Joshua Ian Shipp

Geldiğinden beri beğendiğim bir oyuncu. Maçına çıkar savunmasını yapar, sonuna kadar savaşır, içeriye penetre edip sayı bulmak için elinden geleni yapar. Belki çok üstün yetenekleri yok ama onun kadar yürekli oyuncu pek fazla yoktur. Tabi onu skorer oyuncudan, takım oyuncusu ve savunmacı yapan Oktay Mahmuti'ye ayrı bir parantez açmak lazım.
 
Hala sayı atmasından bahsedenler var, olay sayı atması değil, şut atmaktan çekinmemesi. Bir kere özgüvenini yitirdiği zaman geri adım atıyordu, büyük maçlarda kritik toplarda yokları oynuyordu. İlk defa atmaya başladı, baktı giriyor, devam etti. Zorlama olmadığı sürece doğru şutu atmaktan çekinmemeli,girsin ya da girmesin farketmez.

Onun dışında Shipp her zamanki bildiğimiz Ship'di dün gece. Tek farkı böyle bir takıma karşı bunu başarabilmesi. Yapmadığı şey kalmadı, tek kelimeyle kusursuzdu dün gece. Şut konusunda tereddüt etmemesi devam eder inşallah.
 
Bu maça kadar sahada hep görünmeyeni yapıyordu, bu maç skora da katkı yaptı. İnanılmazdı, aynen devam Josh! Euroleague seviyesinde bir oyuncu değil diye düşünenlere en sağlam mesajı vermiş oldu bu maç.
 
Yetenekli ama bir günü bir gününe uymayan bir oyuncu. İstikrarlı tek oyuncumuz Gordon. Garip bir sezon yaşıyoruz kimseden beklentimizi alamıyoruz.
 
Yetenekli ama bir günü bir gününe uymayan bir oyuncu. İstikrarlı tek oyuncumuz Gordon. Garip bir sezon yaşıyoruz kimseden beklentimizi alamıyoruz.

Bir günü bir güne uymuyor mu?. Yok artık.

Takımın en istikrarlı adamına bu da dendi ya artık.

Maalesef her şey şu lanet topun çemberden içeri girip girmemsi ile ölçülüyor.

Her maçı ve maçın her anını aynı ciddiyet, aynı mücadele ile oynayan herşeyini veren bir adama bunu da dedik ya...

Bu kadarını Onur Gürel bile dememişti. Salonda her hangi bir maçı izleyen bir adamın Shipp e olumsuz bir tek laf edebileceğini sanmıyorum.

Ben izlerken yoruluyorum. Sahipsiz her topu takip eden, sürekli hareket halinde olan, boş katlar yapan bir adam hakkında konuşutuğumuzun farkında mıyız?

"Avrupa ya büyük geliyor NBA ya dönsün" denilen Krilenko'yu tuttu bu adam. Değil Krilenko'yu tutabilmek, tutma düşüncesi bile ütopik geliken 9 şubatt ta ütopya gerçek oldu. -Prokom maçının en kritik anlarında da Motejunas'ı da tutmuştu.-

1.96 lık bir adama sen 2,13 lük şu adamı tutacaksın desen bi yerleri ile güler herhalde. Ama yüreği boyundan büyük öyle adamlar vardır ki imkansızı mümkün kılar. Her şey bir yana yüreği yeter Shipp'in.
Değil istikrarsızlık, bi gün parkede yığılıp kalacak diye korkuyorum.
 
CSKA maçı gözlerimizi kör etmesin. İstikrarsız bir oyuncu değil mi? Hafta sonu 10 sayı atacağına güvenebiliyor musunuz? Avrupa maçlarının hepsinde aynı istikrarı sağladı mı? Bu arada o top çemberden geçmezse maçı kazanamıyorsun.
 
Shippten her zaman dünkü gibi performans beklemek ona haksızlık yapmak olur ama ceza şutlarında mutlaka istikrarı sağlamalı.Serbest atışlarını çok geliştirdi ısınmadaki üçlükleri de oldukça yüzdeli.Bunu maçlara yansıtırsa iyi olur.Ayrıca Shipp dün o sayıları atmasa kazanamazdık.Yani kazanmamız için 3 numaramızın o şutları mutlaka çemberden geçirmesi gerekiyor.Atamasada olur anlayışı kabul edilemez ki attığı zaman takımın ne kadar ileri gittiğini dün hep beraber gördük
 
Galatasaray savunma yönü ile öne çıkan bir takım. Galatasarayın kazanması için topun çembere girmesinde ziyade CSKA yı 60 sayıda tutması gerekir ,bunun için harcanan eforun hücumda düşük yüzde ile geri dönmesi gayet normal bir durum ki Lakoviç gibi bir şutörde bile bunu yaşıyoruz.
CSKA yı yenmişken dalgamıza bakacağımız yerde takımın oyuncularını savunmak zorunda kalıyoruz enteresan.
 
:) Şimdi biri çıkıp bu adam Bornova Bel'de ligin en skorer oyuncusuydu bizde neden bu kadar atamıyor derse şaşırmam!
 
Doğum günün kutlu olsun KOCAYÜREK... Happy birtday BİG HEARTS :)
 
eski sayfaları bir okuyayım dedim hayretler içinde kaldım hala da kalmaya devam ediyorum. futbolda messiyi basketbolda jordonu getirsek gene eleştirecek bir şeyler bulacak bizim taraftar sağolsun :) iyi ki doğdun bu arada iyi ki bizimlesin ... mutlu yıllar
 
Sezonun baında potaya bakmaya korkan bir Shipp vardı özellikle de 3'lük çizgisinin gerisinden. Şimdilerde takımın en önemli hucum opsiyonlarından biğri haline geldi. Gösterdeği gelişme müthiş diyeceğim ama Bornova'daki yılını da düşününce eski günlerine döndü de denilebilir.
 
Sözleşmesi sezon sonu bitiyor ise eğer sezon sonu beklenmeden bir an önce çok yıllı bir kontrat yapılmalı seneye yerli statüsünde oynayabilecek böyle değerl bir oyuncuyu kaybetmememiz önemli
 
Dış şutları iyi ama rakipler için öncelikli şut tehditlerinden biri haline gelse çok çok büyük bir oyuncu olacak Shipp. Türk statüsüne geçirirsek mükemmel olur bence.
 

Üst