Galatasaray | Mayıs 2021 Seçimli Genel Kurulu

Sizce yeni başkan kim olmalı ?


  • Kullanılan toplam oy
    55
Galatasaray'lılar Derneği ile yapılan programda Hamamcıoğlu diğer adaylara nazaran daha hazır görünüyor ama amatör branşlar konusunda çok sıkıntı yaşatır bize..
 
Burak Elmas çok güzel bir şey söyledi. ''Sponsorlarımız sadece para vermeyecek, bu şubelerde de söz sahibi olacak''. Ben kendi adıma yıllardır bu cümlenin kurulmasını bekliyordum. Hem Burak Elmas hem de Metin Öztürk '' NEF'' ile sponsorluk konusunda anlaşmış olarak görülüyor.
 
Hamamcıoğlu'nun daha çok hazır olduğu konusunda hemfikirim. Ben normalde Burak Elmas'ı destekliyordum ama Hamamcıoğlu'nu daha iyi buldum bu açık oturumda. Amatör branşlardan bahsederken de Tofaş ve Karşıyaka örneğini verdi. Bu bizim şu anda olmamız gereken nokta belki de. Yani en gerçekçi gözüken durum bu. Ayrıca Banvit'in altyapısını alan BJK'den bahsetti. Burak Elmas ise euroleague a lisansı almak istiyoruz dedi. Bunun için en az 2 yıl gerekiyor sanırım bize. Çünkü hali hazırda FIBA şampiyonlar ligi ile anlaşmamız var. Ama Hamamcıoğlu'nun hedefleri daha gerçekçi geldi bana kısa vadede. NEF'e bakacak olursak, hatırladığım kadarıyla bütün adaylara götüreceklerini söylemişlerdi.
 
Ben de Efes ve Fenerbahçe ile rekabeti salt sponsorla gerçekçi bulmuyorum. Ama Beşiktaş-Banvit örneği uzun yıllarda görülecek bir örnek olduğu için onu bir proje olarak görmüyorum açıkçası.

Burak Elmas'ın sponsorun şube yönetiminde söz sahibi olma fikri dikkatimi çekti. Bu yeni gelecek sponsorlara bir nevi yol gösterme hareketi
 
Çok kaliteli ve demokratik bir yayın oldu. Esas GSTV de olması lazımdı bu yayının. Maalesef olmadı. İzlediğim kadarıyla en hazır aday Eşref Hamamcıoğlu. Ama Metin Öztürk ve Burak Elmas'ı da beğendim. Umarım bu 3 adaydan birisi başkan olur. Galatasaray'ın hayrına olacağını düşünüyorum.
 
Metin'in Öztürk"ün basketbol için öncelikli sponsor adayı Doğa sigorta benim anladığım NEF olursa da başımız üzerine Doğa Sigortadan gelecek kaynağı oraya kaydırırız anlamında birşeyler dedi. Burak Elmasın ekibi zayıf mı hem çok isim var diyerek başta isim saymadı hem de konuşmada pek atıf yapmadı. Ülke gerçeklerini düşününce kısa vadeli sportif başarı açısından en ideal aday Metin Öztürk sanki hem kişisel olarak hem ekip olarak maddi gücü daha fazla sanırım açık açık da kaynak aktaracağını söyledi ayrıca gerek olduğunda hem birilerinin anladığı dilden konuşacak hem de oyunu kuralına göre oynayacak biri gibi geldi. Basketbolsever olmasam Eşref bey ilk tercihim olabilirdi ama o da seçilse üzülmem onun da ekibi fena değil gibi geldi.Eşref beyde de yeri geldiğinde anlaşılan dilden konuşabilecek bir potansiyel var. Burak Elmas sponsorluklar ve spor salonu dışında pek somut blrsey söylemedi sanki ayrıca biraz nahif bir havası var.
 
Bence ekip saymaması doğru bi fikir neticede 44-45 kişilik ekiplerin yanında denetleme sicil kurulu üyeleri derken 90 kişilik ekipler basit bir araştırmayla bulunacak bir şeyi 5 dakikalık sürenin olduğu bir ortamda saymamak daha doğru. Kimsenin aklında da kalmıyor ki her aday da üyelerinin geçmişlerini kendi internet sitelerinde geniş olarak paylaşmış. Burak Elmas'ın listesinde de kendi bulunduğu alanlarda başarılı birçok insan var.

Geçmiş tecrübelere dayanarak şu adayı destekliyorum demem ama gerek amatör branşlara bakış gerek de liste olarak gönlüm Burak Elmas'tan yana ama bugünkü oturumun bir galibi olacak olursa Eşref Hamamcıoğlu derim.

Burak Elmas diğer adaylara oranla çok fazla yayına katıldığı için oy kazandıracak yeni bir şey söyledi mi bence söylemedi. Ama başkan olduğunda vaad ettiği sponsor ve transfer hamleleri gerçekleşmezse kendisi adına zorlu bir başlangıç olacak gibi.
 
Burak Elmas’ın listesindeki önemli isimler kimler ?

Asım Savaş Akat, Fatih Birol, Şükrü Ergün, Işıtan Gün, Alp Yalman, Mehmet Şenol. Geçmişte GS'de görev yapmış ya da kendi sektörlerinde çok global isimler. Mehmet Abi'yi de tribünden tanırım geçmişte dergi için çok önemli işler yaptı. Ural Aküzüm de Duygun Yarsuvat döneminde basketbol şubesinden sorumluydu yanılmıyorsam.

Zaten isimleri sayanlar da genelde ad soyadları dışında herhangi bir şey söyleyecek vakit bulamadı. Bu yüzden saymamak bence daha doğruydu.
 
Asıl takıldığım tek tek saymaması değil de bağlam içinde geçmemesi idi diğer 2 adayın bağlam içersinde,yani diğer sorulara cevap verirken zikrettiği isimlere googledan bakınca fena gelmediler. Eşref bey de KSK ve TOFAŞ’ın bütçesinin 13,5 milyon TL olmadığının farkındadır inşallah.
 
Burak Elmas'ın sponsorlar şube yönetiminin içinde olacak demesi güzel. İnsanlar verdikleri paranın nerelere, nasıl harcandığını bilirlerse daha gönül rahatlığıyla yatırım yapabilirler. Zaten Cengiz yönetiminin ilk ve tek çalışması da amatör şubeleri dernekten ayırıp şirketleştirmekti. Liseden red alınca görev aldıkları makama yakışmayan şekilde şubelere küstüler ve kötü kaderlerine ancak küme düşmeye oynarken yüz çevirdiler. Burak Elmas bunu sağlarsa iyi olur. Kimsenin bu haldeki şubelere Fener gibi yekten 15 milyon dolarlık sponsor getirecek durumu yok ama 5 milyon da gelse onu yönetebilecek adamların elinde bulunması bizim hayrımıza olur.

Futbolla ilgili hiçbirinin gerçek bir düşüncesi yok. Birinin tek derdi dümeni Terim'e bırakmak, diğerininse transferin son günü 15 milyon euro bağlanan orta seviye bir topçunun neden son gün anca gelebildiğini değil, zorla verilen parayı sorgulamak. Metin beyin Özbek'i aklama çabaları ise komikti. Burak beyin, olmazsa Eşref beyin seçimi kazanmasını isterim. Özbek'in devamı niteliğindeki Metin beyin, bu toplantıya katılma nezaketi bile göstermeyen Yiğit beyin ve neden aday olduğunu kendisinin de pek anladığını düşünmediğim İbrahim beyin ne fikren ne de zikren gözümde bir geçerlilikleri yok.
 
Metin bey de Dursun beyin devamı mı o zaman Eşref bey olmadı Burak bey benim sıralamam. Bu arada Eşref beyin de amatör şubeler için önerisi olan sistem yönetimde sponsorun , kendisi çözüm ortağı diyor sanırım, söz sahibi olması hatta bir adım ötesinde sanki yönetimi çözüm ortağının alması gibi bir sistem. Ayrıca bu kadar düzeyli bir münazaraya katılmamaktakı mantık nedir acaba ?
 
Seçime bir haftadan az zaman kaldı. İbrahim Özdemir dışındaki her adayın en az 3-4 röportajını programını izledim. İbrahim Özdemir'in şansı olduğunu düşünmüyorum. Diğer adayların hepsinin şansı olabilir başkanlık adına bu açıdan değişik bir seçim olacak.

Son düzlükte başkanlık için en doğru aday olduğunu düşündüğüm ve seçilmesini istediğim aday Yiğit Şardan. Başkanlık yapabilecek liderlik özelliklerine ve tecrübeye sahip ve Fatih Terim konusundaki gösterdiği tavır da bir Galatasaray başkanının göstermesi gereken tavır ve Galatasaray'da bir kesimi bir yönetim anlayışını temsil ediyor olması da onun avantajı olacaktır. Dezavantajlarına gelince ise adaylığını geç açıklaması ve çok hazırlıklı bir görüntü vermemesi ama burada da haklı olduğu bir nokta var çok proje sunmak maketlerin havada uçuşması değil projelerin gerçekleştirilmesi önemli olan. Ben daha önce sponsorluk ve proje anlamında birçok iş yaptım. Galatasaray'a 300 milyon dolarlık sponsorluk ve iş ortaklıklarından kaynak yarattım. Geçmişte yaptım yine yaparım. Sponsorluk bulmak para bulmak benim profesyonel işim diyor.

Yiğit Şardan seçilemezse seçilmesini istediğim aday ise Burak Elmas. Çünkü gerçekten hazırlıklı vaatleri yapmak istedikleri güzel ama ne kadar uygulayabileceği noktasında hala soru işaretlerim var. Fatih Terim konusunda tavrını doğru bulmuyorum bu bir yönetim zaafıdır. Kişisel olarak Galatasaray başkanlık koltuğunu ne kadar doldurabileceği noktasında soru işaretlerim var ama geçmişteki yönetim tecrübesi ve vizyonu sebebiyle Burak Elmas seçilirse de üzülmem. Görmek lazım ama vaatlerini ne kadar uygulayabileceğinden çok emin değilim.

Eşref H ve Metin Öztürk ise Burak Elmas'a oranla başkanlık koltuğunu daha net doldurabilecek profil çiziyorlar konuşmalarıyla. Eşref H en azından Fatih Terim konusunda daha iyi bir duruş sergiliyor. Metin Öztürk ise kendini Fatih Terim'e yaslamış ama bu doğru model değil. Bu iki adayın da bence seçilme şansı var ama geçmiş yönetimlerde tecrübeleri olmadığı için bu onları benim gözümde daha dezavantajlı bir noktaya getiriyor.

Bakalım ne olacak seçim şimdiden hayırlı olsun.
 
İçlerinde en tecrubelisi Yiğit bey ,Polat döneminin etkin isimlerindendi. Bence şansı yüksek, lise ve Terim karşıtları konsolide olursa diğer adayların oyları bolunecegi için kazanabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakikaten birisi bana neden Burak Elmas’ın Fatih Terim ile ilgili tavrının zayıflık olduğunu anlatsın. Benim kafam almıyor. Adam direk benim hocam bu diyor. Ki bu hoca öyle dışarda olan birisi değil takımın mevcut hocası.
Ne kulübü Fatih Terim’in yöneteceği kaldı ne de seçimi onun üzerine kurduğu.


Valla benim gözümde Mustafa Cengiz > Yiğit Şardan. (Fatih Terim konusunda) net olacaksın arkadaş. Ucu açık, üstü kapalı yaklaşımlar yapmayacaksın. Böyle yapan adamın destek görüp net konuşanların (Sadece Burak Elmas değil) sırtını yaslamış muamelesi görmesi komiğime gidiyor.
 
Hakikaten birisi bana neden Burak Elmas’ın Fatih Terim ile ilgili tavrının zayıflık olduğunu anlatsın. Benim kafam almıyor. Adam direk benim hocam bu diyor. Ki bu hoca öyle dışarda olan birisi değil takımın mevcut hocası.
Ne kulübü Fatih Terim’in yöneteceği kaldı ne de seçimi onun üzerine kurduğu.


Valla benim gözümde Mustafa Cengiz > Yiğit Şardan. (Fatih Terim konusunda) net olacaksın arkadaş. Ucu açık, üstü kapalı yaklaşımlar yapmayacaksın. Böyle yapan adamın destek görüp net konuşanların (Sadece Burak Elmas değil) sırtını yaslamış muamelesi görmesi komiğime gidiyor.
Sardan çok net aslında, zamanında Polat ile hocaya gidip takımın başına geçmesini istediler hoca kabul etmedi,sonrasında Aysal başkan olunca ve kese ağzına kadar açılınca takımın başına geçti.Bu sebeple kesinlikle Sardan olursa Terim olmaz
 

Üst