İlk Yarı Değerlendirmesi

Bu hafta ligde ilk yarının son karşılaşmasında Türk Telekom ile karşı karşıya geldik ve tüm takımlarla oynamış olduk. Altı maçlık önemli seri de bu maçla birlikte sona ermiş oldu. Çarşamba günü Darüşşafaka ile oynayacağız ama ben her takımla en az bir kere karşılaştığımız için bu yarının değerlendirmesini, oyuncular hakkında beklentilerinizin nasıl şekillendiğini, ikinci yarıya yönelik öngörülerinizi, ne yapmamız gerektiğine dair yorumlarınızı ve olası Play-Off eşleşmelerine dair tahminlerinizle beraber ligin değerlendirmesini yapmanızı bekliyorum.

Sahamızda oynadığımız maçlar;

Antalya 92-68
Selçuk Üni. 76-70
Efes Pilsen 84-91
Karşıyaka 71-55
Kepez 81-68
Oyak 68-67
Fenerbahçe 78-62
Türk Telekom 76-92

Görüldüğü üzere şampiyonluk yolundaki üç rakibimizle de içeride oynamışız ve ikisini kaybetmişiz. Ayrıca kendi sahamızda da bir maç fazla oynamışız.

Deplasmanda oynadığımız maçlar;

Darüşşafaka 73-58
Banvit 95-86
Erdemir 63-53
CASA 75-66
Mersin 75-70
Beşiktaş 58-66
Aliağa 78-68

Sadece Beşiktaş'a kaybetmişiz. Beşiktaş ayrıca ilk yarıda en az sayı attığımız takım.

Ligin ikinci yarısı ne olur bilinmez ama benim tahminim Efes lider tamamlar sezonu. Biz ikinci tamamlarız, Fenerbahçe üçüncü, Telekom da dördüncü tamamlar.

Daha sonra uzun bir yazı yazıp ilk yarıyı değerlendireceğim kendi adıma.

Sezon değerlendirmesi E.D

Sezonun ilk 3 haftasındaki görüntü beni 2008-2009 sezonundan ümitlendirmişti . Bu 3 haftadan sonra takımda mücadele gücü eksildi . İlk önce rahat yenebileceğimiz Selcuk karşısında öldük öldük dirildik . Ardından gelen Efes mağlubiyeti ile kafalar karıştı . Bir sonraki haftada yine ligin en zayıf ekiplerinden Casa Ted karşısında yine çok zorlandık , macın sonlarında taktik faullerle kazandık . Pınar Karşıyaka macından sonraki Zizic olayı ve Levent Topsakal'ın görevden alınması ile takımda iç karışıklıklar meydana geldi ki bu da bizi olumsuz etkiledi . Tüm bu olumsuzluklara rağmen Kurban Bayramına kadar 8 - 1 ile geldik . Kurban bayramından sonra Strickland'ın gönderilmesi , Atkins gibi kaliteli bir guardın takıma katılmasıyla ligin ilk yarının sonuna doğru olumlu sinyaller aldık . Takımın içinde bulunuğu duruma Hüseyin isyan etti ve bu isyan diğer oyunculara sıçrayınca takımda çıkış başladı . Gelen BJK yenilgisiyle Murat hoca istifa etti ve yerine Teknik danışman Koray Mincinozlu getirildi . Takıma Sert , Saldırgan savunma anlayışı getiren Koray hocayla beraber Galatasaray , içinde Fener derbisi olmak üzere 4 mac ard arda kazandı ve bu maclarda en fazla 68 sayı yedi . Kısacası müthiş bir savunma anlayışı getirdi Koray hoca bu takıma . Son hafta ise aldığımız üzücü sakatlık haberleri ile zor şartlarla sahamızda Telekom ile oynadık . İyi geçen 1.Periyod dışında rakibimiz karşısında hiç bir varlık gösteremedik . Rakipte her attığını sokunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu ve Ligin ilk devresini 12-3 ile 14 - 1 mağlubiyetli Efesin arkasında 2. bitirdik .

GM

Sahamızda 6-2
Dış sahada 6-1

İlk yarının MVP'si : Hüseyin
Hayal kırıklığı : Her ne kadar son maclarda iyi oynasada Gurovic , Zizic
En çok mücadele edenler : Hüseyin , Graves , Cüneyt , Erdem
En iyi 6.adam : Cemal
En iyi bench oyuncuları : Oynadıkları sürece Polat , Cemal , Atkins

Çıplak gözle izlediğim kadarı ile Erdem'in hırsı kendine zarar vermeye başladı. Kenara eglince ve otururken ki hal ve hareketlerini beğenmedim hiç.

10 Üzerinden (Oyuncu değerlendirmesi)

Cüneyt(Kaptan) : Sezon başında her aldığını potaya sallıyor diye çok eleştirmiştik . İlk yarı itibariyle gerektiği yerde takımını iyi yönetti ve büyük maclarda cok iyi oynadı . Müthiş savaştı , müthis savunma yaptı , bir top için defalarca kendini yerden yere attı . Kısacası çok mücadele etti . 10 / 9
Antonio Graves : İlk yarının büyük bir kısmını onun eline bakarak geçirdik ve rahat yenebileceğimiz rakiplere karşı zorlandık . Çok bencil oynadı bu yüzden çok hata yaptı ama oynadığı 15 macın 14 ünde yaptığı savunma eksilerin büyük bir kısmını artıya dönüştürdü . Yinede benim gözümde vasatı aştı. 10/7
Rashid Atkins: Sonradan katılmasına rağmen ligde olsun Avrupada olsun hemen hemen her macı cok iyi oynadı . Her ne kadar fazla egosu olsada Strickland'ın açtığı hasarları fazlasıyla temizledi . Takım savunmasına güc kattı ve onunla berarber dahada saldırgan bir takım olduk . 10/7
Hüseyin : Sanki Koray hocayla beraber tüm takıma tokat attı!! . Getirdiği hırs ve mücadele gücüyle 10 / 10
Erdem : Sezon başında hücumda çok verimliydi ama malesef haftalar ilerledikçe verimi azaldı . Yinede her zamanki gibi müthiş savunma yapıyor . 10/5
Polat :İlk yarının büyük bir kısmını sakat geçirmesine rağmen dönüşü şahaneydi .Takım savunmasına , mücadelesine güç kattı , oynadığu süreçte pota altında rakiplere nefes aldırmadı . 10/5 : Yaşadığı uzun süreli sakatlık
Cemal : Müthiş başladı sezona ama sonradan süreleri azaldı ve form düşüklüğü yaşadı . Fener macından itibaren yeniden yükselişe geçti ve ilk yarıyı iyi bitirdi . 10/6
Milojevic : Oyun zekası müthiş bir oyuncu olduğundan onun oynadığı süreçte cok rahat skor ürettik . Zaman zaman Guard gibi topu rakip yarı sahaya getirmesi bazen yüzümüzü çok güldürdü , bazende bizi çıldırttı . Oyunda olduğu süreçte iyide savunma yaptı . Ama sakatlığından ötürü 10/8 veriyorum
Gurovic : Ve sıra dünyaca ünlü şütörümüze geldi . Her ne kadar sezona iyi başlasada ilk yarının tartışmasız en büyük hayal kırıklığıydı . Belki formsuzluğundan çok Hocanın ve oyuncuların Gürovic'i unutması onu hayal kırıklığına itti . 2.yarıda kesin toparlanır 10/4
Murat : Bu sezon ağır sakatlık geçirenlerden biride Murat . Yetenekli bir oyuncu olmasına karşın hep yetenekerini yarım yamalak sergiliyor . 1 mac çok iyi savunma yapıyor , 1 mac çok iyi şut atıyor , 1 macta oyunu çok iyi yönlendiriyor . Ayrıca oynadığı zamanlarda çok dağınık bir görüntü çizdi Murat . Umarım form tutar 10/2

Zizic kaçması ve Tufanın müzmin sakat olmasından dolayı bu 2 oyuncu hakkında yorum yapamayacağım

Erdem ne yapmaya calisiyor anlamadim. penetre ediyor sacma sapan hareketler yapip topu kaybediyor. halbuki penetre edip pas verse cok rahat olacak. ama kafayi egip iceri dalliyor hurra diye. olmaz erdem olmaz. basketbol zeka oyunudur. sinirle bir yere varamazsin.

Fatih Hısım' Alıntı:
Erdem ne yapmaya calisiyor anlamadim. penetre ediyor sacma sapan hareketler yapip topu kaybediyor. halbuki penetre edip pas verse cok rahat olacak. ama kafayi egip iceri dalliyor hurra diye. olmaz erdem olmaz. basketbol zeka oyunudur. sinirle bir yere varamazsin.

fatih kardeşim helal olsun koskoca forumda şunu hiç kimse söylemedi...erdem 2 senedir böyle ama hataları hep başkalarında aradık...
doğru tespitlerin.
sonu olmayan hayatta zıplıyo boşa.......

Sorun şu. Erdem'den ne beklendiği. Aslında Erdem'in geçmiş zamanında skorer bir görüntüsü olsa da artık maça güç ve sertlik katmak için giriyor. Ama işte eski alışkanlıklar kolay kaybolmuyor.

Basketbol severler tarafından ilk yarının en başarılı takımı seçildik .

Eurocup'a katılamamamız başarısızlıktır ama, Eurochallange'da son 16'ya kalmamız ve ileriye gitme ihtimalimiz iyi.

Ligde 12-3 yaptık. Kaybettiğimiz maçlarda maalesef oyunu zorlayamadık. Birçok eksiği olan Beşiktaş'a yenilmek çok büyük kayıptı. Zira sıralama için her galibiyet önemli. -Geçen sene 5. olup, Telekom'a saha avantıjını vermemiz gibi bir örnek var...- Bunun yanı sıra Telekom'a iç sahada yenilmek çok büyük handikaptır. İkinci yarıda Telekom'u deplasmanda yenemezsek olası play-off eşleşmesinde seriye 0-1 geride başlarız ve geçen sene Beşiktaş'ın yaşadığı sorunla karşılaşabiliriz. Zaten Telekom'un lobisi çok kuvvetli, birde üstüne 0-1 olursa final görmek zor ötesi olur!

Takımımız TBL'nin başlarında oynadığı Darüşşafaka, Antalya BŞB ve Banvit maçları ile sonlarında oynadığı Fenerbahçe Ülker ve Aliağa maçlarında iyi bir basketbol ortaya koydu. Bu maçların dışında sıkıntı yaşadık.

Oyuncu performanslarına gelince...

Oynadığı sürece en etkili olan oyuncumuz Dejan Milojevic idi. Yerlilerden Cemal bu sezona iyi başladı. Kanaatimce takımımızdaki istikbali en parlak oyuncudur. Şutunu ve top kontrolünü geliştirirse Milli Takım'da kalıcı olarak yer bulabilir. Yerlilerden en fazla öne çıkan kuşkusuz Hüseyin'di... Sezona kötü başlamasına rağmen son iki maçı saymazsak çok krtik maçlar kazandırdı. Zaten Hüseyin'den her maç aynı performansı beklemek yanlış olur. Kanımca sadece büyük maçlarda büyük oynasa kafi!.. Graves yetenekli ama, topla çok oynuyor. Yeteneğini doğru bir şekilde kullanmıyor. Tercihlerini daha dikkatli ve akılcı seçerse önemli bir oyuncu olabilir. Gurovic, herkesin çok şey beklediği bir oyuncu fakat, birçok maçta yeterince istekli oynamadı. Bu konuda bazı sanılarım var ama, kesin birşey diyemiyorum... Ayrıca Gurovic'e yeterince top gelmediğini de söyleyebilirim. Cüneyt büyük maçlarda ekseriyetle iyi oynuyor ama, diğer maçlarda yanlış tercihler yaptığı kanısındayım. Yeni oyun kurucumuz Rashid Atkins takıma kolay uyum sağladı ve güven verdi. Polat'ta genel anlamda iyi katkı verdi. Murat sakatlandığı için çok net bir yorum yapmak doğru olmayabilir... Erdem geçen seneye kıyasla daha fazla süre alıyor. Ancak kanaatimce bu fırsatı iyi kullanamıyor. Bir bakıyorsunuz oyuna girer girmez gereksiz üç faul almış, bir bakıyorsunuz bodoslama içeri dalıyor... Erdem'in yapması gereken kanaatimce olabildiğince basit oynamak ve enerjisini rakibi yıldırmak için kullanmak.

İlk yarıda sakatlık sorunundan çok çektik. Maalesef sağlık ekibi hakkında ciddi soru işaretleri var. Ayrıca bilhassa Amerikalı oyuncular yedikleri yemeklerden ötürü nedense mide problemi yaşıyor. Geçen sene Owens, bu sezon başında Graves ve şimdi de Atkins... Üstelik bu oyunucular tek maçta değil, birçok maçta mide sorunu yaşadılar. Acaba kulubümüzde oyuncuların bünyelerine uygun yemek programı hazırlayan bir uzman diyetisyen var mı?! Nihayetinde milyon dolarlık oyuncular getiriyoruz ve bu işlerin mümkün olduğunca profesyonelce yapılması gerekiyor!

İlk yarının en kötü oyun oynayan takımlarından biriyidik, ancak kazanma alışkanlığımız sayesinde bitirdiğimiz yerden dolayı İlk yarının En İyi Takımı olarak bizi görüyorum.
Başka da değerlendirmem olmayacak.

Kötü başladığımız sezonu iyi bitirdik diye düşünüyorum. İkinci yarı için herkesin umutlu olduğu ortada.

Forum özelinde bir değerlendirme yaparsam eger; Murat Özyeri yerin dibine sokup sokup çıkardık burda, şimdi de Koray Hocayı bulutların üstünde görüyor gibiyiz. Bence bu eleştirilerde bi orta yol bulunursa daha sağlıklı değerlendirmeler de yapılabilir.

Umarım başarılı bir ikinci yarı geçirip sezon sonu takımızı istediğimiz yerde elinde kupayla görürüz. Sakatlıklar canımızı daha fazla yakmaz, isabetli 1-2 transfer de yapılırsa kadromuzda bu potansiyelin olduğunu düşünüyorum.

İlk yarı sevindirici gelişme küçük takımlara yenilmedik, saçma sapan malubiyetler almadık.
Efes ve Telekom maçlarında malesef şansızlıklar yaşadık.Telekom maçında eksikler (bugün öğrendim,Cemal de sakat sakat oynamış),Efesin ise Budonocts maçının sonrasına gelmesi malesef kötü oyunu getirdi.
Yaşadığımız sorunlara rağmen takımın genel performansını başarılı buluyorum.İkinci yarı için iyi bir uzun ve bir PG takviyesi ile çok iyi durumda ligi bitirebiliriz.
PG için iki aday bence Barış Ermiş ve Evren Buker olmalı.Barış Telekomda kalitesiz olduğu için değil, Tutku ve Blakney gibi iki kaliteli oyuncunun arkasında kaldığı için forma bulamıyor.

İlk yarı değerlendirmesinde M.Ö(M.Özyer ile) ve M.S(M.Özyer'den sonra)
olarak bakarsak dağlar kadar fark var.M.Özyer zamanında hiç bir önemli maçı alamadık. Takım prestijini kaybetmişti. takımın özgüveni kaybolmuştu.
M.S ise takımın özüveni geldi önemli galibiyetler aldık Telekom maçının kaybetmemiz doğaldı 3 yabancı+Tufan Ersöz yoktu Koray Hocayla hem ligte
Türkiye kupasında final oynayacağımıza inanıyorum. Avrupada da alabileceğimiz en iyi dereceyi alırız.
BAŞARILAR GALATASARAY

yunustaylan' Alıntı:
fb maçını saymazsak,bütün büyük maçları kaybettik.play off larda bize sıkıntı yaratacak!
Niye fb maçını saymıyoruz ki? O zaman bende Beşiktaş maçını saymıyorum yenildiğimiz.Çünkü Play-off'da karşımıza gelirlerse zorlanmadan eleyecğimizi düşünüyorum.
O zaman geriye Telekom ve Efes maçları kalıyor.Efes'e yenildik ama makul bir fark ile yenildik o yüzden ikinci yarıdaki transferler ile Efes'i yenip hatta ikili avarajda öne geçebileceğimizi düşünuyorum.Tabiki Efes'inde Kasun'un geri dönüp eski formunu yakalaması ve kadro şişikliğinin azalmasıda onları ilk yarıdan daha güçlü yapabiliir.Maça haftalar var ne olacağı belli olmaz.
Büyük maçlardan en kötü maçımız ise kuşkusuz Telekom oldu.attıkları üçlükler ile önce takımın sonrada taraftarın dirençini kırdılar.İkili averaj işinde şansımız az ama sıfır değil.
Yukarıdaki varsayımları doğrulayıp veya yanlışlayacak şey transferler olacaktır.Umarım doğru oyuncu seçimleri ile hedefe ulaşmada bir adım daha atarız...

Eren Aydın' Alıntı:
yunustaylan' Alıntı:
fb maçını saymazsak,bütün büyük maçları kaybettik.play off larda bize sıkıntı yaratacak!
Niye fb maçını saymıyoruz ki? O zaman bende Beşiktaş maçını saymıyorum yenildiğimiz.Çünkü Play-off'da karşımıza gelirlerse zorlanmadan eleyecğimizi düşünüyorum.
O zaman geriye Telekom ve Efes maçları kalıyor.Efes'e yenildik ama makul bir fark ile yenildik o yüzden ikinci yarıdaki transferler ile Efes'i yenip hatta ikili avarajda öne geçebileceğimizi düşünuyorum.Tabiki Efes'inde Kasun'un geri dönüp eski formunu yakalaması ve kadro şişikliğinin azalmasıda onları ilk yarıdan daha güçlü yapabiliir.Maça haftalar var ne olacağı belli olmaz.
Büyük maçlardan en kötü maçımız ise kuşkusuz Telekom oldu.attıkları üçlükler ile önce takımın sonrada taraftarın dirençini kırdılar.İkili averaj işinde şansımız az ama sıfır değil.
Yukarıdaki varsayımları doğrulayıp veya yanlışlayacak şey transferler olacaktır.Umarım doğru oyuncu seçimleri ile hedefe ulaşmada bir adım daha atarız...
benim orda demek istediğim,fb maçı hariç bütün büyük denilecek maçları kaybettik!