Konu basketbol futbol değil emre kardeş konu demirorenin bjk basket takımına şirketini sponsor yapmıştı peki neden mösyo aysal sözde dünyanın en zengin işadamı sözde Galatasaray lı kendi firmasını niye sponsor yapmiyo malum sponsor yoksa Klubüne yardımda bulun hemde reklamını yap nolur bi sene sponsor olsan madem sponsor bulucak kabiliyetiniz yok yönetim olarak o zman sponsorun vereceği parayı herkes 3-5 atsa toplar onuda geçtim pazarlama özürlüsu bi yönetimimiz var madem 17 haziran duruşu yaptın bunu bari fırsata cevir tişörtle birlikte yeni sezon kombinesi çıkar en az 7 bin satardn onuda geçtim kimseyi sponsor olarak istemiyoruz taraftarımiz bize yeter de kampanya başlat her sms 5 tl olsun hic yoksa 2 milyon toplanır peki bunlari düşünücek fikir adamı nerde yok ...
Şu kafa yapısı bitmedikçe Demirören gibiler daha çok gelir gider. Ünal Aysal başkan olurken hedefini; onun bunun bağışlarıyla değil kendi ayakları üzerinde durabilecek finansal yapıya sahip bir organizasyon kurmak olarak açıklamıştı. Ünal Aysal ın samimiyeti, attığı adımlar ve profesyonelleşme girişiminin bu ülke dinamiklerine uygun olup olmayışı tartışılır ama kişilere bağımlı olmayan bir kulübün düşüncesi bile yıllardır herkesin elini cebine atıp günü kurtarmaya çalıştığı ortadayken tartışılmamalı.
Yönetimin hala sponsor bulamayışı vs... gibi faktörler bence profesyonelliğe takmış olan Ünal Aysal ın yetersiz kişilerle çalışmasından kaynaklanıyor. Bunun yönetime kalmadan basketbol şubesince şu ana kadar halledilmesi gerekirdi. Demirören in Beşiktaş ını da gördük zamanında; Milangaz çekilince nasıl da takımın yamulduğunu ve sil baştan yaptığını, işte bu yüzden sponsorluklar da profesyonel olmalı. Yoksa gidin satın takımı bir Arap şeyhine bassın parayı alsın istediğini.
Sponsorsuzluk ve tam transfer döneminde yapılan sözleşmelerdeki kesinti talebi elbette komik. Daha bir kaç ay önce sözleşme yaptığın adamlardan kesintiye gitmelerini istiyorsun, finale çıkmadığın ligde hiç bir şey değişmediği halde bir yaptırımda bulunmuyorsun, daha hangi ligde oynayacağın belli değil. Şayet yine gelip BBL de oynayacaksak yönetime yazıklar olsun zaten. Yönetim geçtiğimiz yıl 7. maça takımı çıkarmayarak, bu konuda idari bir karar alarak çok ciddi bir karara imza atmıştı, gerisini getirirse bu bir duruş olarak tarihe geçecek ama getiremezse de büyük bir korkaklığa imza atmış oluruz.
Neyse, en iyisi bekleyip görmek.