Gündeme Dair

Gasol 32 yaşında, kendisi için en uygun sistem olan üçgen hücumda oynamış, bir maçı bir maçını tutmayan, mental problemleri olan bir adam.

Bynum ise sakatlıklardan çok çekmiş olsa da bu sene maximumuna yaklaşan, savunmada ve hücumda etkili, sert bir adam. (Arada yaptığı insanlık dışı faulleri şimdilik göz ardı ediyorum)

Ben bu sene açıkçası Gasol'un performansından dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadım. Hani bir insan kötü oynayabilir, gününde olmayabilir ama bu kadar ruhsuz olması, bir playoff serisinde bir maç bile "eeh yeter ulan artık!" tepkisi verememesi büyük hayal kırıklığı yarattı bende. Gasol, Bynum'dan kötü demiyorum ancak unutulmamalı ki üçgen hücum Gasol için en iyi sistemdi. Ayrıca Gasol artık prime dönemini tamamlamaya başlamışken Bynum en verimli çağlarına giriyor. Keşke Gasol'u Paul veya D. Williams için versekte Kobe bıraktıktan sonra Paul (D-Will) - Bynum ikilisiyle devam etsek.

Bu arada bir de olayın şu yönü var, biz yıllardır Bynum'ın gelişimini bekledik, kolay faul yapmamasını bekledik, topu aldığı zaman yere indirmeden direk bitirebilmesini bekledik, mental yönden olgunlaşmasını bekledik. Gelecek sezonun final serisinden itibaren -ki o seriyi sakat sakat oynamıştı Bynum- Bynum o beklediğimiz gelişiminin büyük bir kısmını tamamladı. Kabul etmeliyiz ki, elinde Gasol-Kobe gibi 2 skor opsiyonu varken kimse yeni gelecek çaylak bir oyuncuyu 1 ya da 2 numaralı opsiyon yapmaz. E bu da genç oyuncunun gelişimini etkiler. Ben iddia ediyorum ki Bynum birinci ya da ikinci skor opsiyonu olduğu bir takıma gitsin 20-10 ortalamalarını tutturur. Lakers'ta olmasından dolayı, gelişimi biraz uzun sürdü ama belirli bir seviyeye geldiğini görmek zor değil. Örneğin biz kabul ettik Minnesota'nın teklifini, 2. sıra hakkını aldık, ordan da Derrick Williams'ı ya da Enes'i seçtik diyelim. Enes ilk sezonunda kaç dakika alıp, kaç top kullanabilecek? Ya da örneğin Enes'in Cavs'e gittiğini düşünelim. Enes orda ilk sezondan itibaren takımın en kötü 2. skor opsiyonu olacak ve Lakers'ta kullanabileceğinden çok daha fazla top kullanabilecek. O yüzden Bynum'ın gelişimini bu kadar beklemişken draftten yeni bir uzun seçip onun gelişimini beklemek skandal bir karar olur.

Minnesota neyin kafasını yaşıyor acaba...

david+kahn+timberwolves.jpg

Olay tamamen bu şahıs :) David Kahn

-Orlando Magic’te kalması beklenmeyen Dwight Howard için ilk ciddi teklifin Chicago Bulls’tan geldiği belirtildi.

Derrick Rose’un yanına bir süper yıldız dahil etmek isteyen Bulls Genel Menajeri Gar Forman’ın, Carlos Boozer, Joakim Noah ve 2011 darftındaki 28.sıra seçimini Orlando’ya teklif ettiği iddia edildi. Florida ekibinin bu takas paketini kabul etmesi durumunda Howard ile birlikte Orlando’nun yedek forveti Ryan Anderson’ın da Chicago Bulls yolunu tutması bekleniyor.

Orlando Magic’in süper yıldızı için Toronto Raptors ve Memphis Grizzlies da devrede olan takımlar arasında yer alıyor.

basketbolseverler.com

- Tony Parker hakkında da ciddi söylentiler var. Spurs bu takası draft hakkı alarak yapmak istiyormuş. Özellikle ilk turda 5. sıradan seçim hakkı olan Toronto ve 7. sıradan seçim hakkı olan Sacramento takasın olabileceği muhtemel takımlar. Ayrıca, 1. tur hakkı karşılığında Georghe Hill için istekli olan takımlar da varmış

-Minnesota Timbervolwes, 2009 NBA Draftı'nda 5. sıradan seçtiği İspanyol oyun kurucu Ricky Rubio'ya sonunda kavuştu. Rubio, genel menajer David Kahn ile birlikte, yeni formasıyla basının karşısına çıktı.

Geçen sezon NBA'in en kötü galibiyet yüzdesine sahip takımında forma giyecek Rubio, üzerinde herhangi bir baskı hissetmediğini söyledi.

Çaylak sezonunda üzerinde olacak baskıyı kaldırabileceğini dile getiren Rubio, "Tabi ki başarı baskı söz konusu olacaktır. Ancak 14 yaşımdan bu yana profesyonel olarak basketbol oynuyorum. Sahada sadece basketbolu düşünürüm. Çaylak olduğumun, işimin zor olacağının farkındayım. Şimdiden benimle ilgili espriler yapıldığını duyuyorum. Tek amacım takımımın kazanmasına yardım etmek olacak. Çünkü sadece basketbolu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın en önemli oyun kurucuları arasında gösterilen Rubio, geride bıraktığımız sezonda beklentilerin altında kaldı. Barcelona, İspanya Ligi'ni şampiyon olarak bitirirken, ilk 5'teki yerini kaybeden 20 yaşındaki oyuncu, sezonu yüzde 39 şut isabet oranıyla 6.5 sayı ve 3.5 asist ortalamaları ile tamamladı.

Son 2 sezondur ligin en kötü takımı görünümündeki Timbervolwes ise genç oyun kurucunun NBA temposunda çok yararlı olacağını düşünüyor. Geçen sezon yalnızca 17 maç kazanabilen takım, 2011 NBA Draftı'nda da 2. sıra seçim hakkının sahibi.

- Kevin Love'ı da kesinlikle takas etmeyeceklerini açıkladı David Kahn

Parker gel bize leve atlat. Cousins , Evans , Thompson haricinde istediklerini verin San Antonio'ya. Gitsinler Fredette'yi seçsinler rebouldinge başlasınlar. Bizim de Evans - Parker - Thornton gibi 3 iyi oyuncudan oluşacak bir guard rotasyonumuz olur. Diğer 2si guardı buluruz zaten. Udrih'i de al San ANtonio , sokaklara dök bizi :)

Parker gel bize leve atlat. Cousins , Evans , Thompson haricinde istediklerini verin San Antonio'ya. Gitsinler Fredette'yi seçsinler rebouldinge başlasınlar. Bizim de Evans - Parker - Thornton gibi 3 iyi oyuncudan oluşacak bir guard rotasyonumuz olur. Diğer 2si guardı buluruz zaten. Udrih'i de al San ANtonio , sokaklara dök bizi :)

Deniz şu Tyreke Evansı nasıl süperstar seviyesine getiremediniz anlamıyorum.O sizin takım için çok büyük şans aslında.

-Charlotte Bobcats ne yapıyor anlamak güç.. Herhangi bir lokavt durumuna karşı Boris Diaw'ın sözleşmesini uzatmaya karar vermişler. Gelecek sezon ödenecek miktar 9 milyon dolar.. Bu performansıyla bu parayı haketmiyor kesinlikle..

-Philadelphia 76’ers’ın tecrübeli forveti Andre Iguodala için Minnesota Timberwolves’un da devrede olduğu belirtildi.

Yeniden yapılanma içerisinde olan Minnesota Timberwolves’un, takıma direkt katkı yapacak olan Andre Iguodala’yı kadrosuna katmayı istediği ifade edildi. T-Wolves’un, Iguodala ve onun yüklü kontratı karşılığında genç oyun kurucu Jonny Flynn’i vereceği kaydedildi.

2013-2014 sezonunun sonuna kadar kontratı bulunan Iguodala, toplamda da $ 42milyonun sahibi olacak.

@Can
Diaw'ın takım opsiyonu yok ki oyuncu opsiyonu var. O da uzattı doğal olarak.
@Gazanfer
Udrih'e yılda 6-7 veriyoruz. Ve 4 yıldır point guardımız yok dostum bilmeyen anlamaz böyle derdi . 37 filan umrumda değil ben point guard istiyorum artık.
@Tugay
Adam mental olara khazır değil süperstar olmaya. Hem acaip sakatlanıyor bu çocuk. Öyle normal sakatlık değil beyin sarsıntısı filan geçirdi . Bir de bu çocuğa yapılan savunmanın haddi hesabı yok çünkü rakip biliyor ki başka top kullanak adam yok. Öyle yani bi point guardla oynasa seneye çok adından söz ettirir.

Ben bu konularda fikrimi çooook önce yazmıştım.. Tekrar edeyim.

ricky rubio= overrated
bynum=overrated..

rubioyu konuştuk zamanında..bu sertlikle 82 maç değil 42 maç oynayamaz.. Şutu sıfır gibi bir şey.. Fizik desen yerlerde.. Pas pas olur döner..

bynum da orada sistem içinde adama benziyor ama yalancı.. başka bir takımda yerden yere vururlar.. oyuncu karakteri zayıf, oyuncu ahlakı yok ve çalışmayı sevmiyor..

- Çarşamba günü yapılan açıklamada Lon Babby, "Marcin Gortat'ı takas etmeyeceğiz. Steve Nash'i de takas etmiyoruz!" ifadelerini kullanmış

- Orlando Magic, Josh Smith için Atlanta ile görüşmelere başlamış

- Lakers'ta Matt Barnes, 1.9 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu kullanarak takımda kaldı

-New York, T. Douglas'ı Trading Block'a koymuş. Takas paketi oluşursa 17. sıra draft haklarını da verebilirlermiş

-Milwaukee'de büyük bir takas gerçekleşebilirmiş. Ersan'ı önermişler zaten bazı takımlara. Ayrıca Corey Maggette de önerilen isimler arasındaymış. Hatırlatma olarak, Milwaukee'nin 10. sırada draft hakkı olduğunu yinelemekte fayda var..

-Gazanfer bunu başka bir başlıkta yazmıştı. Maynor için draft hakkı bekliyormuş Oklohama. Özellikle ilgilendikleri 2 draft hakkı var. Biri, Sacramento'nun 7. sıra hakkı, diğeri de Bobcats'in 9. sıra draft hakkı. Ayrıca, düşük yerden draft seçimi yapması durumunda Thunder'un Litvanyalı uzun Valanciunas'ı alacağı söylentileri var

-Bir hatırlatma daha yapalım. Vince Carter da boşta şu anda. Şahsen nereye gideceğini çok merak ediyorum..

-Sacramento'da önemli bir gelişme var. Tyreke Evans, Omri Casspi ve Demarcus Cousins üçlüsünün kontratlarındaki opsiyonu kullanacaklarmış. Geoff Petrie bu hamleyi önceden duyurmuş zaten, kalmaları da kesinleşmiş denebilir artık

- Lakers, Monte Ellis için Shannon Brown ve Lamar Odom'u önermiş ancak Warriors pek sıcak bakmamış bu takasa