D****n bey sarıyı kapmış, eski açık sarı demesin bir süre.
Mustafa Cengiz umut veriyor mu Engin Bey..? Hep söylediğim gibi adayların hiçbiri istediğim seviyede değil ama bence aralarında umut veren, vizyon kırıntısı gösteren tek aday Ozan Korkut.Dün akşam Ozan Korkut'u dinledim. Maalesef beklediğimin çok altında. Rahmetli Özhan Canaydın'ın gençlik versiyonu. Görüntü var ses yok. Bir taraftan gelir artmalı diyor ve M.United örneği veriyor ama diğer taraftan gider azaltılmalı diyor. Arkadaş sen önce kafanda bir karar ver M.United'mı olacaksın, Hamburg'mu? Bana bir umut ver, bilmediğim bir şeyler söyle ki bir farkın olduğunu bileyim. Bu kadar yuvarlak konuşan birini hiç sevemem.
Mustafa Cengiz umut veriyor mu Engin Bey..? Hep söylediğim gibi adayların hiçbiri istediğim seviyede değil ama bence aralarında umut veren, vizyon kırıntısı gösteren tek aday Ozan Korkut.
Şu ana kadar ben de olması gerekenden biraz daha sönük kaldıklarını düşünüyorum ama yine de diğer adayların yanında bence farklı duruyorlar.
Ozan Korkut "Türkiye'ye basketbolu getiren kulüp Galatasaray'dır. Galatasaray'ın basketbolda ayrı bir misyonu ve vizyonu olması gerekir. Orayı ayrı bir yapı olarak düşünüp küçülmekten ziyade büyütmek gerekiyor. Nasıl futbolda kalıcı Şampiyonlar Ligi yapısına ulaşmak istiyorsak, çünkü gelirlerimiz oradan geliyor. Global marka olmanın gerektirdiği de bu, her noktada şampiyonluğa oynamak zorundayız. Basketbolda da aynı şekilde THY EuroLeague'de A lisansı alabilecek şekilde hesaplarımıza göre 3 senede 15 milyon Euro'luk bir yatırımla bu noktaya getirebiliriz. EuroLeague'de pastasını büyütmek istiyor. EuroLeague'in kendi şampiyonluklarından çok o skalada, o görüntüde olduğunuz zaman, çalıştığınız iş ortaklarının bütçesel görüntüleri de artıyor. O ortaklardan daha fazla gelir de elde edebiliriz. Basketbolda da amacımız THY EuroLeague'de kalıcı kadro kurmak." ( HaberTürk Röportajından )
Seçilmemeli, şampiyon olan başkan yeniden seçilir algısını doğru bulmuyorum. Futbol takımının şampiyon olması başka, iyi bir yönetime sahip olmak başka şeyler. Dursun Özbek kazara hala başımızda olsaydı, şampiyon olduk diye yeniden seçilsin mi denilecekti..? Galatasaray kongresinin farklı dinamikleri var, Dursun Özbek hala seçilebilir ama aday bile olmamalı aslında..Terim sayesinde Mustafa Cengiz muhtemelen tekrar başkan seçilir. Ehven-i şer midir, vallahi hepsi birbirinden yetersiz ve basketbola hiçbir yatırım yapmayacağı net olan bu adam seçilince üzüleceğim lâkin başka adam da yok çünkü elini taşın altına sokacak adam bulunmuyor!