degildir..

Liseci ise en basitinden Kulubun yonetimine uyeligine Galatasaray Lisesi Mezunlarindan baskasini istemeyenlerdir. Tekrar altini ciziyorum BENIM GALATASARAY LISESI ILE VE LISELILER ILE BIR SORUNUM YOKTUR, LISELILERE TANINAN AYRICALIKLAR VE LISECILER ILE VARDIR.

FB'de kenetlenem olmasi FB'nin sinifsiz bir topluluk olmasindan da kaynaklaniyor, eger siz uye/taraftar/yoneticinizi Liseli olmak/olmamak bazinda ayiriyorsaniz, o topluluktan kenetlenmis bir kitle cikaramazsiniz..

Insanlari tanimadan etmeden baska seylerle itham etmeyelim lutfen Abdullah Bey, cunku en basit sey senin gibi dusuneyeni marjinal/hain ilan edip linc ettirmeye kalkmaktir.. Isterseniz Facebook account'imi vereyim de girip bakin ne kadar Galatasaray'liyim..
 
Sunay Bey e de "forumu karıştırmak için üye olan kimseler olduğu" noktasında katılıyorum.
özellikle 2 yeni üyemizin mesajları tamamen provakatif ögelerle dolu. -fişliyor musun dememek için isim yazmadım sözünü ettiğim 2 arkadaşa özelden mesaj attım. Böylece ne kimseyi ne fişlediğimi ne de töhmet altında bırakmadığımı düşünüyorum.
ifade özgürlüğümüzü kısıtlamaya mı çalışıyorsunuz, ne yazacağımızı sizden öğreneceğiz klişesi gelmeden belirteyim ki; bir kimsenin bir konu hakkında olumsuz bir görüşü var ise yazar, yanlış anlaşılma olduysa düzeltme için yine yazar ama 42 mesajın tamamında aynı şeyleri bir sonraki mesajında daha sert, zaman zaman hakerete varacak şekilde yazıp durusa ister istemez insan mesajı yazan kişinin niyetini sorguluyor.

Abdullah Bey benim 42 mesajimin tamami okudunuz iyi guzel bir de bana yazilanlari okumak zahmetinde bulumus olsaydiniz keske.. Zira bana hakaretler edilirken elimden geldigince cevap vermeye calistim ancak bazi insanlar tabi insani cigrindan cikarabiliyor.. Bu mesajinizi yazma lutfunda bulunurken bana edilen hakaretlerden ve atilan mesajlardan da bahsetseniz de tek tarafli yorum yapmadiginizi dusunebilsem.. Ama sizin bu yaptiginiz da malesef ikinci paragrafinizda yazdiklariniza giriyor.. Kaldi ki burasi ozgur dusunce ortamidir, kimsenin kimseyi farkli dusunuyor diye hain/art niyetli/bolucu gibi seyler ima etmesine ne gerek ne de luzum vardir..
 
Barcelona Katalunya değildi, Barcelona Katalunya oldu. Kurucusu kim İsviçreli bir adam önderliğinde yabancılar. http://www.fcbarcelona.com/club/history bana inanmazsanız resmi siteleri burada.


Galatasaray Spor Kulübü Lise'nin çok önüne geçmiştir. Lise mezunları mezunlar derneğini oyun sahası yapabilir ama artık Kulübün önü açılmalıdır.
 
Dogan Bey isterseniz gelin sahsen de tanisalim.. Beni tanimadan hakkimda ahkam kesmeyin zira pasaportumdaki vizeleri gormediniz hangi ulkede ne kadar kaldigimi ve bulundugumu da bilmiyorsunuz.. Bu nedenle "gidin o memlekete bir kaç maça gidecek kadar kalın sonra gelin tekrar konuşalım" gibi gereksiz argumanlara sarilmayalim. Haa kaldi ki acikca da soyleyeyim, ben sahsen GS Spor Kulubune uye olanlarin onemli bir kismindan da iyi egitime ve birikime sahip oldugumu dusunuyorum, zira pek cogunun okumadigi universitelerden undergrad ve grad derecelerim mevcuttur.

Meseleyi siz hala anlayamiyorsunuz galiba kimse belirli kriterler olmasin demiyor, kriterler tabiki olsun ama bu kriter "Galatasaray Lisesi Mezunu" olmak olmasin.. Zira GS Spor Kulubu Lise'nin Mezuniyet Dernegi degildir..

Kulubu Lise'liler kurdu diye simdiki Lise'lilere neden ayricalik taninsin, ne bu saltanat mi babadan ogula gececek sekilde dizayn edilsin? Kulup halkin kulubudur ve halka acilmalidir bu kadar basit! Tabi ki kriterler olacak ancak bunlar Liselilere ayricalik taniyacak haklar olamaz.. Zira belirli bir egitim ve kultur seviyesi sadece Galatatasaray Lisesi'nde kazanilmiyor.. Ayrica bunlar anayasinin degistirilemez 3 maddesi midir ki tartisamiyoruz?

Sadece olay parasal ayricalikla da bitmiyor, Lise disindan uyelere uygulanan 400 kisilik bir de kota var.. Kulubu farkli dusunce ekollerinden gelen, bu isi daha iyi yapabilecegini dusunen insanlara acmamak biraz kafatascilik oluyor kusura bakmayin..

Haa kaldi ki burasi Ispanya'mi kardesim, herkes nasil girsin falan demek ile bu ulke Avrupa ulkesi mi demokrasi ile yonetilsin demek ile aynidir ikisi de sadece elitlerin yonetime sahip oldugu bir yapiya ovguden baska bir sey degildir..

Yahu Galatasaray'ın önü kapatılmışta bizim mi haberimiz yok ben anlamıyorum ki. Kongreden gelen ne gibi bir sıkıntı ile karşılaştınız ki böyle bir intiba uyanıyor sizde. GS Lisesi , Galatasaray kültürünün temelini oluşturan 500 yıllık bir gelenek okuludur. Oradan mezun olan ve renklere gönül vermiş her insanda esas amaçlanan GS genelenekleri ile yetişmiş, o kültürü hazmetmiş insanlar olarak kabul edilir. Dolayısı ile bu tür adamlara öncelik tanınması son derece normaldir, ben lise dışından biri olarak bunu yadırgamıyorum bunun sadece üst sınıflada ilgisi yok ben VEFA Lisesi mezunuyum 1872 yılında kurulmuş, 140 yıllık geleneğe sahip bir lisedir ben bunun insana kattıklarını,avantajlarını bizzat yaşayan biri olarak 500 yıllık bir geleneğin bu kulübe kazandırdıklarından ve kazandıracaklarından şikayet edemem.

Öte yandan hala daha fb ve bjk konusunda, o kongrelerde oluşan yozlaşmadan ve bu yozlaşmanın temelindeki herkesin üye olma hakkıyla ilgili bir açıklama gelmemiş olması sizinde bu konuda koyulabilecek kıstaslar konusunda pek donanımlı olmadığınız anlama geliyor benim gözümde.

Sayı sınırı kontrolsüz büyüme ve özellikle seçim zamanları yapılabilecek satılık oyların önüne geçmek için bir emniyet sayısıdır. Zaten mevcut kongrede GS Lisesi çoğunluğu kalmamıştır. Durum hemen hemen %50-%50 civarlarındadır hatta Liseden üye olan yaşı ilerlemiş büyüklerimizin çoğu toplantıya katılmadığı düşünüldüğünde çoğunluk lisenin dışında kalmıştır. Ama tek Allah'ın kulu Lise dışında kalan topluluğu bir 'ABİ' yada 'LİDER' olarak örgütleyip bu liseli-lisesiz tartışmasını kıramıyorsa ozaman kusura bakmayın ama bunu yıllardır başarıyla yapan adamların lise mezunu olması onların suçu değildir.

Bence olay tamamen üyeliği uçuk parasal farka entegre etmek kısmında yanlışa sürükleniyor. Dışardan üyelik ücreti 2.000 TL olsun ama 5 üyenin kefilliği, aldığı eğitim, ailesinin kökleri yaptıkları yapacakları gibi kıstaslar daha çok araştırılmalıdır.

Örneğin 400 rakamı bu şartlar ile dolmuş ancak üyelik talepleri fazlası ile varsa 8 GS Lisesinden mezun üyenin kefil olduğu her kişi bu kontenjan dışından yine aynı şartlar ile üye yapılabilir. Çözüm üretmek önemli olan.

GS Lisesi bizim bugüne kadar fb ve bjk kongrelerindeki seviyesizlik ile aramızdaki fark olmuştur şahsen bundan sonrada bunun bozulmasını istemem.
 
Konu başlığına cevaben yazıyorum; ayrıcalığı, başarıları cezasız bırakmamasıdır.

Spor Kulübü içinde 2012 yılı itibariyle bir çıbandır, öyle kalmaya da devam edecektir.

Galatasaray bu kanserle başedebiliyorsa halkın içinden gelen asil taraftarı sayesindedir..
 
Yahu Galatasaray'ın önü kapatılmışta bizim mi haberimiz yok ben anlamıyorum ki. Kongreden gelen ne gibi bir sıkıntı ile karşılaştınız ki böyle bir intiba uyanıyor sizde. GS Lisesi , Galatasaray kültürünün temelini oluşturan 500 yıllık bir gelenek okuludur. Oradan mezun olan ve renklere gönül vermiş her insanda esas amaçlanan GS genelenekleri ile yetişmiş, o kültürü hazmetmiş insanlar olarak kabul edilir. Dolayısı ile bu tür adamlara öncelik tanınması son derece normaldir, ben lise dışından biri olarak bunu yadırgamıyorum bunun sadece üst sınıflada ilgisi yok ben VEFA Lisesi mezunuyum 1872 yılında kurulmuş, 140 yıllık geleneğe sahip bir lisedir ben bunun insana kattıklarını,avantajlarını bizzat yaşayan biri olarak 500 yıllık bir geleneğin bu kulübe kazandırdıklarından ve kazandıracaklarından şikayet edemem.

Öte yandan hala daha fb ve bjk konusunda, o kongrelerde oluşan yozlaşmadan ve bu yozlaşmanın temelindeki herkesin üye olma hakkıyla ilgili bir açıklama gelmemiş olması sizinde bu konuda koyulabilecek kıstaslar konusunda pek donanımlı olmadığınız anlama geliyor benim gözümde.

Sayı sınırı kontrolsüz büyüme ve özellikle seçim zamanları yapılabilecek satılık oyların önüne geçmek için bir emniyet sayısıdır. Zaten mevcut kongrede GS Lisesi çoğunluğu kalmamıştır. Durum hemen hemen %50-%50 civarlarındadır hatta Liseden üye olan yaşı ilerlemiş büyüklerimizin çoğu toplantıya katılmadığı düşünüldüğünde çoğunluk lisenin dışında kalmıştır. Ama tek Allah'ın kulu Lise dışında kalan topluluğu bir 'ABİ' yada 'LİDER' olarak örgütleyip bu liseli-lisesiz tartışmasını kıramıyorsa ozaman kusura bakmayın ama bunu yıllardır başarıyla yapan adamların lise mezunu olması onların suçu değildir.

Bence olay tamamen üyeliği uçuk parasal farka entegre etmek kısmında yanlışa sürükleniyor. Dışardan üyelik ücreti 2.000 TL olsun ama 5 üyenin kefilliği, aldığı eğitim, ailesinin kökleri yaptıkları yapacakları gibi kıstaslar daha çok araştırılmalıdır.

Örneğin 400 rakamı bu şartlar ile dolmuş ancak üyelik talepleri fazlası ile varsa 8 GS Lisesinden mezun üyenin kefil olduğu her kişi bu kontenjan dışından yine aynı şartlar ile üye yapılabilir. Çözüm üretmek önemli olan.

GS Lisesi bizim bugüne kadar fb ve bjk kongrelerindeki seviyesizlik ile aramızdaki fark olmuştur şahsen bundan sonrada bunun bozulmasını istemem.

Dogan Bey, Galatasaray Spor Kulubu'nu Galatasaray Lisesi ogrencilerinden ALi Sami Yen ve arkadaslari kurdu diye sonsuza kadar uye aliminda veya yonetimde onlarin olacagini soylemek ile Komunist ulkelerin yonetimi arasinda ben pek bir fark goremiyorum zira ikisi de oligarsidir, ikisinde de farkli dusunenlere yer yoktur, ikisinde de yoneten elit tabaka (Komunist parti yonetimi ve uyeleri) ile sistemin uzerinde durdugu genis bir alt tabaka vardir.. Galatasaray Lisesi'nden cikan tum insanlar belirli sabit bir kulturden gelmedikleri gibi, hayatlarinin gelsimini orada da tamamlamiyorlar. Kaldi ki hic bir insan kulturel ve kisisel egitimini okudugu lisede tamamlamiyor, haa siz hala orada kaldiysaniz onu da bilemeyecegim. Dogan Bey nasil ki Vefa Lise'sinin size kazandirdiklarindan sikayet eden yoksa Galatasaray Lise'sinin Lise mezunlarina kattigi kulturel ve kisisel gelisim alanlarindan ne sikayet eden var ne de bu konuyu konusan o nedenle alakasiz konulari acmayalim lutfen..

FB ve BJK kongrelerinde yasanan yozlasmadan bahsetmisken, o zaman soyle yapalim ne dersiniz ulkemizde sadece belirli bir tabakaya secme ve secilme hakki verelim boylece secimlerden once kavga gurultu olmaz ne dersiniz? Bunun adi elitizm ve oligarsidir Dogan Bey.. Kistas mi istediniz buyrun sayalim: 1. Belirli bir duzeyde herkese esit giris aidati: 2,500 veya 5,000TL, 2. Herhangi bir uyelik kotasi olmamasi, 3. Kisinin adli sicil kaydinin ve arsiv kaydinin olmamasi, 4. 2 uyeden referans, 5. 18 yasini doldurmus olmak 6. Dernekler kanunu'na uygunluk 7. Bilumum evrak (nufus cuzdan fotokopisi, fotograf vb.). Haa sizin gozunuzde donanimli oluup olmadigimin benim icin pek bi onem arz etmedigini de ayrica belirteyim.

Satilik oy nedir peki Dogan Bey isterseniz bu konuda felsefi bir tartisma da yapabiliriz zira bence daha iyi yonetecek bir aday varken sirf arkadas/tanidik/akrabasina da oy vermek satilik oydur, bunun onune gecebilir misiniz? veya su anda Galatasaray Spor Kulubu'nde satilik oy olmadigini iddia edebilir misiniz? Ediyorsaniz dayanaklariniz nelerdir?

Galatasaray uyelerinin demografik bilgilerini tam olarak bizimle de paylasabilirseniz (Aktif uye sayisi, liseli uye sayisi, yasli - kulube gelmeyen uye sayisi) ve bunlarin kaynaklarini da belirtebilirseniz veri ve bilgiye dayanan bir tartisma yapmis oluruz zira yari yariya falan gibi ifadeleriniz hem havada kalmakta hemde bilimsel temelden yoksun olmaktadir umarim farkindasinizdir.

Dogan Bey onerilerinizde parasal farki indirseniz bile disardan gelen uyeler icin halihazirda 2 olan referans sayisini 5'e cikararak hem uyeligi zorlastiriyor hem de kendinizle celisiyorsunuz. Aldigi egitimi tartismak da ne kadar dogru bilemiyorum zira ABDURRAHIM ALBAYRAK gibi lodlar kamarasina hizmet konusunda ayar verebilecek bir kisi ortaokul mezunudur.. Abdurrahim Albayrak gibi kulubun her ihtiyaci oldugu anda ortaya cikan afedersiniz ama 1,000 Liseliye bedel kisileri herhangi bir Galatasaray'li kimse kaybetmek istemez eminim ki.. Ama egitim kistasini ekleminiz gayet normal ne de olsa elitizme ve oligarsizme bir ovgu duzmek gerekiyor..

Yalniz su konuda ayri bi trajik bence ve sizin de uzerine ciddi bir sekilde dusunmeniz gerekiyor.. "Örneğin 400 rakamı bu şartlar ile dolmuş ancak üyelik talepleri fazlası ile varsa 8 GS Lisesinden mezun üyenin kefil olduğu her kişi bu kontenjan dışından yine aynı şartlar ile üye yapılabilir" onermenizde neden Galatasaray Spor Kulubu uyeleri degil de Galatasaray Lisesi Mezunu Uye'nin onu anlamadim. Lise mezunu uyenin uyeligi de Lise mezunu olmayan uyenin uyeliginden daha degerli sizin gozunuzde sanirsam.. Isterseniz oldu olacak 1 Liseli uyenin oyu da 10 Liseli olmayan uyenin oyuna esit olsun ne dersiniz? Zira cozumden cok sorun uretiyorsunuz bence..

GS Lisesi FB ve BJK ile aramizdaki fark olmustur demizsiniz ya ona da soyle bir yanit vereyim.. Biz UEFA aldigimiz donemlerde FB ile ekonomik olarak kafa kafaydik di mi? Simdi nedir durum adamalr ekonomik olarak bizden buyuk, Sportif A.S.'lerin piyasa degeri acisindan ise Fenerbahce Sportif A.S. malesef diger 3 takimin toplam piyasa degerinden buyuk.. Ama onemli olan kongrelerde puro icilsin, viski icilsin herkes birbirine monser desin ve cook "seviyeli" kongrelerimiz olsun, yoksa sirketlerin basarili yonetimi, mali basari vs. hic onemli degil aman "kongre"ler bocekli cicekli olsun.. Kongrelerdeki seviye keske Oktay Mahmuti gonderilirken de yakalansaydi da biz de gorseydik o seviyeyi... Bu arada Adnan Polat'in dusuruldugu kongrede cok seviyeliydi degil mi? Baya seviyeliydi GS baskanina yapilan muamele (kendisini sportif olarak basarisiz bulsam, bazi hareketlerini kulube yakistiramasam -basbakan yalakaligi- da Mehmet Cansun ve Ozhan Canaydin gibi iki Liseli kulubu batma noktasina getirdiginde Adnan Polat Liseliler tarafindan one surulmedi mi?, Adnan Ozturk ve diger Liseli adaylar cekilmedi mi? Sonra ne oldu kulup ekonomik olarak duzluge cikinca hooop hemen Liseliler kosa kosa geldi) cok seviyeliydi degil mi?
 
Valla muhalefet sebebiniz siyasi görüşmüdür, başka bir şey midir onu çözemedim de neyse.

Mevcut yapıda düzenleme yapılması için 'Tüzük Tadil Kongresi' yapılması lazım öncelikle. Dolayısı ile tüzük üstündeki her değişikliği o kongreye oylatacaksınız dolayısı ile nefret ettğiniz liseci zihniyetler bunu oylayacak ve o 400 kotası değişmeyecek. Hayalcilik ile gerçekçilik arasında bir yerde takılıyorsunuz ben size realist konuşuyorum. En azından kefil olayını GS Lisesi mezunlarına vererek böyle bir ekstra üye alım hakkı sağlanabilir.

Öte yandan ben üye sayısına kota konulmadan her yıl istenilen kadar üye alımına karşıyım bu kongre içinde yozlaşmayı peşinde getiren bir uygulama kabul edin yada etmeyin. Kaldı ki sicil kurullarının her yıl binlerce talebin bahsedilerin donelerini araştırıp onay yada red verecek bir yapısı, o denli bir mesayi yapacak bir içeriği yok. Hem seçici olup hem sınırsız üye alınacak bir dünya yok.

Bunun haricinde 'satılık oy' un ne olduğunu dünya alem biliyor ben sizle neyin felsefesini yapayıp burada o denli goy-goy yapacak vaktim yok ki yahu. Satılık oy denilen başkanın veyahut bir başka birinin kendisine oy vermesi şartı ve/veya anlaşması ile kulübe 'sayısız' üye alımı yapmasıdır. Bahsettiğiniz sınırın kalkması özellikle seçimler yaklaştığında üye olarak alınacak her kişiyi zan altında bırakacağı gibi, seçimlerede gölge düşürecektir.

Bunun haricinde üyelikleri acil şekilde kolaylaştırmanın bir acelesi bugün için yoktur GS için. Gelecek için özellikle C sınıfı hisseler üzerinden 'küçük ortak' adı altında üyelikler alınıp çokta ciddi bir gelir kapısı elde edilebilir ancak bugün için bahsettiğiniz durum sadece kulübü karıştırır. Liseli ve Lisesiz dengesini korumak lazım kongrede.

Onun dışında çokta işin felsefesine girmek gereksiz bir konu. Zira örneğini verdiğiniz Abdülrahim Albayrak gibi ki kendisi benim komşum olur, liseli bir çok kişide bu kulübe büyük hizmetler vermişlerdir karşılık beklemeden. Tek tek isim ,icraat saymaya hiç gerek yok.
 

Üst