İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Pipan oyuncularını özellikle Nesterovic ve Lakovic'i iyi dinlendiremedi. Lakovic nerdeyse oyundan çıkmadı. Nesterovic'i de yeteri kadar dinlendirmedi ve oyunun sonunu getiremedi. Yunanlılarda tecrübeleri ile kazandılar. Slovenler bu mücadelelerini taçlandırmadılar. 16 sayıdan sonra adeta diriyi kendi elleriyle uyandırdılar. Dragic özellikle savunma yönünde çok iyidi...
Ayrıca Hırvatlar'da Litvanya karşısında son saniyelerde kaybettiler. Maçı oraya getiren adam Planinic son iki serbest atışı kaçırarak en önemli anda çok kritik serbest atışları kaçırdı. Ama Hırvatlar Litvanya'ya çok direndi...


lakoviç 39 dakika
 
Re:

Tuttuğum 2 takım da kaybetmesine rağmen maçlardan fazlasıyla zevk aldım.Turnuvanın açık ara en güzel günüydü.
Slovenya Yunanlara hediye etti çeyrek finali.Son 5 dakika oyundan tamamen koptular.5 dakika kala 16 sayıdan ancak böyle maç verilir.Yunanlar kaç turnuvadır kritik anları iyi oynayıp zirveye çıkıyor.Şans filan değil artık bu.Kritik zamanlarda elleri titremiyor.
Planinic gece gece yıktı beni kaçırdığı faulle.Çeyrek finalde veda etse de çok sevdim Hırvatistan'ı.Küçük nüanslardan kaybettiler turnuva boyunca.Dün diğer maçlara oranla derli toplu oynadılar ama serbest atışlarda batırınca yenilgileri kaçınılmaz oldu.Serbest atışlar kuvvetli oldukları yönlerden briydi geçen maçlarda.
Litvanya-Rusya eşleşmesinde favorim Rusya.Litvanya turnuva ilerledikçe yavaşlıyor sanki.Saras'ın sakatlığının yanında diğer oyuncularda da formsuzluk baş gösteriyor.
İspanya-Yunanistan eşleşmesinde gruba göre daha çok zorlansa da finale kalır İspanya.
Cem YILMAZ' Alıntı:
Maçın bir başka güzelliğide pota arkasında maçı izleyen sarışın taş yunan hatunuydu.Kamera paso zoom yaptı bu hoş bayana
Kendilerini Hırvatistan maçında keşfetmiştim.Yunanlara özgü bir kıyafeti vardı,tanrıça gibi gözüküyordu apaçi Yunanların arasında. :)
Sarışın ablamıza yenileri de eklenmiş dün.Yunan tribünü mankenlik ajansı gibiydi zaten. :)
 
Fransa-Rusya, Hırvatistan-Litvanya, Yunanistan-Slovenya maçlarında görüldüki serbest atışlar çok ama çok önemli. Bu üç maçtada serbest atışar yenilen takımları yaktı. Yunanlılar son dakikalarda yüzdeli serbest atış atarak kritik anlarda öne fırladılar. Hırvatistan maçında serbest atışlar maçın direk içindeydi. Sonuca etki etti. Fransa maçın Diaw o serbest atışları kaçırmasaydı acaba neler olurdu. Bu da serbest atışların öneminin bu tip üst seviye maçlarda ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan sonuçlar...
Ve de turnuva öncesinde Rusya'nın buralarda olması ve belkide fianle gidecek olması çoğu kimse tarafından tahmin edilemzdi. Bu Rusya'yı ortaya koyan David Blatt'i tebrik ve takdir etmek gerekir. Milli takımımızın başınada Baltt gibi bir coach gelmesini temenni ediyoruz...
 
bu arada dün bir tarihe tanık oldum
prkacine hakem faul çaldı ve ilk kez onu itraz etmiyorken gördüm kaderde buda varmış:)
 
Eski Efesliler
Hırvatistan'ı taşıdı


Eurobasket 2007'de sona yaklaşılırken 2008 Pekin Olimpiyatları için önemli bir yere sahip olan 5.lik - 8.lik klasman maçları Fransa - Hırvatistan mücadelesi ile başladı.

Dün akşam Litvanya karşısında son saniyelerde maçı kaybeden Hırvatistan, baştan sona önde götürdüğü maçta güçlü rakibini 86-69'luk skorla geçti ve Olimpiyat ön eleme turuna katılma hakkını kazandı. Hırvatistan ilk yarıyı
47-31 önde tamamladı.

Mario Kasun'dan yoksun sahaya çıkan Hırvatistan'da eski Efes Pilsen'li Marko Popovic (15 sayı) Zoran Planinic (15 sayı, 3 ribaunt, 3 asist) bir diğer eski Efes Pilsen'li Nikola Prkacin 14 sayı, Marko Banic (12 sayı, 4
ribaunt) ve Stanko Barac (12 sayı, 7 ribaunt) Adriyatik temsilcisini galibiyete taşıyan isimler oldular.

Fransa'da ise Tony Parker (18 sayı, 5 ribaunt) Boris Diaw (11 sayı, 5 ribaunt, 5 asist) ve Florent Pietrus'un (10 sayı) çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonucun ardından Hırvatistan yarın Slovenya - Almanya maçının galibiyetle 5.lik - 6.lık maçı için karşı karşıya gelirken Fransa aynı maçın mağlubiyetiyle 7.lik - 8. lik maçına çıkacak.
 
Şarışınımızı bir kere gördüm sadece. :? Yönetmen canımızı sıkıyor. :)
Grup maçına göre olumlu yönde değişiklik var Yunanlarda.İspanyollarda aşırı özgüven ters tepiyor sanki.37-26'dan sonra ilk 5 saniyede topu fırlatmaya başladılar.Haliyle Yunanlar geri döndü ve devreyi gaz bir şekilde bitirdi.Papaloukas 3 faullü ama Spanoulis eksikliğini hissetmiyor.
İspanyolların yeniden toparlanacağını düşünüyorum.Devre sonundaki gibi devam ederseler büyük bir sürpriz yaşanır.
 
Almanya rövanşı aldı


Eurobasket 2007'de klasman grubu ikinci maçında Almanya, ikinci tur grup maçlarında fark yediği Slovenya karşısında sahadan 69-65 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Almanya ve Hırvatistan yarın beşinci olabilmek için karşı karşıya gelirken Slovenya ve Fransa 7.lik - 8.lik maçı oynayacak.

Baştan sona çekişme içinde geçen mücadelenin ilk yarısını da Almanya 32-31 önde tamamladı. Almanya'da Dirk Nowitzki 28 sayı, 10 ribaunt ile sahanın en skorer ismi olurken Demond Green 16 sayı, Ademola Okulaja 7 sayı, 8 ribaunt ile oynadı.

Dün akşam mucizevi bir şekilde Yunanistan'a maçı adeta hediye eden ve yarı final hakkını kaybeden Slovenya'da ise Jaka Lakovic'in 17 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, Matjaz Smodis'in 16 sayı, 4 ribaunt ve Rasho Nesterovic'in 13 sayı, 9 ribauntluk performansları galibiyet için yeterli olmadı.
 
:) Aman neyse ne :) Yunanlıların yenilmesine çok sevindim :) :D Tiyatrocuymuşlar Sinemacıymışlar 81 sayıyı hangi sinemacı atmıştır bilemem :) Yiğiter Uluğ birinden birşeyler duyuyo ve hep aynı şeyleri söylüyo komik oluyor .
 
avrupanın derbisinde ispanya son 2 turnuvada 3 defa eze eze yendi sanırım avrupanın en büyüğü olmayı hak ediyolar yalnız gasol az sayı atsada hidoyu geçmese güzel olur:)
 
Bu arada turnuvanın en iyi 5'ini kendimce çıkardım.

Spanoulıs(Yunanistan)-Navarro(İspanya)-Kirilenko(Rusya)-Smodis(Slovenya)-Paul Gasol(İspanya)

En iyi antrenör David Blatt.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Bu arada turnuvanın en iyi 5'ini kendimce çıkardım.

Spanoulıs(Yunanistan)-Navarro(İspanya)-Kirilenko(Rusya)-Smodis(Slovenya)-Paul Gasol(İspanya)

En iyi antrenör David Blatt.

Güzel seçim...Ama ben Spanoulis in yerine Diamantidis i seçerdim...Gerisine katılıyorum ;)
 
ASlında ilk aklıma gelen isim oydu :) Aslında o bölge en zorlandığım bölge :)

Holden-Saras-Diamantidis'te olabilirdi.Fakat Diamantidis'in bu turnuvada sayı oranında pek katkı yapamaması takımımda her almamasını sağladı :) Spanoulis bu turnuvanın en iyi drive eden oyuncusu :)
 
Ayrıca Hayal Kırıklığı 5'i de yapmak gerekiyor sanırım :)

Jaric(Sırbıstan)-Papaloukas(Yunanistan)-Ersan(Türkiye)-Mehmet Okur(Türkiye)-Yunanlı ve Türk Pivotların hepsi :)

En kötü Antrenör=Bogdan Tanjevic.
 
Turnuvada Spanoulis ve Diamantidis in yaptığı katkı birbirinden çok farkı yok ama Slovenya maçında Diamantidis in 16 sayı gerideki maçı mucizevi bir biçimde takıma kazandırması benim için onu Spanoulis den bir adım öne çıkardı...Tabi dediğin gibi JR Holden la Saras da var...Seçmek gerçekten zor :) ama Diamantidis e sempatim de olduğunu düşünürsek birden kolaylaşıyo benim açımdan :)
 

Üst