İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

Arda EZER' Alıntı:
[quote="Turkbasket.Com":85867]Avrupa Şampiyonu olan Rusya'nın elde ettiği bu başarıda en büyük pay sahibi olan isim olan Andrei Kirilenko, takımın coachu ve bu yıl Efes Pilsen' i çalıştıracak olan David Blatt 'ı övdü.

Blatt' ı''Çok büyük bir coach''olarak değerlendiren Kirilenko, ABD' li coachun takıma katıldığından beri onunla çalışmanın kendilerine büyük keyif verdiğini belirtti. ''Her maçta hem oyuncular hem de coach açısından birbirimize yardımcı olduk. Takımda ne zaman bir problem olsa kendisine gittik. Kimi zaman sıkıntıyı kendisi çözdü kimi zaman da ne yapmamamız gerektiğini söyledi. Biz de yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık.'' diyen Kirilenko, hem saha içinde hem de saha dışındaki yardımları için coach Blatt 'a teşekkür ettiğini açıkladı.

MVP Kirilenko bile bu lafları sarf ettikten sonra .... Bir Tanjevic' e bakalım, bir de Blatt' a ....
Efes Pilsen salak mıydı Tanjevic varken Blatt' e teklif goturdu ....[/quote:85867]
Bence de ama goturen salaklar var :)
 
Ben de Rusya' nın kazanmasına çok sevindim.İspanyollar biraz şımarmıştı.Özellikle Navarro'nun bu maç için yarı final maçından daha kolay olacağıyla ilgili söylediklerini düşünürsek,hak ettikleri bir mağlubiyet oldu bence.Rakibi hafife almanın bedelini ödediler.Tabi bir de işe öbür tarafından bakmak lazım.Rus oyuncular çok iyi mücadele etti,Kirilenko'nun adeta dirildiği bir turnuva oldu.Daha önce çok kere söylediğimiz gibi çok iyi de bir koçları vardı başlarında ve bu işi böylece götürdüler.Hak ettikleri bir şampiyonluk oldu.Darısı bizim başımıza :)
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Benim kadrolarım Final maçından önce belli olmuş durumda :)

Altın Karma=Spanoulis(Yunanistan)-NAvarro(İspanya)-Kirilenko(Rusya)-Smodis(Slovenya)-Gasol(İspanya) Koç=David Blatt(Rusya(

Gümüş Karma=Holden(Rusya)-Diamantidis(Yunanistan)-Rudy Fernandes(İspanya)-Felipe Reyes(İspnya)-Nesteroviç(Slovenya) Koç= İspanya'nın koçu.

Bronz Karma=Dragic(Slovenya)-Planinic(Hırvatistan)-Hıdayet Turkoglu(Turkıye)-Songaila(Litvanya)-Kasun(Hırvatıstan) Koç=Slovenya2nın koçu.

En kötü karma = Jaric(Sırbıstan)-Papaloukas(Yunanistan)-Ersan(Türkiye)-Mehmet Okur(Türkiye)-Yunanlı ve Türk Pivotların hepsi
Koç=Bogdan Tanjeviç.

Bu turnuvada ayrıca Onur Ödülünü hakeden bir oyuncu var.Sakatlığı nedeniyle bekleneni veremese bile takımın saha içinde ki lideri; Sarunas JASIKEVICIUS

Benim kadrom değişmemiş durumda . Nowitzki ve takımım zaten bu tür performansına alıştık.Almanya'nın turnuva boyunca aldığı farklı yenilgiler yüzünden hiç bir karmada yer vermedim.Yani Almanya'nın da rakipleriyle oynadığı hiç bir maç beni mutlu etmedi.istatistik olarak süper ama hiç etkileyici oyun izlemedim ondan.Tabi ki bu benim düşüncem karmalarımın arkasındayım.Yunanlılardan ilk 5'te kimsenin olmaması sadece İspanya'ya Gümüş Madalyasından dolayı sus payıdır.Diamantidis ödülü haketmişti.
 
Altın Karma

Tony Parker-Juan Carlos Navarro-Andrei Kirilenko-Dirk Nowitzki-Pau Gasol

Gümüş Karma

Jose Manuel Calderon-Zoran Planiniç-Ramunas Siskauskas-Victor Khryapa(Matjaz Smodis)-Mario Kasun

Bronz Karma

Sarunas Jasikevicius-Dimitrios Diamantidis-Hidayet Türkoğlu-Darius Songaila-Rado Nesteroviç
 
İspanya kendi artık en büyük yenilmez olarak görmeye başlamış ve basketbolun dışına çıkarak oynuyordu. bunun cezasını belkide çok büyük bir şekilde aldılar. Belkide hiç bu işlere girmeden kendi oyunlarını bildiğimiz İspnaya gibi oynasalardı şuan herşey farklı olurdu. Rusya ise bir koç harikası. Herkesten max. verimi almaya çalıştı. Samuelenko dışında hemen hemen herkesten gerekli verimi aldı. Efes Blatt ile çok büyük işler başarabilir...
 
Navarro büyük oyuncu filan değil.Bunu niye gözleriniz görmüyor anlamıyorum.Bir tutturmussunuz Navarro.Ne yapmış ya Navarro şu zamana kadar.Hakemelrin koruması altında her maç serbest atış çizgisine giden, kendini yerden yere atan adam gözünüzde hep yıldız olur zaten.Geçen sene Euroleaguede de gördük çeyrek finalin son maçında.Malaga'a karşı.Gene batırdı.Boşverin ya.Avrupa ne yıldızlar gördü. Bodirogalar, Ginobililer,Jasikevicuslar,Kukoçlar daha neler neler.Daha Navarroya gelene kadar kimler var.Nbade de hiçbirşey yapamacık bunu da biliyorum.Gördük J.R Holden pestilini çıkardı Navarro'nun.Korkusundan ne savunma yapabildi,ne hücum.Nba de böyle adamlar her gün karşısına çıkacak hem öyle Nba de numarada kabul görmez.Artistlik filan yani. ;)
 
Youtube dan sana bir video yaparım ki Gökçe Başaran basket şov görürsün bana youtube görüntülerinden bişeyler gösterme.Biliyorum Youtube görüntüleini.Alman Green de youtube görüntülerine göre süper adamdı deli üçlük atıyordu.

Navorro büyük bir oyuncu değil.İyi bir oyuncu ama asla çok önemli,büyük oyuncu değil.Ona gelene kadar sırada enaz 10 kısa oyuncu var.Oho :)
 
Videoyu izleme zahmetinde bulunsaydın ne olduğunu görürdün.Benim için o ilk 10 adamdan biridir kendileri.İçeri kusursuz şekilde drive eden iki oyuncu var.Biri Spaonulis , diğeri de ta kendisi NAVARRO 7 !.

Üçlüklere gelirsekte Avrupa'nın en iyisidir.Gökçe öptüm ;)
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Üçlüklere gelirsekte Avrupa'nın en iyisidir.Gökçe öptüm ;)

Bak Burakcığım üçlüklere gelelim de baktım ondan çok daha iyileri var.Mesela Siskauskas,Mesela Rakocevic,Mesela Langton,Mesela Smodis,Mesela Derek Sharp,Mesela mesela mesela diye gider bu böyle.

Neymiş demek ki en iyi 3 sayı atan değilmiş...

Ayrıca büyük oyuncu benim gözümde en kritk maçlarda en iyi oynayandır.Navarro ne yapmış mesela en önemli maç.Çeyrek final maçı seri 1-1 Malaga ile karşı karşıya geliyorlar.Maçı alan final four da.Gelin görün ki büyük Navarro o maçta sadece 8 sayı atıyor ve sade ve sadece Avrupanın en büyük 3lükçüsü o gece 6-1 üçlük atıyor... Anladınız galiba.

Burak öpmüyorum seni. :)
 
Eğer sen Smodisle Navarro'yu aynı kategoride değerlendiriyorsan birşey demem sana gülmeye devam ederim.Rakocevic'e bakarım içeri driveleri nasıl gene gülerim sana ;)
Siskauskas'a bakarım 3 numara oynuyor ve boy avantajını aşırı şekilde kullanıyor gene gülerim sana.Langton'ı Türkiye'^de gördük güldüm sana ;) Sharp'ı tanımıyorum fakat benim bahsettiğim Avrupa Basketboluydu.
Bugün beni epeyce güldürdün Gökçe Teşekkür ederim ;) Tüm önemli maçlarda rakipler en iyi savunmacı oyuncularını değiştirerek NAvarro'nun başına verdiklerini görme sen ;) Neyse bu kadar güldük Allah'ta seni güldürsün Gökçecim.
 
Valla gerçekler insanı güldürür.Aynı kategori işi ise istersem Ermal'ı bile koyarım.Smodis'i koydum çünkü 10 tane üçlük atan adam değil.Baya baya atan adam sonuçta üçlük atıyor dimi.Öyle yada böyle.Siskauskas 3 numarada da üçlüğün aşırı boyun ne alakası var çözemedim.Konu üçlükler Rakocevic de bunlarda usta.Konuyu değilştiriyorsun tabi hemen.Langton'ı Efes'tegördük,Cska da görmeye devam ediyoruz.Neler yaptığını görüyoruz allaha şükür.Sharp aslında en gülünecek örnek ya nese.Macabi de oynuyor o da.Yani Avrupadan sayılır.

Umarım seni biraz daha güldürmüşümdür.Karadenize yağmur da geliyormuş bu gülmeler iyi gider bu havalarda. ;)
 
Gökçe sana öyle isim vereyim ki hepsinden yüzdeli atıyor ;) Paul Gasol ;) Oldu mu ;) Süper üçlükcü di mi :D Bırak abi ya :D Gerçekler acıdır ;) İnsanı güldürmez ;)
 
Bilmem eger o da en az 70 şut attıysa daha iyi üçlükçü olabilir.

Bak ben sana gene realist şeyler sunuyorum.O dediğim oyuncu7lara bakarsan hepsi belli bir üçlük sayısı denemiş.Yani öyle 10 da 5 filan atan tipler değil...

Gerçeği sunan benim sen ise bol keseden sallıyorsun.Fark bu zaten.Ben sana kanıt sunuyorum,istatistiklik veriyorum.

Sen ?
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Peki haklısın Gökçe ;) Benim için Navarro 1 numaradır ;)
;) işte bu sözü bu kadar dolandırdın ya helal olsun.Klavyemi eskittin Burak. :D :D

Görelim bakalım Nba de senin 1 numaranı.İnşalah başarılı olur. :)
 
Valla ben bir zafer uğruna çıkmadım ki yola bir zafer elde edim.Kendi tezimi savundum elimden geldiği kadar.Gene biri gelse gene Navarroya birşeyler söylese ben gene konuşabilirim.Ama kimsenin görüşü değişmez o da ayrı konu.

Sen eğer bir mağlubiyet hissetmiyorsan ben hiçbir zafer hissetmiyorum. ;)
 

Üst