Önder bey yine güzel bir yazı yazmış Işıl hakkında. Katıldığım noktalar var ama hatalı bildiği olaylar da var. Çok fazla detaya girmeden ve konunun uzamaması için bugüne kadar olduğu gibi Işıl' a sahip çıkma hakkımı kullanıyorum.
Bu istatistikleri sanırım cevap olsun diye yazdın ama Işıl ile Sue Bird arasında büyük fark var bunu da kabul edelim. Basketbol istatistik değildir benim nazarımda. Örneğin Işıl' ın Rusya maçının ikinci yarısında Hammon' a yaptığı baskılı savunma maçın ortaya çıkmasında çok önemli olmuştur. Ama bunu istatistikler yazmaz.
Işıl mutlaka ama mutlaka daha çok çalışarak şut performansını geliştirmeli ve kendine güvenini iyice kazanmalı. Bunu yapacak insanlar da belli.
Saygılar.
Bir önceki maçta da Birsel 0 sayı attı bu onu kötü bir oyuncumu yapıyor o zaman? Birsel şu anda Işıl' dan oyun kurma anlamında daha iyi durumda bunu inkar etmek akla sığmayacak bir hareket olur. Ama böyle bir şey yazarak nereye varmaya çalışıyorsunuz?Hiçbir şey Işıl'ın son milli maçı 0 sayı 0 asistle tamamladığı gerçeğini değiştirmez.
Işıl Alben 6 maç 115dk 25s 15r 12a 11tç 3tk
Sue Bird 6 maç 147dk 25s 11r 31a 2tç 8 tk
İstatistik uzmanlarına.. Asist farkını dakika-top çalma-top kaybı farkı nispeten dengeler..
Yani istatistiksel olarak Bird'den farkı yok..
Aaa tabii..0 sayı 0 asist ..
Bu istatistikleri sanırım cevap olsun diye yazdın ama Işıl ile Sue Bird arasında büyük fark var bunu da kabul edelim. Basketbol istatistik değildir benim nazarımda. Örneğin Işıl' ın Rusya maçının ikinci yarısında Hammon' a yaptığı baskılı savunma maçın ortaya çıkmasında çok önemli olmuştur. Ama bunu istatistikler yazmaz.
Işıl mutlaka ama mutlaka daha çok çalışarak şut performansını geliştirmeli ve kendine güvenini iyice kazanmalı. Bunu yapacak insanlar da belli.
Saygılar.