Galatasaray MP 74 - 69 Fenerbahçe Ülker

Spor Toto Türkiye Kupası'na iki maçını kazanarak başlayan ve çeyrek finale kalmayı garantileyen Erkek takımımız bugün son maçında yine turu garantileyen Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya gelecek. İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda saat 19:15'te başlayacak maç GS TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Olin Edirne maçından 62-48, Erdemir maçından da 71-56'lık skorla galip ayrılan takımımızda iki maçta bulduğu 22 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olan Boniface N'Dong'un dışında 21'er sayı bulan Milan Macvan ve David Hawkins de takımın diğer skorerleri oldu. Furkan Aldemir ve Boniface N'Dong iki maçta 13'er ribaund alırken David Hawkins 8 asistle en çok asist yapan oyuncumuz oldu.

Takımımızda sakat olan Henry Domercant iki maçta da forma giyemedi ve bugün de takımdaki yerini alamayacak. Erdemir maçında sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Jamont Gordon'ın ise oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak.

Maç Bilgileri

Tarih: 04.10.2012
Saat: 19:15
Salon: İzmir Halkapınar Spor Salonu
Yayın: GS TV, TBF TV, FB TV
İstatistik: TBF
 
Bugünkü maç her ne kadar sezona dair bize önemli bilgiler verecek gibi dursa da Domercant yokken işimiz kolay olmayacak. Üstelik ben Jamont Gordon'ın da oynayacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe Ülker ise bana göre ekstra motivasyon ile oynayacak. İşimiz çok zor. Umarım galip geliriz ve sezona moralli gireriz.

Not: Arkadaşlar maç başlıkları sadece GSbasket Haber kullanıcısı tarafından açılacaktır. Açılmamışsa yöneticilerden birine bildirin.
 
Fenerbahçe'de Batiste daha yeni sakatlıktan çıkmış 2 maçta pek hazır gibi görüntüsü yoktu, zaten fazla süre almadı. David Andersen'de geç katılmış o da aynı şekilde fazla süre almadı. 2 maçta izlediğim kadarıyla Emir'li 4 kısayı bol bol denediler ve genelde bu 4 kısa formülü işte yaptı ama bize karşı bunun etkili olacağını sanmıyorum. Genel olarak Oğuz-Kaya-İlkan-Emir götürecektir bu maçta 4-5 rotasyonlarını, Batiste ve Andersen kısıtlı süreler alacaktır. Bu yüzden Ndong ve Macvan ikilisi bizim bugün en büyük silahlarımız olur. Ayrıca bu sene için belki de Fenerbahçe ile aramızdaki en kilit eşleşme Hawkins-Sato olacak. O eşleşmeyi de çok merak ediyorum bugün.

Bugün maç her iki taraf içinde sezon geneli için pek birşey ifade etmiyor ama sonuçta bir derbi ve sezona moralli başlamak ve prestik söz konusu. Fenerbahçe'yi 1 adım önde görsem de maçı kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Nedense içimde bu maça özel heyacan yok sanki rahat kazanacaz gibi.Rakibin bize göre daha çok uyumsuzluk sorunu var gibi.Oyun kurucularımız gününde olursa Gordon'da oynarsa bence rahat kazanırız...
 
Sakatlığı nedeniyle Kupa maçlarında oynayamayan Galatasaraylı Jamont Gordon 10 gün sonra takımdaki yerini alabilecek.

Gordon hiç değilse hucumda bugün fark yaratmayabilirdi ama çok güçlü olduğu için McClabb'i çok zorlardı. Hayırlısı olsun. Hawkinsin bugün nasıl oynayacağı ve Sato ile eşleşmesi önemli.

Not: Önemli eksiklerimize rağmen kazanabileciğimize inanıyorum.
 
Gordon sakat Domercant sakat..Aroyyo 6. yabanci olarak sart..Olmadi Lakovic oynatilmali..
 
Kazanırız ya da kaybederiz.Bu takım bu sene önemli işlere imza atacak buna emin olabilirsiniz.Yeterki destekleyin.Bazılarının desteksiz bişey yapamayacağını gördüğümüz gibi.
 
Oynayıp oynamaması maç saati belli olacakmış.Yani sahada görürsek şaşırmayalım.Lakin Ender ile Engin'in performası daha önemli bence...
 
Pota altı en büyük silahımız onlar o konuda eksik Ndong'a iş düşücek...Kısa savunmaları iyi Hawkins'i yavaşlatmaya çalışıcaklar bence bizim rakipte Sato'ya biraz izin verebiliriz Sato rakibin şut ve hücum konusunda kısır isimlerinden birisi ve benim dikkat ettiğim bir konu var maçın başında kötü isabet oranıyla başlarsa bu maç boyunca sürüyor ve bundan kötü etkileniyor...
 
Ndong bugun Kaya'yi samar oglanina cevirecek..Bugunku maci ERGIN ATAMAN faktoru ile kazanacagiz..Ulkerliler iyi tanir Ergin hocayi..Simdiden zaten etrafta korkularini gorebiliyorum eziklerin. Simdi yendik mi de cikar nasil olsa sezon oncesi hazirlik maciydi diye klasik kendi avutmalarini yaparlar..

Hawkinsten 20 Macvan dan 17 sayilik katki geldigi taktirde maci aliriz. En buyuk kozumuz her ne kadar Hawkins gibi bireysel yetenekler olsada bizi avantajli kilan faktor coach farkidir.
 
Maçı kazandığımız takdirde Boston maçı vardı fazla kasmadık diyeceklerini tahmin edebiliyorum. Boyalı alan savunmasında üstünlük kağıt üstünde bizde. Andersen henüz yeni, Batiste'de henüz verimli oynuyor sayılmaz. Bo McCalebb'i durdurmak zor olur ama durduğumuz takdirde kazanamamamız için neden yok.
 
Maçı kazandığımız takdirde Boston maçı vardı fazla kasmadık diyeceklerini tahmin edebiliyorum.

Bence kasmayacaklar ,kasmayacağız ki kasmamalıyız da tabi bu benim fikrim 2 tarafta garantilemiş,FB nin yarın maçı var bizimde sakatlarımız var.Her iki takımda taraftar için armaları için oynayacaktır tabiiki ama benim aşırı beklentim yok.
 
Ender gereksiz işler yapmak zorundamı o kadar gereksiz 3 lük atmaya çalışıyorki. Ender daha basit oynamalı sayı farkı yapacakken el freni çekiyor bir anda takıma.
 

Üst