#Gündem Takibi#

TBF Yönetim Kurulu “kadroda en az 6 altyapılardan yetişmiş olma şartı”nı “5″ olarak revize ederek devşirme hakkını kazanmış olanların Türk statüsünde oynamasını sağladı. Böylece takımlar sahaya 6 yabancı, 1 devşirme ve 5 Türk oyuncu ile çıkabilecek.

Açıklama şu şekilde:

Sezon sonunda kulüp temsilcileri ile yapılan Lig Kurulu toplantısında kulüplerden gelen, 2014-2015 sezonunda yabancı oyuncu sayısının artırılması ve çeşitli gerekçelerle ülkemiz altyapılarından yetişmiş statüsü kazanmış yabancı uyruklu sporcuların bu statülerinin kaldırılması yolundaki talepler dikkate alınmış ve yönerge değişikliği çalışmalarına başlanmıştır.

Toplantıda hazır bulunan tüm kulüplerin hemfikir olarak sunduğu bu iki talep Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilmiş ve konunun kazanılmış haklar dahlinde değerlendirilmesi halinde yasal sorunlar yaşanabileceği şeklindeki Hukuk Kurulu mütalaası göz önünde bulundurularak bu oyuncuların mevcut statüsünün aynen muhafaza edilerek yabancı oyuncu sayısında artış yapılması kararlaştırılmıştır.

Bu sonuçla 2014-2015 sezonunda Erkekler 1. Liginde yer alan takımlarımızın sahaya çıkacakları takım kadrolarında, tercihlerine bağlı olarak;

a. Ülkemiz altyapılarından yetişmiş en az 5 sporcu,
b. Ülkemiz altyapılarından yetişmiş statüsü kazanmış en fazla 1 yabancı uyruklu sporcu,
c. En fazla 6 yabancı uyruklu sporcu,
ile sahaya çıkabileceklerdir.

Bilindiği üzere 1 Temmuz 2014 tarihi itibariye yürürlüğe giren Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönergesine göre kulüplerimiz aynı anda yedi yabancı uyruklu sporcu ile geçerli sözleşme yapma hakkına sahip olmuşlardır. Bu sözleşmelere ilave yeni bir yabancı uyruklu sporcu ile sözleşme yapılması halinde mevcut sözleşmelerden bir tanesinin iptal edilmesi gereklidir. Kulüplerimiz bu haktan bir sezonda en fazla üç kez yararlanabilecektir.

Yine Lig Kurulunda benimsenen kararlar dahilinde yabancı uyruklu sporcuların Avrupa ülkesi vatandaşı olması, sezon içinde uzun süreli sakatlanan yabancı oyuncunun yerine sözleşme
hakkından düşülmeksizin başka bir yabancı oyuncu ile sözleşme yapılması hakkı ve sahada yer alacak beş kişi içindeki yabancı oyuncu sayısına yönelik kısıtlamalar kaldırılmıştır.

TBF,bizim maça çıkmamamızın ardından maça çıkmayan takımlarla ilgili düzenlemeyi yeniden revize etmeyi planlıyorlarmış.

Biz istediğimizi yaptık ne yapsalar boş geçmişe yönelik yaptırım filan da olamaz zaten :)

Basketfaul sponsorluktan çekilme olayının bize gözdağı vermek için yapılan bir çeşit danışıklı dövüş olabileceğini yazmış . Haberi ilk okuduğumda bana da biraz garip gelmişti . Haberi sızdıran nasıl oldu ise ve her nedense sebepleri de sızdırmıs .Haberin dilinde de "öğrenildi" ibaresi var ki bu ülkede ne zaman manipülasyon veya toplum mühendisliği için bir haber yapılsa bu öğrenildi ibaresini görmek mümkün . Ayrıca TBF henüz yaptığı açıklamada bize verilecek ceza için söz konusu sürecin neden olduğu maddi kayıbı emsal göstermişti . Hemen akabinde Beko çekildi haberi çıktı sebebi biz olduk . Maddi kayıp katlandı sorumlusu da biziz ! e mecburen ! ceza da ona paralel ..bilmiyorum çok mu komplo teorisi oldu

Ben de Beko'nun çekilmesini danışıklı dövüş olarak görüyorum. Ali Koç'un sahibi olduğu Beko sayesinde FB Ülker yıllarca TBF'ye hükmetti. Çok büyük rantlar döndü TBF içinde. Şimdi kamuoyu oluşturup "bak işte Galatasaray sebebiyle Türk basketbolu sponsor kaybetti" gibi açıklamalarla infial uyandıracaklar. Kimse de sormayacak "ŞİKECİLERE, RÜŞVET YİYENLERE, YOLSUZLUK YAPANLARA; tarafsız olması gereken bir kurumu babalarının çiftliği gibi kullananlara tepki olarak, şampiyonluk maçına çıkmamış Galatasaray mı suçlu" diye?! Çünkü Türk medyası tamamen satılmış! Herkes Galatasaray'ın sahadan çekilmesini konuştu ama, bir insan evladı da çıkıp Galatasaray neden sahadan çekildi sorusunun üzerine gitmedi. Dibine kadar pisliğe batmış ülke sporundan bir Türk firması olan Beko'nun sponsorluktan çekilip, Almanya, İtalya gibi liglerde sponsorluğunu sürdürmesi ise ne trajikomik bir durumdur.

Bu arada NBA2K15, Euroleague 2013-14 sezonu kadrolarıyla ve 2013-14'te Euroleague'de gruplara kalan takımlarla satışa sunulacak. (+1 olarak A lisansı olan Alba Berlin seçildi onun için 25 Avrupa takımı olacak). Yani bu sezon gruplara kalmış ama A lisansı olmayan takımlar NBA2K15'te yer alamayacak.

Ancak takımımıza transfer etmemiz muhtemel olan Gordon,Pocius ve Micov; NBA2K15'te bulunan 25 Avrupa takımından birinde oynadıkları için onları takımımıza transfer edebileceğiz. Aynı şey Efes taraftarları için bizim gibi, Fenerbahçe Ülker taraftarlı için de kısmen geçerli. Fenerbahçe, Andrew Goudelock'un UNICS Kazan'da bulunması ve NBA-Avrupa takımı arasında transfer olamayacağı için Joel Freeland'i kadrosuna alamayacak.

Bu arada NBA2K15, Euroleague 2013-14 sezonu kadrolarıyla ve 2013-14'te Euroleague'de gruplara kalan takımlarla satışa sunulacak. (+1 olarak A lisansı olan Alba Berlin seçildi onun için 25 Avrupa takımı olacak). Yani bu sezon gruplara kalmış ama A lisansı olmayan takımlar NBA2K15'te yer alamayacak.

Ancak takımımıza transfer etmemiz muhtemel olan Gordon,Pocius ve Micov; NBA2K15'te bulunan 25 Avrupa takımından birinde oynadıkları için onları takımımıza transfer edebileceğiz. Aynı şey Efes taraftarları için bizim gibi, Fenerbahçe Ülker taraftarlı için de kısmen geçerli. Fenerbahçe, Andrew Goudelock'un UNICS Kazan'da bulunması ve NBA-Avrupa takımı arasında transfer olamayacağı için Joel Freeland'i kadrosuna alamayacak.

Ben NBA 2K14'e EL yaması yükledim oynaması çok keyifli.Tavsiye ederim.

Yamayı banada gönderirsen sevinirim Burak.

http://www.nbatrky.com/euroleague-2k14-yayinda-t403942.html

Yamanın handikapları var ama bence oldukça güzel yapılmış.Özellikle şut sitilllerine özen gösterilmiş.
Ben elimden geldiğince güncel kadroları da yaptım.
Asso modda lig uzunluğunu 14 maç ve ligi gerçek Euroleague gruplarına göre ayarlayınca baya zevkli oluyor.
Jamon Gordon, Pocius, Micov, Lampe'yi aldım takıma.Bayağı keyif alıyorum.