Gsbasket.org Seninle Gurur Duyuyor

Onur Yavuz' Alıntı:
Alperen seçici kurul karşısındaki başarımından bahset... : )

Abi adamda moral mi bıraktın deme. : ) Doğrusunu söylemek gerekirse çok güzel bir konu seçmene rağmen iyi hazırlanmamışsın. Bir de gençsin, elbette düşünmediğin, yanlış karar verme eğiliminde olduğun durumlar olabilir. O noktada devreye danışman öğretmen girip seni ikna etmeliydi. Ama bizim memlekette kim işine doğru düzgün sahip çıkıyor ki danışman öğretmenler özen göstersin. Teselli etmek için söylemiyorum, projende eleştirdiğim konularda hatanın %25´i sana aitse %75´i öğretmenine aittir.

Her şeye rağmen böyle bir yarışmaya katılmak cesaret işidir. Yarışmada bölge elemelerini geçmek de küçümsenmeyecek bir başarıdır. Umarım emeklerinin karşılığını alırsın.
Alperen diyor ki;

Sen eleştir bana inat, ben ödülleri alayım sana inat...

Sesi soluğu çıkmayan genç arkadaş, daha iyi bir dereceyi hak ettiğini düşünerek elde ettiği 3.´lüge pek sevinmiyor. Bu arada ÖSS için elde edeceği ek puanın yanı sıra 2.000 TL de para ödülü kazanmış. Ben 1900 TL borç istedim, sağ olsun bugün itibariyle hesabıma havaleyi çıkarmış. : )

Alperen, başarılarının devamını dilerim.

gsbasket.org Seninle Gurur Duyuyor...

Alperen, kazandığın başarı için tebrik ederim. Çok sevindim.

Eğer, jüri öncesi hayal kırıklığı yaşatmamış olsaydı birileri, şu an daha iyi bir derece alacaktın. Bundan eminim. Bir de gelmiş, borç istiyor kendileri. Ne diyeyim ki ben? Asıl borç vermesi gereken kişi o.

:)

Re: Bugün...

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Alperen'in projesi ne konuda?

Gelsin de biz meraklıları bilgilendirsin biraz.

Başarısı için de tebrikler.
"Kurtuluş Savaşı'nda Çocuk Olmak" konusu. Çok güzel bir konu seçmiş. Gidip gördüm yerinde. Rakiplerinin konularına bakarak ayırt edilebilir bir konuydu Alperen'inki. Tabii, kendisinin yorumları daha aydınlatıcı olacaktır.

"Bugün"ün anlamı ise; Savaş Karadağ'la tanışmaktır.

Onur Yavuz' Alıntı:
Alperen diyor ki;

Sen eleştir bana inat, ben ödülleri alayım sana inat...

Sesi soluğu çıkmayan genç arkadaş, daha iyi bir dereceyi hak ettiğini düşünerek elde ettiği 3.´lüge pek sevinmiyor. Bu arada ÖSS için elde edeceği ek puanın yanı sıra 2.000 TL de para ödülü kazanmış. Ben 1900 TL borç istedim, sağ olsun bugün itibariyle hesabıma havaleyi çıkarmış. : )

Alperen, başarılarının devamını dilerim.

1900 tl borc ha gorunen o ki ekonomık krız Onur abiyi 12den vurmus :)

Öncelikle Onur Yavuz Abi'ye çok teşekkür ederim. Kendisi ile görüştüğüm zamanlar her ne kadar moralim bir anda '0' a inse de, benim için uğurlu bir insan olduğunu düşünmeye başladım. Onur Abi ile görüştüğüm iki yarışmadan sonra iki ödül alabilmiş olmam bir tesadüf değil sanırsam, evliya gibi bir adam bu Onur Yavuz. Bir sefer görüşememiştik kendisi ile, o da Osman Aydın isimli yüce kişiliğin maalesef 4. olduğu Felsefe Olimpiyatı idi. Zannedersem sonucu tahmin edebiliyorsunuz.

Biraz bahsedeyim isterseniz bu yarışmalardan sizlere, Sarp Abi'nin de isteğini gerçekleştirmiş olayım aynı zamanda. Yaklaşık 6 ay önce tarihle yakından ilgilenen bir insan olarak Tübitak'ın Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'na Tarih konusunu da dahil ettiğini öğrendim. Bunun üzerine bir proje hazırlamaya karar verip ilk olarak konuyu, yani uzun zamandır kendisi ile birlikte yatıp kalktığım "Kurtuluş Savaşı'nda Çocuk Olmak" isimli konumu belirledim. Hiç bir zaman yılmadım ama ümitsizliğe düştüğüm vakitler de olmadı değil proje üzerinde çalışırken. 200 sayfa kitabı hızlı hızlı okuduğumu, ama sadece iki paragraflık bilgiye ulaşabildiğimi biliyorum. Bu iş uğrunda okul derslerimi aksattım, son 50 gecenin 24 ünde Konya dışında konakladım. Geçen hafta içerisinde de,bilenler var, İzmir'e gitmem gerekiyordu ancak gideceğim günün gecesinde yaşanan bir aksilikle birlikte iptal olmuştu o mesele. Konya'da olduğum günlerde de ne yazıkki sıcak yatağımı pek göremiyordum. Uşak,Afyon,Ankara illerindeki şehitlikler,müzeler, il kültür müdürlükleri, tabyalar vs. benim çalışma alanım içerisne giriyordu.

İlk olarak Antalya'daki bölge sergisine davet edildik. Bu benim için çok ama çok ciddi bir olaydı. Bölge sergisine davet edilmem, evet. Sonrasında Antalya'ya gidip yaklaşık olarak bir hafta orada kalmış, projemi sergilemiş ve oradaki değerli jüri üyeleri tarafından birincilik ödülüne laik görülmüştüm. Bu Ankara'daki sergiye açılan bir kapı idi aynı zamanda. Nihayetinde Ankara'daki yarışmadaTürkiye genelinde üçüncü olabildim tarih alanında. Üzgünüm Onur Abi'nin de dediği, çok üzgünüm. Almış olduğum derecenin kötü olmasından değil de,tarihi olarak değeri olan değil siyaseten değeri olan projelere geçildiğim için üzgünüm. Niye mi böyle düşünüyorum, benim önümdeki projelerden bir tanesi Polis Koleji'nden yarışan bir arkadaşındı, bir diğeri ise Van'dan gelmiş bir kardeşimindi. Üzülüyorum tabii Van'dan geldiği için bir öğrencinin ikinci olmasına, doğudan gelen tüm okulların ödül almasına üzülüyorum, tüm askeri lise projelerinin, polis koleji projelerinin ödül almasına üzülüyorum. Sadece kendime üzülmüyorum, bu sene tarih alanından seçtikleri iki üçüncülük ödülünden ikincisini alan ve Samsun'dan gelmiş olan arkadaşım için üzülüyorum, onun 3 kere taa Samsunlar'dan Ankara'ya gelişine, kimsenin görüşemediği Halil İnalcıklarla görüşmesine, geceler boyu referanssız içeri girilmeyen Milli Kütüphaneler'de çalışmasına üzülüyorum.

Derdim işte bu, peşkeş!

Öte yandan üçüncü olmak değerli bir başarı elbette, ÖSS için gelecek olan 6 ek puan mükemmel, 2.000 TL mükemmel. Verdikleri inanılmaz kitap seti de mükemmel. Ama üzülüyorum.

Bu arada beni yarışma sürecinde yalnız bırakmayan Uğur Yılmaz,Erdal İçelli,Bağdat Kaynak ve Selçuk Kahveci isimli renktaşlarımıza, özellikle de projemi dinleyebilmek için taa oralara kadar gelen, üstelik sırf bu amaçla üç saat boyunca Onur Yavuz beyefendiye katlanmak zorunda kalan Onur Balcı abi ye de çok çok teşekkürler.

Diyorum ki Mr. Yavuz'a gel buraya yiyelim beraber parayı, yok diyo orda gazino yoktur. Sen gel, ötesini düşünme. İlla gazino mu olacak eğlendiririm ben seni. Yaz programımızı Şamil Abi'ye yahut Kerem Abi'ye sor bir sonra konuş..

Hepinize teşekkürler renktaşlar, umarım bu dostluk ve birliktelik bir ömür boyu devam eder.

Tebrik ederim. Boşver Alperen, sen daha iyi dereceyi hakettim diyorsan, mutlaka doğrudur. Bizim gözümüzde birincisin zaten. Doğu ile ilgili olan mesele Sosyal Psikoloji'de pozitif ayrımcılık olarak geçiyor. Amerikada da aynısını zencilere yapıyorlar. Aslında Psikoloji dalında yarışma varsa bu konu acaip iş yapar. Malesef doğu meselesi çok ince bir konu. Bu pozitif ayrımcılık sadece eğitimde değil her alanda yapılıyor. Hatta bir ara Milli Eğitim Bakanı mıydı, Yök Başkanı mıydı tam hatırlamıyorum, Doğu illerine ek puan verilsin demişti. Bu ince konuda daha fazla yorum yapam doğru olmayabilir. Onun için kısa kestim.
Bir de şu açıdan bak, Doğu'dan katılan öğrencinin senin kadar geniş araştırma koşulları olmayabilir.

Abla doğudan özel okulla katılmış, imkanları full. Ama işte adı doğu olunca, durum bu şekilde oluyor. Ayrıca imkanı olmasa bile bu projenin değeri açısından bence çok birşey değiştirmez. Sadece saygı duyulur. Sonuçta Sivas bu kadar gelmiş hadi onu şampiyon yapalım demiyor TFF. :)

Çok teşekkür ederim ayrıca, o konuyu da önümzdeki sene açılacak Psikoloji kategorisinde bir öğrenciyle beraber yolla istersen... :)

Alperen Kaplan' Alıntı:
Öncelikle Onur Yavuz Abi'ye çok teşekkür ederim. Kendisi ile görüştüğüm zamanlar her ne kadar moralim bir anda '0' a inse de, benim için uğurlu bir insan olduğunu düşünmeye başladım. Onur Abi ile görüştüğüm iki yarışmadan sonra iki ödül alabilmiş olmam bir tesadüf değil sanırsam, evliya gibi bir adam bu Onur Yavuz. Bir sefer görüşememiştik kendisi ile, o da Osman Aydın isimli yüce kişiliğin maalesef 4. olduğu Felsefe Olimpiyatı idi. Zannedersem sonucu tahmin edebiliyorsunuz...

Teşekkür ederim Alperen, bana uğursuz diyenlere en güzel cevabı verdin. : )

İtiraf etmek gerekirse son eleştirilerimin zamanlaması iyi değildi. Bizimle görüşmenin hemen ardından seçici kurulun karşısına çıkacağını unuttum bir anda.

Ödülünü güle güle harca, gelecek sene dershane ücreti olarak koy bir köşeye. Gerçi dershaneler senin gibi başarılı bir öğrenci için ücret talep etmeyeceği gibi üste para bile verirler. : )

Başarından dolayı tekrar kutlarım seni.

Re: Gsbasket.org Seninle Gurur Duyuyor...

Tek büyük başarı Alperen. Binlerce kez tebrik ediyorum. Ayrıca sen 2000 tl'ni harcama İstanbul için biriktir. Beraber değerlendiririz parayı :) :) :p

Tebrik ediyorum kardeşim :)

Bu arada bende fakülteler arası maçlarda şampiyonluk kazandım :p
Tübitak kadar olmasa da önemli yani çaylak yılında bu kupa :p

Alperen ÖSS'ye ne zaman giriyorsun?

Şimdi, Tarih yazarsan mı ek puan oluyor, yoksa kapsamı daha mı geniş?

Tekrar tebrikler.

Olur da Boğaziçi'ne gezmeye gelirsen görmek için haberim olsun. Gücenirim. ;)

Alperen tebrik ediyorum kardeşim bi başarı kazanacagını gercekden biliyordum yarışmadan öncede dile getirmiştim helal olsun her yigidin harcı değil üzülme 1 olamadın diye sen kalbimizin birincisisinn calısmaların,emegin,harcadagın zamanı biliyoruz inşallah nice yarışmalarda başarılı olursun