Burak Yıldırım;n888014' Alıntı:1-Bu alıntılamış olduğun mesajlar, içinde bulunmuş olduğun yanılgının ta kendisidir.Zaten senin Jawai transferinde öne sürdüğün ''4-5 ay bekliyelim'' mantalitesi bizzat yanılgıyı oluşturuyor.Çünkü bu 4-5 ay içerisinde Jawai'nin poziyonunda yaşamış olduğumuz sıkıntılar bize pahalıya mal olabilir.Kısacası senin Jawai'den bir şey olmayacağını anlamak için istediğin 4-5 ay bir hayli uzun ve de konumumuz itibari ile bize pahalıya patlayacak olan bir süre.Yani tam olarak, Jawai'nin durumunu şu an göremediğin ve süre istediğin için yanılıyorsun.Yani perşembenin gelişini çarşambadan göremiyorsun. Bilmiyorum daha ne kadar açık anlatabilirim.Adamdan bir şey olmayacağı daha çıktığı ilk hazırlık maçından belliydi.O dakikadan sonra beklediğimiz her dakika bizim aleyhimize işliyor.
Umarım teknik ekibimiz senin de düşmüş olduğun bu yanılgıyı çok uzatmazlar ve Nolan'da yaptıkları gibi çabuk vazgeçerler.(Maddi olanak varsa)
2-Jawai transferi alınabilir bir risk değildir.1.5 sene de 5 resmi maça çıkmış, ağır sakatlık geçirmiş, arada bir de ölümden dönmüş, basketbolu bırakma seviyesine gelmiş, basketbola geri dönmesi bile başarı olarak adledilen adamdan Euroleague gibi yüksek bir platformda beklenti içinde olmak hayalciliktir.Risk falan değildir.Eğer basketbola dönmesi bile başarı olan adamı alıp bu seviyelerde oynatmak ''ALINABİLİR BİR RİSK'' ise ''ALINAMAYACAK RİSK'' hangisidir? Adamın birini mezardan çıkarıp oynatalım istersen.Belki bunu alınamayacak bir risk olarak tanımlarsın
Hala bir ''yanılgı'' tutturmuş gidiyorsun Böyle yazışınca doğal olarak konulardan sapılıyor başka yerlere gidiyor onu keşke yüz yüze konuşabilsek o zaman çok daha iyi anlaşabilirdik seninle. Kısaca ve son kez yazayım;
1- Jawai transferi ile risk aldığımızı kabul edip bu riskin alınabileceğini düşündüğümü söyledim. Bu riski de alıyorsa teknik heyetin arkasında duracağımı söyledim.
2- Jawai riskini alıyorsan bu oyuncunun forma girmesi için beklemeyi de göze alıyorsun demektir. Yani Jawai'nin durumu ne hazırlık maçlarında ne de şu an beklediğimden farklı değil. 1-2 ay sonra ne durma gelecek o önemli. O yüzden olumlu ya da olumsuz eleştirimi bu sürenin sonunda yapacağımı söyledim.
3- Jawai transferini yapıyorsan Vuyukas gibi aynı tip oyuncunun alınmasının da yanlış olduğunu söyledim. İkisinden 1'i tercih edilmeliydi. farklı özelliklerde bir oyuncu kadroda olmalıydı.
4- Jawai'nin sağlık durumuna gelince doktorlar basketbol oynamasında sakınca yok diyorlarsa o adam oynayabilir.
Jawai hakkında yazdıklarım bunlar. Bunların dışında bir şey yazmadım. Sürekli bana Jawai yanlış transfer diye yazıp durmana gerek yok.
Sen transferi en başından eleştiriyorsun; ben ise teknik heyetin bu yönde bir kredisi olduğunu ve form durumu için beklenmesi gerektiğini söylüyorum.
Bu da maç sonu ergin Ataman'ın açıklamalarından bir bölüm ''Ataman, geçen sezon yaşadığı rahatsızlık nedeniyle uzun süre forma giyemeyen Nathan Jawai'yi eski performansına döndürmek için çalıştıklarını aktararak, "Jawai, çok kapasiteli bir oyuncu. Geçen yıl oynamadığını bildiğimiz halde piyasasının altında rakamlara bu şansı vermek istedik. Her gün özel antrenmanlarla eski temposuna kavuşturmaya çalışıyoruz. Şu anda çok geride ama bir ay içinde Jawai'yi Barcelona'daki performansına döndürmeyi planlıyoruz. Öyle olursa bize çok büyük güç sağlar" ifadelerini kullandı.''