Işıl Alben

Kaan arkadaşımızın dediği gibi birinin (Işıl, menejer yada Ahmet Dedehayır) bu yalan tiyatrosuna son vermesi gerekir. Neden cevap hakkı olanlar susuyor anlamak mümkün değil.

Ya arkadaşlar burada Işıl Işıl diye yakınıyorsunuz da açıkcası Işıl iki maçta da bize karşı sayısı yok asisti de 2-3 ü geçmez. Dünkü maçta da hiç bir şey üretmedi. Topu aldı yanındakine verdi. Ben duygusal açıdan bakamayacağım. Işılın kapasitesinin bu olduğunu düşünüyorum. Şöyle dönüp baktığımda da biraz fazla abartıyoruz Işılı. Dün Guardımız 23 sayı attı. Işıl hangi maçta 23 sayı atabildi söyler misiniz? İyi bir Galatasaraylı olabilir. Ama bu onu herşeyiyle kabulleneceğim anlamına gelmez. Torrens başka bir seviyeydi mesela. Sadece Işılı gönderip Torrens bizde kalsaydı geçen seneki takımın üstüne çıkardık inanın bana. Bu takım Torrensin gidişiyle güç kaybetti Işılın değil.

Dün ki maçta 32 dakika süre almış. 0 sayı - 3 ribaunt - 5 Asist - 1 Top Çalma oynamış.

Böyle olunca müthiş zeki rakip takım taraftarları hemen ''işte bilerek oynamadı, nasıl 32 dk süre verildi'' gibi tipik ağlamasyonlarına başlamış. Evet sayı atamamış ama takımı onun oyunda kaldığı 32 dakikalık bölümde bize 13 sayı fark atmış. Hocalarına teşekkürler daha fazla oyunda tutmadığı için:)

Basketbol sadece sayı atmak değildir. Işıl hiç bir zaman 20'li sayılar atmadı ama sahada atılacak 20 sayıdan çok değerli işler yapıyordu.

Sadece sayıya ve asiste bakarak yorum yapanlar savunma vs. şeyleri görmez. Teşekkürler Kaan. Kızım sakın ha dönme. Kursk'ta mutsuzsan praha'ya falan geç ama sakın gelme.

Aynı düşünmek gibi bi zorunluluğumuz mu var? Sana göre doğru olan bana göre yanlıştır ya da tam tersi. O zaman forumlarda ne diye yazıyorsun? Farklılık katmak için mi egonu tatmin etmek için mi? Ben gözlemlerimi aktardım. Sen katılırsın katılmazsın da olayı kişiselleştirme.

Evet Işıl bizim dokunulmazımız..

Öyle bir eleştiri yapmışsın sanki Işıl torpille bu formayı giymiş. Işıl 2 defa çapraz bağ sakatlığı geçirmesine rağmen geri dönüş yapmış bir oyuncudur. Bu sakatlığı şimdi yaşayanları da görüyoruz ya eski formundan çok uzaktalar ya da kulüp bulamıyorlar. :) Oynadığı basketbolu sevmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın.Ayrıca kim demiş Birsel , Işıl'ın önünde ? Yok öyle bir şey. Çok övdüğün Birsel'i geçen sene de gördük. Beğenmediğin Işıl güzel ikincilikler yaşattı Birsel'e.

Martinez aklıyla Işıl da yüreğiyle oynayan bir oyuncu. Işıl'da takımda olsaydı Martinez ile beraber iyi bir ikili olabilirdi. Yürek ile akılın birleşmesi sonucu güzel işler ortaya çıkabilirdi.

Işıl Alben yaşadığı şu zor sakatlıkları atlatıp üstüne yine zirveye çıkıyorsa kimse de kusura bakmasın Işıl'ın adının yanında Birsel'in esamesi okunmaz artık.

Kim kızdı Emrecan'a eleştiri yapığı için? Özelden mi yazdınız? :)

1- Tabi ki eleştireceksin. Beğenmemekte de özgürsün. Ki bu başlığın geçmişine gidersen nasıl eleştiriler geldiğini de görürsün.
Ama bir eleştiri yapıyorsan karşı eleştirilere, söylemlere, fikirlere açık olmalısın. Öyle yalandan isyanla olmaz.

2- ''Çok bilmiş'' tarzı işin tartışma boyutunu farklı noktalara taşıyacak yakıştırmalardan da sakınmak gerek

Akıl hastanesine başhekim atanmış. Bir bakmış delilerin tamamı sıraya geçmiş bir delikten bakıyor. O da merak etmiş sıraya girmiş bir şey göremeyince bir daha sıraya geçmiş bir şey görememiş. Delinin birini çevirip sormuş.

-Yahu siz ne görüyorsunuz orada? Ben 2 kez baktım bir şey göremedim!
-Hele bir dur bakalım ben 25 senedir bakıyorum daha bir şey görmedim!!

diye de yanıt verir deli:)

Aklıma bu fıkra geldi. Anasını satayım yıllarca kadın erkek basketbol seyrettik biz bir bok göremedik, Işıl'ın yetersizliğini anlayamadık. (Tüm türk basketbol ailesinden bahsediyorum) Ondan sonra bir tanesi çıkıyor Işıl yetersiz kötü vs diyor ahahaha. Işıl'dan iyi dediği oyuncuya da kendi taraftarı sabah akşam küfrediyor loser olduğu için. Kazanılması gereken tüm finallerde Bİrsel oynadıysa kaybetti FB. Son Türkiye kupasını aldıklarında da oynamadı Birsel ve tüm taraftarları bunu söylüyor. Kaybedilen iki EL finali vs saymıyoruz bile. Neyse gene aynı kısır tartışmaya embesilin biri yüzünden giremem. Üstelik kendisine burada eleştiren yok kafasına göre tribe girmiş aynı düşünmüyorum ama saygı!! vs demiş ego demiş bizi salak ilan etmiş sonra da ben ona saygısızlık etmişmişim neyse üslubumu bozmuyorum ama anladın sen demek istediğimi hint fakiri!

Bin kişiye sorsan herhalde 1 kişi Işıl'ı beğenmezdi onunda kim olduğunu öğrenmiş olduk. Şu gerçekki istisnalar kaideyi bozmaz. Işıl Türk milli takımının 1 numaralı oyun kurucusudur. Çok kritik maçlardada can alıcı hamlelerini görmeyen kördür. Alba'yı da Sancho'yu da, Şebnem'i de Nevriye'yi de oynatan havaya sokan Ekrem hocanın etkisini tüm oyuncuların üstüne yayan odur. Şuanda gelse yine euroleague'i alırız.

Öncelikle ''Deniz Çolakoğlu'nun aldığı para haram zıkkım olsun,Işıl bizim dokunulmazımısss,basketbolcuya da benzemiyordu'' gibi ifadeleri forum bünyesinde tasvip etmiyoruz.Burada yarın öbür gün Abdi İpekçi'de yüz yüze tanışma ihtimali olan insanlar olarak bir arada bulunuyoruz.Bu bağlamda bilhassa twitterla ön plana çıkan sanal kişilik çerçevesinde gelişen üslup bozukluğunun buraya taşınmaması önemle rica olunur.
-Işıl'ın gitmesiyle yerli oyun kurucumuzun yerine yabancı oyun kurucu yerleştirdik.Şayet dört gözle beklediğimiz kısa transferi gerçekleşirse Avrupa'nın en iyi uzunlarından birini benchin sol tarafındaki panonun arkasında arkadaşlarına alkış yaparken görüp hayıflanacağız.
-Işıl 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarını mükemmel oynadı.2008-2009 sezonunun sonlarında sakatlandığında dönüşünün kolay olmayacağını biliyorduk.Fakat kendi problemlerinin yanı sıra oldukça yetersiz koçlarla çalıştığından sahada kötü hallerine sıklıkla tanık olduk.
-Ekrem Memnun geldikten sonra Işıl'ın evrildiği hali betimlemek kolay değil.İlk sezon adım adım ilerledi,geçen sezonsa Galatasaray tarihinin en başarılı takımının güç kaynağı oldu,bilfiil 40 dakika oynadı,skor üretti,mükemmel savunma yapıp oyun kurdu.
-Basketbol birbirini tamamlayan oyuncularla oynanan bir oyun.Şayet öyle olmasaydı Obradovic'in 1.5 yıllık FBÜ'sü kainatın en iyi takımı olmuştu çoktan.Fakat bir araya gelindiğinde kollektif verimsizlik hali doğuyor.Bu bağlamda gerek şu anki kısa oyuncularımızı gerekse Işıl'ı buradan yorumlamak en doğrusu.Oyuncuların rol tanımları vardır ve şayet kadroda eksiklik,bu bağlamda yapısal problem varsa bir oyuncuya kalkıp da tüm eksikleri kapat diyemeyiz.

Işıl'ın 2 maçta da bize karşı 0 sayı ile oynaması rakip forumda karaktersizlikle karşılanmış :p Hayır yani bizde oynadığı dönemlerde bile çoğu zaman 0 sayı ile oynadığı maçlar oldu ama onlar da Işıl'ın oyunda olduğu zamanlarda Kursk'un 13 sayı fark attığını görmediler sanırım ya da görmek işlerine gelmiyor Işıl'a çamur atmak için.. Tabi o yazdıklarını okurken geçen seneki 3 kupalı sezon aklıma geliyor ve birden keyifleniyorum ^_^

Yazık, bazı arkadaşlar lşıl 'ı sıradan bir oyuncu olarak görüp eleştiriyorlar, demek ki fazla ilgilenmemişler Sultanlarla. Işıl bir oyuncudan çok çok fazlası bunu anlamak lazım, inşallah tez vakitte döner takımının başına Büyük Kaptan.

Işıl bizim için yeri çok ayrı ve özel bir oyuncudur. Galatasaray tarihinin en büyük kaptanlarından biridir! Futbol da dahil buna. Evet zaman zaman çok eleştirildi, formsuz dönemleri de oldu ancak küsmedi, vazgeçmedi, ayağa kalkmasını bildi. Ortaya yüreğini koydu. Ve özellikle geçen sezon kariyerinde nirvanaya ulaştı. Ruhuyla, enerjisiyle, hırsıyla, bağlılığıyla, oyunuyla iyi bir takım kaptanı nasıl olunur bütün dünyaya gösterdi!

Işıl-Birsel karşılaştırılmasına gelirsek fikrim; "ikisinin ruhu ortaya gelecekse Allah'ıma yemin ederim ki Birsel'in ruhu, Işıl'ın ruhu önünde diz çöker, tövbe ister." =D Birsel'in çapı yetmez be!

Bu noktada Işıl Alben'i şiddetle kınıyorum. Ömer Koçsan denen barbar bir amigonun programına katılmasını yadırgadım. Ömer Koçsan denen göbek fetişisti zat fb tv de maç anlattığı zaman Işıl ile resmen dalga geçmiş Mehmet Baturalp ile birlikte hakarete varan yorumlar yapmıştı. Keşke katılmasaydı. Burayı olur da okuyorsa bilmesini isterim elimde kanıtlarım yok ama geriye dönük Fb-Gs serilerini izlerse bunları fark edecektir. Ömer Koçsan denen spor düşmanı şahıslara lütfen fırsat vermeyelim.

Bu noktada Işıl Alben'i şiddetle kınıyorum. Ömer Koçsan denen barbar bir amigonun programına katılmasını yadırgadım. Ömer Koçsan denen göbek fetişisti zat fb tv de maç anlattığı zaman Işıl ile resmen dalga geçmiş Mehmet Baturalp ile birlikte hakarete varan yorumlar yapmıştı. Keşke katılmasaydı. Burayı olur da okuyorsa bilmesini isterim elimde kanıtlarım yok ama geriye dönük Fb-Gs serilerini izlerse bunları fark edecektir. Ömer Koçsan denen spor düşmanı şahıslara lütfen fırsat vermeyelim.

Bu insan müsvettesini TRT nasıl adam yerine koyup almış inanılır değil. TRT, TIRIVIRIT olmuş zaten! İpini koparanı, yalamayı yalakayı yorumcu, spiker yapıyorlar. Ciddiyetten uzak, çapsız bir kanal!

Hayırlı olsun.

Galatasaray, Işıl Alben ile 2+1 yıl için prensipte anlaştı.

Yeniden Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumluluğu görevini alan Can Topsakal ile Işıl Alben bugün bir araya geldi ve anlaşmanın koşulları üzerinde mutabakat sağlandı.

Işıl Alben geçen sezon Kursk'a imza attıktan sonra Galatasaray'a dönmek istemiş ancak Rus kulübünden izin çıkmamıştı.