#Gündem Takibi#

Konu basketbol futbol değil emre kardeş konu demirorenin bjk basket takımına şirketini sponsor yapmıştı peki neden mösyo aysal sözde dünyanın en zengin işadamı sözde Galatasaray lı kendi firmasını niye sponsor yapmiyo malum sponsor yoksa Klubüne yardımda bulun hemde reklamını yap nolur bi sene sponsor olsan madem sponsor bulucak kabiliyetiniz yok yönetim olarak o zman sponsorun vereceği parayı herkes 3-5 atsa toplar onuda geçtim pazarlama özürlüsu bi yönetimimiz var madem 17 haziran duruşu yaptın bunu bari fırsata cevir tişörtle birlikte yeni sezon kombinesi çıkar en az 7 bin satardn onuda geçtim kimseyi sponsor olarak istemiyoruz taraftarımiz bize yeter de kampanya başlat her sms 5 tl olsun hic yoksa 2 milyon toplanır peki bunlari düşünücek fikir adamı nerde yok ...

Şu kafa yapısı bitmedikçe Demirören gibiler daha çok gelir gider. Ünal Aysal başkan olurken hedefini; onun bunun bağışlarıyla değil kendi ayakları üzerinde durabilecek finansal yapıya sahip bir organizasyon kurmak olarak açıklamıştı. Ünal Aysal ın samimiyeti, attığı adımlar ve profesyonelleşme girişiminin bu ülke dinamiklerine uygun olup olmayışı tartışılır ama kişilere bağımlı olmayan bir kulübün düşüncesi bile yıllardır herkesin elini cebine atıp günü kurtarmaya çalıştığı ortadayken tartışılmamalı.

Yönetimin hala sponsor bulamayışı vs... gibi faktörler bence profesyonelliğe takmış olan Ünal Aysal ın yetersiz kişilerle çalışmasından kaynaklanıyor. Bunun yönetime kalmadan basketbol şubesince şu ana kadar halledilmesi gerekirdi. Demirören in Beşiktaş ını da gördük zamanında; Milangaz çekilince nasıl da takımın yamulduğunu ve sil baştan yaptığını, işte bu yüzden sponsorluklar da profesyonel olmalı. Yoksa gidin satın takımı bir Arap şeyhine bassın parayı alsın istediğini.

Sponsorsuzluk ve tam transfer döneminde yapılan sözleşmelerdeki kesinti talebi elbette komik. Daha bir kaç ay önce sözleşme yaptığın adamlardan kesintiye gitmelerini istiyorsun, finale çıkmadığın ligde hiç bir şey değişmediği halde bir yaptırımda bulunmuyorsun, daha hangi ligde oynayacağın belli değil. Şayet yine gelip BBL de oynayacaksak yönetime yazıklar olsun zaten. Yönetim geçtiğimiz yıl 7. maça takımı çıkarmayarak, bu konuda idari bir karar alarak çok ciddi bir karara imza atmıştı, gerisini getirirse bu bir duruş olarak tarihe geçecek ama getiremezse de büyük bir korkaklığa imza atmış oluruz.

Neyse, en iyisi bekleyip görmek.

Evet Ünal Aysal'ın amacı kendi kaynaklarını yaratabilen Galatasaray'dı lakin bu her zaman olmaz ve yöneticinin de itibarını kullanması gerekir. Bill Gates'in CEO olarak gözükmesi ile bir başkasının gözükmesi arasında microsoft için bile fark var.

Bu sebeple hemen her şubeye dolan torpilli elemanlar temizlenmeli. Gerçekten de aldığını hak eden adamlar gelmeli. Benim eleştirim Murat Özyer'e değil o maaşlı çalışan ama işi neredeyse sözcülüğe dönmüş olan birine 40 bin avro maaş verilmez.
Ünal Aysal bu tür işleri bilen ekiple çalışmadı. Bazıları kendi adamlarını dolduracağım diye uğraştı. TRT gibi olduk ne kadar niteliksiz adam var bizim kulüpte iş buldu.

Yönetim bazında son sözüm mösyo aysal ve yönetimini hala destekleyenler kendi fikrim Galatasaraya ihanet içerisindedirler bu kadar iş bilmezsizlik yeter bilenler gelsin vede artık basketbol konuşalım bence :) ben inançlıyim ergin hocanın dediği gibi ben motiveysem gs şampiyon olur :)

Arkadaşlar ,ben de uzun süredir sizleri takip ediyorum , güzel konular ve yazılar dönüyor , bazen tabi saçmaladığımız ve kahvehane kültürü tarzında , genel persfektiften uzak ve sığ pencerelerden bakarak yazan arkadaşlarımız var,olabilir. Hayata bakışımız ile paralel gidiyor maalesef olaylara ve konulara yaptığımız yorumlar.
Katkıda bulunmak istediklerim kısaca şunlar;
1) Benim tanıdığım Ü.Aysal, ciddi , prensipleri olan ve koyduğu hedeflere ulaşmak için gerekli organizasyonları yapmaktan çekinmeyen,hırslı bir adamdır.
Geldiği noktada ,yönetimde ve ekiplerde gördüğü insan kaynağı yetersizliklerini ,camianın dinamikleri ,provokatör medya vs bu şekilde çözemeyeceğini gördüğü için kendisi bizzat tüm operasyonların içine girmiştir.
2) Candan Erçetin'i hepimiz şarkıcı olarak tanırız fakat kendisi G.S Üniversitesinde eğitimcidir ve bu yönetimde bence genel yöneticilik vasıfları açısından en sert ve prensipli yöneticilerden birisidir.Dolayısıyla M.Özyer ve L. Arıboğan çok zorlanacaktır.
3) Geçen seneki bütçede genel olarak bundan fazla değildi fakat beklenmeyen sakatlıklar ve takımın da özellikle Eurolig te başarılı gitmesi , bütçenin artmasını zorunlu kıldı.
4) Fakat esas olay, şubede bir takım belirsizliklerin olması , bütçede küçülüyoruz mesajları , hem içeriye ( ekip ve kadro) hem federasyona verilen mesajlar olarak görmek lazım.Hala cezaların açıklanmaması , aba altından sopa gösterilmesi nedenleriyle , bence cezaların açıklanmasını da bekliyorlar.

Panik yapmayalım,sabırlı olalım, bence bu sene kurulacak olan takım,geçen seneki takımdan daha iyi performans verecek.
Bütçe küçültmek demek, hedef küçültmek değildir!

Takımimız 18-21 Eylül tarihlerinde Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenecek hazırlık turnuvasına katılacak. Zadar Turnuvası’nda karşılaşmalar, 10.000 seyirci kapasiteli Kresimir Cosic salonunda oynanacak.Zadar Hazırlık Turnuvası’na katılacak takımlar, oluşan gruplar ise şöyle:

Gruplar:

A Grubu: Fenerbahçe Ülker, Zadar, Darüşşafaka Doğuş

B Grubu: Cedevita Zagreb, Brose Baskets Bamberg, Galatasaray

Önder külçebaş gelebilir mi diye zorluyorduk bir zamanlar ve kimse de X gelemezse basketbolu askıya alırım demiyordu. Bİr tutkuyu yaşıyoruz. Öyle palto gibi tutkularımızı sevgilerimizi asamıyoruz maalesef. Anneme olan sevgimi bir süre dolaba asayım ki aynı anda 4 kız sevecek yer ayırayım kalbime diyemedim:))

Bu basketbolda yapılacak 2 şey var.
1-tüm rakiplerden önce davranıp transferini yapmak
2- tüm rakiplerin transferinin bitmesini bekleyip ortadaki sepeti iyi incelemek

Şimdi 1. gruba dahil olmayı kaçırdık. Transferleri yapmadık o zamana kadar. E madem geciktik. Gecikmişlikte neden aceleci olalım? Lebron James'İ transfer etsek dünya şampiyonasının sonunu bekleyeceğiz ekimden önce takıma katılmayacak. O zaman neyin stresini yaşıyorsunuz? "Nerde de nerde kaldı nerdeeee de nerdeee diye hem stres sahibi oluyorsunuz hem kızıyor üzülüyorsunuz? Üstüne neden "acele edin" diye baskı yapıyorsunuz? Misal Jawai ile anlaşacaksak neden acele edelim? Bakalım Dünya şampiyonasında oynayacak mı? Oynarsa nasıl oynayacak, verim alabilir miyiz bakmak yerine şimdiden imza attırmak neden? Kişilerin mastürbasyonu için mi erken olalım?

Bence olabildiğince ağırdan alalım artık. Bu arada yaz ligi sonrası avrupaya yönelmek isteyen oyuncuları da değerlendirme şansımız olacak.

Başkana kendi reklamını yapıyor diyen var. Başkanın bulunduğu sektörün reklam ile alakası olmayan bir sektör olduğunu anlamak gerekiyor. Unıt Group'u biliyor olmanın başkana bir faydası yok. Ama başkanın ilişkileri çok güçlü olduğundan RTE. Irak ve İran'da enerji santrallerini Cİner ve Çalık grubu yapsın diye o kadar kulis yapmasına rağmen buraları Unit Group yapıyor. Çünkü başkanın ilişkileri de Ruslarla iyi. VE enerji anlamında bölgenin idaresi Ruslarda. Ooo sahi GS sayesinde başkan reklamını yaptı ondan aldı İran ihalesini:))

Yonuculara verilen paralar, gereksiz sözleşmeler konusunda ise katılıyorum. Eray'a yapılan sözleşmenin akılla açıklanabilir yanı yok. Selçuk-Burak gibi 2 sene daha bizimle sözleşmesi olan adamlarla, apar topar sözleşme yenilemeyi ise kimse anlatamaz bana. Eğer adamları motive etmek istiyorsan, sezon ortası o görüşmeleri yaparsın. Böylece sezon içinde bu adamları motive de etmiş olurdun. Bu kulüpte bir plansızlık olduğunun göstergesi. FFP için bu sene 70 milyon kar etmemiz gerekiyor ve sıkacağımıza hala genişlememiz insanı delirtiyor.

GS'ın hedefi her kulvarsa şampiyonluk gibi hamasi laflar edilmesin. GS'ın gerçekçi hedefleri olsun bence. 4. yıldız önemli ama taraftara da anlatılamadı basketbol futbol ayrı diye. Hala yok yiğit'e verilen para bık bık bık diyen var. Kardeşim Yiğit'e o para verilmezse o para GS'da kâr yazılır ve hissedarlara dağıtılır gerekirse. Ama Basketbola aktarılamaz. Bu kadar basit olaytı anlayamayacak durumda olduğunuzu düşünmüyorum. manipüle etmek için yapıyorsunuz sanırım.

Bayern Münih gibi ona buna rahatça 30-40 milyon veren takım neden basketbolda Delaney'i tutamadı? Yerine kimi aldı? İyisi mi geldi de gönderdi sanıyorsunuz? Üstelik full tribünlere oynuyor Bayern maçlarını. Buna rağmen Basketbola para aktaramıyor adamlar. Çünkü tekrar yazayım. Futbolun parası futbola basketbolun parası basketbola gidiyor. Futbolda harcamadığın para ya zarardan düşer ya da kar olarak dağıtılır ortaklara. Ordan kulübe gelecek kar payı ile evet branşlara aktarım yapılabilir.

Sıkıntı şubede değil kulüpte. Ve sanılanın aksine şikeciler küme düştüğünde rahatlamaktan ziyade daha da zor duruma düşeceğiz. Ve görünen taraftar profili hiç de destek verecek gibi durmuyor.

Abi her insan tanınmak ister. İlla sektörle alakası yok işin içine girdikçe kendini her gün televizyonda görmek, her sözünün manşet olduğunu görmek her insanı ne oldum delisi yapar. Yaş önemli değil. Hele ki bu 60'ın dan sonra kazanılmışsa daha da abartırsın. Hiç konuşmayacağım diye gelen adam geldiği günden beri susmadı.

Ve her sektörün reklama ihtiyacı var. Şu bir gerçek ki Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Unit Grup başkanı Ünal Aysal'dan çok rahat randevu alır özellikle bu ülkede.

Hani diyorsun ya Rusya bağlantıları çok güçlü Gazprom, Lukoil vs. dev Rus şirketlerinden birini bağlasın. Ya da neden Emirates'le anlaşılmışken iş bozuldu açıklasın.

Galatasaray, iyi yönetil(e)miyor, bunda hepimiz hemfikiriz. Mevcut yönetim kurulu çok zayıf. Lobi çalışması yapacak ve ağılığını koyacak kimse yok hepsi vasıfsız eleman. Candan ERÇETİN yöneticilikten ziyade bir huzur bulup dinlediklerinde olan biteni unutmaları için oraya getirilmiş...

Hükümet, Galatasaray'a karşı olumsuzmuş falan bu hikayeleri dinlemekten sıkıldık. Ali DÜRÜST ve Abdürrahim ALBAYRAK varken nasıldı ilişkiler şimdi nasıl ?

30 Milyonluk camiaya sen sponsor bulamıyorsan bu yönetimin acizliği, beceriksizliğidir. Lafla peynir gemisi yürümez.

Oldukça başarılı olan ve her yıl başarısını yükselten Basketbol takımına sponsor bulamıyorlar ? Oyuncularından ücret indirimi istiyorlar, böyle bir rezillik olabilir mi , resmen çiftliğe çevirdiler kulübü. Ne söyledikleri sözlerde tutarlılık var ne de yaptıkları icraatlarda.

Fatih TERİM, Ali DÜRÜST, Abdürrahim ALBAYRAK olmasaydı Ünal AYSAL ilk 2 yılında zor görürdü Şampiyonlukları. Ve şimdi o isimler gitti, freni patlamış kamyon misali son sürat faciaya doğru gidiyoruz...

Basketbol şubesi de son derece amatör ve kişisel çıkarlar üzerine '' idare ediliyor '' dikkat edin yönetiliyor demiyorum idare ediliyor.

Ve bir gerçekte var artık lig de 2 takım yok defolarını çok iyi kapatan ve çok daha güçlü hale gelen rakipler var...

Abi her insan tanınmak ister. İlla sektörle alakası yok işin içine girdikçe kendini her gün televizyonda görmek, her sözünün manşet olduğunu görmek her insanı ne oldum delisi yapar. Yaş önemli değil. Hele ki bu 60'ın dan sonra kazanılmışsa daha da abartırsın. Hiç konuşmayacağım diye gelen adam geldiği günden beri susmadı.

Ve her sektörün reklama ihtiyacı var. Şu bir gerçek ki Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Unit Grup başkanı Ünal Aysal'dan çok rahat randevu alır özellikle bu ülkede.

Hani diyorsun ya Rusya bağlantıları çok güçlü Gazprom, Lukoil vs. dev Rus şirketlerinden birini bağlasın. Ya da neden Emirates'le anlaşılmışken iş bozuldu açıklasın.

Dediğinde haklısın Murat. Aysal'ın böyle zırt pırt ekrana çıkması güvenlik kamerası görse konuşması biraz da bunun etkisi. Ama yaş itibarı ile sende hatırlarsın. Faruk SÜren de böyleydi. O zaman TV'lar fazla ilerlememişti sosyal medya yoktu daha ama Faruk Başkan hergün bir gazeteye demeç verir bir TV'da konuşurdu. Yani bunu yaşla popülariteyle değerlendirmek mümkün. Ego illaki ön plana çıkıyordur:)

Ruslarla yakın olmasının etkisi olarak o zaman GS'a sponsor olsun X firması olayı ise hoş olmamış:) Ruslarla yakın konusu, bu ilişkiler feodal temelli değil opurtünist ve aferist temelli olduğundan bu dediklerini söylemek mümkün değil:))

Dostluk ilişkisinden ziyade dünyanın en büyük (hatta nerdeyse tek) demir tedarikçisi Mittal'in CEO'su olan A.Öztürk yönetimimizde idi peki bu hakkı olmasına rağmen bize sponsor oldu mu Mittal? Paranın dostu olmaz Murat. Eminim sen benden daha iyi biliyordun bunu:) GS'ın yurtdışı temalı sponsor bulamamasının en büyük sebebi Türk futbolunda yaşanan gelişmeler. Belki de men edileceğiz futboldan. Adam neden o riske girsin. Düşün Adidas Manu'ya bile şart koşuyor 2 yıl üstüste CL'de olmazsan şu kadar paranı keserim diye:) Ki avrupada hiç olmayacak bir kulübe o parayı veremezler.

Ki "şike yüzünden Türkiye men edildi avrupadan" dendiğinde normal avrupalı "aaa FB şike yapmış" demek yerine "TÜrkler şike yapmış" diyecek. GS'a sponsor olan firmanın da imajı etkilenir. Sponsor konusunda içeride bulamamamızın sebebi hükümet. Dışarıda bulamamamızın sebebi ise işte bu konular. OdeaBank da Rus bankası. aslında onlarda çekiliyordu. Kızların başarısına bu başarı sayesinde tanınırlığı artmasına rağmen çekilecekti de sözleşme vardı.

Bakalım sponsor konusu en çok beklediğimiz konu. Ama sevdamıza sponsor olalım deme zamanı aslında. Kulübe önce biz sahip çıkalım micov'un gelip gelmemesine göre belirlemeyelim o desteği:))

Dediğinde haklısın Murat. Aysal'ın böyle zırt pırt ekrana çıkması güvenlik kamerası görse konuşması biraz da bunun etkisi. Ama yaş itibarı ile sende hatırlarsın. Faruk SÜren de böyleydi. O zaman TV'lar fazla ilerlememişti sosyal medya yoktu daha ama Faruk Başkan hergün bir gazeteye demeç verir bir TV'da konuşurdu. Yani bunu yaşla popülariteyle değerlendirmek mümkün. Ego illaki ön plana çıkıyordur:)

Ruslarla yakın olmasının etkisi olarak o zaman GS'a sponsor olsun X firması olayı ise hoş olmamış:) Ruslarla yakın konusu, bu ilişkiler feodal temelli değil opurtünist ve aferist temelli olduğundan bu dediklerini söylemek mümkün değil:))

Dostluk ilişkisinden ziyade dünyanın en büyük (hatta nerdeyse tek) demir tedarikçisi Mittal'in CEO'su olan A.Öztürk yönetimimizde idi peki bu hakkı olmasına rağmen bize sponsor oldu mu Mittal? Paranın dostu olmaz Murat. Eminim sen benden daha iyi biliyordun bunu:) GS'ın yurtdışı temalı sponsor bulamamasının en büyük sebebi Türk futbolunda yaşanan gelişmeler. Belki de men edileceğiz futboldan. Adam neden o riske girsin. Düşün Adidas Manu'ya bile şart koşuyor 2 yıl üstüste CL'de olmazsan şu kadar paranı keserim diye:) Ki avrupada hiç olmayacak bir kulübe o parayı veremezler.

Ki "şike yüzünden Türkiye men edildi avrupadan" dendiğinde normal avrupalı "aaa FB şike yapmış" demek yerine "TÜrkler şike yapmış" diyecek. GS'a sponsor olan firmanın da imajı etkilenir. Sponsor konusunda içeride bulamamamızın sebebi hükümet. Dışarıda bulamamamızın sebebi ise işte bu konular. OdeaBank da Rus bankası. aslında onlarda çekiliyordu. Kızların başarısına bu başarı sayesinde tanınırlığı artmasına rağmen çekilecekti de sözleşme vardı.

Bakalım sponsor konusu en çok beklediğimiz konu. Ama sevdamıza sponsor olalım deme zamanı aslında. Kulübe önce biz sahip çıkalım micov'un gelip gelmemesine göre belirlemeyelim o desteği:))

Adnan Öztürk'te vakti zamanında Mittal'in az ekmeğini yemedi bu konuda. O başkan olacak Mittal Galatasaray'a sponsor olacak diye haberler yaptırdı. Hele bir de Fransız Arcelor'u alınca tam anlamıyla tekelleşti Mittal. Bize faydası olmadı. İyi de neden kongrelerde tanınmış iş adamları yönetime seçilir bağlantılarını kullansınlar diye. Lakin senin dediğin gibi sponsor bulmak çok zor bu lige.

Ve gelelim transfere Mali Kurul'da 40 milyon tl açıklandı erkek takım bütçesi. Bunun 10 milyon tl si (abartıyorum bilerek) seyahat konaklama ve profesyonellerin maaşı olsun geri kalan 30 milyon tl iyi paraydı. Peki bu bütçe neye göre verildi bir sponsora mı güvenildi? Peki bu dönemde sponsora ne oldu?
Emirates'le büyük bir anlaşma yapılacağı stad isminden, forma göğüs reklamına ve hatta erkek basketbol takımına kadar bir anlaşma yapılacağı söylentisi yaydılar o da yattı.

Ben bütçenin küçülmesini de sorun etmedim. Sorun olan bunun o kadar atıp tutulduktan sonra yapılması. Ve hala çok ucuz rakamlara anlaştıkları adamlardan indirim bekliyorlar. Ben Micov'dan vazgeçip sonra ondan daha pahalıya bir oyuncu ile bile anlaşabileceklerini düşünüyorum güvenim o kadar sıfıra yakın durumda.

Ooo o ayrı zaten kendi beceriksizligini örtmek için Başbakan engelliyo demek her zaman işlerine gelio bende olsam öyle derimm nede olsa saff çok çok basit yapamıyosan gidicesin abi bu kadar yani ...

Ooo o ayrı zaten kendi beceriksizligini örtmek için Başbakan engelliyo demek her zaman işlerine gelio bende olsam öyle derimm nede olsa saff çok çok basit yapamıyosan gidicesin abi bu kadar yani ...

Sen ne diyorsun aslanım?

Ne beceriksizliği var da boş boş konuşuyorsun? Anasını satayım beceriksiz dediğin adama bak. Son 3 senede futbolda 2 kez şampiyon olmuşsun. Basketbolda erkeklerde 21 kızlarda 14 sene sonra şampiyon olmuşsun o adamın zamanı. Ne beceriksizliği varmış? Haa hocalar yaptı şampiyon tabii. ERgin'i Ekrem'i diğer başkanlar da getirecekti ama onlara pusu kurdu getiremediler.

İyicene mala bağladınız aynı lafları her başlıkta ediyorsun. Bana laf diyorsan alıntı yap da konuş. Böyle triplere girme, çoluk çocuk beslemiyoruz burada. Hepsini geçtim önce Türkçe yazmayı öğren. Türkçe yazmayı bilmiyorsun ama "GS başkanı beceriksiz bana ne ondan bundan bla bla..."

Şu mesaja bak.

23 yaşında adamsın, cümle kuramıyorsun ama başkana beceriksiz diyorsun.

5 kere yazdım ki ayrıca anlamanı kolaylaştırayım.

Galatasaray Liv Hospital Fikstürü

1. Hafta G.Saray LH - Uşak
2. Hafta Banvit - G.Saray LH
3.Hafta G.Saray LH - Edirne basket
4.Hafta Torku Konya - G.Saray LH
5.Hafta G.Saray LH - Anadolu efes
6.Hafta F.Bahçe Ülker - G.Saray LH
7. Hafta G.Saray LH - Beşiktaş
8. Hafta Türk Telekom - G.Saray LH
9. Hafta G.Saray LH - RH Gaziantep
10. Hafta Trabzon MP - G.Saray LH
11. Hafta G.Saray LH - Tofaş
12. Hafta Karşıyaka - G.Saray LH
13. Hafta Daçka - G.Saray LH
14. Hafta G.Saray LH - İBB
15. Hafta Ted Kolejliler - G.Saray LH

Galatasaray 18 Eylulde hirvatistanda Alba Berlin, Cedevita ve Fenerbahce Ulker ile turnuvaya katilacak. 19 eylul ilk mac Alba Berlin ile.