İstanbul Cup | GALATASARAY 76-81 Cibona

Ahmed Bey yazı için teşekkürler. Blogunuzda yazmadığınız değerli yorumlarınızı Gsbasket'ten esirgemiyorsunuz:)
 
Off Topic ama dün uzunca yaptığım maç değerlendirmesinde Sani Becirovicten bahsetmiştim.Becirovic bugün Union Olimpijaya transfer olmuş.Union Olimpija açısından çok iyi transfer ama sakatlıktan nasıl döneceği hususuda önemli.
 
Boyalı bölgede yaşanan sorunu salt ribaund problemi olarak değil de genel olarak yazmıştım ben. İlk günkü maçtan sonra ribaundlarda sıkıntı çekerken, dün - Erdemir maçını kastetmiyorum- oyunun sıkıştığı anlarda topu verebileceğiniz ve ortalama bir yüzde ile sırtı dönük sayı yapabilecek bir uzun ihtiyacı gördüm ben takımda. Ahmed Bey'in dediği Cemal'e şans versek, ne kaybederiz ki fikrinin de uygulanabilirliği gayet yüksek zira kaybedilecek maksimum bir sene olur ki, bizim cebimizde bunlardan çok var zaten yıllardır. Ben kendisinde o ışığı göremiyorum yıllardır orası da ayrı bir konu ama ona şans vericez bu sene, uzun almayacağız da bir taraftar olarak benim kabullenebileceğim bir durumdur, ardımızda bu kadar yaşanmışlık ve kötü anılar var iken.

Benim gördüğüm eksikliği kapatacak oyuncu tarifini de yaptım zaten. Mario Kasun'u alıp koyalım demiyoruz sonuç olarak, sırtı dönük oyunu olan içeriyi hareketlendirecek, atletik muhtemel bir siyahi uzunun şu takıma katkısı çok fazla olacaktır. Fakat şu noktadan sonra ve yapılan açıklamaların ardından transferin yapılması pek mümkün değil gibi..

Sahada mücadele eden beş kişi olsun, o bana fazlasıyla yeter bu sene.
 
Sevgili Çağlar, direkt size cevaben yazmamıştım. "Uzunlar yetersiz, bu sebepten ribaunt sorunu yaşanıyor" gibi bir kanı oluşturulmaya çalışıyor, bunun yanlış olduğunu ifade ettim.

Takımın Eurocup'ta başarılı olmak gibi bir hedefi/vizyonu varsa -ki burada Eurocup'ı küçük görenler olduğunu biliyoruz. Oysa Jasaitis, Rancik gibi Milli Takım oyuncularını ikna edebilmek için en az Eurocup'ta oynuyor olmak lazım!- bir uzun daha alınması Avrupa için faydalı olabilir ama, TBL'de bir katkı yapacağını sanmıyorum. Zira Galatasaray Basketbol Şubesi ile ilgilenen yöneticiler, "geçen sezonki konumu korumak istiyoruz" diye açıklamada bulundular.

Velhasıl, "bu kadro geçen sezonki konumu korumak için yeterlidir, kadromuzdaki yerli oyuncuları daha fazla öne çıkartmamız evladır" yorumunu yapabiliriz...
 
Genel yazdığınızın farkındayım Ahmed hocam, ben sadece pota altında sıkıntı var görüşünü yazan biri olarak biraz sesli düşüneyim istedim.

Jasaitis de gelsin artık, bir de onun dahil olduğu Galatasaray'ı izleyip Türkiye Kupası'nı beklemeye başlayalım.
 

Üst