Açıkçası İlkan Ülker'e imzayı attığı gün biraz sinirlenmiştim. Ancak sinir yatışınca ve milli takımda da daha dikkatli izleyince pek de sinirlenmeye gerek yokmuş diye düşündüm. Nedenlere gelince;
Oyunculuk olarak bakarsam;
Hücumda sırtı dönük ve yüzü dönük net bir oyununu göremedim. Ancak asist üstünden smaç vuruyor veya savunma ribaundunu alıp koşup potaya yükleniyor, yani hücumu sınırlı bir oyuncu izlenimi yarattı bende.
Savunmada ise pek çok kez uyuya kalıyor adamlar bomboş turnike atıyor, smaç vuruyor. Yani en azından attığı kadarını yedirecek bir potansiyeli var. Tabi atletik olduğu için ve dövmeleriyle falan karizma olduğu için oynadığı takımın fanatik taraftarları bunu biraz zor görecektir.
Ribaundları ise iyi çekiyor gözlemlediğim kadarıyla.
Bu savunma ve hücum özellikleriyle ve de bizim takımımızda Ersin/Macvan'ın arkasında bekleyeceği için takımımıza süre/performans olarak çok da katkı sağlamazdı zaten.
Bence aklı bir karış havada olduğu için atletikliğine çok güveniyor, buna güvenerek kariyerine devam edecekse fena çakılacaktır ileride. Avrupa için gideri olabilir, ancak NBA'de o atletiklik çok sıradan kalır.
Geçen sene EuroChallenge'da oynadı iyi ortalamalar yakalamış olabilir ama bu sene EL'de göreceğiz neler yapacak.
Sonuç olarak hücumunu ve savunmasını birkaç gömlek yukarı çekmek zorunda, bu da ne kadar sürede olur, NBA'e gitmeden önce kendisini geliştirmek için ne kadar uğraşır bilinmez ama eğer NBA'e gidene kadar idare ederim diye düşünüyorsa Ülker'e hayırlı olsun derim. Artık beklesinler kendisini geliştirsin diye.
---
Adamlığına bakarsam;
2 senedir kendisinin gelişmesini bekleyen, kendisine yatırım yapan kulübümüzü sattı, böyle bir adamın bize gelseydi çok da fazla kendisini vererek oynayacağını sanmıyorum. Galatasaray yönetimi bir hata yapmış o da bu hatayı affetmemiş, Fener'e giderek de en büyük darbeyi vurmuş.
2 senedir de Twitter'da olsun veya basında olsun bir kez bile takımımızın adını ağzına almamış, sadece bir ay önce TBF'ye bir röportajda bahsetmiş o kadar, muhtemelen de bir soru üzerine mecburiyetten bahsetmiştir. Bu bile çok şey anlatıyor.
Merak ettiğim bir şey de madem bu kadar gözü kara bir Fenerliydin neden ezeli rakibine gelip 5 senelik imza atıyorsun? Futboldan bir örnek de geliyor aklıma Emre Belözoğlu denen gözü dönmüş Fenerli de gelip bizim altyapımızdan çıkıp adam(!) olmuştu, sanırım bu Fenerlilere ait genetik bir satış olayı, vefasızlık timsali.
Yani adamlığı 10 üzerinden 0'a yakındır benim için.
Her neyse, böyle bir adam için sinirlenmeye değmez.