Galatasaray ve sponsorluk sorunsalı!

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Can Bulubay":b85a8]başlığın amacı şaka gibi...
oldu olacak fener'in pilot takımı falan olalım..?
ayrıca bu her kelimenin sonuna koyulan ünlemlerden sıkılmaya başladım...
Bende senin öğreten adam adam tavırlarından sıkıldım...(nokta koydum ünlem yerine rahatladınmı)
ayrıca bu başlıkta fenerin paf takımı olalım anlamına gelen hangi cümleyi yazmışım??
sen okuduğunuda anlamıyorsun yazık!!!!(ünlem koydum yine battıysa kusura bakma)[/quote:b85a8]

bu yazdıklarımdan "öğreten adam" olduğunu çıkarmışsınız ya pes...
anafikre bakın lütfen...
temeli tamamen bir çelişki olan bir fikrin tartışılması çok mantıksız geliyor bana...
bunu anlatmaya çalışıyorum...
son cümleniz de cevap vermeye değmez...
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Efes kim Ülker kim? Efes sponsor olmaz bize, boşuna umutlanmayalım.

Bu arada başlığı gördüğümde kimin açtığını hiç merak etmedim, çünkü neredeyse kimin açtığına emindim böyle bir başlığı.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Galatasaray Efes mı?arkadaşlar hayal kurmayın,düşünmesi bile kötü.Bence isim sponsoru olmamalı,ha illa olacaksa ligte takımı olmayan bir kurum olmalı.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Cevap veren kişiler, nedense bir yandan forum demokrasisini savunurken (geçmiş postlarından bildiğim kadarıyla), bir yandan da Eyüp renkdaşımızın düşüncesini küçümsemekte, hatta fikre olan karşılıklarını bana göre saygısızca göstermektedirler.

Kendi içinizde çelişmeyin lütfen.

Efes bize sponsor olmaz, çok zor.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

aynı türden fikirlerin sonu gelmeyince,üslup değişmeyince,anlayış gelişmedikçe tepkiler de sertleşir...
demokrasi demek her fikre,her zaman,her şartta saygı göstermek midir..?
bazen de en sonunda hakedilen tepkiyi verebilmektir...
başlık? amacından saptı özür dilerim herkesten...
son yazımdır...
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Ben katılmıyorum Eyüp abiye.Efes bize sponsor falan olmaz bu bir.İkincisi Ülker Fenere sponsor oldugunda demediğimizi bırakmadık.Bizim için en iyi sponsor Vestel gibi görünüyor.Avrupa liginde oynama meselesine gelince biz Efesle birleşip avrupada oynama hakkına konmamalıyız,biz orada oynamayı haketmeliyiz.Bu başarı da zaten önümüzdeki bir kaç yıl içinde gerçekleşecek.Tekrar olacak ama,Efes zaten bize sponsor olmaz...
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Foruma ne zaman bir topic açılsa hemen birileri açan kişiye ahkam kesiyor bu nedir anlamadım!
burası bir tartışma platformu değilmi insanlar GS BASKET hakkında fikirlerini açıp yaymaya çalışmıyormu burada bende bunu yaptım hemen forumun bilirkişileri ekspertiz'leri konuyu pert'e çıkarmışlar kendilerince.
Ya arkadaşlar konu açarken sizden bilirkişi raporumu almam gerekiyor siz gerekli bulup açma iznimi vereceksiniz????
bazı arkadaşlar mantıklı demiş keşke olsa bazılarıda menfi fikir belirtmiş herkes bir şeyler söylemiş ama bazı ulemalar ''GEREKSİZ TOPİC ÇOK ÜNLEM VAR EFES'İN PAF'IMI OLACAĞIZ'' diyerek noktayı koymuş.
Benim yazdığım ilk yazıyı okumayan bazıları efes'in paf'ı olalım fikrini bir yerlerinden uydurup sonrada kendi kendilerine cevap verip olayı bitirmişler ama ben böyle bir şey söylemedim tekrar yazıyorum umarım bu sefer okurlar kendi uydurdukları fikirleri çürütmezler!!!
Günlerdir aylardır güçlü bir sponsor istiyoruz diyoruz bu sponsor EFES olsa diyorum ama EFES takımı tamamen lağve edilip GALATASARAY isminde birleşilmesi anlamında böyle sponsoruk hem EFES'İ hemde bizi ileri taşır hem avrupa'da hemde tbl'de fırtınalar kopar!
Şimdi forumdaki tüm arkadaşlara soruyorum!!!
BÖYLE BİR ŞEYE EFES YANAŞMAZ OLABİLİR AMA OLMASINI İSTEMEZMİSİNİZ????
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Can Bulubay' Alıntı:
aynı türden fikirlerin sonu gelmeyince,üslup değişmeyince,anlayış gelişmedikçe tepkiler de sertleşir...
demokrasi demek her fikre,her zaman,her şartta saygı göstermek midir..?
bazen de en sonunda hakedilen tepkiyi verebilmektir...
başlık? amacından saptı özür dilerim herkesten...
son yazımdır...
senmi karar veriyorsun fikirlerin gelişmediğine,anlayışın gelişmediğine???
yada sen bilirkişimisin???
vede bakıyorsun gelişme olmuyor forumda sende tepkilerini sertleştiriyorsun öylemi!!!
Sen kimsin hangi sıfatla böyle yapıyorsun??? forumun sahibi olsan yapamazsın yazdıklarına dikkat et ben çocuk değilim!!!
Forumdaki basketbolu çok iyi biliyorum tripleriyle herkesi azarlayan tiplerden sıkıldım yeter beee küfür etmedikçe hakaret etmedikçe saygısızlık etmedikçe yada forum kurallarını bozmadıkça her kes bildiği kadarını yazsın.
HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN!!!!!
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Ne güzel söylemiş Ferit Edgü "Üslup kişinin aynasıdır" diye. Burada amaç Galatasaray´ın menfaatlerini konuşmak, tartışmak iken konu kişiselleşmiş, kişisel çatışmalar ön plana çıkarak üslup bozulmuş. Konu hakkında yorum yapmaya devam edelim yaşa bağımlı olmaksızın.

Konuya gelecek olursam Efes´in son maçlarda sergilediği tutum sonrasında sponsorluklarına olumlu yaklaşmam mümkün değil. Efes bu süreçte karakterini ortaya koydu. Zaten Efes´in de böyle bir sponsorluk niyetinin olduğunu veya olacağını hiç sanmıyorum.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Efes'in ciddi anlamda ruha ihtiyacı var. Bunu getirebilecek bir olgu da kuşkusuz taraftar. Ancak ben taraftar desteklerini Anadolu'ya göç ederek sağlayacakları kanısındayım. Bu yüzden bize sponsor olmazlar.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Efes Pilsen gerek tarihi gerek isminden dolayı, kulubü kapatıp bize sponsor olacağını sanmam ki bence de olmasınlar onun yerine biz başka güçlü bir sponsor bulup yolumuza daha güçlü bi şekilde devam etmeliyiz. Tamam taraftları falan da yok belki ama efes'in ligde olması rekabeti arttırır ve ancak içerdeki rekabet sayesinde Avrupa'da başarılı olunablilir unutulmaması lazım...
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Arkadaşlar bencede Efes sponsorumuz olmalıdır.Zaten son seridede görüldüğü gibi imajını,güvenini kaybetti Fenerin 4-0 kazanması herşeyi Efesin aleyhine döndürdü.Taraftarı nerdeyse yok diyebiliriz.Bizim gibi büyük bir taraftar kitlesiyle ve güçlü bir Efes sponsorluğuyla herşeyi alt üst edebilcek durumdayız.Fakat şunuda söylemek gerekirse Efes bize sponsor olcağınıda sanmıyorum.Gerek tarihinle gerek ismiyle olsun Efesin bize sponsorluğu çok zor.

Düzeltme: Takımın adı Fenerbahçe!
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Diğer kulüpler ne yapmalı?

Efes Pilsen artık bir karar vermeli. Kaç senedir tribünde bir taraftar profili oluşturamadılar, bu gidişle de oluşturmak zorlaşıyor. Amaç reklamsa başarıyorsun tabi. Ancak Ülker'in sadece Ülkerspor olarak seneler boyu yaptığı reklamın tümü, bu sene yaptığı reklam kadar değildir belki de. Klübü kapatmalarına rağmen kendileri açısından müthiş bir sene yaşadılar. Efes'in bunu da gözönüne alması gerekiyor. Durumdan memnunsan sorun yok, ama taraftar istiyorsan en kısa sürede Beşiktaş ya da Galatasarayla görüşmelere başlamalısın.

Beşiktaş ve Galatasaray'a gelince, Ülker'den aldığınız Cola Turka ve Cafe Crown paralarının tamamını basketbola ayırsanız bile şampiyonluk pek de kolay değil. Çözüm daha güçlü takımlar kurmak, daha önemlisi de basketboldaki başarıların da klüp için önemli olacağına inanmak. Tabii klüp yönetimlerinin ve taraftarlarının tek derdi futboldaki başarı olduğundan, bu gidişatın değişeceğini pek de zannetmiyorum, zihniyet olarak Fenerbahçe de farklı değil ama talih kuşu onların kapısını çalınca akıllılık edip fırsatı tepmediler.
yazı: batug.com erdem gündoğdu
-----------------------------------------------------------------------------
demekki bazı basketbol ulemaları ve kompetanlarının bu topic hakkında yayınladıkları saçma ve gereksiz fetvası doğru değilmiş.
Çünkü bir çok basketbol sever final serisinde aynı şeyi aklından geçirmiş bu bile bu konunun tartışmaya açılmasına yeterli!!!
(nokta ve virgülleri koymadığım için yazılarımı ciddiye almayan zihniyete sadece :D yorum)
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Şimdi öncelikle Efes'e, Ülker'in yaptığını yapmasını söylemeden önce; Efes ile Ülker arasındaki yapı farklılıklarını bilmek gerekiyor diye düşünüyorum. Öncelikle Efes taraftarı olmamasına rağmen, hem Avrupa hem de Türkiye'de basketbolu, klüp sistemi ile bir ekol haline gelmiştir. Keza Türkiye Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım olmakla beraber, Avrupa'da en çok tanınan ve aynı zaman Koraç Kupası'nı müzesine götüren bir Türk takımıdır. Efes, artık isimi ile yapacağı reklamdan ziyade, basketbol babında somut başarılar peşinde koşmaktadır. Gerek altyapılarına verdikleri önem, gerekse A Takıma harcanan yüksek miktardaki pararlar ile Efes; somut anlamda Koraç Kupası'nın yanına da bir de Final Four eklemiştir (3. maçında CSKA'yı yenerek 3. olmuşlardır). Ülker ise başarı bakımından daha zayıf, klüp olma bakımından ise Efes'e oranla bir hayli geri bir takımdı.

Bugün futbolda nasıl çokca şampiyonluk kazanmış, tarihi uzun takımlar; ligin köklü ekipleri olarak sayılıyor ve bu ekipler istisnasız her sezonun başında ve devamında şampiyonluk için en azından bir aday dahi oluyorlarsa, bu basketbolda harfi harfine Efes Pilsen için geçerlidir. Efes Pilsen'in şöyle bir son 8 - 10 yılda favoriler arasında başlamadığı bir sezon şahsen ben hatırlamıyorum. Bu sebebledir ki, Efes Pilsen, Türkiye'de basketbolda en başarılı ve altyapılarına hatta basketbola verdiği önem ile öncü bir klüptür. Ülker'in yıldızının parlamaya, henüz son sezonlarda başladığını; Efes kadar köklü bir klüp olmadığını söyleyebiliriz.

Efes, yukarıda saydığım nedenlerden bize yahut herhangi bir takıma bence sponsor olmaz. Bilmiyorum, Efes'in bize sponsor olmayacağını düşünen arkadaşların sebebi de yukarıdaki gibi midir?

Sabredib okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

son mesajım demişim,kesmişim olayı,hala akıllarınca laf sokup kendini tatmin etmeye çalışanlar var...
komik...
yazık...
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Can bulubay!
haddini bil ağzını topla!! aklınca bilmişlik yapıp ve kendini had bildirir bir tavır içine sokup tatmin olan sensin bundan sonrası için bana bu şekilde yazacağın postlara daha değişik cevap vereceğim...
konuyla ilgili çirkin tavırlarını devam ettiremeyince bana sardın ama yeter sakın bir daha seviyesizce üzerime gelme ben çocuk değilim haysiyetsizlik yapma!!!!
not:bu şekilde post atılmasına izin veren anlayışıda kınıyorum umarım nezih ve demokratik forumumuz yönetimimiz benim verdiğim cevaplarada can bulubay'ın yazdıklarına gösterdikleri hoş görüyü gösterirler.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
...(ünlem koydum yine battıysa kusura bakma)
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
... efes'in paf'ı olalım fikrini bir yerlerinden uydurup ...
Eyüp Yıldız; Yukarıdaki sözleri yaşınıza ve kendinize yakıştırıyorsanız size söyleyecek sözüm yok. Hoşgörü tek kişiye değil herkese var. Ayrıca Can Bulubay´ın yazdıklarında sınırı aşan, hakaret içeren bir ifade göremedim.

Not: Bundan sonra konuyla ilgisi olmayan yazılar silinir.
 
Re: EFES akıllı ol GALATASARAY'IN YANINDA OL!!!

Geçen sene izlediğim bir röportajda ya Çetin Çeki ya da Engin Özerhun'a sponsorluk işini sormuşlardı.Onlar da Efes'in kendi takımıyla yoluna devam edeceğini söylemişlerdi.Ahmet Abi'nin söyldiklerine katılıyorum,Efes lige devam eder Beşiktaş da Coca Cola,McDonalds,Faber gibi şirketlerden birini ismine alarak sponsorluk alabilir.
 

Üst