• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Işıl sezon başı sözleşmesini 2+1 olarak uzattı zaten. Kendisi gitmek istemediği sürece bizimle.

şimdi okudum, sevindim ben gitmediğine, umarım taraftar destekler kaptanı, desteklemese bile kötü sözler sarfetmesinler yeter

Işıl ne zaman çıkar Fener maçında etkili oynar o zaman eski Işıl işte deriz. Bence Işıl'ın en büyük sorunu şut yüzdesinin düşük oluşu özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden önemli maçlarda çok başarısız oluyor. Bence daha çok çalışmalı antremanda günlük 300 üçlük denemesi yapıyorsa 600 atmalı yani iki katı çalışmalı.
sakatlanmadan önce Işıl, boş kaldığında çok yüzdeli atardı. Ancak o zaman 3 sayı çizgisi daha yakındı. Çizgi uzaklaşınca Işıl başarısız olmaya başladı. Bunun çözümü daha çok çalışmayla aşılır. Biraz ağırlık ve daha çok şut çalışması sorunu çözecektir.

Işıl boş şutları atarken tereddüt ediyor,sakatlanmadan önce hiç tereddüt etmeden atardı sakatlandığı fb maçı hala aklımda, firesiz 13 sayısı vardı maçın 13 dakikasında girmeyen atışından sonra ribaunt pozisizyonundan sonra sakatlandı hepimizi üzdü,o sakatlıktan sonra kendini toparlıyamadı ama benim bildiğim o Işıl Türkiye'nin en iyi oyun kurucusuydu ben onun yine en iyi olacağına inanıyorum,sakatlanmadan en iyi oyun kurucu Işıl'dı, Birsel değil, şimdide en iyi Işıl olacak inşallah,bide hala Işıl gitsin diyenlere soruyorum Nilay'la,Özge'yle yada Yasemen'le mi oynıyacak takımımız, Işıl'ın yapamadığı dediklerinizi onlar yapacakmı sizce kim nederse desin Işıl bu ülkede en iyi iki oyun kurucudan biridir ben bunu savunuyorum,ayrıca Birsel'de böyle bir sakatlık geçirip, sonra nasıl oynıyacağınıda merak ediyorum ,bizim takımın sorunu Işıl,Bahar ya da Taurasi değil hoca ve yönetimdir.

Taraftar Işıl'ı çok destekledi, daha nasıl destekleyecek anlamadım, bence gitmesi hem onun hem de bizim için daha iyi olurdu ama kaldıysa başarılı olmasını dilemekten başka bir şey gelmez elimizden.

Kaptanın bu performansını EL deki fener maçına bağlıyorum. Birselin 3. periyottaki performansı , potaya korkmadan şut atması, sorumluluk alması kaptanı biraz hırslandırmış gibi. 3 maçtır eleştirilere yanıt verir gibi performanslar gösteriyor. Şimdi daha çok üzülüyorum. Neden daha önce bu kadar potaya gitmedin de bu kadar eleştiriye mağdur kaldın?

Işıl ne zaman çıkar Fener maçında etkili oynar o zaman eski Işıl işte deriz. Bence Işıl'ın en büyük sorunu şut yüzdesinin düşük oluşu özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden önemli maçlarda çok başarısız oluyor. Bence daha çok çalışmalı antremanda günlük 300 üçlük denemesi yapıyorsa 600 atmalı yani iki katı çalışmalı.
sakatlanmadan önce Işıl, boş kaldığında çok yüzdeli atardı. Ancak o zaman 3 sayı çizgisi daha yakındı. Çizgi uzaklaşınca Işıl başarısız olmaya başladı. Bunun çözümü daha çok çalışmayla aşılır. Biraz ağırlık ve daha çok şut çalışması sorunu çözecektir.
Sorun çalışma ya da ağırlık da değil, tamamen kafada. Spartak maçında kaldırdı iki tane soktu, Eurobasket'te de ceza şutlarını kesti.
Takımdaki rolü, ve Fener maçlarındaki "overmotivation" tereddüt etmesine neden oluyor. Eurobaskette Birsel'le beraber off-guar pozisyonunda oynadığı zaman çok etkili olmuştu, enerjisini çok daha verimli kullanmıştı. Ben antrenör olsam onu o rolde kullanırım ama şu anki kadro yapımızda bu zor çünkü Prnce zaten atıcı rolünde.

Sorun kafada tamam biraz çekingen oynuyor. Mesela TR kupasında FB maçında yine boş şutları atmış ama başarısız olmuştu. Kendine güvenmeli tabiki en başı bu ama şutunu daha çok geliştirmeli daha çok çalışmalı bu çok net.

Işıl'ı zaman zaman en çok eleştirenlerden biri olarak asla "gitsin" deme gafletine düşmedim ve düşmemde. Kendi değerlerimize sahip çıkmayı bir türlü öğrenemedik. Kaldı ki Işıl kötü yada bu seviyeleri kaldıramayacak bir oyuncu değil. Zaten herkes aynı noktaya değinmiş onun sorunu "mental". Üstelik gitsin diyen kişilerde mantıklı bir tane isim bile söyleyemiyor yerine, çünkü ne yazık ki bayan basketbolunda ciddi bir yerli oyunu sıkıntısı var. Arda ile kıyaslayıp, "o gittide ne oldu takım dahamı kötü oldu, şampiyonluğa gidiyoruz" diye bir kıyas söz konusu olamaz bayan basketbolu için.

Kaan bey çok güzel bir noktaya değinmiş. Işılda en az bizler kadar Galatasaraylı ve hangimiz Fener maçlarında stres veya ekstra motivasyon yapmıyoruz? Şu an için Işılı eleştireceğim tek nokta bu maçlara bir Galatasaraylı olarak değil bir sporcu olarak hazırlanmayı öğrenmesidir. Zira rahat olduğu maçlarda neler yaptığını net bir şekilde görüyoruz.

Yurt dışından teklifler olduğu her yerde söyleniyor, bu tekliflere rağmen ben Işıl'ın gideceğini düşünmüyorum.

Saygılar.

rüyamda gördüm Işılcığımı, beraber maç izleyecektik ama basket mi futbol mu hatırlamıyorum, Işılla birlikte bizim takımdan bir iki oyuncu daha vardı, bir de Birsel, ne işi var bu Birselin burda, fenerliler bozulmasın sonra diyordum :D sonra beraber Nevizade Gecelerini söyledik

2008 yılıydı gs nin leverkusen le deplasmanda maçı vardı, ilk maç Ali Sami Yen de müthiş bir oyunla 0-0 kalmıştı hepimiz çok umutlanmıştık tur için Leverkusen deplasmanı sırasında bayan basketçilerimizin Ramat Haşaronla maçı vardı.Leverkusen deplasmınında hayal kırıklığına uğruyor ilk yarıda 4 gol yiyorduk bende o sinirle kanalı değiştirip gs tv açmıştım kızların maçı vardı daha önceleri kız basket maçlarını çok az izlemiştim orda ışıl inanılmaz oynuyordu 5 te 5 üçlük sokmuş inanılmaz mücadelesi 6 ribauntla süslemiş yanına2 asistte eklemişti.Bu maçtan sonra sırf Işıl ı izlemek için kadın basket maçlarını yakından takip etmeye başladım sonunda kadın basketbolunu sevmeye başladım.Benim bu branşı sevmemde Işıl ın etkisi çok fazladır.Gs li kadın basketseverlerinin çoğu içinde öyle olduğunu düşünüyorum lüften biraz bu kıza saygı gösterelim...

dünkü maçta yapılan tezahüratlar sonrası sanırım gitmek istiyormuş Işıl

''Bütün sene yatmadı mı şimdi niye oynamıyor ve söylesene bize hoca, Işıl niye 1 sayı atıyor'' şeklinde tezahüratlar yapıldı maalesef.

inşallah Önder abi ve umarım Işılı da kalması için ikna eden olur, tabi koç değişirse

Sayı atamaz eleştirilir, sayı atar alaycı yourumlar yapılır, kıza zorla üçlü çektirilir, sonra Işıl üçlü çektirmekten başka ne işe yarar denir. Işıl neden kalsın ki?

Arda'nın yaptığı hataya düşme lütfen kaptan, takımın sana ihtiyacı var...

Çok soru geliyor ve bazı yanlış anlaşılmalar olabilir yüzden yazıyorum. Evet Işıl'a Final 8' de teklifler geldi ama henüz kimseyle görüşmedi maçların bitmesini bekliyor bildiğim kadarıyla.

Geri