İstanbul Cup | GALATASARAY 76-81 Cibona

Re: İstanbul Cup | GALATASARAY-Cibona (Canlı)

Kaybettik ama arkadaşlar takımın skor dağılımı çok iyi 5 kişi çift hanelere ulaşmış.
 
istatisliklere göre konuşuyorum Dış şut tehdidi olan oyuncularımız Tufan ve Can
suskun kalınca kaybettik dış şutlara güverek hareket edersek kaybederiz sevindirici olan Cemal Nalga geliyor bence pota altına iyi bir uzun alıp zirveye oynayalım.
 
İlk çeyrekte gerçekten çok kötüydük.Ribaund çok verdik ayrıca Cibona'da iyi başladı.2. çeyreği pas geçiyprum çünkü Tugay Abi, ben, Recep iftar yapıyorduk :).İkinci yarıya istekli başladık iyide gidiyorduk ta ki Cemal'in Cibona'nın 9 numaralı zencisini dövene kadar :).Ne olduğunu anlamadık ama iyi bir kavga oldu.Ondan sonra zaten teknik faul oldu Cibona maçı kazandı.Hakemler çok kötüydü.Gördüğüm en kötü hakemciliklerden biriydi.Maçda iyi mücadele ettik yine ama ribaundlarda çok kötüydük.Açıkçası ben 5 numara pek demiyordum ama takıma şarttır bence.Çünkü Cemal orayı kapatamıyor.Mike Wilkinson ile Rancik iyi ama uzun süren bir maratonda yıpranırlar.
 
Yenildik Ama Bunun Pozitif Yanından Bakarsak Oyuncularımız Çok İyi Oynadı ( 3. ve 4. Çeyre) Eğer Cemal MAçın Son Anlarında O Hücüm Faulü Yapmasaydı Maçıda Kazanabilirdik
 
İlk iki periyotta(27-28),3-4.periyotta(13-13) sayı yemişiz son iki periyotta daha iyi savunma yapmışız bu güzel birşey inşallah diğer maçlarda savunmamızı iyice oturturuz.Hücumda da ne olursa olsun dış şuta bağlı olmamalıyız mutlaka pota altını iyi kullanmalıyız.
 
Takımın hırsı ve mücadelesi gayet iyi idi.Şimdiden takım olmaya başlamışız bu da oldukça olumlu.

Yaklaşık 30 sayı geriye düştüğümüz bir hazırlık maçında maça ortak olmamız da sevindirici. Özellikle Rancik'in hırsına hayran kaldım.

Dün konuştuğumuz olumsuz senaryo bu maçta sanırım gerçek oldu istatistikleri bilmiyorum ama dünkü gibi şut sokamadık anlaşılan. Cibona'da ön alanda gayet etkili bir savunma yaptı pek rahat paslaşamadık.Yüzü dönük hucum tıkandığında sırtı dönük hucum edecek oyuncu eksikliği açıkca hissedildi.Rancik de Mike da yüzü dönük hucum eden oyuncular.Cemal de kıpırdanma olsa bile onun da bu açıdan şu an ki potansiyeli çok güven vermiyor.

Maç heycanı ile ana abartılı gelmedi ise epey de hucum ribauntu verdik sanıyorum yine .
Sonuç itibari ile boyu çok uzun olmasa bile en azından belli ölçüde sırtı dönük hucum yapabilen ve atletik yetenekleri olan bir uzuna daha ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Başka bir açıdan bakarsak kısa rotasyonun da Alican dışına her oyuncu rotasyona dahil olurken Polat'ın süre aldığı yaklaşık 5 dakikayı (ki ikinci yarı hiç süre almadı) bir kenara bırakırsak uzun rotasonu oyuncu ile sınırlı kaldı.Sakatlık gibi bir durumda sıkıntı daha a artacaktır.

Okan Çevik'in geniş rotasyon kulanmayı düşündüğünü de göz önünde bulundurursak yabancı oyuncuların ortalam 25 dakika( 5 yabancı olursa her bir yabancı ortalama 24 dakika süre alabiliyor) civarı süre alması takım kimyası açısından da sorun teşkil etmemeli diye düşünüyorum.

Eğer mali olanak varsa sezon ortası beklenmeden transfer mutlaka yapılmalı kanısındayım.

D-Was'ı genel olarak beğendim ama daha önce de belirtildiği gibi bir oyun kurucu için zaman zaman fazla savruk oynuyor.

Ayrıca Bomboş poziyonda turnike yerine smaç deneyip kaçırdıktan sonra poziyonun devamında tekrar top kendisine gelip hucum etme şansı bulduğunda ikinci sefer de sakin olmak yerine hızla sonuca gitmeyi deneyip bu kez de blok yedi .Daha sakin ve soğukkanlı olmayı öğrenmesi lazım.
 
Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
arkadaşlar wilkınson hakkındaki görüşleriniz nedir?
4 Numara İçin İyi bir oyuncu kötü birşey söyleyemem ama 5 numara oyuncusu değil Rancik ise 5 numara değil ama en azından 4 buçuk numara diyeyim tam anlamıyla bir 5 numara gibi oynamıyor yani Wilkinson ve Rancik iyi transferler ama 5 numara açığını yeterince kapatamıyorlar o yüzden takıma ribaunt alan,içeriden oynayan bir 5 numara lazım yineliyorum Wilkinson ve Rancik kötü oyuncular değil.
 
Maçın nasıl başladığını farketmedim bile.Hakemler sağ olsun 2'de bir faul çalıp oyunu soğuttular.Okan hoca mola aldı.2dakikada 4 takım faulu yaptık 1.periot bittiğinde Murat Kaya 3 faul olmuştu.Ciddi faul sorunlarımız var.Ribauntlarda çok iyiydik ama çoğunluğu 2.periot olmak üzere biraz fazla top kaptırdık.İki periyot sonunda bizim attığımızdan tam 2 kat fazla sayı attılar.Sonra devre arası 3.periyot başladı falan rüzgar gibi esti geçti desem yanılmam herhalde o kadar farkı eritip 8 sayıya kadar indirdik.Darius süper mücadele etti topu kapıp teke tek turnikeye gittiğinde top potaya girmedi,aynı hareketi hemen ardındaki pozisyonda da yaptı bu sefer Graves blok yaptı.4.periyot bir ara farkı 5 sayıya kadar düşürdük ama olmadı çünkü başımızda hala faul sorunu vardı.Sonuçta maçta yenildik ama zevkli bir maçtı.Sessiz bir salon vardı ilk yarı sıkıcıydı ama daha sonra forumdan tanımadığım birkaç arkadaşımızın sesi yükselince tempo arttı:)Onlara da ayrıca teşekkür ederim...
Maçın sonundaki kavgaya gelince; Jamont Gordon maçın başından beri tipik hareketler yapıyordu zaten bir ara Darius ile de ağız dalaşına girdiklerini gördüm.Cemal'le kavgaları hoş değildi.Bir sporcuya yakışmayan hareketlerdi hemde maçın bitmesine 1 dakika kala şaşırtıcıydı.Sonra teknik faul aldık ve belkide yenebileceğimiz bi maçı kaybetmiş olduk ama takım iyiydi özellikle de 3.periyot.
Yerlilerimiz çok iyiydi en azından Caner,Can ve Polat kendilerini sahada hissettirdiler.Ama süre aldığı zaman zarfı boyunca sahada çok silik bir Evren vardı .Mike,Darius,Rancik iyilerdi.Jasatis de takıma eklenince daha iyi bir görüntğ ortaya çıkar.Tufan,Cemal ve Murat her zamanki gibilerdi....
 

Üst