Bu ortamın kabaca ''Fatih Terim'in seçim malzemesi'' yapılması hadisesi aslında başkanlık yarışı ve genel kurulda çok fazla yankılanan bir şey değil. Daha çok sosyal medyada yaratılan suni bir baskıdan ibaret. Genel kurul üyelerinin oy verme konusunda Terim'le devam edilip edilmeyeceğini çok fazla takacaklarını sanmıyorum belli bir azınlık dışında.
Ancak, gelecek her hocanın, gelecek her yöneticinin başında bu kılıç sallanmaya devam ettikçe. Galatasaray'ın kurtuluşu zor.
Yani iki ay önce ekmek yediğin yerden istifa eder etmez, Clubhouse yayınlarında, Twitch yayınlarında çalıştığın yeri bu kadar kötülemek bana enteresan geliyor. Madem o kadar kötü bir yerdi de neden 2,5 yıl çalıştın. Aslında yazdığımın bu tweetle pek bir alakası yok bu kişinin önceki yayınlarını dinleyen varsa anlayacaktır ne söylemek istediğimi. Öyle bir ortam yaratıldı ki Fatih Terim eleştirmeden önce 7 satır onu ne kadar sevdiğini anlatmak zorunda kalıyor insanlar. Yoksa bu kişiler tarafından ''afaroz'' edilebiliyorsunuz.
Arda'yı almazsanız böyle olur, Cenk Ergün'ü getirseniz böyle olur, o gelirse bu olur, bu gelmezse bu olur zihniyetiyle nereye kadar gideceğiz ben anlamakta zorlanıyorum artık. Terim'i çevresi öyle bir konuma getirdi ki kendisi hiçbir şekilde eleştirilemez, iyi şeyler terim'e yazılır, kötü şeyleri aranızda paylaşın durumundan ben feci şekilde rahatsız olmaya başladım. Bunlar Terim'in arkasına saklanıp millete sopa gösteren tipler olunca bu rahatsızlığım birkaç kat daha artıyor.
Bu coğrafyada kraldan çok kralcılar sorun. Malum bitmiyor bu ülkede de.
Başkan kim olur bilmem. Olacak kişinin de bir kişiyi istemek ve istememek kararlarından bağımsız, kendi kararlarını alabilen, kulübün hocalarını ve kulübün hakkını iyi savunarak görev verdiği insanların refahını sağlamasını bekliyorum öncelikle.
Evet ben de her başkan adayının Terim'le çalışmak isterim ya da istemiyorum demesini isterim. Ancak bu kralcıların sosyal medyada yarattığı ortam siz çıkıp ''biz şartlarımızı sunarız, hocamızla ortak yolları bulmaya çalışırız, hoca da kendi kararını verir'' diye bir cümle kursa direkt bu kişiler tarafından linç edilmesiyle bitiyor. Yani istemem diyen insan rahat olamıyor bu konuda. Her ne kadar Galatasaray başkan adayı olsa da.
Nasıl ki Terim zamanında bazı kişilerle çalışmayı reddedip görevi kabul etmediyse, gelecek kişinin de ben Terim'le çalışmak istemiyorum deme hakkı olmalı. Ama bu gidişle zor. İlk tepkide sinen insanların da zaman geçtikçe çoğu tepkiye göre reaksiyon alması maalesef birçok sorunun tespit edilip ancak uygulamaya geçilmesine engel oluyor. Kraldan çok kralcının bittiği, Galatasaray için hayırlısı olan bir seçim olur umarım.