Galatasaray SK Başkanı ve Yönetim Kurulu

Ünay Aysal'ın yapacağı basit Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst gelecek. Hakan Üstünberk davet edilecek illa yönetime girmem diyorsa gel profesyonel olarak danışman ol diyecek. Şükrü Ergün tarzı adamlar lazım değil.
 
Listeler çok önemli burada.
Isimlere bakınca keşke Haluk Ulusoy aday olsa ve başkan seçilse diyorum.
Ama Alp Yalman mi Ünal Aysal mi derseniz,tabiki güçlü bir liste ile Ünal Aysal derim ben.
Bakalım artik. Umarım Kulübümüz adına hayırlı plan sonuç ortaya çıkar.
 
Ünal Aysal bazıları gibi biat etmemiştir. Şikeciler ile dost olmayacağını açıklamıştır. Alp Yalman gibi Azizin kankası ve şike yoktur laflarını söyleyen adamla 4.yıldızı takacağıma Ünal Aysal ile 4. olmayı tercih ederim.
Galatasaray kimsenin köpeği olmaz. Burası Galatasaray bizde biat yoktur.

Bazı şeyleri başkan koltuğunda söylemek ve ona göre hareket etmek çok zordur. Eğer Alp Yalman böyle bir şey söylediyse bile, başkan olduktan sonra onun ağırlığı ile ters yönde hareket etmeye başlayacaktır. Ben Ünal Aysalında başkanlığın verdiği ağırlıkla böyle davrandığını düşünüyorum.
 
Ünal Aysal devam etmelidir. Bir Galatsaray Başkanı olarak öyle bir sorumluluğu vardır şu zamanda. Ama çok daha güçlü bir yönetimle, geçmişte küçük başların yaptıklarına rahatça tek başına direnebilecek başkana ihtiyaç duymayacak. Böylece kendisi büyük başla daha rahat mücadele etsin.
Ama beni hayal kırıklığına uğratan bu seçimde. Ünal Aysal muhalefet edenlerin Alp Yalman ismini önermesidir. Hep derler Galatasaray başkansız kalmaz diye. Ama sanki şu durumda kalmış gibi. En son 20 sene evvel başkan olmuş. Son adaylığında çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamış Alp Başkan düşünülmüş. Hiç mi yok şu üyeler arasında genç biri aday olacak. Belki de klubün ihtiyacı olan ,camiaya ve taraftara yeni bir heyecan,enerji ve dinamizm katacak.
 
Profesyonelleşme diye ülkemiz şartlarına hiç uymayan bir sistemin peşine takılan Ünal Aysal'ın sık sık yönetici değiştirerek hiçbir yöneticiden memnun kalmaması ve yöneticilerin de ondan memnun kalması gayet doğal. Profesyonelleşme hiç istediğim bir sistem değil. Futbol takımının ruhsuzluğunun en büyük nedeni belki de bu. Basketbol takımında koçların yetkilerinin fazlalığı nedeniyle sıkıntı yaşamıyoruz belki ama saha dışında yine hep sorunluyuz. Geleneksel yöntemlere dönülmesi ve güçlü yönetimler kurulması taraftarıyım. Ünal Aysal bunu yapmayacak ve her defasında bir şeylerden şikayet etmeye devam edecek. Karşında aday bulunmaması ve koskoca Galatasaray camiasında adam gibi başkan adayları çıkmaması, herkesin korkması ya da sorumluluk almaması Aysal'ın en büyük avantajı.
 
Ünal Aysal'ı sevmiyorum. Açı ve net. Ama şu an Galatasaray için en doğrusunun Ünal Aysal'ın güçlü bir yönetim oluşturarak devam etmesi olduğunu düşünüyorum. Zaten olacak olan da o.
 
Bu duruma başkanın kendisi sebeb oldu.
Hayırlı olsun umarım.

Edit:Evet gitmesini istedim Ünal Başkan'ın. Ama Prandelli'nin şu anki hali nasıl gideni yani Mancini'yi aratıyorsa umarım yeni başkan da Ünal Başkanı aratmaz...
 
Beklediğim karar çıktı yayındaki konuşmalarından sonra belliydi tekrar aday olmayacağı başkanın.

Ama ben Ünal Aysal'ın sözlerinden Faruk Süren'in aday olup Ali Dürüst'ün onun yönetiminde olacağını sezdim.Büyük ihtimalle kendisi açıklamak istemedi.
 
Kulübümüz çok büyük bir dernek ve şirket..İçinde onlarca, yüzlerce iş imkanı barındıran bir fırsat kapısı birçok kişi için...Bu şekilde yıllardır hiçbir iş yapmadan bu fırsatları kovalayan veya paraya ihtiyacı olmayıpta bedava reklamını camia üzerinden yapan, bu işlerin her türlü inceliğini öğrenmiş ve istedikleri olmadığı taktirde mikserlik yapan, yöneticileri birbirine düşüren, bir kısmı da liseli olan bu insanlar kovulmadıkça hangi başkan veya teknik yetkili gelirse gelsin istenen istikrar sağlanamaz..Çünkü istikrar sağlanırsa bu kişiler barınamaz...Bunları defedebilecek dirayette biri gelebiliyorsa gelsin..Yoksa kim gelirse çok farkı olmaz...Başkanın en büyük hatası kurumsallaşma hamlesinde bu bahsi geçen kişilerle oldukça fazla yer vermesi oldu...

Hayırlısı olsun...
 
Aslında konuşacak çok şey var . Ama artık hiçbirine gerek kalmadı. Kelleci taraftar ve klüp üyeleri kına yaksın der ve susarım. Bir de son birşey olarak şunu söylemek istiyorum. Artık başkanlık makamı , klübün o şarlatan üyelerinin kucağına oturtulmuştur tamamen. Buna prim veren de o kelleci taraftardır. Bu kadar basit. Eserinizle gurur duyun.
 
Bitti. Ünal Aysal gitti artık düzeliriz mali anlamda düzlüğe çıkarız herşey yoluna girer. Değil mi ?

Mali anlamda kötü dediler adam çıktı çatır çatır çaktı suratına o lafları söyleyenlerin. İmparator Nakit Terim'in tüm ipliğini pazara çıkardı. Demek ki neymiş; Aslolan Galatasaray değilmiş. Aziz'e soru soramayan Medya bize kalktı çatır çatır soru sordu. GS taraftarının büyük bölümü aptalmış bunu anladım. Adam Devlet televizyonunda Devlet bize operasyon yaptı diyor açık açık böyle bir cesaret ve Federasyon ve tüm kurumlara açık açık sallıyor. Ama bizi şişiren o Terim medyasına yenik düştük yani düştünüz. Adnan Polat döneminden kalan borcun 80 Milyon Euro faizini ödemiş ama olmaz burası GS burda enkaz bırakıp gideceksin öyle değerli olursun.

Artık Terimciler benim için Demirörendir, Aziz Yıldırım'dır. Anlayın artık be para için satıldık satanda Nakit Terim. Gelir şike yok diyen Alp Yalman ilk iş Melo gider Prandelli gider Denizli gelir bir sene daha heba olur. ultrAslan nerde ? Neden ses çıkarmaz ? Çünkü para aldığın yerden emir gelirse susarsın böyle. Saldır Gaaaalaaatasaray diye beste yapan zekasız bir taraftar grubundan da bu beklenir. Adamlar sizi değiştireceğiz derken planı resmen deşifre etti ama siz anlamadınız. Ne diyelim hayırlı olsun. Fatih Terim pardon Nakit Terim gelsin dertler bitsin çoğu GS'Lİ böyle diyor ya. Midesiz herifler sizi adam Tüp kafanın kucağında şuan ayıptır be.

Tek kişi kalsam da fikrim değişmeyecek bu karaktersiz düzene karşı fikrim asla değişmeyecek ve geri vites yapmayacağım Başkanımız gibi.
 
Bırakacağına hala inanmamakla birlikte bırakırsa gözümde Fatih Terim'den farkı kalmaz. İkisi de en ihtiyaç duyulan dönemde bırakıp gitmiş olacak.
 
Bu gidişle kulübe devlet el koyacak gibi
alacak verecek arasında ki fark 500-600 milyon dolar civarı deniliyor
bu ortam da kimse başkanlığa fana soyunamaz
bizi kurtaracak dediğimiz ünal başkan resmen camiayı batırdı ve yarı yolda bırakıp kaçıyor
alp bey çok beyefendi biri ama kulübü taşıyacak biri değil
geleceğimiz maalesef hiç iyi görünmüyor :(
 
Ünal Aysal geçen sene Eylül ayına kadar müthiş işler yaptı. Ama son 1 sene de özellikle futbol takımlarında ki bariz hataları onu bu hâle getirdi.

Tek korkum yeni gelen başkanın Basketbol takımlarımizi kötü yönetmesi.
Basketbola güven aynen devam etmeli. Ayrıca Ergin Hoca ve Ekrem Hoca ile devam eder yeni başkan da umarım.

Hayırlı olan kimse o başkan olur umarım.
 
Başkanın ne hatasız olduğunu düşünüyorum, ne de günahsız. Fatih Terim ile yolların ayrılma sürecinde kendisini haklı bulsam da o dönemde dahi yaptığı hatalar vardır, veya Oktay Mahmuti'nin ayrılış süreci ve akabinde çıkan/çıkarılan haberler vardır, veya kurumsallaşma fikrine kendisini kaptırıp şampiyonluk sonrası yaptığı seçim olayı vardır..

Yani bunlara eklemeler yapan olabilir, oturup konuşuruz. Ama Ünal Aysal'ın yaptığı hatalar, kendisinin Galatasaray vizyonuna yakışır bir başkan olduğu gerçeğini en ufak ölçüde değiştiremez, bu konuda kimseyle tartışmaya dahi girmem. Çok arzulayanlar Faruk Süren - Ünal Aysal arası geçen zamana baksın, girilen kısır döngüye, yaşananlara baksın. Ünal Aysal döneminde görülen baskılara rağmen kulübün içinde olduğu gelişim hareketine bir dikkat çekmek lazım. 3 Temmuz Süreci'nden fırsat yakalayıp, başarı kazandığımızı düşünenler için şu an 3 Temmuz öncesinden çok daha aleni bir biçimde saldırıda olduğumuz gerçeğine de dikkat çekmek istiyorum. Mali yönden yapacağımız hamlelerin nasıl engellendiği, SPK ile olan ilişkilerimiz, medyanın saldırıları, federasyonlar usulsüzlüklerinin tavana vurması.. Daha nice kalem sayarsınız, Aysal Dönemi'nde karşılaştığımız zorluklara dair. En başta da devlet ile olan ve pek de iyi olduğu gözükmeyen ilişkilerimiz var tabi. Böyle bir dönem içinde elbet hataları olmuştur başkanın ama şu gelinen noktada kendisine yapılan medya saldırıları, kulüp içerisinden güvensizlik ortamı onu bu noktaya getirdi.

Bırakması bana göre yanlış, ancak Aysal'ı Aysal yapan bu farklı düşünce tarzı, o olaylara farklı açılardan baktı ve böyle bir karar verdi. Bu ortamda, güvensizlik hissederken devam etmeyi istemedi. Şimdi ondan sonra kulüp kimlerin yönetimine geçer, kimler kına yakar, nereye doğru yol alırız, kestiremiyorum. Ama pek ümitvar olduğumu söyleyemeyeceğim, umarım "Galatasaray'ın olduğu yerde her zaman umut vardır." sözüne binaen, bu umutsuz ortamda bizlere ışık olabilecek birileri çıkar.
 
SON DAKİKA !!

Sarı kırmızılı kulüpte 1996-2001 yılları arasında başkanlık görevini üstlenen Faruk Süren, başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

CNNTÜRK'e açıklamalarda bulunan Süren, 'Galatasaray'da başkanlığa aday değilim. Ünal Aysal'ın son kararını vermemiş olmasını ümit ediyorum. 2016 Mayıs'ına kadar görevde kalması gerekiyor.' şeklinde görüş belirtti.
 

Üst