Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Djera ve Vesna gibi isimlere sıradan demek biraz acımasızılık olur diye düşünüyorum. Ayrıca başarı için illede bir numaralı isimleri almak gerekmiyor. Yeterki alınan isimler devamlı iniş çıkış gösteren değil belli bir standartı olan oyuncular olsun. Mesela benim için Bergamo takımı böyle bir takım. Tek tek bakıldığında Ortolani de Piccinini de artık Eczacıbaşılı olan Del Core de öyle her topu bam güm öldüren kendi mevkisinin bir numaralı isimleri falan değiller ama hepsi belli bir seviyenin üzerinde ve en önemlisi hücumda, savunmada, manşette, serviste belli bir standartları var, tabi bununla birlikte takımı yöneten Lo Bianco gibi bir pasör de olunca ortaya çok iyi bir takım çıkabiliyor. Bergamo ve İtalya takımları biraz uç bir örnek gözükebilir ama bizim için de hedef öncelikle kendi seviyemizde bunu başarabilmek olmalı ve zaten şuan için bu şartlarda yapılabilcek tek şey bu ve eldekilerle bunu yapabilirmiyizi sorgulamak. Bana sorarsanız sormasanızda ben cevaplayım =) dediğim gibi belli bir seviyede neden olmasın. Seda ve Arzu'nun performansı ve bu performansı doğrudan etkileyecek manşette dengeyi kurabilirsek ortaya seyredilmeye değer bir takım çıkacaktır. Yalnız bir orta oyuncu takviyesi farz, smaçör takviyesi ise vacip gözüküyor. Erika'yı kenara alırsak geriye Deniz, Gözde ve Dilara kalıyor. Deniz bildiğimiz Deniz zaten, senelerdir vurduğu toplar o parkeyle buluşmamak için tövbeli ve o tövbenin bozulacağını da düşünmüyorum, dıştan bakınca milli takımda yer alan bir oyunucu ama işte, neyse geçelim Dilara'ya gelelim, oda daha genç bir oyuncu, manşette zaafiyetini biliyoruz o mevkide direk oynaması için şimdilik yetersiz görüyorum. Düşündümde bu bölgeye takviye vacip değil farz sanırım, ama kim alınır orası biraz düşündürücü.

Emel Dizili' Alıntı:
Djera ve Vesna gibi isimlere sıradan demek biraz acımasızılık olur diye düşünüyorum. Ayrıca başarı için illede bir numaralı isimleri almak gerekmiyor. Yeterki alınan isimler devamlı iniş çıkış gösteren değil belli bir standartı olan oyuncular olsun. Mesela benim için Bergamo takımı böyle bir takım. Tek tek bakıldığında Ortolani de Piccinini de artık Eczacıbaşılı olan Del Core de öyle her topu bam güm öldüren kendi mevkisinin bir numaralı isimleri falan değiller ama hepsi belli bir seviyenin üzerinde ve en önemlisi hücumda, savunmada, manşette, serviste belli bir standartları var, tabi bununla birlikte takımı yöneten Lo Bianco gibi bir pasör de olunca ortaya çok iyi bir takım çıkabiliyor. Bergamo ve İtalya takımları biraz uç bir örnek gözükebilir ama bizim için de hedef öncelikle kendi seviyemizde bunu başarabilmek olmalı ve zaten şuan için bu şartlarda yapılabilcek tek şey bu ve eldekilerle bunu yapabilirmiyizi sorgulamak. Bana sorarsanız sormasanızda ben cevaplayım =) dediğim gibi belli bir seviyede neden olmasın. Seda ve Arzu'nun performansı ve bu performansı doğrudan etkileyecek manşette dengeyi kurabilirsek ortaya seyredilmeye değer bir takım çıkacaktır. Yalnız bir orta oyuncu takviyesi farz, smaçör takviyesi ise vacip gözüküyor. Erika'yı kenara alırsak geriye Deniz, Gözde ve Dilara kalıyor. Deniz bildiğimiz Deniz zaten, senelerdir vurduğu toplar o parkeyle buluşmamak için tövbeli ve o tövbenin bozulacağını da düşünmüyorum, dıştan bakınca milli takımda yer alan bir oyunucu ama işte, neyse geçelim Dilara'ya gelelim, oda daha genç bir oyuncu, manşette zaafiyetini biliyoruz o mevkide direk oynaması için şimdilik yetersiz görüyorum. Düşündümde bu bölgeye takviye vacip değil farz sanırım, ama kim alınır orası biraz düşündürücü.
Farz olan isim bence Meryem keşke alınsa çok iyi ...Deniz i kimse çözemez herhalde hep iyi isim deniyor ama...

Bergamo çok güzel bir örnek. Fakat oradaki oyuncular yıllarca beraber oynuyorlar. Neden Merlo dünyanın en iyi liberosu ? Çünkü diğer manşetçilerde iyi. Lo Bianco neden en iyi pasör ? Çünkü Del Core var, Piccinini var. Var da var... Ama Bergamo'dan bu yıl Avrupa'da bir başarı beklemek hayal. Kriz teğet geçmedi onları :)

Kurtuluş Bey, yorumunuza katılmakla beraber, ben Dilara'nın Galatasaray'da her halûkarda oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bizde bir takım değişiklikler olmadığı sürece istediğimiz kadar Meryem, Neşve, Duygu gibi genç ve Milli Takımda sürekli olmasa da ileride kesinlikle oynayacak oyuncular alalım fayda etmez...

Burda şunu söylemek lazım Bergamo'da kriz falan yoktur sattıkları oyuncularla (Furst,Del Core ) bu oyuncuları hayır karşılığı satmadılar aynı kalibrede oyuncular alıp devam edebilecek bir yapıya sahiptirler. Bergamo'nun yapsında dönemin en iyi İtalyan koçlarının tabiri caizse el emeği göz nurları ve kazanmak için kaybetmeyi göze alabilmiş doğru bir yönetim anlayışı vardır. Avrupa şampiyonu bir kulüp takımını yardımcı antrenöre emanet edebiliyor hem oyuncularla birlikte antrenörün de gelişmesini sağlamak içindir. Del Core yoksa Lucia Bosetti Frust yoksa Marina Zambelli, Lo Bianco arkasına da İtalya genç milli takım pasörü Noemi Signorile hazırlanıyor. Netice olarak adamların her şeyi planlı 1-2 seneyi rölantide geçirmek onlara bir şey kaybettirmez biz ise Dilara'nın ilk altı çıkıp çıkamayacağını düşünelim.

Maalesef aramızdaki fark bu işte. Eğer alyapımızdan genç ve gelecek vaad eden oyuncuları oynatmazsak, daha çok Bergamo, Pesaro örnekleri veririz. Ama öncelikle oyuncu çıkartıp oynatmaya ve Milli Takımlara kazandırmaya bir yerden başlamamız lazım. Beklersek hiçbirşey değişmez. Bu iş Deniz'le Valeska ile olmayacağı belli abi. Diretmenin anlamı yok. Dilara, Deniz'den çok mu seviye olarak alt bir oyuncu ? Hatta fazlası var. Mantalitemizi değiştirmemiz lazım, bu da Gökhan Hoca'ya bağlı, ligler başlasın göreceğiz inşallah eğriyi doğruyu...

*Fakat bu 1-2 senelik yapılanmayı sadece biz değil, Türkiye'de ki bütün klüpler yapamıyor. Fba'da dahil buna.*

Mert Göker' Alıntı:
Dilara, Deniz'den çok mu seviye olarak alt bir oyuncu ? Hatta fazlası var.

Deniz mi oynasın Dilara mı oynasın denilse hiç düşünmeden Dilara derim, Dilara dediğim gibi şuan için tam olarak istediklerimizi verebilecek bir seviyede değil ama sonuçta Deniz'de veremiyor, Dilara oynarsa hiç olamazsa ileride alt yapımızdan Türk voleyboluna kazandırdığımız önemli bir oyuncumuz var diyebiliriz. Keşke bu ilk altıya çıksın mı çıkmasın mı diye düşünmemizi sağlayan daha fazla isim olsa. Birde Dilara pasör çaprazında oynasa sanki daha verimli olur, gerçi bilmiyorum belki de Ivana ile birlikte o mevkide şans bulacaktır, resmi sitemizde de pasör çaprazı olarak yazmışlar, ama kız Seda gibi de olmasın, bir orada bir burada. Zaten yalnış hatırlamıyorsam Dilara lige ilk çıktığımız senede orta oyuncu olarak görev alıyordu.

Dilara geçen sene Deniz'in yerine de oynamıştı ( Sakatlıktan ötürü ). Ivana'nın yerine de pç'da da oynamıştı. Yani unıversal bir oyuncu, her yerde oynayabilir. Toplara her şekilde iyi vurabilen bir oyuncu, tıpkı Neslihan gibi.

Kurtuluş Yazıcı' Alıntı:
Demek ki neymiş, Orkun Darnel'in dediği gibi milli takımın tüm oyuncularının kendi takımlarıyla sözleşmesi devam etmiyormuş.
Kadronda milli takım oyuncusu bulunmasın, sıradan yabancılar al sonra başarı bekle.
O söyleşide daha neler neler var da söyleyince anlayan, anlayıp da takan yok!

Sevgili Emel, Bergamo gibi oyuncu yetiştirelim , yabancıya falan gerek yok. İtalyan voleybolu ile bizimki arasında çok fark var. Biz Galatasaray olarak zaten iyi durumda değiliz altyapıda. Genç Milli takımda kaç Galatasaraylı var? 0. Yıldızlarda? 0. Yeni bir yapılanma için en uygun koşul milli takımın umut vadeden gençlerini (biraz da paraya kıyarak) alıp, çok kaliteli yabancılarla süslemek olmalıydı bana göre. Gelen yabancıların Eczacıbaşı, FB Acıbadem'dekilerle kıyaslanabileceğini sanmıyorum. Tabii ki aslolan takım oyununu oynayabilmek ama yeni bir takımla bu zaten zordu. Dolayısıyla çok daha kaliteli yabancıların alınması gerektiğini düşünüyorum. Dilara, (ya da transfer edilebilecek Meryem, Neriman, Polen, Neşve vb.) yedek kalacaksa gerçekten çok kaliteli bir yabancının yedeği olsun isterdim.
Ankara'daki maçlarda Naz'ın nasıl gerilediğini üzülerek izledim.
Bu yıl geçiş yılı olduğu için belki eleştirmemiz de abartı olur ama bu yılın sonunda, "artık sponsorlu ve sözleşmeleri bitmiş milli takım oyuncularının olduğu" bir ortamda nasıl bir transfer politikamızın olacağını merak ediyorum açıkçası.

Kurtuluş Yazıcı' Alıntı:
Sevgili Emel, Bergamo gibi oyuncu yetiştirelim , yabancıya falan gerek yok. İtalyan voleybolu ile bizimki arasında çok fark var. Biz Galatasaray olarak zaten iyi durumda değiliz altyapıda. Genç Milli takımda kaç Galatasaraylı var? 0. Yıldızlarda? 0. Yeni bir yapılanma için en uygun koşul milli takımın umut vadeden gençlerini (biraz da paraya kıyarak) alıp, çok kaliteli yabancılarla süslemek olmalıydı bana göre. Gelen yabancıların Eczacıbaşı, FB Acıbadem'dekilerle kıyaslanabileceğini sanmıyorum. Tabii ki aslolan takım oyununu oynayabilmek ama yeni bir takımla bu zaten zordu. Dolayısıyla çok daha kaliteli yabancıların alınması gerektiğini düşünüyorum. Dilara, (ya da transfer edilebilecek Meryem, Neriman, Polen, Neşve vb.) yedek kalacaksa gerçekten çok kaliteli bir yabancının yedeği olsun isterdim.
Ankara'daki maçlarda Naz'ın nasıl gerilediğini üzülerek izledim.
Bu yıl geçiş yılı olduğu için belki eleştirmemiz de abartı olur ama bu yılın sonunda, "artık sponsorlu ve sözleşmeleri bitmiş milli takım oyuncularının olduğu" bir ortamda nasıl bir transfer politikamızın olacağını merak ediyorum açıkçası.
Ayrıca fba Türk oyunculara bonservis vererek aldı. Eda falan biz neden vermedik ki.

Dün akşam Türkiye-Bulgaristan maçındaydık. Serdar Bey ve Barış'la tanışmak gecenin en keyifli anlarıydı. Uzun uzun konuştuk, özellikle Savaş Bey'i gsvoleybol'u yeniden canlandırabilme konusunda ikna edebilir miyiz diye konuştuk. Tekerlekli basketboldan sutopuna kadar pek çok konuda 'dertleştik'. Tabii ki konu en çok voleybolda idi. Şu Meryem'i neden alamıyoruz diye hayıflandık...Neriman'ı keşke kaçırmasaydık dedik. Ölüsünün bile takım kadar sayı kazandırdığı Neslihan'dan, Dilara'dan bir Neslihan yaratılabilir mi'ye kadar sohbet ettik. Türkiye'nin erkeklerdeki en iyi üç pasörünün bizim altyapımızdan çıkmasına rağmen, yurtdışından her yıl pasör getirdiğimizi konuştuk. Anlayacağınız dert çoktu, şikayet de öyle. Umutsa pek yoktu.

Bir süredir yazıyorum, tekrar yazmaktan üşenmeyeceğim. Naz her geçen gün daha da kötüleşiyor. Bir pasörden çok blokçu özelliği ortaya çıkıyor. Bulgaristan pasörü her tarafa koşarak top alırken, Naz blok yapacağım diye ön taraftan hiç ayrılmıyor. Pas tercihleri ve ne yazık ki pasları çok kötü. Esra'ya vb. Neslihan'a pas atar gibi solak top atıyor. Naz'ın hayatının hatasını FB'ye giderek yaptığını düşünüyorum. Üzülüyor insan.
Nihan, manşette felaketleri oynamaya devam ediyor. Bu takımda neden Gülden yok, anlayabilmiş değilim. Bir takım sizin liberonuzu maden gibi görüyorsa durum tehlikeli demektir. Servis karşılamamız takım olarak çok kötü. Neriman'ın zaten en kötü tarafıydı o. Ona bir de libero eklenince savunma diye bir şey kalmıyor ortada.
Neslihan dün gece kötüydü. Buna rağmen tüm takımın aldığı sayıdan fazla sayı aldı. Bir Neslihan'la nereye kadar gider bu iş. Yorulduğu, morali bozulduğu anlarda koç oyuna Meryem'i soksa hem dinlenecek, hem kendine gelecek. Ama o da yok.
Bulgaristan her anlamda bizden iyiydi. 8 numaraları muhteşem servis atıyor, çok iyi smaç vuruyor, çok iyi blok yapıyor. Bilmiyorum dün geceye özel miydi ama çok beğendim.
Dün gece gözlerimiz Orkun Darnel'i de aradı. Bilmiyoruz maçta mıydı ama şöyle güzel bir sohbet etmek isterdik voleybolla ve takımımızla ilgili olarak.

Sevgili Serdar, Kurtuluş ve Barış,
Öncelikle sohbetlerinize konu olmaktan dolayı çok memnun olduğumu bilmenizi isterim.
gsvoleybol'un yeniden canlanması ve Voleybol Şubesi'ne, taraftara yeniden hizmet etmesini ben de çok isterim.
Ama daha önceki dönemlerdeki gibi bunu sadece ailemle birlikte yapamam. Çünkü işin boyutu bunu çoktan aştı.
Gönüllü yardımcı ve destekçilerim olursa neden olmasın? ; )
Hem bilgilerimizi paylaşırız hem de insanlara işin doğrusunu anlatırız.
Konuyu derinleştirebilir ve hayata geçirebiliriz.
Sevgiler.

Funda Bilgi Galatasaray Medical Park'ta

Galatasaray Medical Park Kadın Voleybol Takımı, Ankaragücü?nün başarılı liberosu Funda Bilgi?yi renklerine kattı.

Kariyerinde, Numune İnterfarma, TED Koleji, Şahinbey B. Takımlarında forma giyen 1983 doğumlu Funda Bilgi, 1,63 boyunda. Sporcumuza Galatasaray Forması ile başarılar dileriz.

Savaş Eskigülek' Alıntı:
Öncelikle sohbetlerinize konu olmaktan dolayı çok memnun olduğumu bilmenizi isterim.
gsvoleybol'un yeniden canlanması ve Voleybol Şubesi'ne, taraftara yeniden hizmet etmesini ben de çok isterim.
Ama daha önceki dönemlerdeki gibi bunu sadece ailemle birlikte yapamam. Çünkü işin boyutu bunu çoktan aştı.
Sevgiler.

Daha önce böyle bir tecrübem olmadığı için nasıl bir katkı sunabileceğimi bilmiyorum. Ama özellikle Ankara'daki maçlarımızda bilgi geçmek adına katkım olabilir. Bu konuda gönüllü ve destekçi olurum tabii :)

Alessandro Chiappini istifa etti
26/07/2010 11:42:25

24 Mayıs 2007?den bu yana A Bayan Milli Voleybol Takımımız?ı çalıştıran İtalyan antrenör Alessandro Chiappini istifa etti.

Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finallerinde A Bayan Milli Takımımız?ın Bulgaristan karşısındaki tutuk oyunu ve her şeye rağmen maçı koparma noktasına geldiğinde, 12-6 öndeyken rakibe 9-1?lik bir seri yapma fırsatı verip maçı ve final oynama şansını kaybetmesi üzerine Pazartesi sabahı 02:00 sularında antrenörle bir görüşme yapan Başkan Erol Ünal Karabıyık; "Buraya kadar" dedi.

Başkanla yaptığı görüşmenin ardından federasyona istifasını sunan Alessandro Chiappini, üzgün olduğunu belirtti ve İtalya?ya döndü.

Başkan teşekkür etti...
"Ale?nin kötü bir antrenör olduğunu düşünmüyorum. Hataları olmuş olabilir." diyen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, sözlerini; "Geçen üç sene zarfında takımımıza ciddi katkıları olan Alessandro Chiappini?ye bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür ediyor, bundan sonraki antrenörlük hayatında başarılar diliyorum" diyerek tamamladı.

www.voleybolunsesi.com

Savaş Eskigülek' Alıntı:
Sevgiler.

Ben de elimden gelen her turlu destegi vermeye hazirim. Lutfen aklinizda bulunsun.

Savaş Abi merhaba

GSVoleybol sitesi yanlış hatırlamıyorsam GS yönetimi baskısı yüzünden kapanmıştı değilmi?

eğer tekrar açılırsa ki isterim yine baskı yapmasınlar
yok şunu haber yapmayın yok bunu gibisinden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...