Dünyanın en zevkli topiclerinden bir tanesi. Futboldaki CM gibi, futbol forumlarında hepimiz ilk 11leri kurarız yazın gazetedeki her trasnfer habari sonrası. BUrası da basket için aynı konumda gibi
Öncelikle adı geçen isimlere yorumlarımı söyleyeyim. Barış Ermiş gerçekten uygun bir isim. Efes seneye ipleri Ender'e vermezse yada Ender NBA'e gitmezse Barış yine 3. guard pozisyonunda olacak. Bir ihtimal Barış seneye Efes'in planlarında olmaz ama bence Efes'in Barış'ı bize kiralamsı için ciddi atılımlar yapacağımızı göstermeliyiz ki Barış'ın oyununu bizde geliştireceğine inanmalılar.
Valentin, bu kadar 3 numara sorunu yaşarken Efes Valentin'i düşünmediyse seneye kiralama ihtimali olaiblir bence, Valnetin de kesinlikle düşünülebilir. Bu 2 isim ile ilgili yorumları özellikle Aliemre'den bekliyorum
Oğuz Savaş'ı ise Ülker kiralamaz. Geçen günlerde bu konuyu uzun uzun konuştuk ve düşündük, sonuçta Ülker'in Ersan ve Oğuz'u kiralayacaklarını hiç sanmıyorum ki doğrusu da belki o. Oğuz daha 18 yaşında, yapacağı idmanlar, idmanda oynayacağı oyuncular, tesis imkanları gibi bir çok şeyi üstüste koydukça Oğuz bize gelirse belki süre bulur ama onun gelişiminde ilk plan bence bu değil, sanırım Ülker de böyle düşünür ve kiralamazlar ama kiralasalar keşke....
Caner ise pivot değil 3 numara, sanırım özellikle savunma yönü iyi. Ülker onu kiralayabilir, 3 numara için Valentin olmazsa cidden düşünülebilir.
Ersin ve Önder kendilerini geliştirdiklerini gösterdiler ama Banvit oyuncuları onlar(gerçekten çok garip hislerim var Banvit'e karşı o yüzden bilemiyorum, belki de sağlıklı düşünemiyorum bu konuda)
Felton gibi bir sürü oyuncu bulabiliriz bence ama önce yerli kadroyu oturtmak lazım kanımca.
İsmet çok önemli bir isim 88 doğumlu yani daha 17 yaşında. Genç takımda bile daha bir senesi var. İsmet ile ilgili bir topic açacağım orada daha detaylı düşüncelerimi yazacağım.
Umut Tınay ile bence de yollar ayrılmalı(dün son dakikalarda yerlere atlaması acaba dedirtti bana gerçi :? )
Fatih Solak konusunda ise acaba Fatih bize gelmek istiyor mu yada acaba Fatih süre alıp kendini göstermeyi kafasına takıyor mu, yoksa parasını tıkır tıkır alıp oturmayı mı tercih ediyor? Bu da üzerinde düşünülmeli
Yabancılar ise seneye kaç yabancı olacak bilemiyorum ama 4 olacağını varsayıp konuşalım. Brian her zaman kafa olarak NBA düşünen biri, son maçlardaki performansı hepimizi etkiledi ama karşısındaki rakipler kuvvetsizdi. NBA yapabilirmi bilmiyorum, 4 numara olarak yeterince sert değil, 3 olarak ise fundamentali yeterli olmayabilir. Brian NBA yapamasa bile bence bize dönmez maalesef. Nick zaten tahminen ne biz isteriz ne de o ister. Ron ve Jason geri dönmeyi isteyebilirler. Jason kadroda olmamasına rağmen Manisa'daydı, ülkesine, ailesinin yanına dönmek isteyebilirdi ama 2 aydır tanıdığı arkadaşlarını yanlız bırakmadı, bu bir gösterge olabilir ama biz Jason'ı istermiyiz bilemiyorum. Ron da burayı çok seviyor, Yıldız'daki panelde de Crystal ile bunu dile getirdi ama yine biz istermiyiz bilemiyorum.
Yabancılardan önce dediğim gibi Türkler ile temeli oluşturmalıyız üzerine extra yabancıları eklemeliyiz. Mula ve Griffith isimleri benim de arada sırada aklıma gelirler, ama onlar bize gelir mi veya para verebilirmiyiz orası karışık. Pasco da atlayan zıplayan bir oyuncu, az da para alıyor hem de çok az, Pasco düşünülebilir. Bulabilirsek sert 1 veya 2 Arjantin'li çok beklenmedik katkılar yapabilir(Arjantin'li basketçileri çok seviyorum da 8) ) 1 tane Litvanya ekolünden basketbol kokan bir isim ve bir de skorer ABD li gibi bir yabancı planı izlenebilir.
Haydi bu da benim fantasy takımım olsun:
PG: Yabancı(Dickel olursa mesela süper)-çok extra iş yapmayacak ama gerektiğinde baskı altında iş yapabilecek bir isim(Bora gibi veya Barış ki Barış olursa daha efektif işler yapabilir)-İsmet
SG: Litvanyalı bir isim ama yabancıyı buraya harcamazsak Muratcan çünkü artık yedek oturmaz-Gökhan Üçoklar-Erdemir'den Fırat
SF: Arda-Cihad-Valentin, Caner yada Daçka'dan Hadi(Hadi gelse tribünlerimiz çok sever çünkü Hakan Şükür'e inanılmaz benziyor)
PF: Arjantinlilerden 1 tanesi- Burak
C: Öbür Arjantinli - Ufuk GÜrgen