Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önümüzdeki sene için 2-2 yabancı uygulaması yerine 3 yabancı uygulamasına geçilecekmiş.

Yanlış anlamadıysam 2 yabancı sahada 2 yabancı kenarda tutulabilirken şimdi 3 yabancıyı aynı anda oynatabilecek takımlar ama 4.yabancıya izin verilmeyecek.

Savaş Abi bu konuyu biraz açarsa seviniriz. Şimdi istediğimiz kadroyu kurabiliriz sanırım 3 kaliteli yabancı ile.

Beşiktaş bile sponsor buldu bizden ses yok,bu nasıl bir saçmalıktır,tabi senin sözünden çıkmayacak,istediğin gibi oynayabileceğin kişileri yönetime alırsan,bu renklere gönül vermiş güçlü insanları işime karışırlar diye kulüpten uzak tutarsan olacağı bu...Beşiktaş Fenerbahçe sponsorla çıkıp biz yine sponsorsuz gelecek yıla başlarsak hakikaten büyük hayal kırıklığı olacak gidişatta bunu gösteriyor...

Geçen senelerde uygulanan 3+1 kuralı önümüzdeki sezondan itibaren 3 yabancı olarak değiştirildi. Yerli oyunculara forma giyme şansı adına alınan kararda Türk oyuncuların 6. haftadan itibaren oynanan toplam sayı ve setin 3?te 1?i oranında forma giymesini öngörüyor. Türk oyuncuların oynaması ve Milli takıma katkısı için konulan bu 3?te 1 oynama kuralı sadece 3 yabancı oynatan takımlar için geçerli olacak. Yani kadrosunda 2 ya da 1 yabancı bulunduracak kulüpler için Türk oyuncular için bu 3?te 1 oranı aranmayacak.

Eğer 3 yabancısı olan kulüp oyuncusuna 3?te 1 oranında forma giydirmezse oyuncu aynı sezon içinde geçici transfer yapma hakkına sahip olacak.

YARI FİNALLER 3 MAÇA DÜŞTÜ
Ayrıca alınan yeni bir kuralda önümüzdeki sezondan itibaren 1. Lig play off yarı final maçları 3 maç üzerinden oynanacak. Bu sezon kural gereği 5 maç üzerinden oynanıyordu. Önümüzdeki sezon yarı finaller kazanılmış 2 maç olarak oynanacak.

TÜRKİYE KUPASI 4?LÜ FİNAL OYNANACAK
Bu sezon 2 maçlı final şeklinde oynanan Türkiye Kupası önümüzdeki sezondan itibaren 4?lü final şeklinde yapılacak. Tarafsız bir sahada oynanacak 4?lü finalin ilk günü yarı final ikinci gün ise final olarak oynanacak.

(federasyonun sitesinden)

Kupa'nın 4'lü final olması iyi olmuş bence. Altını çizdiğim kuralın uygulaması nasıl olacak? Bilgi verebilecek olan var mı?

Yabancı oyuncu sayısının 3 1?den 2 2?ye düşürülmek istenmesindeki amacın, yerli oyunculara daha çok forma şansı vererek kendilerini geliştirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Karabıyık, şu bilgiyi verdi: "Görüşmelerimiz sonucunda 2 2 yerine 3 yabancıda karar kıldık. Böylece yerli oyuncular, 3 1 uygulamasına göre çok daha fazla forma şansı bulabilecek.

Ayrıca sezonun 6. haftasından itibaren oynanan toplam sayı ve setin 3?te 1?i oranında forma giymemiş oyunculara kulüp, geçici transfer hakkı verecek. 3 yabancı oynatmayan takımlar, geçici transfer zorunluluğundan muaf tutulacak."

Erol Ünal Karabıyık, ayrıca milli oyuncuların, 2-3 haftalık periyotlarla 2 günü geçmeyecek süre için milli takım kamplarına gönderilmeleri konusunda da kulüplerle uzlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Federasyon başkanı böyle bir açıklama yapmış.

Maç istatistikleri özel olarak tutuluyor.Federasyonun sitesinden bulabilirsin.

Bunun yapılabileceğini biliyorum Hüseyin,vurgum kuralın benim açımdan saçmalığına...Sağol yinede derin bilgilerini benimle paylaştığın için...

Rica ederim ne demek !

Sen hangi Bozgeyiksin?

Ali Bozgeyik?

Bir de Halime Bozgeyik vardı? Akrabalık var sanırım.

Tamam görürsem söylerim.Bu aralar foruma uğramıyor kendisi.
Bayan takımı yolunda gidiyor.1 Fener mağlubiyetine buralar gelir. ;)

Neyse tekrar geri dönmen forum ahalisi için iyi olmuştur.

sevgili Hüseyin, Volkan hiç bir şey yapmadı bu transfer iki üç sene önce dile gelse oldukça olumlu bakardım. Şimdi Volkan'da bir sakatlık var eski devamlılığını kaybetti. Muhalefetim bundan.

Bence adaşım iyi gider bize.

Ulaş hamlesi süper olur.

Nemer kalsın kesinlikle.

Işık Hocada istifa etsin ya da kovulsun dayanamıyorum o adamın durmasına.

Bence Isik hoca kalmali, bu ilk senesiyidi ve bence bu kadroya ragmen cok basariliydi, cünkü her takimda cok iyi bir smacör vardi, yani sor toplarin adami, ama bizde öyle bi oyuncu olmadigi icin ve üstüne bide kötü pasör, da ne yapsin Isik hoca.

Adnan Erdoğan' Alıntı:
Bence Isik hoca kalmali, bu ilk senesiyidi ve bence bu kadroya ragmen cok basariliydi, cünkü her takimda cok iyi bir smacör vardi, yani sor toplarin adami, ama bizde öyle bi oyuncu olmadigi icin ve üstüne bide kötü pasör, da ne yapsin Isik hoca.
o beğenmediğimiz adamların hepsini Işık hoca bir önceki sezondan itibaren araya araya buldu getirdi. Bunu unutmamak lazım!
Ayrıca bir de takım içindeki bazı mevzuular var ki bunu açıklamayı hiç istemem.
Umraım Galatasaray Voleybol Şubesine yakışan şeyler görürüz seneye.

Adnan Erdoğan' Alıntı:

Sürekli hoca değiştirilmesine karşıyım ancak Işık Hoca'nın başarılı sayılabilecek bir performansını görmedik. Belki seneye kadro güçlendirilirse Işık Hoca'nın da katkısını görebiliriz. Hocanın, kalacaksa herhalde ilk önce libero, pasör ve smaçör olarak 3 sağlam ismi şart koşması gerekir.

Geçen yılki kadromuz bu kadrodan çokta iyi değildi,ben kendi adıma geçen yıl daha iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum...Oldukça dirençli bir takımımız vardı bir kaç küçük rütuşla çok iyi olabilirdik ve şampiyonluğa oynuyabilirdik,ancak nedense o yapı dağıtıldı...Garip işler oldu,nedenini tam olarak bilmiyorum tabi,yolunda gitmeyen birşeyler vardı belkide...

Adnan Erdoğan' Alıntı:
Bencede, Işık Hoca başarılıydı. 2007-08 sezonunda Ali Çayır başta olmak üzere flaş transferler yaptık başarısız sezonu kapadık. 2008-09 sezonunu da bir İBB VE 2 Fenerbahçe galibiyetiyle kapadık. Bu sezon yıllar sonra Türkiye Kupasında final oynadık. Güzel maçlar oynadık. Kemal yeniden voleybola döndü. Murathan'ı kazandık.

Antrenör niye değiştirilir onu tartışmak lazım bence geçen sene Ümit Hızal elindeki karo itibarıyla başarısız mıydı? Bu sene daha iyi oyuncular transfer edildi de onları yönetecek antrenör olarak Işık Menküer mi seçildi? Şu kadroyu Ümit Hızal'da mevcut durumdan daha kötü bir halde bırakmazdı. Işık hoca, Gökhan hoca kalsın ama bunlara hangi oyuncuları istiyorsunuz dendiği zaman akıllarındaki birinci tercihlerde alınabilsin. Ümit hocayı seviyordum ve şampiyonluğa oynayacak kalitede bir kadro kurulursada onun yönetmesini bunu hakettiğini düşünüyorum aynı şey Gökhan hoca içinde geçerli taktik bilgisine tecrübesine çok inandığım ve güvendiğim bir antrenör yine bir gün şampiyonluk kalibresinde bir kadro kurulursa başında yine Gökhan hocanın olmasını bunu çok çok fazla haketttiğini ve bizi şampiyon yapacağına inanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...