Sadece ve sadece tekbi rezalet ver ortada, ortaya çıkan tablo bir rezaletten ibarettir. Geçen sene bahar aylarında başkana 'Seçime git' dedik. Yönetimde en önemli isimler istifa etmiş ve zayıf bir yönetimin kalmıştı. İstifa da etme seçime git diye uyardık, güven tazelemesini söyledik. 1,500 de imza topladık. Ama başkan devam etti.
...
Dursun Özbek seçim kararı aldı. Sanmayın ki bu karar maçtan sonra skora göre alındı. Bu karar cumartesi alındı. İki kişinin bildiği sır değildir, hele Galatasaray'da bir kişinin bildiği bile sır değildir. Öyle geveze bir camiayız biz.
Cumartesi günü başkan bir takım hukukçularla görüştü. 'Erken seçim yaparsam, kuracağım yönetim 5,5 aylık mı olur, 3 yıl mı gider?' diye fikir aldı. Hukukçular bakıyor ve tüzükte bir hüküm yok. Eski tüzükte eğer şimdi seçim olacaksa, bu yönetim 5,5 aylık bir yönetim olurdu. Netlik olmamasından iki kişi faydalandı. Birincisi Ünal Aysal faydalandı ve yeni bir iki sene kazandı ama iki seneyi tamamlamadan istifa etti. Sonrasında ise Aysal istifa edince Duygun Yarsuvat geldi, kısa süre görevde kaldı. Normal seçim zamanı seçime gitti.
Dursun Özbek, 3 yıllık yeni yönetime gidiyor. Bu kararın oluşması da Ahmet Yüce ya da Galatasaray camiasında Ahmet Ocaklı diye tanınan kişinin fikri. Dursun Özbek'e 'Şampiyon olamazsak seçimi alamayız ve erken seçime gidelim' demiş. Neden baskın seçim? Muhalefet var, bunların bir bölümü Mayıs'a kadar hazırlık içerisinde. Birilerini bulacaklar, bankalarla nakit akışını görüşecekler. Ama şimdi süre çok az.
Şimdi Dursun Özbek 20 günlük süre bıraktı. Aslında 10 günlük süre bıraktı. Mehmet Helvacı'nın saçma sapan tüzüğünden dolayı böyle oldu. Aday olan 10 gün içerisinde liste oluşturacak ve en az 200 imza toplayacak. Birinin bu kısa sürede doğru düzgün bunu yapması becermesi çok zor. Dursun Özbek ve akıl vericilerinin ön gördükleri bu.
Galatasaray seçime giderken hocası yok, 20 gün yönetimde olacak bu yönetim, kimi takımın başına getirecek? Seçimi kaybederse ne olacak? Ya Galatasaray'ı 20 gün teknik direktörsüz bırakacaksın ya da bir teknik direktör getireceksin ama yeni gelen bu adamla çalışmak zorunda mı?
Fatih Terim rüzgarı var, yönetim içinde birileri sızdırıyor. 'Yönetim içinde Terim'i istemeyenler vardı, onları temizlemek için seçime gidiliyor' havası oluşturuluyor. Bu taraftarın tepkisini aşağıya çekmek için yapılıyor. Dursun Özbek, Fatih Terim'den geçen seçimlerden önce bir randevu istedi. Fatih Terim ne yaptı? 'Görüşmem' Dedi. Fatih Terim, kendini seçim malzemesi yapmayacak kadar akıllı bir adamdır.
...