İlkan Karaman Olayı Detayları

Artık yeter!! İlkan karaktersizi artık bu formayı giyemez !!!
Bulunmaz bir hint kumaşı kesinlikle değil.
İnşallah sonu Özer Hurmacı gibi olur...
Keşke şu olay daha erken olsaydı,Cevheri kaptırmazdık en azından
''Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler.''deyip,yolumuza bakmak lazım...

İlkan Karaman gibileri zaten bize yakışmaz, onun için üzülmeye değmez, hatta bizim için böylesi belki de daha hayırlı olmuştur. Ancak her şeye rağmen, bu olayda yönetimin kabul edilemez bir ihmal vb. hatası olduğu gerçeği de gözardı edilemez. Ve bu hatanın sorumluluğu da yeni yönetimin yani Murat Özyer'in üzerindedir. Ve maalesef M.Özyer görevine böyle bir talihsizlikle başlamış oldu, böylece kredisinin önemli bir kısmını erkenden harcamış oldu. Bundan sonra buna benzer yeni bir hatanın gelmesi Özyer'in sonu olabilir. İnşallah olmaz.

İlkan Karaman gibileri zaten bize yakışmaz, onun için üzülmeye değmez, hatta bizim için böylesi belki de daha hayırlı olmuştur. Ancak her şeye rağmen, bu olayda yönetimin kabul edilemez bir ihmal vb. hatası olduğu gerçeği de gözardı edilemez. Ve bu hatanın sorumluluğu da yeni yönetimin yani Murat Özyer'in üzerindedir. Ve maalesef M.Özyer görevine böyle bir talihsizlikle başlamış oldu, böylece kredisinin önemli bir kısmını erkenden harcamış oldu. Bundan sonra buna benzer yeni bir hatanın gelmesi Özyer'in sonu olabilir. İnşallah olmaz.

Kredi derken! olmayan krediyi ne zaman kaybetti.Sadettin bey İlkanın nasıl bir suçu varmış yazabilirmisiniz,O zaman futbolcu Burak'da karaktersiz.

İlkan’a neden gittiğini sorsak, verebileceği tatmin edici bir cevabı olabilir mi?! Bence olamaz… Hatta devamında “neden gelmiştin” diye sorulsa daha da batar.

Paranı mı alamadın? Ya da zamanında ödenmedi mi? Yoksa ülker, bizden kazandığından çok daha fazlasını mı teklif etti?! Eğer böyleyse, “ülker bana şu kadar teklif etti, geleceğimi düşünmek zorundayım, ya paramı yükseltin ya da gitmek istiyorum” diyemez miydin?!

Büyük hedeflerin vardı da, son anda G.Saray’ın büyük hedeflerin takımı olmadığını mı farkettin?!

Yoksa kulüpte küfür ya da hakaret vb. saygısızca muamele ile küstürüldün mü? Takım arkadaşların saygısızlık mı yaptı, ya da seni dışladılar mı?

Yok fenerli idiysen veya G.Saray’da oynamaya gönlün yoktuysa, neden 2 yıl önce 5 yıllık sözleşmeye imza attın? Bu sözleşme federasyona bildirilmemiş olsa bile etik değerlere saygın nerede?!

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi; 2 gün önce “E.Ataman ile büyük başarılara imza atacağız… vb.“ demeç vermişken, 2 gün sonra ülkere imza atmasını nasıl izah edebilir. Yani bu 2 gün içinde amacı G.Saray’ı “oyalamak” mıy dı?!

Bu davranışlar onun ne kadar karakterli! olduğunu gösteriyor. Zamanla herkes görecek ki, bununla da kalmayacak, buna benzer davranışları gittiği ve sonra gideceği! takımlarda da devam edecektir.

Atatürk’ün “Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” düsturuna inanıyorsak , onun gidişi bizim için hayırlı olmuştur. Yeri doldurulamaz değildir, hatta zaten boşluk olduğu da söylenemezdi.

İlkan’a neden gittiğini sorsak, verebileceği tatmin edici bir cevabı olabilir mi?! Bence olamaz… Hatta devamında “neden gelmiştin” diye sorulsa daha da batar.

Paranı mı alamadın? Ya da zamanında ödenmedi mi? Yoksa ülker, bizden kazandığından çok daha fazlasını mı teklif etti?! Eğer böyleyse, “ülker bana şu kadar teklif etti, geleceğimi düşünmek zorundayım, ya paramı yükseltin ya da gitmek istiyorum” diyemez miydin?!

Büyük hedeflerin vardı da, son anda G.Saray’ın büyük hedeflerin takımı olmadığını mı farkettin?!

Yoksa kulüpte küfür ya da hakaret vb. saygısızca muamele ile küstürüldün mü? Takım arkadaşların saygısızlık mı yaptı, ya da seni dışladılar mı?

Yok fenerli idiysen veya G.Saray’da oynamaya gönlün yoktuysa, neden 2 yıl önce 5 yıllık sözleşmeye imza attın? Bu sözleşme federasyona bildirilmemiş olsa bile etik değerlere saygın nerede?!

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi; 2 gün önce “E.Ataman ile büyük başarılara imza atacağız… vb.“ demeç vermişken, 2 gün sonra ülkere imza atmasını nasıl izah edebilir. Yani bu 2 gün içinde amacı G.Saray’ı “oyalamak” mıy dı?!

Bu davranışlar onun ne kadar karakterli! olduğunu gösteriyor. Zamanla herkes görecek ki, bununla da kalmayacak, buna benzer davranışları gittiği ve sonra gideceği! takımlarda da devam edecektir.

Atatürk’ün “Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” düsturuna inanıyorsak , onun gidişi bizim için hayırlı olmuştur. Yeri doldurulamaz değildir, hatta zaten boşluk olduğu da söylenemezdi.

Sadettin bey yaşınıza hürmeten abi demek istiyorum,rahatsız olmazsanız.İlkan KARAMAN olayının detaylarını sanırım bilmiyorsunuz ki! İlkan'ı direkt suçlu kıldınız.İlkan yasal olarak federasyon nezdinde boşta bir oyuncu olarak fenere transfer oldu,aksettirlen gibi bizden kaçmadı.Menejeri durumu kordinatöre bildirdi,gelin yeniz sözleşme yapalım dedi,bizimkiler inanmadı bu duruma mevzuatı bilmedikleri için,menejerde oyuncusunu daha iyi şartlarda fenere verdi.Şimdi burda suçlu İlkan mı? oluyor.22 yaşında genç bir adam !!!

Mithat Bey,

İlkan'ın kuluple 5 yıllık özel sözleşmesi var. Ama İlkan'ın menejeri bu sözleşmeyi yok sayıp İlkan'ın ücretinde %100'ün üzerinde zam talep ediyor. Bunun yanısıra menejerlik işlemleri için yeniden komisyon ücreti istiyor. Bununda üzerine yeniden imza parası istiyor. Bunun da sorumlusu tamamen eski yöneticiler. Pirince giderken eldeki bulgurdan olunmuştur. Olay budur. İlkan'da sözünde durmamıştır. Bunun içinde yüklü bir tazminat ödeyecektir. Bunun bir benzeri Deniz Barış'ın Fener'e transferi aşamasında olmuştur.

Mithat Bey,

İlkan'ın kuluple 5 yıllık özel sözleşmesi var. Ama İlkan'ın menejeri bu sözleşmeyi yok sayıp İlkan'ın ücretinde %100'ün üzerinde zam talep ediyor. Bunun yanısıra menejerlik işlemleri için yeniden komisyon ücreti istiyor. Bununda üzerine yeniden imza parası istiyor. Bunun da sorumlusu tamamen eski yöneticiler. Pirince giderken eldeki bulgurdan olunmuştur. Olay budur. İlkan'da sözünde durmamıştır. Bunun içinde yüklü bir tazminat ödeyecektir. Bunun bir benzeri Deniz Barış'ın Fener'e transferi aşamasında olmuştur.
Mehmet kardeşim yanlış biliyorsun o sözleşmenin federasyon nezdinde veya spor hukukunda hiç bir geçerliliği yok,zaten senin 100%100 zam dediğin meblağ 200.000 bin tl. İlkan fenere gitti ama istediği takıma gidecek durumdaydı,senin yüklü dediğin tazminat ise zor hadi oldu diyelim geçen sene ne kadar transfer ücreti aldıysa maxsimum %50 ni öder.

Açıkçası İlkan Ülker'e imzayı attığı gün biraz sinirlenmiştim. Ancak sinir yatışınca ve milli takımda da daha dikkatli izleyince pek de sinirlenmeye gerek yokmuş diye düşündüm. Nedenlere gelince;

Oyunculuk olarak bakarsam;

Hücumda sırtı dönük ve yüzü dönük net bir oyununu göremedim. Ancak asist üstünden smaç vuruyor veya savunma ribaundunu alıp koşup potaya yükleniyor, yani hücumu sınırlı bir oyuncu izlenimi yarattı bende.

Savunmada ise pek çok kez uyuya kalıyor adamlar bomboş turnike atıyor, smaç vuruyor. Yani en azından attığı kadarını yedirecek bir potansiyeli var. Tabi atletik olduğu için ve dövmeleriyle falan karizma olduğu için oynadığı takımın fanatik taraftarları bunu biraz zor görecektir.

Ribaundları ise iyi çekiyor gözlemlediğim kadarıyla.

Bu savunma ve hücum özellikleriyle ve de bizim takımımızda Ersin/Macvan'ın arkasında bekleyeceği için takımımıza süre/performans olarak çok da katkı sağlamazdı zaten.

Bence aklı bir karış havada olduğu için atletikliğine çok güveniyor, buna güvenerek kariyerine devam edecekse fena çakılacaktır ileride. Avrupa için gideri olabilir, ancak NBA'de o atletiklik çok sıradan kalır.

Geçen sene EuroChallenge'da oynadı iyi ortalamalar yakalamış olabilir ama bu sene EL'de göreceğiz neler yapacak.

Sonuç olarak hücumunu ve savunmasını birkaç gömlek yukarı çekmek zorunda, bu da ne kadar sürede olur, NBA'e gitmeden önce kendisini geliştirmek için ne kadar uğraşır bilinmez ama eğer NBA'e gidene kadar idare ederim diye düşünüyorsa Ülker'e hayırlı olsun derim. Artık beklesinler kendisini geliştirsin diye.

---

Adamlığına bakarsam;

2 senedir kendisinin gelişmesini bekleyen, kendisine yatırım yapan kulübümüzü sattı, böyle bir adamın bize gelseydi çok da fazla kendisini vererek oynayacağını sanmıyorum. Galatasaray yönetimi bir hata yapmış o da bu hatayı affetmemiş, Fener'e giderek de en büyük darbeyi vurmuş.

2 senedir de Twitter'da olsun veya basında olsun bir kez bile takımımızın adını ağzına almamış, sadece bir ay önce TBF'ye bir röportajda bahsetmiş o kadar, muhtemelen de bir soru üzerine mecburiyetten bahsetmiştir. Bu bile çok şey anlatıyor.

Merak ettiğim bir şey de madem bu kadar gözü kara bir Fenerliydin neden ezeli rakibine gelip 5 senelik imza atıyorsun? Futboldan bir örnek de geliyor aklıma Emre Belözoğlu denen gözü dönmüş Fenerli de gelip bizim altyapımızdan çıkıp adam(!) olmuştu, sanırım bu Fenerlilere ait genetik bir satış olayı, vefasızlık timsali.

Yani adamlığı 10 üzerinden 0'a yakındır benim için. (n)

Her neyse, böyle bir adam için sinirlenmeye değmez.

Benin bu konuda anlamadığım bir nokta var. Özel sözleşme İlkan ı Tofaş tan alırken yapılan sözleşme mi? Yoksa İlkan ı Karşıyaka ya verirken yeniden yaptığımız sözleşme mi? İlkan ı Tofaş tan alırken yaptığımız sözleşmeyse; bundan bahsetmeye bile gerek yok. Biz İlkan ı Karşıyaka ya gönderirken elinden tekrar imza almadıysak sözleşmesini feshetmişiz; bir şey hak idda etme yada ilkan a kızmaya hakkımız dahi yok. Tamamen idarecilerimizin suçu. Yok İlkan Karşıyaka ya giderken elinden imza aldıysak yüzde yüz biz haklıyız... Tabi bide Karşıyaka ya gönderirken sözleşmesini feshettiğimiz bilgisinin doğru olduğunu varsayıyorum.

Bu konuda en az suçu Fenerbahçe de buluyorum. İhtiyaçları olan bölgeye kendileri açısından mükemmel bir ekleme yaptılar.
Daha sonra İlkan ve menajerini suçlu buluyorum. Ne olursa olsun sana güvenmiş ve yatırım yapmış bir kulübü, camiayı böyle yarı yolda bırakmamalısın.
En büyük kabahat ise kulübümüz ve bu işle ilgili sorumlu yöneticilerimizde. Sabırla gereğini yapmalarını bekliyorum. Belki yarın büyük bir tazminat kazanacağız belki de İlkan oynamama cezası alaca vs. vs. ama bu büyük bir hata yapıp Galatasaray'ı mağdur ettikleri gerçeğini değiştirmeyecek.

5 yıllık anlaşma imzalayıp daha sonra bir açıktan yararlanıp yıllık ücretini arttırmak istemesi suç değil mi Mithat abi ?

Onur nesi suç ortada açık falan yok sözleşme bitiş tarihi var,bittiği gün menejeri zaten söylüyor sözleşme bitti buyrun tekrar anlaşalım,bizim teklifimiz bu ama biz onlara bir teklif sunmuyoruz,adamı yok sayıyoruz o 5 yıllık sözleşme özel hiç bir spor hukuku anlamında geçerliliği yok.adam 200 istemiş sen 100 ver onuda yapmıyoruz adamla restleşiyorsun elinde koz yok bu nasıl bir cahil blöfdür.Bakın iş bilmezlik yüzünden İlkan gitmiştir.İlkan fenerle anlaştığı gün öğrenmiştir.

Onur İlkan ın sözleşmesindeki açık nedir? Sözleşmeyi feshetmek açık olarak kabul edilemez ki. Galatasaray gibi büyük bi camia yı temsil ediyosun. Profesyonel bi anlaşma yapıyosun. İlkan ı gönderirken oturup konuştular mı acaba idarecilerimiz... İlkan da söz veriyorum sene sonu başka yere gitmem. Siz beni oynatmayın; kiralayın demiş mi? Kimse bi açıklama yapmıyo ki. Buda basketbol şubesinde sorumluluk sahibi kimse yok demektir.

@Emre Kiser

yazdıklarına aynen katılıyorum, bu kadar kıyamet bu adam için koparıldysa yazık

adamda basketbol zekası yok, dripling sıfır yapsada steps yapıyor , fundemantal sıfır

@Emre Kiser

yazdıklarına aynen katılıyorum, bu kadar kıyamet bu adam için koparıldysa yazık

adamda basketbol zekası yok, dripling sıfır yapsada steps yapıyor , fundemantal sıfır

Konu ilkan'ın iyi veya kötü oyuncu olup-olmadığı değil ki.İlkan çok kötü oyuncu olabilir.Ancak Galatasaray Spor külübünün oyuncusu galatasaray istemediği sürece başka bir yere imza atmaması gerekir.Bedavaya da verebiliriz.Ancak biz istememiz gerekiyor.Bu olayda ise böyle bir olay yok.Bu da İdarecilerin ne kadar bilgisiz olduğunu çıkartıyor.Bunu çözüm bulmamız gerekiyor.Oyuncunun yapmış olduğu işler beni hiç ilgelendirmiyor.Yönetici dediğin her türlü sahtekarlıklara karşı yönetimini yaptığı Firma-Spor külübünü korumak için her türlü tekbiri almak değil mi.Bu işi ben-sen-ahmet yapmayacak.İlgili yönetici yapacak.Yapamıyor sa gidecek bu kadar basit.

Biz İlkan ı 2010 yılında Tofaş tan aldık. 2011 de karşıyaka ya kiralarken resmi sitedeki açıklamaya göre yeni sözleşme yapmışız. İlkan gerçekten serbest kalmışmıdır. Yoksa fener, ülker grubu, federasyon topluluğunun ortak çıkarı için serbest kaldı olarak kabul mı edilmiştir.

Sertaç ve Melihle 2 kiralık hakkımız dolduğu için İlkanı KSK'ye bonservisiyle gönderdik işte. Oraya bonservisiyle gidebilmesi için de sözleşmesini feshettik sanırım. KSK ile sözlü anlaşmamız vardı 1+1 yıllık anlaşma olmasına rağmen 1 sene sonunda İlkanın bonservisi bize dönecekti. Ama karşı taraf bizden önce davranmış işte .

Sertaç ve Melihle 2 kiralık hakkımız dolduğu için İlkanı KSK'ye bonservisiyle gönderdik işte. Oraya bonservisiyle gidebilmesi için de sözleşmesini feshettik sanırım. KSK ile sözlü anlaşmamız vardı 1+1 yıllık anlaşma olmasına rağmen 1 sene sonunda İlkanın bonservisi bize dönecekti. Ama karşı taraf bizden önce davranmış işte .

Tek kelimeyle afedersiniz ama -mallık - başka bir şey değil ! İnanamıyorum ya Melih kim niye kiraya gönderiyorsun İlkanı kiraya verirsin bu sözlü anlaşmayı Melihle yaparsın yazık ya ne denir ki başka yazık koskoca yazık !