Gelecek Sezon

Fatih Solak çok uygun ve bu sene garip bir şekilde kapımızdan dönen birisi olduğu ve bu sezon ülkerde çok az oynadığı için gelecek sezon için uygun olabilir.Bora Sancar çok iyi oynadı bize karşı.İyi bir yabancı guard la birlikte İsmet'in de katkılarıyla faydalı olabilir.Orhan Güler in durumu nedir bu arada acaba?Koç olarak da Orhun Ene iyi bir seçim olabilir. Futbolda Hagi maddi imkansızlıklar içinde nasıl bir ruh getirdiyse basketbolda da Orhun aynı havayı getirebilir diye düşünüyorum

Fatih Solak'a ben karşıyım.Sene başında bizden gitmese yakaladığı ivmeyle kendini çok geliştirirdi.Ancak 1 sene boyunca geri gitti.Bundan sonra da kendisinden pek birşey beklemiyorum. :oops:
Bu arada genç yetenekleri katletmeyi sürdüren Ülker'e de ayrca sevgiler...

Beyler bence öncelikle kaybettigimiz degerleri gerşalmalıyız kimlermi:
1Ersin GÖRKEM_2Önder KÜLCEBAŞ_3Mehmet BARAS_4Yigit ÖZMEN...

BEn play out maçlarında İsmeti oldukça beğendim. Keşke Umut Tınayın saç baş yoldurduğu dönemlerde de oynatılsaydı.. Uzun süre oynamadığı için ve de heyecandan olsa gerek ilk maçlarda biraz tutuktu ama özellikle son gün iyi işler yaptı. Bence seneye kadroda bulunmalı ve daha çok süre almalı. En azından boş kaldığında çemberi görebilen ve de isabetli şut sokan bir guardımız olur. Yengeç gibi şut atan şut özürlü Umut Tınay'ı unutmak istiyorum :D (son maçlarda ve play outtaki katkılarına rağmen)

Yabancılardan Boddicker ı tutabilsek süper olur.Kolejin amerikalısı Felton da fena adam değil hem de ucuz.

Bence de dengeli bir kadro kurulmalı. Umut Tınay'ı tutmuyorum yol verilebilir kendisine. Geri kalanlardan faydalanılabilir diye düşünüyorum.

4 yabancıya harcanabilecek 250-300 bin dolar bu takımı kendine getirir.

O olsun,bu olsun demeyeceğim.Ama draft olamayan ya da bu sezon NBA takımlarının kadrolarına giremeyecek olan sayısız oyuncu olacak.Aralarında çok işimize yaranyacak oyuncular da olacak doğal olarak.İyice incelenip bu tip adamlar bulunmalı.(Boddicker gibi mesela)

Yerli oyuncu kısmına gelince,kadromuz bence fena değil.Ancak mutlaka bir point guard gerekiyor.Benim tercihim Barış Ermiş.Adam küf tutacak Efes'te.Bizim ise ağzımıza da yüzümüze de yeter.İlla ki almamız gerekmiyor,kiralamak da bir seçenek.Aynı şekilde Valentin,Ülker'li Oğuz vs. de düşünülebilir.

Dünyanın en zevkli topiclerinden bir tanesi. Futboldaki CM gibi, futbol forumlarında hepimiz ilk 11leri kurarız yazın gazetedeki her trasnfer habari sonrası. BUrası da basket için aynı konumda gibi :)

Öncelikle adı geçen isimlere yorumlarımı söyleyeyim. Barış Ermiş gerçekten uygun bir isim. Efes seneye ipleri Ender'e vermezse yada Ender NBA'e gitmezse Barış yine 3. guard pozisyonunda olacak. Bir ihtimal Barış seneye Efes'in planlarında olmaz ama bence Efes'in Barış'ı bize kiralamsı için ciddi atılımlar yapacağımızı göstermeliyiz ki Barış'ın oyununu bizde geliştireceğine inanmalılar.

Valentin, bu kadar 3 numara sorunu yaşarken Efes Valentin'i düşünmediyse seneye kiralama ihtimali olaiblir bence, Valnetin de kesinlikle düşünülebilir. Bu 2 isim ile ilgili yorumları özellikle Aliemre'den bekliyorum ;)

Oğuz Savaş'ı ise Ülker kiralamaz. Geçen günlerde bu konuyu uzun uzun konuştuk ve düşündük, sonuçta Ülker'in Ersan ve Oğuz'u kiralayacaklarını hiç sanmıyorum ki doğrusu da belki o. Oğuz daha 18 yaşında, yapacağı idmanlar, idmanda oynayacağı oyuncular, tesis imkanları gibi bir çok şeyi üstüste koydukça Oğuz bize gelirse belki süre bulur ama onun gelişiminde ilk plan bence bu değil, sanırım Ülker de böyle düşünür ve kiralamazlar ama kiralasalar keşke....

Caner ise pivot değil 3 numara, sanırım özellikle savunma yönü iyi. Ülker onu kiralayabilir, 3 numara için Valentin olmazsa cidden düşünülebilir.

Ersin ve Önder kendilerini geliştirdiklerini gösterdiler ama Banvit oyuncuları onlar(gerçekten çok garip hislerim var Banvit'e karşı o yüzden bilemiyorum, belki de sağlıklı düşünemiyorum bu konuda)

Felton gibi bir sürü oyuncu bulabiliriz bence ama önce yerli kadroyu oturtmak lazım kanımca.

İsmet çok önemli bir isim 88 doğumlu yani daha 17 yaşında. Genç takımda bile daha bir senesi var. İsmet ile ilgili bir topic açacağım orada daha detaylı düşüncelerimi yazacağım.

Umut Tınay ile bence de yollar ayrılmalı(dün son dakikalarda yerlere atlaması acaba dedirtti bana gerçi :? )

Fatih Solak konusunda ise acaba Fatih bize gelmek istiyor mu yada acaba Fatih süre alıp kendini göstermeyi kafasına takıyor mu, yoksa parasını tıkır tıkır alıp oturmayı mı tercih ediyor? Bu da üzerinde düşünülmeli

Yabancılar ise seneye kaç yabancı olacak bilemiyorum ama 4 olacağını varsayıp konuşalım. Brian her zaman kafa olarak NBA düşünen biri, son maçlardaki performansı hepimizi etkiledi ama karşısındaki rakipler kuvvetsizdi. NBA yapabilirmi bilmiyorum, 4 numara olarak yeterince sert değil, 3 olarak ise fundamentali yeterli olmayabilir. Brian NBA yapamasa bile bence bize dönmez maalesef. Nick zaten tahminen ne biz isteriz ne de o ister. Ron ve Jason geri dönmeyi isteyebilirler. Jason kadroda olmamasına rağmen Manisa'daydı, ülkesine, ailesinin yanına dönmek isteyebilirdi ama 2 aydır tanıdığı arkadaşlarını yanlız bırakmadı, bu bir gösterge olabilir ama biz Jason'ı istermiyiz bilemiyorum. Ron da burayı çok seviyor, Yıldız'daki panelde de Crystal ile bunu dile getirdi ama yine biz istermiyiz bilemiyorum.

Yabancılardan önce dediğim gibi Türkler ile temeli oluşturmalıyız üzerine extra yabancıları eklemeliyiz. Mula ve Griffith isimleri benim de arada sırada aklıma gelirler, ama onlar bize gelir mi veya para verebilirmiyiz orası karışık. Pasco da atlayan zıplayan bir oyuncu, az da para alıyor hem de çok az, Pasco düşünülebilir. Bulabilirsek sert 1 veya 2 Arjantin'li çok beklenmedik katkılar yapabilir(Arjantin'li basketçileri çok seviyorum da 8) ) 1 tane Litvanya ekolünden basketbol kokan bir isim ve bir de skorer ABD li gibi bir yabancı planı izlenebilir.

Haydi bu da benim fantasy takımım olsun:

PG: Yabancı(Dickel olursa mesela süper)-çok extra iş yapmayacak ama gerektiğinde baskı altında iş yapabilecek bir isim(Bora gibi veya Barış ki Barış olursa daha efektif işler yapabilir)-İsmet

SG: Litvanyalı bir isim ama yabancıyı buraya harcamazsak Muratcan çünkü artık yedek oturmaz-Gökhan Üçoklar-Erdemir'den Fırat

SF: Arda-Cihad-Valentin, Caner yada Daçka'dan Hadi(Hadi gelse tribünlerimiz çok sever çünkü Hakan Şükür'e inanılmaz benziyor)

PF: Arjantinlilerden 1 tanesi- Burak

C: Öbür Arjantinli - Ufuk GÜrgen

bence takımın basına erman kunter gelmeli...huseyini de getirir..cok iyi de kadro kurar..ilk sırada koc var bence..halille devam edilirse ne kadro kurulur ne basarı gelir yine...

Önümüzdeki yıl şubenin akıbeti ne olacak?

Fatih Gökşen ve Gürsoy şubeyi alacaklarını açıklamışlardı.

Bence takıma getirilebilecek oyuncular;

Ömer Kahyaoğlu
Whorton
Ersin
....Aklıma şuan başka isim gelmiyor...

Bu arada Cüneyt Daçka'dan kesin ayrılıyor.Nereye gideceği büyük merak konusu.

Hakikaten yahu ben caner'e pivot diyecek kadar salaklaşmış mıyım? Özür dilerim herkesten. Bir taraftan da düşünüyorum uzun için lavrinovic veya askrabicden birini getirebilecek akdar paramız olabilir mi? Aslında ben fenerbahçenin yerinde olsam ikisinin birden peşinden koşardım, nasılsa para da var. Oldukça sert bir ikili olurlardı.

Öncelikle Burak,Arda,Cihad,İsmet,Gökhan ve Ufuk kadroda tutulmalı. Bence çok zor ama Boddicker’ı da tutabilirsek müthiş olur. 300000 dolara kadar teklif edip kadroyu onun etrafında şekillendirmeliyiz. Gönlüm Nick’in de kalmasını istiyor ama müthiş bi şutör olmansa rağmen savunması zayıf ve kendi şutunu yaratamaması maç içinde kaybolup gitmesine neden oluyor. Keep ve Ron ise hedefleri olan bi takım için yetersiz. İkisinide çok sevdk,yolları açık olsn. Transfere gelince;ilk etapta düşndüğüm oyncular KSK lı Hollman ve Cüneyt Erden..burda kilit adam Cüneyt,onu alırsak yabancı hakkımızı 2 numarada kullanabiliriz. 3 numarada sıkıntımız yok,Türkiye’nin en iyi 3 numarası bizde. KSK lı Hollman müthiş bi blokçu,pota altını adeta karartıyor,hücumuda fena sayılmaz,ayrıca yaptığı spektaktaküler hareketlerle tribüne seyirci çekecek bi adam. Bu durumda ilk 5 imiz
PG:Cüneyt
SG:yabancı
SF:Arda
PF:Boddicker
C:Hollman

İsmet,Cüneyt’i yedekleyebilir. Gökhan 2 numarada,Cihad 3 numarada iyi alternatifler. Uzun rotasyonumuzda Burak ve Ufuk olacak ama uzun ve kalın bi yedek pivot ihtiyacımız olacak gibi. Tabi bu önerileri mali genel kurulda yapılan”gelecek sezon basketbola ayrılan bütçe 1.5 milyon dolar”açıklaması çerçevesinde yapyorum. Umarım bu topic yaz boyunca açık kalır ve bizde değişk transfer alternatflerini yazarız. Bu arada F.Solak’ı unutun bence çünkü euroligde bile rotasyona girdi ve etkili oldu. Bisküviciler onu bırakmaz artık. Son olarak Muratcan çok yetenekli bi oyuncu,çokda severim ama bi SG için şutu çok zayıf.

Onumuzdeki yil icin yapilmasi gereken ilk degisiklik teknik ve idari kadroda olmali. Oncelikle subenin basinda Federasyon baskanindan 20 gunde randevu alamayan ve bunu soylemekte bir sakinca gormeyen birisi olmamali. Ergun Gursoy-Fatih Goksen ihtimalini ben de duydum, bu formul onumuzdeki yili kurtarir bence ama asla kalici bir sistem temeli olusturmaz. Ergun Gursoy Mart kongresine guclu girmek isteyecektir, bu sebeple de eger idareyi alirsa subeye bir sicrama yaptirmak icin vargucuyle calisacaktir. Ancak kongre sonrasinda bir daha basketbolun yuzune bakacagini sanmiyorum.

Koc olarak da Galatasaray ile birlikte kariyerinde bir sicrama yapmak isteyen, basariya ac, subeni ic yuzunu bilen, yuzu basketbol dunyasinda eskimemis bir adaya ihtiyacimiz var. Ekrem Memnun ve/veya Omer Petorak bence dogru secimler olur.

Kadro icinde de belirli bir revizyona ihtiyac var. Guard olarak Umut Tinay Kemal Tunceri'den bile kotuydu bence, 2. ligden gelen playout takimlari karsisinda bile sacmaladi, bence onumzdeki sene takimda yeri olmamali. Mert Uyguc ve Gokhan Ucoklar'dan da artik birsey beklenebilecegini sanmiyorum. Ufuk Gurgen de playout maclarinda basarili oldu ancak sezon icinde ozellikle 5 numaramiz gelmeden onceki halini unutmayin; bence Ufuk basarili bir 2. lig uzunu olabilir. Yerlilerden ozellikle Arda ve Burak'in kalmasindan yanayim, onumzdeki yil Ismet'e de daha fazla zaman verilebilir. Cihad'in da artik bir ilerleme kaydedeceginden umidimi kestim.

MAdem butce olarak Efes-Ulker'e yetismemiz mumkun degil, o zaman bizim sistem icinde belirli farkliliklar yapmamiz gerekiyor. mesela onceki yillarda uyguladigimiz cift point guard duzeni (Orhun-Kerem) bence cok onemli bir arti sagliyordu ve bizden yuksek butceli takimlarla rahatlikla kafa kafaya oynayabiliyorduk. O yillarda sampiyonluk yasamadiysak da Efes-ulker'i rahatlikla yenebiliyorduk. Bence yine benzer bir duzene gecmeliyiz, bunu gerceklestirmek icin de oncelikle Cuneyt Erden'in transfer edilmesi gerekiyor. Eger takima agabeylik edecek, hirsi ve Galatasarayliligiyla, gerektiginde savunmasiyla ornek olacak bir isim gerekiyorsa bunun icin ideal isim Yigit olur bence. Huseyin Besok gelse mukemmel olur ancak ben alabilecegimiz sanmiyorum. Fatih Solak'i da artik lutfen kimse yazmasin, gecen sene olanlardan sonra bir daha Ulker^den bu adami mi isteyecegiz?

Benim onerecegim kadro:

Guardlar: Cuneyt-Yabanci-Ismet
forvetler: Arda-yabanci-Yigit
power forvetler: Yabanci-burak
pivot:Yabanci-yerli yedek pivot

Ilk 5: Cuneyt-yabanci guard-Arda-yabanci power forvet-yabanci pivot

Yabanci guard oalrak arzu edecegim isim Johson degil, gerektiginde skoru da daha fazla ustlenebilecek sutu istikrarli Tolbert benzeri (Tolbert'in kendisini demiyorum, sadece onun gibi skorer kimligi de olan bir oyuncu diyorum) bir oyuncu olur.

Yabanci kisa forvetten beklentim, oyuna girdigi zman 2 numara olabilecek veya cift guardun penetreler donrasi disari cikaracagi toplarda bos sutlari sokabilecek bir oyuncu. Bence boyle bir format icin bu yil elimizde olan Nick Jacobson dogru secim olur.

Yabanci power forvet icin: Boddicker ozellikle playoutlarda mukemmeldi ancak ligde hatirlarsaniz biraz yapili power forvetler karsisinda hayli pasif kaliyor, savunmada tutunamiyor, hcumunda da surekli disaridan suta kaciyor. benim gonlumdeki power forvet: ya Dackali Jones gibi spektakuler harketleri de olan cok atler bir oyuncu, ya da Ulkerli Praskevicius gibi Boddicker'in biraz daha yapilisi.

Yabanci pivot: Oncelikle, hele ki kadroya girememsine ragmen Manisa'da arkadaslarini yanliz birkmadigini gordukten sonra, Keep'e cok sempati duydugumu soylemeliyim, ancak Keep'in de bazi temel eksikleri var. Ote yanden bakarsaniz limitli bir butceyle gercek anlamda iyi bir kalipli 5 numara bulmak da pek kolay degil. Bu nedenle eger daha iyisini bulamiyorsak, iyi bir yaz kampi ve uzerine egilinmesiyle asama kaydedecek bir Keep'in onumuzdeki yili kaldirabilecegini dusunuyorum.

Yedek pivot icin ilk aklima gelen aday Umut Gorur, rahatlikla mac basina 10-15 dakikayi kaldirir.

cemcemgs' Alıntı:
Dünyanın en zevkli topiclerinden bir tanesi. Futboldaki CM gibi, futbol forumlarında hepimiz ilk 11leri kurarız yazın gazetedeki her trasnfer habari sonrası. BUrası da basket için aynı konumda gibi :)

Aynen öyle. :)

Şimdi pek vaktim yok uzun yazmaya ama çok canım çekti bir kadro da ben kurayım.. :p

PG Yabancı - Cüneyt Erden - İsmet Hacıoğlu (Muratcan Güler)
SG Muratcan Güler - Gökhan Üçoklar (Yiğit Özmen)
SF Arda Vekiloğlu - Cihad Şahin - Yiğit Özmen
PF Yabancı - Burak Sezgin - (Ufuk Gürgen)
C Yabancı - Ufuk Gürgen (Burak Sezgin)

Her pozisyonda 3 alternatif, sadece 3 yabancı, sakatlık olduğunda dördüncü bir yabancıyla o sakatlığı kapatma opsiyonu. Alın size şampiyon kadro. :atki
Yalnız Cüneyt Erden'in kontratının bittiğini biliyoruz da, Muratcan hakkında bilgim yok.
Yabancılar için de ince eleyip sık dokumak, birazcık da geçen seneye oranla bütçeyi arttırmak gerekecek. İçeriye alınacak yabancılardan biri çok iyi savunmacı diğeri de hem içerden hem dışardan skor bulan biri olabilirse çok iyi olur. Astronomik rakamlar ödemek de gerekmiyor. Ülker gibi isme göre değil Efes gibi alınacak katkıya göre transfer yapmak en iyisi.
Sonuçta takımın iskeleti korunarak 1-2 takviyeyle iyi şeylerin olabileceğini düşünüyorum. Şu saydığım kadrodaki 9 kişiden hemen hepsi son 3 sezonda Galatasaray forması giymiş oyuncular bunları bir araya getirip Cüneyt ve 3 tane istikrarlı yabancı getirmek zor iş değil. Yeter ki yönetim istesin.

bence kadro böyle olmalı

PG:İsmet-cüneyt erden
SG:kaliteli yabancı-alper yılmaz-barış güney
SF:Arda Vekiloğlu-Gökhan Üçoklar-Cihad Şahin
PF:Boddicker-Burak
C:KALİTELİ YABANCI!!!!-Ufuk-Keep

5 numarada keep le yeni alcağımız oyuncu değişe değişe oynar ismeti manisada gördükten sonra bence ilk 5 oyna ması gerktiğini düşünüyorum
ama biz bunları yazıyoruz yönetim inşallah mali destek verir
BİRDE ANTRENÖR DEĞİŞSİN HALİL ÜNER BU KADRAOYLADA PLAY-OUT OYNAR

Aynı şekilde (Hollman& Pasco & Vincent Jones & Lloreda ve Whornton) Türkiye liginin en iyi 4 ve 5 numaralı oyuncularıdırlar....

ozan' Alıntı:
Öncelikle Burak,Arda,Cihad,İsmet,Gökhan ve Ufuk kadroda tutulmalı. Bence çok zor ama Boddicker’ı da tutabilirsek müthiş olur. 300000 dolara kadar teklif edip kadroyu onun etrafında şekillendirmeliyiz. Gönlüm Nick’in de kalmasını istiyor ama müthiş bi şutör olmansa rağmen savunması zayıf ve kendi şutunu yaratamaması maç içinde kaybolup gitmesine neden oluyor. Keep ve Ron ise hedefleri olan bi takım için yetersiz. İkisinide çok sevdk,yolları açık olsn. Transfere gelince;ilk etapta düşndüğüm oyncular KSK lı Hollman ve Cüneyt Erden..burda kilit adam Cüneyt,onu alırsak yabancı hakkımızı 2 numarada kullanabiliriz. 3 numarada sıkıntımız yok,Türkiye’nin en iyi 3 numarası bizde. KSK lı Hollman müthiş bi blokçu,pota altını adeta karartıyor,hücumuda fena sayılmaz,ayrıca yaptığı spektaktaküler hareketlerle tribüne seyirci çekecek bi adam. Bu durumda ilk 5 imiz
PG:Cüneyt
SG:yabancı
SF:Arda
PF:Boddicker
C:Hollman

İsmet,Cüneyt’i yedekleyebilir. Gökhan 2 numarada,Cihad 3 numarada iyi alternatifler. Uzun rotasyonumuzda Burak ve Ufuk olacak ama uzun ve kalın bi yedek pivot ihtiyacımız olacak gibi. Tabi bu önerileri mali genel kurulda yapılan”gelecek sezon basketbola ayrılan bütçe 1.5 milyon dolar”açıklaması çerçevesinde yapyorum. Umarım bu topic yaz boyunca açık kalır ve bizde değişk transfer alternatflerini yazarız. Bu arada F.Solak’ı unutun bence çünkü euroligde bile rotasyona girdi ve etkili oldu. Bisküviciler onu bırakmaz artık. Son olarak Muratcan çok yetenekli bi oyuncu,çokda severim ama bi SG için şutu çok zayıf.
Aynı şekilde (Hollman& Pasco & Vincent Jones & Lloreda ve Whornton) bu oyuncular oldukça etkili ve çok güçlü oyuncular bu oyuncuların ortak paydası hem Blok yapıyor Ribaund alıyor ve oldukça yüzdeli şut atıyorlar Galatasarayımız bu oyunculardan 2'sini alsa ilk 4'e oynarız 3 alsa ŞAMPİYON OLURUZ :p :p :p :p.........

dawkins takımda gelecek sezon Yiğit abilik yapsın diyorsun Yiğit'in yerine Burak, Arda ve Gökhan var bize abi gerekmiyor bize takımı sırtlayacak benchte oturacak adam lazım değil.
SÖZLEŞMESİ BİTENLER
GUARD:Cüneyt Enden, Hakan Köseoğlu, Muratcan Güler,Levent Türknas
Forvet:Esin Görkem, Tufan Ersöz, Şemsettin Baş,Reha Öz
Pivot :Serdar Çağlan, Volkan Çetintahra
bu oyuncular benim bildiklerim.

Arkadaşlar,
yönetime bir ziyaret organize edilebilir. 5-6 kişilik bir temsilci grup oluşurup Sayın Özhan Canaydın'a bir ziyaret yapılabilinirse, bizlerin buradaki ortak fikirleri ve beklentilerini sayın Canaydın'a iletmiş oluruz. Yani amaç şu basketbolcuyu alın, şunu gönderin değil ama; taraftar olarak nasıl bir takım istiyoruz, hedef beklentilerimiz gibi birtakım düşünceler aktarılabilir. Küme düşme riski, Play-out müsabakaları soğumadan böyle bir ziyaret, yönetimin erkenden harekete geçmesine etki edebilir diye düşünüyorum.
Siz ne dersiniz?