Gerçeklerle yüzleşmek!..

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
[quote="Umut Erdem":eeki704k]Geçen senenin şampiyonu fb ülkerde geçen sene evinde casaya izmirde karşıyakaya yenildi..Yani bu maç hiç bir şeyi ölçüt gösteremez...
Ama geçen seneki Casa İle Karşıyaka'nında bir olmadığını hatırlamamızda fayda var.[/quote:eeki704k]

Yani sana katılıyorum ama casaya yenilen takım şampiyon olamaz yok ilk turda süpürülür gibi yorumlar da bana çok karamsar geliyor..Yani biz inancımızı yitirmeye başlıyoruz,ama bunu oyunculardan istemiyoruz..Dikkat edersen çogu yorumlarda tezatlara rastlarsın.
 
Yani sana katılıyorum ama casaya yenilen takım şampiyon olamaz yok ilk turda süpürülür gibi yorumlar da bana çok karamsar geliyor..Yani biz inancımızı yitirmeye başlıyoruz

sorun casaya yenilmemiz değil.
1-doğru yönetilmiyoruz basketbol şubesi olarak. hoca değişikliği, oyuncu değişikleri planımızın olmadığını gösteriyor.
2-galatasaraylı hocamız var ama başarılı olmak için yeterli olmadığı görüldü...
3- bunların üzerine taraftar inancı ve desteği yok yada az

basketbolcu, yönetim, taraftar üçüde problemli.....
 
Dedehayır: Hayal kırıklığına uğradık

Galatasaray Cafe Crown'da sorumlu yönetici Ahmet Dedehayır, son haftalarda kötü oynadıklarını ve kredilerini tükettiklerini söyledi.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır, Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı'nın Beko Basketbol Ligi'nde son haftalarda aldığı sonuçlarla kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Dedehayır, takım olma süreci yaşadıklarını belirterek, ''Yaşanan sakatlıklar ve yeni alınan oyuncular nedeniyle bu süreci tamamlayamadık. Ancak buna karşın bu kadronun son haftalarda aldığı sonuçlar sebebiyle çok üzgünüz. Çok ciddi hayal kırıklığına uğramış durumdayız. Son maçımızda çok kötü bir oyun sergiledik, hiç savunma yapamadık. Galatasaray bu kadro ile gidip Casa TED Ankara Kolejliler'e yeniliyorsa, bunun tek suçlusu oyunculardır. Bu profesyonelliğe yakışmıyor. Bunun sorumlusu bir iki oyuncu ve hoca değil, tüm takımdır'' dedi.

Ligde kaybetmemeleri gereken maçları yitirdiklerini dile getiren Dedehayır, ''Sezon başından beri yakaladığımız krediyi kaybettik. Bu bizim için kötü bir durum. Play-off'lara kalmak istiyorsak bundan sonra kaybetmememiz lazım. Kısa bir sürede toparlanarak, kalan maçlarımızdan en iyi sonuçları çıkarmamız lazım'' diye konuştu.

Dedehayır, Casa TED Ankara Kolejliler maçından sonra, taraftarlarının eski antrenörleri Murat Özyer lehinde tezahüratta bulunarak, tepkilerini dile getirmesini de doğal bulduğunu anlatarak, ''Taraftarımızın tepkisini son derece saygıyla ve anlayışla karşılıyorum. Tek galibiyeti olan, ligin son sırasındaki takıma yenilirseniz, onlar da tepkilerini ortaya koyar'' dedi.

Ahmet Dedehayır, antrenörleri Koray Mincinözlü ile sezon sonuna kadar yollarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24950181/

***

Sayın Dedehayır'ın durum analizi maalesef çelişkili ifadeler içeriyor. Evvela suçun oyuncularda olduğunu belirtip, daha sonra sorumluluğun tüm takımda olduğunu söylüyor. "Takım" nedir, sadece oyunculardan mı oluşur? Antrenörler ve şube yöneticileri takımın dışında mıdır? Tüm suçu oyunculara atfetmek nasıl bir yöneticilik anlayışıdır? Şimdi de oyunculara antrenman aralarında dışarı çıkma yasağı getirmişler! Bravo, ne diyelim!..

Esas dikkat çekici nokta ise "Play-off'a kalmak istiyorsak..." sözüdür. 10 milyon doları play-off'a kalmak için mi harcadınız? Bu işi 1 milyon dolara da pekala yapabilirdiniz.

Şubenin tamamen yenilenmesi için köklü değişiklik lazım!.. Aksi halde hiç bu denli büyük paralar harcamaya gerek yok. Ağabeyler ile kardeşleri istediklerini yapsınlar, diledikleri gibi davransınlar; ne de olsa bu şube onların, değil mi?!..
 
Subede koklu degisiklik ancak 2 sene sonra olur diye dusunuyorum.Vunku Hamburg macı sonrası Baskanımız sn.Polat ; bugun futbolda avrupaya veda ettik ama bayan basketbol takımız finale kaldı.Bu sene bize onlar kupa getirecek dedi.Dolayısla rovans macının AŞ te olusu bize saha ve hakem avantajı saglayacak ve insallah o kupayı alacagızçAma "Cevat Guler sendromunu " temizlemek uzun surecek.Yonetimin bayan basketbolunde yaptıgı hersey dogru sayılacak ve hayata aynen devam edilecek.
Umarım hem kupa hem sube..............
 
Ahmed Salih' Alıntı:
Dedehayır: Hayal kırıklığına uğradık


Esas dikkat çekici nokta ise "Play-off'a kalmak istiyorsak..." sözüdür. 10 milyon doları play-off'a kalmak için mi harcadınız? Bu işi 1 milyon dolara da pekala yapabilirdiniz.
Bence bu söze takılmaya gerek yok.Zaten play-off'a kalmamız garanti tüm maçlarımızı kaybedersek dahi yine kalırız.Burda ya röpartajı yapan kişinin yanlış anlaması yada bir dil sürtüşmesi var...
 
Fevzi Genç' Alıntı:
şaka yapıyorsunuz 4. bitirip efes ile 1-0 geriden başlayarak şansımızı yükselteceğiz????
2. bitirip telekomuda deplasman galibiyetiyle 1-1 ile eleyip finalde rakibimizi beklesek bundan daha iyi avantajmı olurdu. yıpratıcı efes- fener serisini galibini beklerdik.
Şöyle açıklıyım, 4. olursa takım üzerinde bir beklenti yada stres olmayacak.Zaten en ufak bir düşüşte,yenilgide takıma her zaman destekden çok köstek olan her an her maç protestoya hazır olan taraftar çoktan susmuş, sözde umudunu (zaten yokki,hemen hepsi havlu atmaya hazır) yitirmiş olacak.
 
Casa maçının 2.yarısında Ahmet Dedehayır pota arkasında oturuyordu.Maçın bitimine saniyeler kala ordan benchtekilere "Allah belanızı versin"! demeside bir yöneticiye hiç yakışmıyor!
 
anlamadığım murat özyeri avrupa kupasında final four oynattığı halde, üç yılda şu kadar para harcandı hiçbir başarı yok diyen, her hafta forumda murat özyer istifa açan abi yandaşları.....
şimdi nerdeler gördük sizin abilerinizide yönetiminizide......
 
Galatasaray'da asıl sorun koç değildir,hiçbir zaman olmayacaktır.Sorun kafalardadır.Bu takım benim diye düşünen insanlar sadece kendi sözü geçsin diye Galatasaray'ın geleceğini yiyorlar.İlk önce bu tür insanları artık abiler midir ablalar mıdır bilemeyeceğim bunların temizlenmesi lazım.Sonra hırslı,tecrübeli nerde ne yapacağını iyi bilen bir koçun gelmesi lazım.Altyapıya önem verilmesi ve kadroda süreklilik sağlanması lazım.
 
Bu sezonun kaybedildiğini görmek için dahi olmak gerekmiyor. Herşey ortada...

Koray Mincinozlu'nun yetersiz olabileceğini geldiği gün yazmıştık, F.bahçe galibiyetinin yanıltıcı olduğunu söylemiştik. O maçta alınan galibiyetin koçla bir alakası yoktu, müthiş bir atmosfer vardı ve oyuncular var güçleriyle oynamışlardı... O maç kaybedilseydi büyük ihtimalle Mincinozlu ile devam edilmeyecekti. Hatta o dönemi hatırlarsanız ciddi bir koç arayışı vardı, Mincinozlu geçici olarak duruyor diyorlardı. Maç kazanılınca o coşkuyla sezon sonuna dek Koray Mincinozlu'nun takımda kaldığını deklare ettiler. Bizde Mincinozlu'ya inanmak ve güvenmek istedik ama, maalesef beklediğimizden de kötü bir performans gösterdi. Haftalar ilerledikçe 10 milyon dolarlık takıma, 500 bin dolarlık oyun oynatmaya başladı.

Konunun başında da yazdığım gibi, Koray Mincinozlu ayrılsa bile bu takım şampiyon olamaz. Ancak Mincinozlu devam ettiği müddetçe seri yenilgiler gelmesi muhtemeldir. Zira takım "çözülme" yaşamıştır. Fikstüre bakalım: Mersin, Oyak Renault (D), Beşiktaş, F.bahçe Ülker (D), Aliağa, Türk Telekom.

Galatasaray mevcut durumuyla sadece Aliağa'yı yenebilir. Esasen o da şüpheli!.. Zira son iki haftada alınan iki mağlubiyet ligden düşmesi kesinleşmiş TED Kolejliler ve geçen haftayı 15. sırada bitiren Kepez'e karşı... Beşiktaş veya Antalya seri galibiyetler alırsa, Galatasaray sezonu beşinci, hatta altıncı sırada bitirir. Böylelikle play-off'ta eşleştiği takıma hiç maç kazanamadan elenme ihtimali ortaya çıkar ve seneye Avrupa kupalarına alınmama durumu olur.

Galatasaray'da kısa vadede çıkış yaşanması, en azından dördüncü sıranın kaybedilmemesi ve seneye Avrupa kupalarına kalınması için staff'ta değişiklikler gerekiyor. Benim önerim Beşiktaş'ta birçok sıkıntıya rağmen iyi işler yapan, hırslı ve takımı ateşleyebilecek Hakan Demir...

Hakan Demir'in gelmesi kalıcı bir çözüm değildir, şubenin şahlanması için köklü değişiklik lazımdır. Ancak en azından 24 saniyenin farkında olan, iyi oynayan oyuncusunu kenarda unutmayacak, eline her aldığı topu potaya "sallayan" oyuncuları uyaracak bir koç sezon sonuna dek taraftarın ayakta kalmasını sağlar.
 
Hakan Demir'i hiç beğenmiyorum,psikolojik olarak tabii.

Buradaki olaylı geçen Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Beşiktaş Cola Turka maçının ardından bana gelip de hakem odasının yerini sorması,o girdikten sonra içeriden birisinin çıkıp polis memuruna bu dakikadan sonra kimse buraya giremeyecek demesi ve Beşiktaş koçu ve oyuncularının yaşanan olaylara göre yetersiz sayılacak cezalar alması işin gerçeği benim bahsi geçen kişiye karşı ciddi bir nefret sahibi olmama neden oldu.
 
arkadaşlar bende uzun süredir sitenizi takip ediyordum ve üye olmaya karar verdim kadromuza bir bakarsanız gerçekten telekom ve fenerle birlikte ligin finaline aday bir kadro efes pilseni ise gerçekten zorlayabilicek bi kadro milojevic gurovic hosley hüseyin cüneyt tolliver ve bence çok önemli ve kaliteli bir basketbolcu graves...bilmiyorum murat özyer takımdan ayrıldığında bu forumda neler yazıodu ne gibi yorumlar oldu ancak bence bu sezon alınan en yanlış karardı,sezonun başlamasına çok az bi süre kala murat özyerle tekrar anlaşıldı avrupada bişey beklemek ztn yanlışdı birde ziziç problemi ortaya çıkınca murat hoca oyuncuya yaklaşımı taktiksel donanımı gerçekten komple bir koçtu lig 2.siydik o zmn.Eğer murat özyer den daha ii bir koç bulunsaydı yaz döneminde alınırdı ztn görüşmeler oldu ama olmadı.Ahmet dedehayır borsacıymış murat özyer hızlı kararlar alıo demişti işte sonuç ortada.murat özyer gitti kim geldi yerine oktay mahmuti?eğer murat hocadan daha ii bir koç bulamıycaksan nie dengeleri bozuousun...Kimse kusura bakmasın ama koray mincinözlünün bencteki acizliğini görmeyen onun bu takımda kalmasını istiyen arkadaşın ben basketbol bilgisini sorgularım
 
Bende Hakan Demir olmasını isterim.
Bir sırp milliyetçisini kabul edebiliyorsak, Hakan demirin Mutlu Akü Selçuk macındaki olaylar ile iligili hatası veya antipatik gelebilecek hareketlerini kabul etmek proplem olmaz.
Aydın Örs te olabilir geçenlerde lig t.v bir programda izlemiştim. Hiçbir takımla bağlantım yok her takım olabilir diye söyledi. tek şartı yönetimin işine karışmamasını uzun dönem için plan yapmasını buna olanak sağlanmasını ima etti.
Ayrıca Basketbol şubesi yönetim bazında yeniden yapılanması gerekir diye düşünüyorum.

Konuyla lakası yok ama her hafta bu forumda Özyer istifa, özyer başarısız konuları açanlar şimdi çokmu başarılıyız niye SUSUYORLAR.
 
Fevzi Genç' Alıntı:
Bende Hakan Demir olmasını isterim.
Bir sırp milliyetçisini kabul edebiliyorsak, Hakan demirin Mutlu Akü Selçuk macındaki olaylar ile iligili hatası veya antipatik gelebilecek hareketlerini kabul etmek proplem olmaz.

Fevzi abi ben biraz farklı yapıdayım sanırım,Hosley'i de bu durumlardan dolayı kabul edememiştim.
 
Fevzi Genç' Alıntı:
Konuyla lakası yok ama her hafta bu forumda Özyer istifa, özyer başarısız konuları açanlar şimdi çokmu başarılıyız niye SUSUYORLAR.
Fevzi Bey, kimsenin hakkını yemeyelim, dostlar alışverişte görsün misali iki satır karalıyorlar.

Kötü mü yapıyorlar, asla. Bana göre eleştiri hiçbir zaman abartılı olmamalı ama kişiden kişiye göre de değişmemeli eleştirinin dozajı.
 
Aslında başımı kuma gömüp sessiz sedasız,beklemek lazım ama,(Bunu Özyer mağlubiyetlerinden sonra bir çok kişinin yaptığı gibi) bize ters her zaman eleştiri olacak,böyle bir kaç maç daha devanm ederse Koray hocanında istifa etmesi gerektiğini yazarım.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Şu aşamada geçiş döneminin sıkıntılarını yaşıyoruz,ama illaki bu konuda düzelme olacak.

En azından bu sene playofflarda süpürlmeyeceğiz!!! bundan eminim.
 
Ortada gerçekten büyük bir hayal kırıklığı var hem de kocaman , yeni transferlerin gelmesi olayı çok başka bir boyuta taşıdı. Takımlar yeni transferleiyle sezon başı hazırlık maçları yapıp uyum sorununu atlatmaya çalışır genelde maçlar yakın geçer veya yenilirler fakat biz bu süreci play off'un başlamasına kısa süre kala yaşamak zorunda kalıyoruz.

Fakat bu durum Erdemir maçından beri bağıra bağıra geldi en azından şu son iki maçı kazanabilirdik her ne olursa olsun , savunma anlamında büyük sıkıntılar var Kepez maçının 2. yarısından itibaren pota altına doğru dürüst top inmedi devamlı üçlük atılıyor böyle basketbol olmaz , iç dış dengeli hücum etmezsen kazanamazsın. Bu tarz basketbol oynayan takımlar genelde yerlerde oluyorlar büyük bir platform önüne çıktıklarında başarıları imkansız. Kiev maçında oldukça güzel bir ders verildi bize ama bunu anlayamadık sanırsam.

Kepez maçında Koray Hoca'nın daha aktif olması lazımdı , daha çok müdahale etmesi gerekiyordu bu maçta onun hatası olduğunu düşünüyorum yani doğru hücum yapamazsan savunma yapman çok zor. Adamlar çok ballı basketler v.s attılar fakat bizim doğru basketbol oynamadığımız gerçeği var ortada , Tolliver ve Hosley arada çıldırmış gibi oynuyorlar hele Tolliver fark inmişken saçma sapan bir üçlük kullandı pota altında kimse yoktu.

Zaten Tolliver üçlük atıyor pota altında kimse yok , Hüseyin çok dışa kaçarak oynuyor üçlük atıyor yine pota altında kimse yok en azından biri olduğunda diğeri atsın ama herkes dışa açılınca olmuyor bir türlü. milojevic basketbol dersi vermeye başlamıştı fauller aldı filan çıktı sonra bir daha girmedi nedense sahada olduğunda içeri iyi kötü top indirip Traylor'ı devre dışı bırakıyordu. Diğer sorun oyun kurucu tabi uzun uzadıya yazmaya bile gerek yok sorun çok ortada gözüküyor oyun kurucusuz bir basketbol oynanması mümkün değil zaten Cüneyt'i yedekleyecek adam yok bizim takımda.

Şimdi Adnan Polat'ın basın toplantısına baktım Yiğit Şardan baketbol takımıyla ilgili şunları söylemiş ;

"Murat Özyer basketbol takımını istediğimiz moral seviyeye getiremedi."

"Basketbolda yaptığımız iki transfer takımın kimyasını bozdu."
 
Şimdi Adnan Polat'ın basın toplantısına baktım Yiğit Şardan baketbol takımıyla ilgili şunları söylemiş ;

"Murat Özyer basketbol takımını istediğimiz moral seviyeye getiremedi
-------------------------------------------------------------------

Keske Efseli ponpon kızları getirselerdi. Cunku bu yaptıkları ası en eazından bu yonde tutmadıgı ortada.........
 

Üst