Hangi Yabancı Dışarıda Kalmalıdır?

HANGİ YABANCI TRİBÜNE???

  • MİLAN GUROVİC

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    148
Guroviçin maç içerisinde kullanmadığı toplar bize maç kaybettirmez..ama kullandığı toplar bize maç kazandırır..Atkinsin ise kullandığı toplar bize maç kaybettirebilir..son maçı kastetmiyorum..ama atkinste böyle bir potansiyel var..ikisi arasındaki minicik fark bu

üstelik maç içerisinde bakıldığında cüneyt veya graves 1 numaradayken maç içerisinde daha çok paslaşma oluyor top pota altına daha çok giriyor..(gravesin penetre özelliğininde etkisi)..
ama bizim Guroviç gibi bir ismi tribüne çıkaracak kadar lüksümüz varsa birşey diyemem..futbolda lincolnün sonuna kadar arkasında olup Guroviçe bukadar sırt dönülmeside ayrı bir tezatlık oluşturuyor
 
en kötü yabancımızın atkins olması onun kadroya girememesi anlamına gelmez.bu kadro yapısı ile dışarıda kalacak oyuncu dejan ve guroviç arasından seçilecektir diye düşünüyorum.koray hoca ile son yapılan röportajda atkins in sakatlanmasından ne kadar çekindiğini görüyoruz.belki casa gibi görece basit maçlarda graves,hosley yada tolliver dinlendirilerek kadroya giremeyecek oyuncu konusunda da rotasyon yapabiliriz.böylelikle bütün yabancıları hazır tutmuş oluruz.dinlendirilmek için kadroya alınmamak ile hakedemediği için kadroya alınmamak arasında büyük fark var bu da hosley yada graves i fazla üzmez.
 
Ya Milojevic Ya Gurovic ...

Uzun oyuncu rotasyon'u her zaman geniş olmalıdır ve Milo'nun ne kadar iyi ribaunt'çu olduğunu biliyoruz.Gurovic dışarıya ...
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
Gurovic'ten bahsetmek istiyorum. Geldiğinde söylenilenleri çok iyi hatırlıyorum; Kazanma isteği olan bir oyuncu,winner özelliğine sahip, çok hırslı ve bunu sahaya yansıtan bir isim, takıma katkısı bu özelliklerle beraber istenilen seviyenin üzerinde. Şimdi bunlardan hangilerini sahaya yansıttı? -Hiçbirini !

Daha geçen oynanılan Erdemir maçında; saha da canla başla mücadele eden iki oyuncumuz vardı. Hüseyin ve Murat. Maçın bitimine son 10 saniye kala bile topu Murat Kaya değerlendirdi başaramadı ama canı sağ olsun. Akla,mantığa sığmayan bir şey; maçın bitimine 10 saniye kalmış 2 sayı farkla gerideyiz ve saha da şutu çok düzgün,tecrübeli,deneyimli ve hırslı oyuncumuz nedense o son şutu kullanmıyor ve kullanmak için de hiçbir çaba göstermiyor. Böyle oyuncu takımda olmuş,olmamış bir şey ifade etmez. Murat Kaya,Hüseyin Beşok gibi oyuncular benim gözümde çok çok üstündür! Gurovic gibi 12 tane oyuncu gelse yine değişmem Hüseyin'i , Murat'ı... Böyle Aslan yürekli oyuncuları!

Atkins'e kızıyorum, çünkü; istese bu ligin en kral guardı olabilir ama nedense işi şova dönüştürmek gibi bir amacı olduğunu düşünüyorum onu izleyince ya da umursamaz tavırları. İstese olağanüstü savunma yapabilir,istese saha da çok aktif bir maç çıkarabilir ama neden öyle oynamıyor anlayamıyorum.Atkins'in guardlığına söz edemem gerçekten çok iyi bir guard hatta kıyaslama olarak nba'de Rafer Alston tarzı bir oyuncu.Atkins eğer ki; umursumaz tavırlarını düzeltir,gerçek kimliğini ortaya koyarsa hiçbir şekilde sorun kalmaz.

Milojevic; sakatlıklar oyuncuları performanstan düşürebilir bu yüzden Milojevic maçlarda süre aldıkça ve antremanlarını düzenli bir şekilde yaptıkça eski performansına dönecektir...

Graves; takımın sayı yükünü taşıyan oyunculardan biri.O oyuna girdiğinde takımın kimyası bile değişiyor...

Hosley; İyi bir oyuncu olduğunun herkes farkında ama göklere çıkarmanında bir mantığı yok! Çok fazla gereksiz şut kullanıyor ve topu elinde çok tutuyor.Gerçek kimliğini ortaya koymuş değil,zamanla takıma alışacak ve beklentilerimizi boşa çıkarmayacaktır.

Tolliver; Geldiğinden beri gözlediğim kadarıyla çok iyi bir takım oyuncusu daha takıma alışmadı ama playofflarda bize çok ama çok katkısı olacaktır.Mümkünse uzun süreli bir kontrat yapılmalı diye düşünüyorum.

Kısacası; takımda kadro dışı biri kalacaksa; Atkins ya da Gurovic olmalıdır. Atkins'in Gurovic'e göre daha faydalı olacağı kanaatindeyim şu an için!! Gurovic'in kadro dışı kalması ya Gurovic'i hırslandırır kendine getirir ya da Gurovic'in takımla bir alakası kalmaz. Fakat bu kadar tecrübeli bir isimin performansı yüzünden kadro dışı kalması; Gurovic'in gerçek yüzünü ortaya çıkartır diye düşünüyorum.2-3 hafta kadro dışı kalsın bence Gurovic'in aklı başına gelir.

Atkins mecburiyetten dolayı ( İN ) !!
Gurovic ( OUT ) !!
Çok güzel bir yazı tebrikler çok iyi süzmüş arkadaşım herşeyi ön yargılı olarak değil elimizdeki oyuncuları iyi tanıyarak değerlendirmiş.. Evet ya R.Atkins? ya da M.Gurovic? M.Gurovic'in gerçek yüzünün özellikle Play-Off'ta ortaya çıkacağını düşünüyorum son zamanlarda kıpırdanma da var kendisinde, röportajında söylediği gibi gerektiği zaman sayı atmadan sadece savunma da yaparım diyor galiba bunun için uğraşıyordu şimdiye kadar.. Ama takımın ona sayı atarak savunma yapmasına ihitiyacı var bunu anladığı zaman bizi yukarıya taşıyacaktır. Takımın kritik anlarda Gurovicli rotasyon ve varyasyonlara ihtiyacı var bunu KSK maçında da gördük bence Ligde özelliklede Play-Off'ta son dakikaları oynayabilecek, doğru kararları verebilecek tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var D.Milojevic, H.Beşok, A.Graves ve bu anları çok oynamış M.Gurovic en iyi seçimlerdir oynadığı diğer takımlarda da performansını değerlendirerek Atkins'te bu yetenekler bulunmamaktadır.. Bence rakibe göre ama çoğunlukla R.Atkins dışarıda kalmalıdir..
 
Erdem Akkaş' Alıntı:
Guroviçin maç içerisinde kullanmadığı toplar bize maç kaybettirmez..ama kullandığı toplar bize maç kazandırır..Atkinsin ise kullandığı toplar bize maç kaybettirebilir..son maçı kastetmiyorum..ama atkinste böyle bir potansiyel var..ikisi arasındaki minicik fark bu
Erdem olaya etrs taaftan bakıyorsun bence. Guroviçin istenmeyişi zaten bu son saniye toplarını kulanmaması, kaçması idi. O yüzden ondan bu yönde beklenti içine girmek hep hüsrana uğrattı bizleri. Atkins'i savunmak için yazmıyorum ama köşeye sürekli köşeye kaçan bir adamdan daha hayır gelmesi zor.
Lincoln'un sorunu ile onun sorunu farklı gibi duruyor. Çünkü Lincoln hiç değilse bu sezon 10-12 maçta bizi taşıdı. Bazı maçlar iyi olmasa bile son dakika golleri attı, paslar verdi.
Bence Guroviç sahada iken takım arkadaşları çok iyi duygulara sahip olmuyorlardır. Takım üzerindeki genel etkiyide düşünmek lazım.
 
Eren Aydın' Alıntı:
[quote="Erdem Akkaş":3tsgd5re]Guroviçin maç içerisinde kullanmadığı toplar bize maç kaybettirmez..ama kullandığı toplar bize maç kazandırır..Atkinsin ise kullandığı toplar bize maç kaybettirebilir..son maçı kastetmiyorum..ama atkinste böyle bir potansiyel var..ikisi arasındaki minicik fark bu
Erdem olaya etrs taaftan bakıyorsun bence. Guroviçin istenmeyişi zaten bu son saniye toplarını kulanmaması, kaçması idi. O yüzden ondan bu yönde beklenti içine girmek hep hüsrana uğrattı bizleri. Atkins'i savunmak için yazmıyorum ama köşeye sürekli köşeye kaçan bir adamdan daha hayır gelmesi zor.
Lincoln'un sorunu ile onun sorunu farklı gibi duruyor. Çünkü Lincoln hiç değilse bu sezon 10-12 maçta bizi taşıdı. Bazı maçlar iyi olmasa bile son dakika golleri attı, paslar verdi.
Bence Guroviç sahada iken takım arkadaşları çok iyi duygulara sahip olmuyorlardır. Takım üzerindeki genel etkiyide düşünmek lazım.[/quote:3tsgd5re]


haklısın Eren..Guroviç şuana kadar bekleneni karşılayamadı..maç içerisinde saklandı..hırsını sahaya yansıtamadı..hem fikiriz bu konuda..
ama Guroviç gibi bir oyuncun varsa ne olursa olsun onu yok sayamazsın..bu adam bir şekilde hiç beklenmedik bir maçta hiç beklenmedik bir şekilde maç kazandırabilir..bu umudu Guroviç bu formayı giydiği sürece hep taşıyacağım..çünkü Guroviç böyle bir oyuncu..demek istediğim Atkins sana en iyi performansını koyduğu maçda bile aç kazandırmaz..ama iyi bir Guroviç sana çok kritik maçlar kazandırabilir..ee bu adam Türkiyede basketbolu unutmadı yaa..yeteneğinide çalmadılar..o yüzden hala umudum var

not:bu yorumu cüneyt yanı sıra gravesin bir numarada oynayabileceği üzerine yazdım yoksa Guroviç ve atkins birbiriyle kıyaslamak çok yanlış..
 
guroviçi sürekli dışarıda bırakmak onu kaybetmek anlamına gelir.bunu ben istemem açıkçası.rakibe ve form durumlarına göre karar verilmeli diye düşünüyorum.ayrıca cüneyt,murat,graves top getirebilecek oyuncular.atkins bana göre vazgeçilmez değil.mutlaka guroviç kullanılmalı en krıtik anda eli titremez,faul kaçırmaz,içeri drive ettiğinde mutlaka bitirir.
 
makul ilk beşin; cüneyt, graves, hosley, tolliver, hüseyin olacağını düşünüyorum. Murat Kaya nın da Cüneyt'i yedekleyebileceğini, hatta maç içerisinde, graves'in özellikleri gereği de guard a yardımcı olabileceği düşünüldüğünde son dönemdeki performansına istinaden atkins'in yokluğunun önemli olmayacağı görüşündeyim. Hosley-Gurovic, Tolliver-Milo kurgusu, Erdem ve Polat'ın varlığından daha faydalı olacaktır.
 
Rashid Atkins... Graves ve Murat gerektiği zamanlarda 1 numara oynayabilirler ve bence Atkinsten daha az zarar verirler takıma. Strickland'dan daha fazla zararı var takıma, çünkü anlamadığım bir şekilde ısrar ediliyor kendisinde ve maç sonlarında tabirimi maruz görün ama bence satıyor maçı... Cüneyt'i maçın ortalarında dinlendirip maç sonlarını cüneyt, murat ve ya cüneyt, graves ikilileriyle bitirmemiz lazım diye düşünüyorum.
 
Rashid atkins olmalı bence .. çünkü ilk geldiği zaman daha iyi oynuyor ve takımı oynatıyordu.. Bir kaç maç kenarda kalmalı ....Birde guroviç i lincoln gibi kaybetmemeliyiz playoflarda bizi sırtlayabilir...
 
Şu an bir isim dışarıda kalacaksa ilk isim Atkins olmalıdır diyeceğim ama Efes'le oynadığımız ilk maç ve Telekom maçları aklıma geliyor. Atkins gibi bir adam olsaydı o maçların skoru çok farklı olabilirdi.

Demek istediğim büyük maçlarda sadece Cüneyt yetmiyor.İlk oynadığımız Efes maçı gibi erkenden faul problemine girme ihtimali çok yüksek. Onu da geçtim Cüneyt'in yaşı ortada!
 
tolivere sadece 3 oy cıkması oldukca şasırtıcı.dışardan her bulduğunu potaya sallamaktan başka yaptığı hiçbişey yok.hele savunmayla hiç alakası yok. ben haftalar önce oyumu tolivere vermiştim halada aynı düşünüyorum.
 

Üst