İlkan Karaman Olayı Detayları

Abi o konuda haklısın. Bonservisli bir iş yapmadan önce mutlaka oyuncudan bu sezon için bir imza alınmalıydı. Yani "12/13 sezonundan itibaren"li bir kontrat yapılmalıydı. Ona diyecek bir şeyim yok.

Fakat eski idareciler olayı Murat Özyer'e bildiriyorsa sorumluluk ona geçer burada. Olay belli olduktan sonra çıkıp olayı anlatmadı. Bizim ne yaptığımızı falan açıklayabilirdi. Her mikrofona yeni transferleri açıklayana kadar bu işin peşinde olabilirdi.

Bu işin mantıklı bir açıklaması yoksa maalesef ben de kendisinin istifa etmesini istiyorum. O koltukta oturup üç maymunu oynama lüksü olan biri değil kendisi.

Tamam Murat Özyer açıklama konusunda haksız olsun oyuncuyu böyle garantisiz bir yöntemle yollayanlar "bu olay için" asıl sorumlu değil mi ? Yoksa Murat Özyer'in gitmesi için başka onlarca neden olabilir.Bu olaydaki asıl sorumlu o değil diyorum.

.

Herkesin yazdığı bir yorum var İlkan biraz daha tecrübe kazansın diye kiralık verildi diye. Ben buna katılmıyorum. Belki ilk yıl Tofaş'ta bu nedenle kiralık oynamış olabilir (belki de Tofaş'ın direttiği bir konu idi), ancak KSK'ya Furkan'ın boşluğunu doldurmaları için gönderilmiş bir oyuncu idi. Eğer amaç tecrübe olsa idi ilk gönderilecek adam Setaç olurdu ve geri çağırma konusundaki opsiyon da İlkan'da olur idi. Dolayısı ile geçen yıl şube yönetiminde olanlar (idareciler ve teknik ekip) yanlış bir karar vermiştir. Bu yanlış kararda Oktay Mahmudi'nin de payı vardır. Bu durumda uyarması gerekirdi. Bunların haricinde FB bize güzel bir gol atarak önümüzdeki yıllar için yaptığımız çok değerli bir hamleyi bize yedirdi.

Bu oyuncu "bir kulübümüze" değil de başka bir takıma gitse idi bu kadar konu etmezdik. Örnek Jamon Gordon... O da sözleşmedeki boşluğu kullanarak Efes'e gitti. Bizler de buralardan yönetimi suçşu görüp yeteri kadar ilgi göstermedi dedik. Şimdi ise sözleşmesi bile olmayan ve iki senedir kiralık gönderilen bir oyuncudan bahsediyoruz. Ben açıkçası İlkan bir yıılık verildi diye biliyordum ama iki yıllık sözleşme yapılmış. Bir de yanlış yorumlamıyorsam 100.000 USD gibi bir rakama KSK sözleşme uzatabiliyor. Siz kendinizi oyuncu yerine koysanıza; bu takım size forma verecek mi acaba? Tabi ki boşluklar fark edilerek bu oyuncu kaçırılıyor ve biz yandım allah çığlıkları atıyoruz. Bu tip konularda şube yönetimlerinin bilgili olması gerekiyor. Geçen yıldan 2012 yılını kapsayan TBF sözleşmesi yapılmalı ve bu sene direkt olarak o işleme konmalı idi, iyi niyetten maraz doğdu (yada böyle birşeydi :))

Benim M. Özyer'e karşı olup istifa deme nedenim ise bu konularda eksikleri görüp oyuncuyu kaçırıyoruz diye bağırmamasıdır. 17 Ağustos günü resmi siteden yapılan açıklamada tamamen haklı olduğumuz ve sözleşmemizden bahsediliyordu, ancak gelişen olaylar aslında TBF nezdinde haksız olduğumuzu ortaya koydu.

Site yöneticilerinin açılış ile yazdığı yorumları tekrar okudum, aslında olayları tamamen anlatmışlar ve doğru değerlendirmişlerdir (bir arkadaşımız katılmıyor ancak tekrar okur ise bence hak verecektir), TBF hemen lisans vermemiş ve gelişmeleri değerlendirdikten sonra lisansı vermiştir. Şimdi geliyoruz son maddeye, FIBA ile ilgili yorumlara; burada sanki FIBA özel sözleşmelere değil de oyuncu isteklerine göre karar veriyor. Zaten "bir kulübümüz" bunun farkında ve olayı en az zarar ile atlatabilemk için İlkan'a ben zaten hep bu takımı istiyordum şeklinde bayanatlar verdiriyor.

Sözün özü, bu saatten sonra İlkan'dan hayır gelmez ve oynatılamaz. Benim hazmedemediğim vur ensesine al lokmasını olmasıdır. Türkiye'nin en büyük kulübü dediğimiz Galatasaray'ın içine düştüğü bu kötü durumdur. Yoksa oyuncular gelip geçer ama yaşananlar kalır. Acaba başka oyuncularımızın kontrat durumlarında da böyle boşluklar var mı? Başka bir şok yaşar mıyız?

Saygılar

Bundan sonra konuşmanın bir anlamı yok bence. sadece ilkanın ülkerspor forması ile sahamıza gelişi var. gelişi var ama çıkışı olur mu bilinmez. yıpratmak gerek kanımca.( her ne kadar etik dışı olsa da)

Bu konuyu çok fazla büyütüp gereksiz yere canımızı sıkmaya gerek yok diyorum.İnşallah sezon içinde gerekli cevapları vereceğiz.Ünal başkanında bu konuyla yakından ilgileneceğine inanıyorum gerekli hamleleri zamanı gelince uygulayacaktır.Bu olayın sonunda Hak yerini muhakak bulacaktır...

Kronolojik olarak olayların gelişimine bir bakalım:
8 temmuz: Milli Takım Toplanıyor. İlkanın bonservisi KSKda.
10 Temmuz: Milli Takım Bormioya gidiyor. Bonservis hala KSKda
12 Temmuz: KSK İlkanın Bonservisini GSye gönderiyor
25 Temmuz: Bora Hun Paçun FBÜ söylentisi çıkıyor hatta transfer bitti şeklinde haber yapılıyor. Geçen 13 günlük sürede pazarlıklar yapılmış sanki.
Tahmini Temmuz sonu-Ağustos başlarında KSK İlkan sözleşmesini feshederek TBF bildiriyor ve İlkan boşa çıkıyor.
10 Ağustos: Bora KSKye transfer oluyor.
15 Ağustos: İlkan Ergin Ataman ve GS ile ilgili pozitif açıklamalar yapıyor. Açıkçası bunları GSyi uyutmak için söylediğini tahmin ediyorum
16 Ağustos: İlkan açıklamadan bir gün sonra FBÜ ile anlaşıyor.

Ne yazıkki tüm bunlar anlamsız artık. Ortada Menajer-İlkan-FBÜnün yürüttüğü başarılı bir operasyon var. Artık Murat Özyer mi yoksa eski yönetim mi bilemiyorum ama bir ihmalkarlık sözkonusu. Açıkçası İlkan gibi karakteri zayıf birinin takıma gelmemesi uzun vadede faydalı ama rakibimizin kanayan yerine pansuman yapılması ve psikolojik hamlesi bizim açımızdan sinir bozucu. Tüm bu olumsuzlukları lehimize çevirmek artık Ergin hoca ve kadrosunun görevi, umarım başarılı olurlar. Bu sene gelecek bir şampiyonluk bir çok yere tokat niteliğinde cevap olur.

Ben kulübümüze hiç bir kabahat bulmuyorum. Niyet olduktan sonra her kontratta açık bulursun. Şu günlerde çıkan haberler ne? Furkan'a ve Göksenin'e ülkere gidin denmiş. Demek ki oyuncu isterse onları da koparmanın bir yolu var.

Eğer İlkan ve ülker mayıs ayında bu işi yapsalardı transfer derdik geçerdik. Böyle bir durumda tek bozulacağım şey İlkan'ın rakibimize gitmesi olurdu. Ne ülkere ne de İlkan'a etik olarak bir eleştirim olmazdı.

Ancak Ergin Hoca ile çalışmak için sabırsızlanıyorum diye demeçler verip sezon açılışına sayılı günler kala bu transferi yapmak anca şikeci fenerbahçeye yakışırdı. İlkan da şuan ait olduğu yerde şikeci fenerin karaktersiz oyuncusu çok yakıştı.

Artık bu saatten sonra Galatasaray gerekli girişimleri yapar 3-5 kuruş alır(zaten karşı taraf bunu göze almış). Bu şikeci takım için ve karakter yoksunu sıradan bir basketci için daha fazla uzatmaya gerek yok.

Bu kadar buyuk para yatirim yaptigin adami bonservisle nasil vermissin kimin aklina gelmis acaba bu harika! fikir bosa can sikmaya gerek yok artik birsey cikmaz bu meseleden eski sorumlular konusmasin bu konuda yaptiklari tamamen mantik disi

Bu konu hakkında Hıncal Uluç bi yazı yazmış. İlkan ın meneceri bizimkileri uyarmış sözleşme bitti İlkan serbest diye. İlkan ı fener istiyo 450.000 tl yıllık ücretine 200.000 tl zam yapın imzalayalım demişler. Bizimkilerde kapı gibi sözleşmemiz var hiç bi yere gidemez demiş. Acaba doğruluk payı nedir ki...

Bu konu hakkında Hıncal Uluç bi yazı yazmış. İlkan ın meneceri bizimkileri uyarmış sözleşme bitti İlkan serbest diye. İlkan ı fener istiyo 450.000 tl yıllık ücretine 200.000 tl zam yapın imzalayalım demişler. Bizimkilerde kapı gibi sözleşmemiz var hiç bi yere gidemez demiş. Acaba doğruluk payı nedir ki...

Olay malesef doğru,menejeri kaale almadılar.

Bu konuda siteden artistçe açıklama yayınlayan yönetim kurulumuz neden kafaları kuma gömdü anlamıyorum. Dün İlkan olayı bugün Göksenin ve Furkan'ı da çalmaya çalışıyorlar.

Fenerbahçe'ye de gerçekten acımaya başladım. Türk oyuncuları kalmadı doğru düzgün hepsi formsuz hepsi yaşlı milletin oyuncularına salça oluyor türlü alaverelerle. Şike sürecinde adaletin sağlanmasını sırf bu gibi ahlaksızlıklar daha da artmasın diye çok istedik. Ama Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği'ndeki koca koca! adamlar Fenerbahçe'ye siz devam edin her türlü pisliğe, biz sizin pisliklerinizi görmeyiz dediller adamlar gazı bir aldı basketbolda da alenen şike yapmaya başladılar. Çünkü biliyorlar ki bugün bir foyaları ortaya çıksa siyasi iktidarıyla Tbf'siyle herkes bu işleri örtbas edecek. Bizim yapmamız gereken tek bir şey var çıkıp oynayıp kazanacağız... Bu sene hiçbir basketbol maçına gitmeyecektim ama elimden geldiğince deplasman maçlarına bile gideceğim! Bizim bizden başka dostumuz yok. Eze eze her şeye rağmen bu takım şampiyon ol-ma-lı....

Bu İlkan olayının sanırım şöyle bir faydası olacak bize, o da Oktay hocanın gönderiliş şekli yüzünden basket maçlarına gitmeyecek olan, küsen taraftarın yeniden takıma sahip çıkması, taraftarın yeniden kenetlenmesi

Olaya nerden baksan eskilerin sucu 200bin olayi da olsa durun degismez sonucta daha onceden anlasilmis bir rakam var neden artiyor? Galatasaray sozlesmesi elinde olan biriyle anlasamayabilir ama tek sorun oyle bir olaydan haber varsa resmi siteden aciklama yapmyacaksin. ilkanin da parayi artirin imzalayayim demesi de cok etik tabi!

Olaya nerden baksan eskilerin sucu 200bin olayi da olsa durun degismez sonucta daha onceden anlasilmis bir rakam var neden artiyor? Galatasaray sozlesmesi elinde olan biriyle anlasamayabilir ama tek sorun oyle bir olaydan haber varsa resmi siteden aciklama yapmyacaksin. ilkanin da parayi artirin imzalayayim demesi de cok etik tabi!
Abi sözleşme iptal olmuş bonservis KSK ya verilmiş yani adamlar tabiki değerlendirecek surumu .

Turgay demir'el fenerasyonu ve iş bilmez yöneticiler o koltuklarda oturdukları sürece işimiz çok zor. ntvspor=fbtv deki söyleşide turgay bey koltuğa zamk gibi yapıştığını gayet nahoş ifadelerle (kendisinin arkasından iş çevirenler olduğuna inanıyor beyefendi) anlattı. sanki yirmi yıldır orada olan kendisi değilmiş gibi, ya bi bırak git kardeşim yeter yedi sülaleni doyurdun ama artık yeter hakikaten yeter.

Bu konuda siteden artistçe açıklama yayınlayan yönetim kurulumuz neden kafaları kuma gömdü anlamıyorum. Dün İlkan olayı bugün Göksenin ve Furkan'ı da çalmaya çalışıyorlar.

Fenerbahçe'ye de gerçekten acımaya başladım. Türk oyuncuları kalmadı doğru düzgün hepsi formsuz hepsi yaşlı milletin oyuncularına salça oluyor türlü alaverelerle. Şike sürecinde adaletin sağlanmasını sırf bu gibi ahlaksızlıklar daha da artmasın diye çok istedik. Ama Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği'ndeki koca koca! adamlar Fenerbahçe'ye siz devam edin her türlü pisliğe, biz sizin pisliklerinizi görmeyiz dediller adamlar gazı bir aldı basketbolda da alenen şike yapmaya başladılar. Çünkü biliyorlar ki bugün bir foyaları ortaya çıksa siyasi iktidarıyla Tbf'siyle herkes bu işleri örtbas edecek. Bizim yapmamız gereken tek bir şey var çıkıp oynayıp kazanacağız... Bu sene hiçbir basketbol maçına gitmeyecektim ama elimden geldiğince deplasman maçlarına bile gideceğim! Bizim bizden başka dostumuz yok. Eze eze her şeye rağmen bu takım şampiyon ol-ma-lı....
Güzel yazmissin da, ya hakemler (basketboldada) devriye girerse, bakiniz Recep Ankarali.

Bence bu konuyu daha fazla konuşmaya gerek yok. Bizim için önemli olan şuan kadromuzda olan değerlerimizdir. Galatasarayımızdır.