İlkan Karaman Olayı Detayları

Kulüp şu ntvsporada haddini bildirmeli. Adamlar resmen fenerin çıkarlarını koruma haberi yapıyorlar neden şu kanala karşı bir yaptırımı olmalı terbiyesizce yayınlar yapılıyor az önce milli takım maçında bile paso ilkanı gösteriyor bizim transfer haberlerini bile vermeyen kanal ilkanın daha resmiyetiolmayan bir transfer ile haber bültenlerine başlıyorlar. İğrençlik diz boyu.

İlkan kim oda kim ayakkabı markasımı.

Bu durumdan anlaşılan olay aslında biraz da geçmişte yaşanan bir olaya çok benziyor. Beşiktaş mehmet TOPuz'la anlaşır, ama febe mehmet TOP'uzun bonservisini Kayserispor'dan alır ve mehmet TOPuz s.ke s.ke febe forması giyer. Buradaki durumda biraz ona benziyor anlaşıldığı kadarıyla, oyuncunun bonservisi bizde ama oyuncu karaktersizliği ve iki karşıyakanın şerefsizliğiyle karşı tarafa imza atıyor, bakalım bu olayın sonucu nereye varacak?

Bir kulüp her branşta nasıl şike yapar.. Demek ki Federasyon içinde bunların ya adamı var ya kulüp yöneticileriyle çok içli dışlı ya da aklıma getirmek istemediğim ama Fenerbahçe ile özdeşleşmiş teşvik suçu ! Bu arada şike yapan basketbolcuların karakterlerinede söz etmeye gerek duymuyorum artık. Federasyonunda '' Yanlı '' hatası gözden kaçmamalı.

Borahun paçun olayı ile ilgili olay net ise ksk ye resmi siteden bir kınama yazısı yazılmalı.ayrıca mahmuti olayından beri bu beobasket ten çektiğimiz nedir tesadüf değildir heralde.ayrıca ksk da artık benim için fb den farksız bir kluptür.uzun vadede ksk zararlı çıkacaktır olası futbolcu transferleri kiralık basketbolcu gönderme konularında tavrımızı koyacağızdır.fb den çok ksk ye kızdım adamlar zaten resmi şikeci alışıklarda asıl sana ne oluyor?

2,5-3 ay sonra TBF seçimleri var. Bu yüzden TBF'nin de eli pek güçlü değil. Yapacakları bir yanlış hareket sonrası oluşacak olumsuzluk seçimlere yansır. Her ne kadar sponsorlar genelde FB menşeili olsa da Lütfi Arıboğan da TBF delegeleri üzerinde ve FIBA'da etki sahibi bir insan. Olayın sonuna kadar gideceği muhakkak ve kuşkusuz bunu Turgay Demirel de biliyordur.

Olayın bence bağlanmasının en iyi yolu İlkan'ın 2 sene ceza alması ve yurtdışında basketbol oynamaya sevkedilmesi. Bu şartlar altında Milli takıma da alınmayacak tabii ki. Ondan sonra NBA'e gider kendi geleceğine bakar. Sonuçta 21-22 yaşında bir çocuğun yaptığı hataların olması normal. Bu hatasını tüm geleceğine yaymamalıyız. FB'nin Enes konusunda yaptığı şerefsizliklerin aynısını yapmak doğru değil. Ama an itibarı ile Türkiye kariyerini kısa ve orta vadede bitirmek lazım. Bu saatten sonra ne GS'a faydalı olabilir ne GS'lı onu kabul edebilir.

Bütün bunlar olurken Beo Basket'e ceza verecek Türkiye de faaliyette olmasını engelleyecek gücü varmı TBF'nin bilmiyorum ama kesinlikle cezalandırılmalı.

FB'nin olaydaki dahili iyi incelenmeli. SÜreci Beo Basket işletmişse (ki KSK yakınlıkları biliniyor) FB'nin direk sucu olduğunu düşünmüyorum. Beo Basket, menajerlik ücreti alabilmek ve GS'a Mahmuti'den gelen kızgınlığı dolayısıyla bunu yapmış olabilir. TBF'nin bu noktada ceza politikasını doğru uygulaması gerekiyor. FIBA'ya işin gitmesi durumunda işin GS kanadında Lütfü Arıboğan olduğu için T.Demirel istediği gibi Lobi yapamayacaktır. Bu da TBF-Fülker-Beo Basket ve özellikle İlkan'ın ceza alması anlamına gelir. Süreten her türlü İlkan kaybederek çıkacak burası artık kesinleşti. En iyi ihtimaller göz önüne alınsa bile İlkan zarar edecek. Bu olay oldukça seslendirilmeli. Ki Diğer gençlere de örnek olsun. Menajerlerine güvenerek hareket etmenin cezalarını görsün

Bir oyuncunun bonservisi oyuncu imza atmadan başka bilr klübe gönderilebiliyor mu . Yani mesela beşiktaştan bir oyuncu kendisi imza atmadan başka bir klübe bonservisi verilebilir mi ? Futbolda bu şekilde olmuyor basketbolda durum nasıl bilmiyorum .Ancak aynı şekildeyse bu yaz ilkan herhangi bir sözleşme imzalamadıysa bonservisi vermek gibi birşey mümkün değil .Ancak bu yaz imza atmışsa iş değişebilir .Bu yıl mutlaka imza atılmış olması şart çünkü Geçmiş yıllarda atılan imzanın hükmü ortadan kalkıyor ilkan bonservisiyle verildi karşıyakaya

borahun paçun olayı ile ilgili olay net ise ksk ye resmi siteden bir kınama yazısı yazılmalı.ayrıca mahmuti olayından beri bu beobasket ten çektiğimiz nedir tesadüf değildir heralde.ayrıca ksk da artık benim için fb den farksız bir kluptür.uzun vadede ksk zararlı çıkacaktır olası futbolcu transferleri kiralık basketbolcu gönderme konularında tavrımızı koyacağızdır.fb den çok ksk ye kızdım adamlar zaten resmi şikeci alışıklarda asıl sana ne oluyor?

Burada belge yok tabii ki. Ancak olayın gidişatını düşünelim Bora Hun Paçun Fb'de haberleri yayıldı ilk önce. Sonra bir anda o olay rölantiye alındı. Sonra Ksk İlkan'ın sözleşmesini feshettiğini Tbf'ye bildirmiş. Bora Hun Paçun ne hikmetse Ksk'ya gitti. Bu sırada Ksk bizi arayıp sormuyor Fb'ye İlkan için yardımcı oluyor. Ben şunu da iddia ediyorum gerekli yardımları yapmaları halinde Bora Hun Paçun'u Fenerbahçe Ksk'ya transfer etmiştir. Çok büyük bir oyun oynandı şimdilik tuttu ama bu oyunu bozmak bizim elimizde. Bora Hun Paçun olayının peşini bırakmayalım!!!

Vay be olayın iç yüzünü öğrenince ezeli dostumuz ! FB nin nasıl alttan çakallık yaptığını daha iyi anlıyoruz. Ama adminin anlattıkları kesin ise Glatasaray hukuki olarak yüzde bir milyon haklı her alanda. İçim biraz rahatladı.
Olay 15-20 gün önce planlanmış Bora Hun Paçun'un Karşıyaka'ya gitmesi de boşuna değilmiş tamamen planlı bir hırsızlık ( rakibimizin asıl mesleği de bu zaten tescilli olarak ) Rakibimizin ne olduğunu biliyoruz da Ey KSK sana ne oluyor bir Hun Paçun için miydi ? Yoksa başka paralarda mı aldınız? Diye sormak lazım!
İlkan Karaman daha bu yaşta ismini lekeledi işte menejer oyunlarına gelirsen sonu böyle olur.

Semih özsoy'un olduğu yerde her türlü pis iş olur, federasyonda fb lehine karar vermek için her yolu deneyecek onlardan adalet beklememek lazım, bu iş FIBA ve mahkemede çözülür..

Her zaman dediğimi tekrarlayacağım basketboldaki pislikten kurtulmak istiyorsak turgay demireli mutlaka o koltuktan indirmeliyiz, oktay mahmutinin en haklı olduğu konuydu tbf ve hakemlerin hal ve hareketleri..

Ben şahsen adamlara saygı duymaya başladım, genlerinde olan olayların içine giriyorlar. Bunda da müthiş bir kabiliyetleri var; çakallık, çirkeflik, katakulli, hile-hurda.. Ve de müthiş bir bulaşıcı olma meziyetleri var, 1 hafta bunlarla takıl, ertesi hafta en azından gümrük kaçakçılığına başlarsın, olmadı kaçak mazot işine girersin.

Ama şöyle bir eksik noktaları var, tek akıllı kendileri sanıyorlar.

Hamit, Selçuk, Fernandes, Melo, Stoch, Egemen, Topal, Topuz, İlkan... Bu adamların milletin transfer politikasına salça oldugu yeter, ne zaman kendileri bir oyuncu bulup peşine düşecek ! Sürekli milletin sofrasında gözleri..

Eğer ki İlkan bonservisi elinde olan bir oyuncu olsa biz anlaşsak sonra İlkan gitse Fenerbahçe ile anlaşsa bi' nebze kabul edilebilir sonuçta bizim takımımıza gelmemiş. Ama Fenerbahçe'nin yaptığı çok büyük ayıp. Galatasaray'ın yatırım yaptığı 5 yıllık sözleşme imzaladığı taraftarının iki yıldır gelişimini dikkatle izlediği ve takıma katılmasını beklediği oyuncuyu bir anlık zaafından yararlanıp bünyene katmak ne kadar adice bir davranıştır ya? Sorun İlkan veya x kişi değil bu yapılan açık açığa savaş açmaktır. Kesinlikle iyi niyetli bir transfer değil biz sizi ezeriz hamlesi bu? Umarım karşılığı verilir. Bora Hun Paçun'u unutturmayın. Ne oldu da Bora Hun Paçun Fb ile anlaşmışken Karşıyaka'ya gitti??? Bora Hun Paçun zaten bize göre de çok saçma bir hamleydi. Demek ki yalanmış bu durum. Bora Karşıyaka Fb üçgeninde gelişenler çok önemli irdelenmeli. Kesinlikle bunun altı boş değil..