GSbasket.Org 20 Yaşında!

GSbasket 20 yaşında. 20 sene önce çıktığımız yolda bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz.

Her zaman Galatasaray basketbolu için savaşmaya devam edeceğiz.

Başta Önder Çiçekoğlu ağabeyimiz olmak üzere emek veren herkese teşekkür ederim. Bu forumda yeri geldi banlandık yeri geldi fikir beyan ettik yeri geldi bir şeyler öğrendik. Renktaşlarımızla tanıştık, yeni arkadaşlıklar edindik. Kulübümüze, camiamıza son derece yakışan örnek bir platform...

Basketbol kültürünün bu ülkede belki de en yüksek platform olmasının yanı sıra, en önemlisi de rakip takım hakkında dahi sınırları aşınca ceza verilecek kadar adil bi forum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son yıllarda yaşananların aksine misyon ve vizyonunun bilincinde yönetilen bir kulüp ve şampiyonluklarla süslenecek sezonların yorumlanacağı nice yirmi yıllara...

Türkiye'nin en önemli basketbol platformu bir yılı daha geride bıraktı, başta Önder Abi, Onur Abi ve Kerem Abi olmak üzere forumu yaşatan, görev alan, hâlâ görev yapan tüm abilerime ve arkadaşlarıma teşekür ediyorum, birde foruma her zaman renk katan, zamanını veren renktaşlarıma teşekkür ediyorum. Nice yıllara GSbasket...

Forumu; kuran, bu hale gelmesini sağlayan, bizleri de aralarına kabul eden değerli arkadaşlarımı tebrik ederim. Üyelikte 1 yılım dolmadı daha ama yıllardır keyifle okuyordum. Bu ülkenin en büyük markası Galatasaray, ona da böyle bir basketbol forumu yakışırdı.

Daha once de baska bir konu basligina yazmistim. GSBasket.org bana gore son kaledir. Umarim hic bir zaman yikilmaz. Emegi gecenlerin yureklerine saglik.

Kutlu olsun!

Galatasaray basketboluna dair çok şeyler öğretti bana bu forum, öğretmeye de devam ediyor.

Galatasaray basketbolu çok yaşasın.

2000'lerin başında internetin gelişmeye çalıştığı yıllarda ismen bakıp özendiğim sitelerden biriydi. Biraz hastalıklı bir çocukluk sonrası 1000 km öteden İstanbul'da gibi yaşamaya çalışırdık, gerçi hala öyleyiz. O imkanı sağlayan birkaç siteden biriydi. Zaman içinde basketbol ile bağ kurunca bir şekilde burada da yazma imkanım oldu hatta yönetici bile olduk... 20 sene Türk internet alemi için de bir rekor sanırım, resmi olmayan bir portal için. 10 sene önce içinden çıkmayıp şimdi domaini boşa çıkmış siteleri bile düşünmek yeterli bunu kavramak için.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Nice yıllara...

10 seneden fazla oldu ben bu mecraya katılalı. Burası benim ve birçok kişi için bir forum değil bir aile ortamı. Bir çok dostluklar kazandım bu ortamda. Bazılarıyla beraber büyüdük, bazılarıyla beraber yaşlandık :). Birlikte yedik, içtik, dertleştik, eğlendik bu geçen yıllarda. Galatasaraylılığıma bile etki etti bu site. Daha bilinçli bir taraftar olmamı sağladı. Basketbol bilgimde arttı :). Daha nice yirmilere...

Başlangıç noktasını hatırlamaya çalışıyorum ama pek berrak değil o günler, ne de olsa en az 15 yıllık bir geçmiş. Son iki yılı bir kenara bırakırsam hayatımın tam orta noktasında yer aldı gsbasket. İçeride oynadığımız maçların yanısıra gidilen deplasmanlar, piknikler, veda geceleri... Ve hepsinin ortak noktası, hayatıma değer katan insanlar.

Birçok taraftar forumu unutulmaya yüz tutmuşken nedir gsbasket´i ayakta tutan diye bir soru gelse; maddi çıkardan uzak iyi bir iletişim ağının olduğu çevre desek pek yanlış olmaz. Yaklaşık iki sene önce annemin yoğun bakımda olması nedeniyle forumdan uzak kaldığım dönemde Önder aradı, nerede olduğumu sordu. Malum günlerim hastanede geçiyordu, konum istedi, bir baktım Önder mesaj attı; "aşağıda seni bekliyorum." Ben Ankara´da, o İstanbul´da...

Sözün özü, bu forumun harcı sağlam...

Onur Abi'nin yazdığını görünce benim de bir şeyler yazasım geldi. İnternetten oyuncularımızdan biriyle ilgili bir şeyler ararken denk gelmiştim ilk kez foruma, arşivde o konudan o konuya derken saatlerce okumuştum. Gurovic'li, Milojevic'li çok umutlu başlayıp hayal kırıklığı ile biten sezonun ortalarında galiba. Şahenk'te düzenli olarak maçlara gitmeye başladığım zamanlar. Nasıl bu zamana kadar görmemişim diye üzülmüştüm, hala da keşke daha önce bir şekilde denk gelseydim, üye olsaydım diyorum. Foruma üye olmam da sonraki skandal sezon, Cem Akdağ göreve geldikten sonrası herhalde. O yarım sezon ve Mahmuti'nin ilk sezonu benim takıma en aidiyet hissettiğim, İpekçi'de maç kaçırmayı düşünmediğim bile, en keyif aldığım zamanlar. Bunda forumun katkısı da çok büyük.

Forumdan ilk kez birileriyle de Gssözlük'ten tarihi bir fark yenen bir halısaha maçında tanışmıştım, Savaş Abi, Önder Abi ve Yiğit'i hatırlıyorum. Hemen sonrasında Şamil Abi, Aras, o zamanlar orta okul - lise dönemlerindeki forumun gençleri. Galatasaray basketboluyla ilgili mutlu olduğum ya da üzüldüğüm hangi an varsa forumdan birileri hep gözümün önünde.

Nevizade'de 3 Euroleague eleme maçını heyecanla takip ederken, CSKA zaferini yaşarken ya da kadın takımının yıllar sonra şampiyonluğu sonra mutluluktan havalara uçarken.
Deplasmandaki Shipp'in son saniye basketinde Nevizade'de havalara uçarken Savaş Abi.
Mahmuti'nin gıkımızı çıkaramadığız ilk antremanında bir pozisyonu alkışlayıp ses çıkardım diye arkadan tekmeyle beni susturan Şamil Abi
Şampiyonluğa yürüdüğümüz Banvit deplasmanında 50 derecede atletle yanımda duran Arca.
İpekçi'de Olin'e yenilirken Ankara'dan kalkıp bu maça da mı geldin dediğim Onur Abi.
Kadın takımı Edirne deplasmanına giderken arabasına tıkıştığımz Volkan, arka koltukta Uncu, Yiğit, Okan, Utku.
2-0'dan 4-2'lik efsane Ordu maçında sarıldığım Erdem.
Bayrampaşa'da gitmeyi düşündüğüm altyapı maçlarında aramasam bile orada olduklarından emin olduğum Aras, Tanju.
Kadın takımının maçlarında "Ajde Jelena Ajde" diye bağırıp duran Can, hakemlerin korkulu rüyası Mehmet.
İpekçi'deki güzel zamanlarda hep bench arkasında
Barış, Anıl, Furkan Çolak.
Saha içi ilk sırada gözlerin hep aradığı Sami, Çiğdem.
Başka bir maça geç kalıyoruz diye karşı tribünden Öndeeeeeeer diye bağıran Arda Abi
Olin deplasmanına giderken otobüste yanımda Kaan.
Engelsiz Aslanlar Yalova deplasmanına giderken sokakta susturamadığımız Burak Eyvel.
GS TV'de gördüğümde kardeşim yorum yapıyormuş gibi gururla izlediğim Deniz, Eren, Semih.
Sinan Güler'e bağırırken neredeyse bize dayak yedirecek Dillice.
Antremanda Evren Büker'in hanginizsiniz diye sorduğu Gazanfer
Tanıştığımda forumda ne kadar antipatikse gerçek hayatta tam tersi olduğunu gördüğüm Tugay.
Ataman hariç basketbolla ilgili her yorumuna imza atacağım Burak Uğur
NBA bölümündeki yazılarını keyifle takip ettiği Emre Abi, Eser Abi.
Forumda tanışıp evlenen Fırat Abi, Esra Abla.
Biz televizyon başında aynı tepkiyi verirken, Rusya'da şaşırmış gözlerle takımı izleyen Önder Abi.

Kimileriyle ara ara görüşebiliyoruz, kimilerini yıllardır görmedim ama o günleri hatırladığımda hep gözümün önünde bu güzel insanlar ya da şu an ismini yazmayı unuttuğum arkadaşlarım, abilerim var.
Bu güzel insanlarla tanışmamı sağladığı için Önder Abi'ye minnettarım. 20 yıl önce böyle bir siteyi kurmak, yıllar içinde o kadar kötü dönemlerde bile sitenin varlığını sürdürmek herkesin yapacağı bir iş değil. Belki yazdığım insanların birçoğu forumu okumuyor bile artık, belki biz bir kısmımız da foruma eskisi kadar çok yazmıyoruz, kalite düştü diye şikayet ettiğimiz zamanlar da oluyor ama iyi ki GSBASKET var, iyi ki bu ailenin bir üyesiyim. Hep birlikte nice 20 yıllara.

Son düzenleme:
Onur Abi'nin yazdığını görünce benim de bir şeyler yazasım geldi. İnternetten oyuncularımızdan biriyle ilgili bir şeyler ararken denk gelmiştim ilk kez foruma, arşivde o konudan o konuya derken saatlerce okumuştum. Gurovic'li, Milojevic'li çok umutlu başlayıp hayal kırıklığı ile biten sezonun ortalarında galiba. Şahenk'te düzenli olarak maçlara gitmeye başladığım zamanlar. Nasıl bu zamana kadar görmemişim diye üzülmüştüm, hala da keşke daha önce bir şekilde denk gelseydim, üye olsaydım diyorum. Foruma üye olmam da sonraki skandal sezon, Cem Akdağ göreve geldikten sonrası herhalde. O yarım sezon ve Mahmuti'nin ilk sezonu benim takıma en aidiyet hissettiğim, İpekçi'de maç kaçırmayı düşünmediğim bile, en keyif aldığım zamanlar. Bunda forumun katkısı da çok büyük.

Forumdan ilk kez birileriyle de Gssözlük'ten tarihi bir fark yenen bir halısaha maçında tanışmıştım, Savaş Abi, Önder Abi ve Yiğit'i hatırlıyorum. Hemen sonrasında Şamil Abi, Aras, o zamanlar orta okul - lise dönemlerindeki forumun gençleri. Galatasaray basketboluyla ilgili mutlu olduğum ya da üzüldüğüm hangi an varsa forumdan birileri hep gözümün önünde.

Nevizade'de 3 Euroleague eleme maçını heyecanla takip ederken, CSKA zaferini yaşarken ya da kadın takımının yıllar sonra şampiyonluğu sonra mutluluktan havalara uçarken.
Deplasmandaki Shipp'in son saniye basketinde Nevizade'de havalara uçarken Savaş Abi.
Mahmuti'nin gıkımızı çıkaramadığız ilk antremanında bir pozisyonu alkışlayıp ses çıkardım diye arkadan tekmeyle beni susturan Şamil Abi ?
Şampiyonluğa yürüdüğümüz Banvit deplasmanında 50 derecede atletle yanımda duran Arca.
İpekçi'de Olin'e yenilirken Ankara'dan kalkıp bu maça da mı geldin dediğim Onur Abi.
Kadın takımı Edirne deplasmanına giderken arabasına tıkıştığımz Volkan, arka koltukta Uncu, Yiğit, Okan, Utku.
2-0'dan 4-2'lik efsane Ordu maçında sarıldığım Erdem.
Bayrampaşa'da gitmeyi düşündüğüm altyapı maçlarında aramasam bile orada olduklarından emin olduğum Aras, Tanju.
Kadın takımının maçlarında "Ajde Jelena Ajde" diye bağırıp duran Can, hakemlerin korkulu rüyası Mehmet.
İpekçi'deki güzel zamanlarda hep bench arkasında
Barış, Anıl, Furkan Çolak.
Saha içi ilk sırada gözlerin hep aradığı Sami, Çiğdem.
Başka bir maça geç kalıyoruz diye karşı tribünden Öndeeeeeeer diye bağıran Arda Abi ?
Olin deplasmanına giderken otobüste yanımda Kaan.
Engelsiz Aslanlar Yalova deplasmanına giderken sokakta susturamadığımız Burak Eyvel.
GS TV'de gördüğümde kardeşim yorum yapıyormuş gibi gururla izlediğim Deniz, Eren, Semih.
Sinan Güler'e bağırırken neredeyse bize dayak yedirecek Dillice.
Antremanda Evren Büker'in hanginizsiniz diye sorduğu Gazanfer ?
Tanıştığımda forumda ne kadar antipatikse gerçek hayatta tam tersi olduğunu gördüğüm Tugay.
Ataman hariç basketbolla ilgili her yorumuna imza atacağım Burak Uğur ?
NBA bölümündeki yazılarını keyifle takip ettiği Emre Abi, Eser Abi.
Forumda tanışıp evlenen Fırat Abi, Esra Abla.
Biz televizyon başında aynı tepkiyi verirken, Rusya'da şaşırmış gözlerle takımı izleyen Önder Abi.

Kimileriyle ara ara görüşebiliyoruz, kimilerini yıllardır görmedim ama o günleri hatırladığımda hep gözümün önünde bu güzel insanlar ya da şu an ismini yazmayı unuttuğum arkadaşlarım, abilerim var.
Bu güzel insanlarla tanışmamı sağladığı için Önder Abi'ye minnettarım. 20 yıl önce böyle bir siteyi kurmak, yıllar içinde o kadar kötü dönemlerde bile sitenin varlığını sürdürmek herkesin yapacağı bir iş değil. Belki yazdığım insanların birçoğu forumu okumuyor bile artık, belki biz bir kısmımız da foruma eskisi kadar çok yazmıyoruz, kalite düştü diye şikayet ettiğimiz zamanlar da oluyor ama iyi ki GSBASKET var, iyi ki bu ailenin bir üyesiyim. Hep birlikte nice 20 yıllara.

Okurken resmen zaman tünelinde hissettim kendimi. Zaman su gibi akıp gidiyor gerçekten. Bütün duygularıma tercüman olmuşsun abi. Sağol, var ol :).