İlkan Karaman Olayı Detayları

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park arasındaki İlkan Karaman transferinde karar verildi. Basketbol Federasyonu, genç oyuncunun serbest kaldığı için Kanarya`nın yaptığı 3 yıllık sözleşmenin geçerli olduğunu belirtti

Galatasaray Medical Park’ın 2 sezon önce 5 yıllık özel sözleşme imzalattığı 22 yaşındaki İlkan Karaman’ın Fenerbahçe Ülker’le anlaşması iki büyük kulübü karşı karşıya getirmişti. Konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu son kararını verdi. Fenerbahçe ile Galatasaray’ın arasını açan İlkan Karaman konusunda gelişmeler Sarı-Lacivertli ekipten yana oldu.

TBF: ‘Bir şey yapamayız’

Fenerbahçe, milli oyuncu ile 3 yıllık sözleşme yapmasının ardından, Galatasaray İlkan’ın kendilerine ait oluduğunu ileri sürmüştü. Hatta Galatasaray Şube Direktörü Murat Özyer federasyona gidip itirazda bulundu Ancak Özyer, “İlkan’la ilgili daha önce TBF’ye göndermiş olduğunuz bir sözleşme yok. Bir şey yapamayız” yanıtını aldı. Federasyon Genel Sekreteri Ali Özsoy da, “Galatasaray şimdi bize bazı dökümanlar getirdi. Fenerbahçe de başvurusunu yaptı. Gözüken tabloda Karşıyaka ile yapılan 2 senelik kontrat feshedilmiş ve oyuncu boşa çıkmış. Galatasaray’ın İlkan’la özel bir sözleşmesi var. Ancak daha önce federasyona böyle bir sözleşme ibraz edilmemiş” açıklamasını yaptı.
-------------

Basket dergisi: http://twshot.com/60FQ

İlkan Karaman artık Fenerbahçe'nin oyuncusu diyebiliriz galiba. Böyle karakterde bir oyuncunun Galatasaray forması giymeyecek olması beni mutlu ediyor. Florya'nın kapısındaki "seni buraya getiren yeteneğin, burada tutacak olan ise karakterindir." yazısıyla çelişecek sporcular bu camiada yer almasın bir zahmet.

Ayrıca kendisi -en azından benim için- Fenerbahçe'nin yeni Mirsad Türkcan'ıdır. Abdi İpekçi'deki 26. hafta maçında hak ettiği şekilde karşılanacaktır.

Bu yazının kaynagi neresi ben tbf resmi sitesinde göremedimde.

Karar büyük ihtimalle yukarıdaki yazıdaki gibi çıkar biz de mahkemeye gideriz özel sözleşme için hakkımızı oralarda ararız. Fiba'ya da gidilir sonra, karar Pazartesi açıklanabilir bu arada apar topar.

Karar büyük ihtimalle yukarıdaki yazıdaki gibi çıkar biz de mahkemeye gideriz özel sözleşme için hakkımızı oralarda ararız. Fiba'ya da gidilir sonra, karar Pazartesi açıklanabilir bu arada apar topar.

Dün de çeşitli ortamlarda yazmıştım. Bence de böyle olacak. Fenerbahçe'ye bir şey olacağını sanmıyorum ama özel sözleşme gereği İlkan'dan tazminatı çatır çatır almalıyız. Birkaç sene kendine gelememeli.

Ben olayı sizin gibi düşünmüyorum Fiba oyuncuya yönelik politika izler ilkan öyle yüksek bir ceza alamaz benim tahminim fener bize cüzzi bir miktar öder...ilkan en fazla 3-5 ay TBL den ceza alır gider yurtdışında Adriyatik liginde takılıp..devre arası fenere döner bizde aldığımız 3-5 kuruşla kalırız...

Peki bu başlığın ilk yazısındaki maddelerden hareketle FB-KSK-Bora Hun Paçun üçgeninden birşey çıkmaz mı şu dakikadan sonra..FB bu işten yırtar diyoruz ama eğer Bora transferini kovalasak birşeyler açığa çıkmalı..

Peki bu başlığın ilk yazısındaki maddelerden hareketle FB-KSK-Bora Hun Paçun üçgeninden birşey çıkmaz mı şu dakikadan sonra..FB bu işten yırtar diyoruz ama eğer Bora transferini kovalasak birşeyler açığa çıkmalı..

O işin ahlaki boyutu. Bunu taraftarın adaletine bırakmak gerekiyor.

Özel madde çok önemli burada, gerekirse İlkan TBL'de oynamayabilr öyle bir karar çıkabilir yani Fiba'dan. Fiba oyuncunun yanında tamam da oyuncuya o takımla imzalama hakkı verir tazminat karşılığında, maddeye göre mahkemelerden ve Fiba kararından sonra sadece Euroleague oynama ihtimali olabilir. Zaten sadece EL'de oynayacaksa alsınlar tepe tepe kullansınlar, 6.yabancı alsalar daha iyi olurdu onlar için durumuna gelir :)

Bu arada İlkan da onlara çok güç katmayacak göreceksiniz, büyük maçlarda defoları o kadar ön plana çıkacak ki özellikle savunmada karşısında Macvan varken maymun olacak oyun aklı zaten olmayan birisi, hoplayıp zıplayıp atletikliğiyle 2 smaç bastı diye göz boyasın anca, bizde oynayacağını bildiğimde de aynılarını söylüyordum oraya gitmesiyle alakalı bir kötüleme değil. Bizde rotasyonda 3.kişiydi Fb'de de Kaya'nın ardından 3.kişi olur, he olur da Kaya'nın önünde tercih edilirse çok mutlu olurum İlkan'ın alacağı 15-20 dakika acayip işimize gelir, ciddi maçlarda da farkedeceksiniz bunları.

3-5 kişi buradan konuşmayla elimize nbir şey geçmeyecek yöneticilerimiz bunun hesabını sormalı sosyal medyada da bu işin peşi bırakılmamalı bu olay dillendirilmeli. Hala herkes uyuyor..

Medyada bu transferin Fb'nin hırsızlığı değil de zaferi gibi işlenmesi de ayrıca çok ilginç. Kimse bu adama Galatasaray yatırım yapmış 5 yıllık sözleşme imzalamış Fenerbahçe boşluktan faydalanıp oyuncuyu çalmış demiyor. Gören de bonservisi başka bir takımda olan bir oyuncu için iki takım kapışıyoruz sanır. Bu adam bizimdi adamı(!) kandırıp transfer ettiler. Bu ülkede hiç mi ahlak, etik kalmadı arkadaş ya. İlkan kim 2 günlük basketbolcu Fenerbahçe gibi bir kulübün bu kadar küçülmesi ve sezon kadrolar bu kadar güzelken eğlenceli başlayacakken gergin başlayacak şimdi. İşte bu gibi takımlar yüzünden bizim liglerimizden bi halt olmaz...İlkan çok mu lazımdı size gören de Lebron sanır. Biz adam kendini geliştirir diye bekliyorduk takımı şampiyon yapar diyen kimse yoktu burada zaten. Belki kaybolup gidecek belki Pianigiani adama süre dahi vermeyecek belki bizde kalsaydı Ergin Hoca yeniden kiralanmasını isteyecekti süre vermeyecekti ama iki büyük kulübün bu şekilde karşı laşıya getirilmesi çok absürd. Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın yatırım yaptığı bir oyuncuyu çalması hiç yakışmadı. Dostlukmuş peh. Ayıdan post şikeciden dost olmaz...

3-5 kişi buradan konuşmayla elimize nbir şey geçmeyecek yöneticilerimiz bunun hesabını sormalı sosyal medyada da bu işin peşi bırakılmamalı bu olay dillendirilmeli. Hala herkes uyuyor..

Valla bu işin peşini bırakmayalım,sonuna kadar hakkımızı kovalayalım;FB ve İlkan için şartları olabildiğince zorlaştırılım da twitterda trend olmasın,önemli değil bence.ama mesela tanju abinin dediği gibi ligde oynatamama durumu falan ortaya çıkarabilsek,üstüne bir de tazminat alsak ben razı olurum.zararlı çıkmış olmayız en azından..ama hakkımız kovalanmalı yönetim tarafından.

Bence bu olayda murat ozyerin ve simdiki basketbol sorumlularinin en ufak sucu yok mantikli dusundugumuzde. ilkan zamaninda 2 kiralik hakki doldu diye bonservisle verilmis karakterine! guvenilerek yapilmis. O zaman ki bu hamlede sorun var neden guveniyorsunki bu adama karsiyaka kulubune bonservisi veriyorsun? İlkan sozlesmesi biter bitmez de imzaladi ulkerle. ozel sozlesme sartlari ne bilemem ama gorunen su ki ilkan bosta bir oyuncu ve bu ani kolllamis gitmek icin iyi oldu gitmesi bize bu takimda oynamak isteyen oyuncular lazim bu karakterde adamlar oynamasinlar takimimizda. Cok buyuk ihtimal ulkerde oynayacaktir ilkan ama galatasaray olarak ulkerspora ve karsiyaka spor kulubune karsi bundan sonra insancil yaklasmamaliyiz. besiktasa bonservis verip oyuncu aldigimiz halde linc politikasi surduren yuce fener taraftari! Bu transfere sevinsinler tam karakterlerine uyan hamleler konuyla alakasiz ama futbol takimlari da dun bu karaktere uyan bir gol atti. Fenerbahce turkiyede ahlaksizlik simgesidir artik benim gozunde

FB'li bir spor yazarı konuyu enine boyuna ele almış ve İlkan Karamanın GS'li yöneticiler sözleşme için onu kulübe çağırmalarına rağmen hastalığını bahane ederek gitmediğini yazmıştı, gerçek payı varmıdır bilemem..

Burada önemli olan ne İlkan Karaman ne Semih Özsoy bu tip karakterler her zaman olacaklar, açığını kollayacaklar ve her türlü hileye başvuracaklar renklerinden ötürü, olayın en can alıcı yanı TBF'dir, ben yazmaktan bıkmayacağım Turgay Demirel gitmedikten sonra Galatasaraya Basketbolda gün yüzü yok, Yönetim ne yapıp edecek bu şahsı o kolduktan indirecek, Lütfü Arıboğan karşısında nasıl 3 oy farkla başkan seçildiği, o günlerde Efes, Ülker ve FB'nin nasıl kulis yaptıkları, hakkında vergi borcu ve karşılıksız çek yazmaktan defalarca ceza almış, iş ortağını dolandırmış bir şahsın (vergi borcunu kimin ödediği ayrı bir konu) nasıl başkan olabildiği tüm detaylarıyla zaten ortada..

TURGAY DEMİREL O KOLTUKTAN İNECEK BAŞKA YOLU YOK..

Bence bu olayda murat ozyerin ve simdiki basketbol sorumlularinin en ufak sucu yok mantikli dusundugumuzde. ilkan zamaninda 2 kiralik hakki doldu diye bonservisle verilmis karakterine! guvenilerek yapilmis. O zaman ki bu hamlede sorun var neden guveniyorsunki bu adama karsiyaka kulubune bonservisi veriyorsun? İlkan sozlesmesi biter bitmez de imzaladi ulkerle. ozel sozlesme sartlari ne bilemem ama gorunen su ki ilkan bosta bir oyuncu ve bu ani kolllamis gitmek icin iyi oldu gitmesi bize bu takimda oynamak isteyen oyuncular lazim bu karakterde adamlar oynamasinlar takimimizda. Cok buyuk ihtimal ulkerde oynayacaktir ilkan ama galatasaray olarak ulkerspora ve karsiyaka spor kulubune karsi bundan sonra insancil yaklasmamaliyiz. besiktasa bonservis verip oyuncu aldigimiz halde linc politikasi surduren yuce fener taraftari! Bu transfere sevinsinler tam karakterlerine uyan hamleler konuyla alakasiz ama futbol takimlari da dun bu karaktere uyan bir gol atti. Fenerbahce turkiyede ahlaksizlik simgesidir artik benim gozunde

Ben de tüm suçun şimdiki sorumlularda olmadığını düşünüyorum. Eski sorumlularla bir iletişim eksikliği olmuş belli ki.

Ancak şöyle bir şey var, atıyorum Karşıyaka veya herhangi bir takım, bir oyuncuyla 1 yıllık sözleşme imzaladıysa mesela, o sözleşme takım play-offlardan elendiği an biter. Çünkü sezon bitiyor. Yani KSK Haziran'ı görememişti galiba play-offlarda, İlkan dediğiniz prosedüre göre 3 aydır boşta.

He, İlkan'da azıcık iş ahlakı olsa ve bu prosedürlerde bir eksiklik olsa "Bizim böyle böyle bir işimiz vardı, ne olacak" diye sorar sorumlulara. En kötü ihtimalle ben Fener'de oynasam ve beni bu şekilde kiralık olarak gönderseler "Ben şu anda serbestim, yeni sözleşme imzalamak gibi bir planınız var mı ?" diye sorarım idarecilere. İllaki gitmek istiyorsam da "Ben Galatasaray'da oynamak istiyorum, bana anlayış gösterirseniz sevinirim" derim. Ancak bana bu kadar yatırım yapmış bir takıma ihanet etmem.

Kısacası ben bu olayda herkesin suçu olduğunu ancak esas suçlunun İlkan olduğunu düşünüyorum. Umarım gereken yapılır.

Transfer'de sadece yönetimi suçlayamayız ama ihmali olduğu da gerçek. Resmi sitede oyuncumuz diye bas bas bağırıyorlar da neden resmi sözleşme imzalamıyorlar?

Bu olayda en son kızmanız gereken FB ondan önce KSK İlkan Ve İlkanın menejeri geliyor bana kalırsa

TBF' den resmi bir açıklama gelmedi henüz. Aziz Yıldırım -Turgay Demirel ikilisi zaten önceden olayı konuşup tatlıya bağlamışlardır. Malum federasyon seçimleri yaklaşıyor.

Muhtemelen TBF onay verecektir ve bizde FIBA' ya gideceğiz. Sonunda sanırım 1 milyon TL gibi bir rakam alırız.

Antrenorumuz Ergin Ataman "menejerlerin ve baska kluplerin ilkan karamanin kafasini karistirmasi, Turk basketbolu ile milli takim icin cok ciddi bir sabotajdir" seklinde aciklama yapmis.

Dune kadar kanal kanal gezip twitter'da reklam yapanlar sustu Ergin Hoca basina aciklama yapiyor.

Ben anlayacagimi anladim..

Antrenorumuz Ergin Ataman "menejerlerin ve baska kluplerin ilkan karamanin kafasini karistirmasi, Turk basketbolu ile milli takim icin cok ciddi bir sabotajdir" seklinde aciklama yapmis.

Dune kadar kanal kanal gezip twitter'da reklam yapanlar sustu Ergin Hoca basina aciklama yapiyor.

Size katılıyorum Galatasaray bu konuda haklı tabi ancak bir boşluk olmuş görünen bu bizim basketboldan sorumlu menajerimiz ne iş yapar? Oyuncuların sözleşmeleri ile ilgilenmez mi? Açıp incelemez mi? Eski yetkililere sorup nedir bu kiraya giden oyuncuların durumu diye bilgi almaz mı? Bu adamların görevi nedir ne iş yaparlar? Bu işler Ergin hocanın işi değil tabiki bu işi basketboldan sorumlu menajer yapar.
Eğer bu olaydan zararlı çıkarsak sorumlusu mutlaka istifa etmelidir. Para alıyorsun tonla böyle işlerle ilgilenmiyorsan bi zahmet uzaklaşıver.

Bekledigim bir davranıs , kendini hep iyi zamanlarda gösteren sahısdan baska birsey bekleyemezdim.

TBF' den resmi bir açıklama gelmedi henüz. Aziz Yıldırım -Turgay Demirel ikilisi zaten önceden olayı konuşup tatlıya bağlamışlardır. Malum federasyon seçimleri yaklaşıyor.

Muhtemelen TBF onay verecektir ve bizde FIBA' ya gideceğiz. Sonunda sanırım 1 milyon TL gibi bir rakam alırız.

Bu Seferde Turgay Demirel seçilirse bavulu toplayıp gidelim, O Basketbolun patronu olduğu sürece bize gün yüzü yok, Futbolda iyi takım sahada yenip şampiyon olur ama Basketbolda öyle olmadığını iyi biliyoruz, Işıl Alben'in sözleri hala kulağımda çınlıyor..