İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

Uzun süredir gördüğüm en zevksiz maçlardan biriydi.Yıllardır söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum.Tanjeviç gitmeden büyük mücadele,iyi oyun gibi şeyler beklemek hata.Harika işler çıkaran bir oyuncuyu kesmeyi çok iyi biliyor.(ki bugün çok iyi oynayan adam yoktu ama).Bu yıl Türkiye milli takımında hiçbişey beklemiyordum.Sonuç olarak ben haklı çıkıcam malesef.Bugünkü almanya-çek cumhuriyeti maçını izledikten sonrada sakın 2 maçı alıp gruptan çıkarız diye düşünmesin.Yarın bizim için turnuvanın son anlamlı günü olabilir.Bugün ve her zaman bu takım için savaşan tek oyuncu Kerem Gönlümdür.Gerçekten memonun önünden geçen toplara baktığı,hidonun çok kötü oynadığı bir günde gemisini yürütmeye çalışan kaptandan farksızdı.
Son olarak bu maçta zaman kaybetmek yerine haas-blake us open tenis maçını izlemenizi tavsiye ederdim.Gerçekten akşamınıza renk katardı.Bence herkes oturup Türkiye için kaybettiği zamana yansın :)
 
Klasik bir Litvanya maçı oldu.2006 Dünya Şampiyonası dışında izlediğim tüm Litvanya maçları böyleydi zaten.
İkinci periyodun ortalarında heyecanım yok oldu,maçla olan ilgim alakam bitti.Skor kopmamış olsa da oyun çoktan kopmuştu.Litvanya çok ağır geliyordu bizimkilere.
Ezilmeyen 2 adam vardı bugün.İbrahim ve Semih.Fenerbahçe formasıyla bize karşı oynadıkları maçlarda yaptıkları hemzeminliklerle kendilerinden öyle bir nefret ettirmişler ki onları alkışlayamıyorum.Milli Takım oyuncusu gibi göremiyorum,kabullenemiyorum.Teslim olmayanlara karşı bile bunları düşündüğümden takım bana hiç mi hiç heyecan vermiyor.
Almanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarına da izleyeceğim.Ama bireysel alışkanlıktan dolayı.Kolay kolay coşacağımı zannetmiyorum bu maçlarda...
 
Maç başlıyor daha 10. saniyede adamlar savunmayı delip basket faul alıyor. Eyvah dedim bu maç böyle gider artık. Tam o anlarda 10-5 öne geçtik; umutlandım. Olmadı adamlar savunmada nefes aldırmadılar. Halbuki ilk bir kaç hücümda uzunları kullanma çabamız güzeldi. Ama daha sonra unuttuk onlarda başarısız 3 lüklerle çok güzel hatırlattılar kenilerini. Ben Kerem Gönlüm'ün 3 lük kullandığını hele hele bir maçta iki kez kullandığını hiç hatırlamıyorum.

3. periyotta iki 3 sayı ile maça ortak olduk, kısa sürdü. Fark 13. İki kişinin üstünden 3 lüğü sokup 10 yaptık İbo ile; arkasından iyi savunma bu sefer İbo bom boş ama kaçırıyor fark oluyor yine 13.

4. periyot. Rehavet ve kazandık havası, Semih ve Kerem'in ribauntları, iyi savunma. Fark 10 a iniyor, umutla koltuğa yayılıyorum ama nafile.Maç 17 farkla bitiyor.

Bir takımın hiç mi karakteri olmaz? Japonya da ekmeğini taştan çıkaran, maçları son hücumu karşılayarak kazanan biz değilmiydik? Başarı içi 1 ve 5 numaram iyi olacak önce kendi işini yapacak. Tanjevic avrupa şampiyonunun mvp 1 numarası ve yillardır avrupanın gerçek manada em iyi 5 numarasını yaşlı diye almıyor.Ama fülkerin antrenman adamı hakan'ı bu maçta oynatıyor.Adam topu çembere değdiremiyor bile.

Tanjevic 3. periyottaönce 3 oyun tekrar durunca da 2 oyuncu yani 30 saniye içinde 5 değiştiriyor. Kime karşı Litvanya'ya karşı. Bir önceki maçta Çekleri izlemedik anlaşılan admlar nasıl akıllı oynadılar.


GROUP A (Granada, ESP)
Serbia 65 73 Russia Israel 66 76 Greece

1. Greece 1/0 2
2. Russia 1/0 2
3. Serbia 0/1 1
4. Israel 0/1 1
......................................................

GROUP B (Sevilla, ESP)
Latvia 85 77 Croatia Portugal 56 82 Spain

1. Spain 1/0 2
2. Latvia 1/0 2
3. Croatia 0/1 1
4. Portugal 0/1 1
....................................................

GROUP C (Palma de Mallorca, ESP)
Czech Republic 78 83 Germany Turkey 69 86 Lithuania

1. Lithuania 1/0 2
2. Germany 1/0 2
3. Czech Republic 0/1 1
4. Turkey 0/1 1
.....................................................

GROUP D (Alicante, ESP)
Poland 66 74 France Italy 68 69 Slovenia

1. France 1/0 2
2. Slovenia 1/0 2
3. Italy 0/1 1
4. Poland 0/1 1
 
Memo uzun ve iri bir 3 numaradan ote bir sey oynamıyor iceriyi zorlayıp kullanabildigini soylemek zor.
Bir Sandro Nicevic'imiz yok o yaratıcılıkta akıcılıkta pas ve sut secimlerinde...vs. bayagı iri bir 5 le oynamamıza ragmen (eskiden bu konuda kendimizi hep ezik hissederdik) oyun zekamız olmayınca , tempo yapamadık bos alan bulamadık.Sadece guard eksikliginden kaynaklanmaz bu.Oteki oyuncularda yaratıcı pratik zeka sahibi degil..Kerem Tunceri Tutku yada Billups da olsa bu hastalık gecmezdi.
Tanjevici tutmam zaten niye geldigini hatırlayın..Oyunculara soz gecirebilmek icin adı olan yabancı bir antrenor istemislerdi.Yerli hocaları yıpratmıstık gerek medya gerek oyuncular..Tanjevic fulkerde basarılar aydın ors'u arar fb.. Murat hocaya bile degismem
 
Grubu 2. bitiririz gibime geliyor.. 1.Litvanya 2.TÜRKİYE 3.Almanya 4. Çek Cumhuriyeti bakalım n'olacak.. ama Tanjevic yanlış bir kadro seçimi yaptı.. Hakan Demirel'i guard diye alıyor böyle bir sacmalık olamaz..O kadar süper guardlar varken Kerem Tunceri ? Cüneyt Erden ? Tutku Açık ? bu saydığım oyuncular Hakan Demirel'den kat kat iyi oyuncular ayrıca neden Hüseyin Beşok'u filan kadroya almıyor da semih erdeni kadroya fln alıyor anlamıyorum...
 
tanjevıc resmen türkiyeyi satıyor ve herkeste buna göz yumuyor ya o cenk ın hakanın ne ısı var mıllı takımda ve devamlı oyuncu degıstırıyo aynı halıl uner gıbı hıc farkı yok nba de 40 dk sure alan ve hergun mac yapan oyuncuları devamlı degıstırıyo ve takımda ucluk sevdalısı herkes sallıyo o bakıyo kenardan sonumuz cok kotu ınsallah toparlanırlar
 
bence de bir sahaiçi lider eksikliği çekiyoruz.litvanyada jasikevicius var yunanistanda paploukas.bizde ise zor anlarda takımı toplayacak bir isim yok.bence ömer onan bu turnuva da mutlkaka olmalıydı.dünkü maçta dış savunma da ne kadar zayıf olduğumuzu gördük.gerçekten de hiç organize bir hücumumuz yoktu.hep dışardan denedik ama olmadı.bir başka konuda guard sıkıntısı gerçekten de lider bir guardımız yok ender ile enginin performansları hep inişli çıkışlı keza hakan da öyle.biraz da mehmet ve hidayetten bahsetmek lazım.milli takımda NBA oyuncusu kimliklerini bir tarafa bırakmaları lazım.hücumda gereksiz yere çok zorluyorlar.ve ersan belki de en formsuz oyuncumuz.2006daki ersandan eser yok.ve dün en iyi oyuncumuz ibrahimdi.yıllar geçse ibo formundan birşey kaybetmiyor.henüz ilk maçı oynadık.turnuva bitmedi.umarım bugün almanya maçından sahadan galibiyet ile ayrılırız.
 
Memo'yu suçlamak yersiz bence Memo Utah'ta pota altı hucumu hiç yapmıyor zaten özelliğide bu şutu olan uzun ama Tanjeviç sağ olsun adamlara yapmak istedikleri hiç bir şeyi yaptırmıyor.
Bugun o takımın başına ben dahil bu forumdaki 10 adamdan 5i geçse daha iyi ynatır takımı kalanıda bundan kötü bir kadro kuramaz.
Açıkçası dün maçta çok üzüldüm ve hayal kırıklığına uğradım böyle bir antrönere sahip olduğumuz için basket tarihimizin en iyi kadrosunu heba ediyoruz.
2010 hayaliyle gidiyor fakat ordada bu oyunla hiç bir şey yapamayız.Ayrıca bugünü yaşamadan yarını düşünmek nekadar saçmadır ama gelde anlat.
Aydın Örs'e laf ederdim ama tanjeviçten 2-3 kat daha iyi coach olduğunu bir kez daha gördüm.
bu oyunla oyuncular extra gaza gelmemeleri durumunla hiç bir şey yapamayız bunu üzülerek söylüyorum ama madalya zor dün akşamki oyun ve özellikle taktiklerle
 
Bizim oyuncular Mallorca nin sehir merkezinde Pizza yiyip Bira icerken görülmüs. Alin iste. Degistik, degistik dediler hepsi fos cikti. Hido da özel söförüyle takim otobüsünün arkasindan gidiyormus. nerden tutsan dökülüyoruz. rezalet diz boyu. bizim bütün basketbol dünyasinin kökten temizlenmeye ihtiyaci var. federasyondan tut, teknik heyet, 79/80 jenerasyonu oyuncular hepsi gitmeli. yoksa daha cok cekeriz bu izdiraplari.
 
Fatih Hısım' Alıntı:
Bizim oyuncular Mallorca nin sehir merkezinde Pizza yiyip Bira icerken görülmüs. Alin iste. Degistik, degistik dediler hepsi fos cikti. Hido da özel söförüyle takim otobüsünün arkasindan gidiyormus. nerden tutsan dökülüyoruz. rezalet diz boyu. bizim bütün basketbol dünyasinin kökten temizlenmeye ihtiyaci var. federasyondan tut, teknik heyet, 79/80 jenerasyonu oyuncular hepsi gitmeli. yoksa daha cok cekeriz bu izdiraplari.


Bunlarda değil suç.Bu federasyonun başkanı yok mu ? Bu federasyonun Yetkilisi menejeri yok mu? Ne iş yapar onlar ? Yazıklar olsun 12 REZİL ADAM !
 
İnsan inanmak istemiyor. Herkes onlara bu kadar güvenmişken onlara destek verirken kötü oynamalrına rağmen arkalarında durulurken eğer böyle birşey yapmışlarsa çok yazık. Onlara güvenen bizlere yazık. Eğer bu turnuvanın ciddiyetini kavrıyamamışlarsa ve bu ülkenin bu gibi şeylere ne kadar önem verdiğini bilmiyolarsa... Hido'nun takımdaki diğer oyunculardan farkı nedir ki özel araba ile geliyor. Nasıl bri işki yenilinilen maçın ardından oyuncular gidip eğlenebiliyor. Bunlara menajer ve coach nasıl izin veriyor analışılır gibi değil. Bu kadar insanın ve bu ülkenin güvenini yine boşa çıkartacaklar. Umarım az sonra başlayacak almanya maçında bunların etkilerini görmeyiz. tanjevic maç içinde oyunculara otorite kurmaya bunun için iyi oynuyanı dışarı almayı biliyorsun. Peki saha dışında ne yapıyorsun. Harun Erdenay menajerlik sadece çıkıp konuşmak mıdır? Hiç mi ağırlığın ve yetkin yok. Bu takımda disiplin ve otorite yok mudur? Bu şartlar altında maçlara olumlu bakmak ne kadar doğru olur bilinmez... Ama yinede içimde bir umut var... Ne yapalım biz Türküz...
 
Ya Okulaja 33 yaşında Ersan 21 yaşında :? Okulaja Ersan'dan daha hızlı hem hucuma hem defansa koşuyor :? İnanılır gibi değil :? Bu arada Semih Madara olma durumunda :D
 
Rezillik ya 20 de 10 serbest atış attık zaten 27 sayo 10 u çıkar 17 sayı fauller harıç bu da hucumumuzun ç.ok kötu olduğunu gösteriyor hla anlamadım bu kadar neden az sayı atıyoruz.Nowiztkide resmen bizi dağıttık desek yeridir .İlk devre bitti ama 2 .devreden de umutsuzum fark 13
 
İyi oluyor iyi bence devre arasında hocayı dinlemesinler.Duşlarda biraz içki kavun ton balık falan mide doldursunlar.Kabahat bunlarda değil ki. Kabahat bunları bir halt yerine koyan bizleriz :?
 
Ersanla da imkansız. Bu oyunculara ne olmuş bilmiyorum ama takım olamamışlar.Daha doğrusu hiç birşey olamamışlar.
 
Açıkcası bu takımın geleceğinde yıldız olmasını beklediğim 3 oyuncu var.

1-Ersan İlyasova

2-Oğuz Savaş

3-Engin Atsür

Bu takım ile ilgili de yorum yapmak pek içimden gelmiyor.
 

Üst