Justin Carter

bu transfer bize ilac gibi geldi evet, ama Carter Galatasaray'in aradigi oyuncu olmamali(seneye kadro kurarken ilk opsiyon olmamali).

Şu an eleştirmenin mantığı yok bu adamı. Tamam adam bu seviyenin oyuncusu olması zor ama bu sene sonuna kadar öyle ya da böyle idare edecek. Destekleyip 1-2 seviye yukarı çıkarmaya gayret etmek varken eleştirip iyice dibe vurmasını sağlamanın bize bi yararı yok. Jerry Johnson'ın , Shipp'in destekle geldiği noktaları hatırlarsınız. Normal sezondaki Fener maçının son topunu (hani şu verada izlediğimiz maç) potaya bile atamayan adam , yarı finaldeki banvit serisinde ve final serisinde makinalı tüfek gibi şut sokmuştu.

Carter GS'a yararlı olur ondan yana çekincem yok ama bize ilk laızm olan adam o olmadığı için hepbsorgulanmasına neden olacak

Sezon başı kadrosundan gidersek eğer Gİden oyuncular yerine yeni oyuncular aldık. Carter Aradori yerine geldi ama Nolan yerine oyuncuyu almadan Aradori yerine oyuncu almak havada bıraktı takımı. Yani Nolan benzeri biri takımda olsaydı veya alınsaydı yanına Carter bizi iyi seviyeye taşırdı. Seviyesini bilmem isterse NBA seviyesinde olsun şu an bizim acil ihtiyacımız orası olmadığı için sırıtacak. ERgin Hoca da set hücumları çizen bir oyun anlyışına sahip olmadığından Carter'in çabalarını arttırması lazım. Hücum anlamında çeşitlilik sağlamadı Savunma anlamında extra katkısı olduğunu düşünmüyorum.

"Abi 1-2 maçta karar vermeyelim bir bakalım" diyenler adamın 1 periyot oyunundan efsane çiziyordu bu arada:) Yani Shipp gibi pis işleri yapacak Gordon gibi maç kazandıracak bir adam beklemeyelim ama sahada elinden gelen her şeyi kesinlikle yapacak bir adam olacağına eminim.

Bir de şöyle bakmak lazım; hep lider oyuncu alacak halimiz yok, görünmeyen işleri yapan adam da lazım. Carter verimli oynadığı sürece problem yok.

Son periyot kısa bi resital sundu desek yanlış olmaz. İlerde takımla beraber çok daha iyi bi Justin Carter göreceksiniz iddaa ediyorum. Yanlış yaptığında yapıcı eleştiri yapılırsa büyük oyuncu olur ben iddaa ediyorum.

2 senedir hep dile getirdim bu oyuncu alınmalı diye sürekli bunun sebebi sırf çok yetenekli falan filan olması değil bir çok Amerikalı oyuncunun tersine iyi bir takım oyuncusu ve profesyonel olması, komple bir oyuncu olması ve oyunun iki yönünü oynayabilmesi sebebiyle fevkalade bir oyuncu olduğunu düşünüyordum ki bu değişmeyecek, Cartera kariyerinin doruk noktasına çıkma fırsatını vermiş olduk ve umarım o da daha iyi performansların altına imza atar, Holman ile birlikte sezon başında gleseydi keşke.

Real Madrid maçındaki panik havasını maçın ikinci yarısında attı. Bloktan sonra morali de yerine geldi. O havada asılı attığı basket ve Kerem'le oyunları da geceye damgasını vurdu. Bundan sonraki maçlarda da devamını bekliyoruz.

Biz zaten yeterince skorer bir takımız. 80 sayı ortalamamız da bunu gösteriyor.

Kızılyıldız'la iki maç yaptık. İlkinde Blazic, ikincisinde Kalinic öne çıkan kısaydı. Bunların sebebi de maalesef 2-3 numaraların yeterince hızlı olamamasıydı çok kolay smaçlar vurdular maç boyunca.

Bugün de onlardan biri oluyordu ama o blok bana göre maçı bitirdi. Hem de Blazic'i kontrol altında tuttuk. Kızılyıldız'da bir kadro dengesi yok. Uzunlar iyi hücumcu kötü savunmacı. Kısalar ise tam tersi. Marjanovic'i maç başı dışında iyi tutarak oyunu tamamen kısalara yıktık ki bu da galibiyeti getirdi.

Son çeyreğe girilirken dışarıdan 1-2 isabetiyle maçı kazanırız dedim fakat bu kadarını beklemiyordum.Sen ne büyük oynadın be babam.