"Jawai Riski" Alınmalı mı?

Ergin Ataman bu riski göze alıp sizin deyiminizle bu kumarı oynamaya karar verdiyse iş bitmiştir. Ben sonuna kadar arkasında olurum. Tabi yapılacak kontrat ve içeriği önemli. İnşallah futbol takımı kontratlarına benzemez.

Kontrat ve içeriği bu transfer için önemli.
Ergin Hoca olur demişse bende arkasındayim.
Tutarsa çok büyük iş yapmiş olacağız.
Tutmasa da bir daha bu riske asla girilmemesi gerektiğini kesinlikle anlamış olacağız.
Hayırlı olsun...

Jawai 1,5 senedirbasket oynamıyor. Risk burada, yoksa sakat veya hasta olması çok önemli değil...
Örnek olarak Kambala'ya bakın. Tamam kariyeri düşüşteydi ama 2 sene basket oynamadıktan sonra ikinci ligde süründü durdu...
Kesinlikle girilmemeli...

Daha önce başka yerde söylemiştim; bence Ergin Ataman sezona Jawai ile başlayacak. NBA kadrolarında dışarıda kalanları ve Euroleague ilk grup aşaması sonrası elenen takımlardan alınabilecek pivotlara bakacak, eğer aklına yatan bir isim olursa o dönemde Jawai ile yollar ayrılıp yeni bir pivot alınacak. Bence bu şekilde girilebilecek, mantıklı ve ekonomik bir risk.

Jawai'nin sadece maç performanslarına bakılarak verilecek bir karar gözükmüyor. Milli takımda antrenman istatistikleri, günlük detaylı sağlık raporlarınıda içeren komple bir süreçten geçirilip '' devam etme '' kararı verildiğini düşünmek kuvettle muhtemel bir durum.

Piyasa da o kadar az seçenek kaldıki hem ülkeyi ve takımı bilen bir isim ile devam edilerek adaptasyon ve sisteme alışma süreside en aza indirilmiş oldu. Bu bakımdan bakabilirsekte herşeyin uzun transferinde toz duman olmadığınıda görmüş oluruz.

David Andersen'in 25 dakika üstü oynayıdığı rotasyonda süre alamadı bu maç.Olumluymuş ama raporları her şey iyiye gidiyormuş nasıl oluyorsa :)

Geçen sezon Domercant'ta yapılan hatanın aynısı yapılıyor. Jawai ile kontratın bitmiş, önünde birçok seçenek var ve sen gidip en kritik mevkiilerden birine, bir sezon hiç faydalanamadiğın adamla kontrat yeniliyorsun. Jawai'ye talip olan başka takım var mı? Yok! Neden? Çünkü kendisinin toparlanması, üst düzey maçları çıkarması zor. Riski yüksek. Göz göre göre yanlış bir hamledir.

Riski alınabilecek tek oyuncu vardı takımda o da Gordon' dı . Eğer o alınmadıysa Jawai kesinlikle alınmamalı ki geçen sezondan elimizde kapı gibi patlayan Domercant riski var.

Adam bitmiş, basketbol onu bırakmış. Hücum ve savunmadaki halleriyle iyiyi kötüyü de geçtim; profesyonel bir basketbol oyuncusu görüntüsü bile vermiyor.

Jawai kararı ile almış olduğumuz bu gereksiz risk, başlı başına sezonumuzu batırmaya yeterli. Akıl, mantık işi değildi hakikaten.

Bonsu'yu arıyorum ben. Umursamaz Bonsu bile hücumda ikili oyunlardan ekmek çıakrıp ribaund çekiyordu en azından.

Akıl alır gibi değil, bile bile lades olduk. Yazık...

Ergin Hoca'nın belki de son 3 sezonda ki en büyük hatası Jawai'ye olan bu güveni.
Umarım tüm sezonu baltalayacak bir hata olmaz.
Benim de günden güne ümidim tükeniyor.

Daha fazla zamana falan gerek kalmadı dönüş vapurunda gerekli görüşmeleri yapıp takalım sepeti kolumuza herkes kendi yoluna.
Koçta ık mık ederse bir sepette ona takabiliriz çok mühim değil.
İlk yarıda maçı koparmaya gidiyorduk 8 sayı gerideyiz.